INI CERITA MODEM/ROUTER SAYA!

Dec 18, 2010

0 Comments

Salam readers

Modem! Apabenda tu eh jang ? Alright , modem digunakan untuk mendapatkan gelombang internet daripada telepon iaitu kabel RJ11 dan dimasukkan kedalam bahagian ADSL. Ok saya bukan nak story pasal informasi tentang Modem dengan terperinci dan kalau anda nak tau apabenda modem tuh , sila lah wikipedia ye. Actually saya nak story pasal sejarah modem dan router saya sejak saya berOnline dirumah.

CLICK HERE UNTUK BACA SETERUSNya

Kebosanan Melanda Diri Dalam Blogging

Dec 17, 2010

0 Comments

Salam Readers

Aiyak itulah perkataan yang ingin saya ungkapkan! Apa sudah jadi weh ? kepala tak keruan dengan blog MelRomeo.COM nie. Sampai tak tau nak tulis apa dah , mungkin faktor malas sedang melanda ? Haih.


CLICK UNTUK BACA . CLICK PANGKAH UNTUK TIDOR

Tips Blogging | Blogging Ini Senang Ke?

Dec 7, 2010

0 Comments

Salam Readers

Pertanyaan ini wujud kerana mungkin ada antara anda yang ingin berblogging tapi masih belum mula atau sign up atau sebagainya. Dalam blogging terdapat banyak jenis niche , maka dalam entry ini saya tak lebihkan kepada blog personal. Kerana blog personal adalah hak anda dan takda hak untuk saya perkatakan.

Anyway saya akan cuba menjawab mengikut pengalaman saya selama 5 tahun berblogging dan mungkin dah nak masuk 6 tahun heee. Selama ini saya punya pengalaman hanya dalam dunia blogspot. Seriously kalau nak buat coding untuk blogspot saya dah faham Alhamdulillah

Freebies | Free Template Girl Untuk Blogspot [Blogger]

Dec 6, 2010

0 Comments

Hey you girls! out there ahaks hehe. Dalam entry ini , mel ada buat 1 template yang ringkas tetapi mempunyai ciri-ciri warna girly-girly style atau mel call dia sebagai Gegel ! haha.Ok korang boleh try atau tengok demo yang mel buat tu simple jer takda lah hebat mana. Just try – try buat template blogspot coz dah lama jugak tak layan template-template camni. Huhu

Apa-apapon mel perlukan comment dari anda semua supaya dapat improve sedikit sebanyak dan mungkin banyak lagi template yang bakal mel bagi. Ok Here we go! Screen shot first ok? hee

KLIK UNTUK BACA SETERUSNYA

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo