Blog Malaysia Terbaik 2010 Pilihan MelRomeo.COM

Nov 28, 2010

0 Comments

Salam Readers,

Pertamanya , Aku buat entry ini sebab ada satu cadangan menarik oleh AzmanRoslan dimana beliau dengan rajinnya , membuat 1 Blog bernama : Blog Pilihan Malaysia 2010. Disitu terdapat banyak nama-nama blogger yang hebat-hebat yang mungkin anda semua tak pernah tengok lagi. So aku suggest anda semua luangkan masa untuk tengok blogger-blogger disana .

http://indiana.bilerico.com/2009/09/Blog.jpg

CLICK UNTUK BACA SETERUSNYA

Tutorial Cara Buat Bintang Bercahaya Photoshop

Nov 26, 2010

0 Comments


Salam Readers

Simple tutorial ini melibatkan sikit jer layer . Mungkin boleh digunakan untuk design-design lain. Gunakan kebolehan anda untuk mempelbagaikan design. Ahaks , Alright kat sini mel nak ajar macam mana nak design bintang yang berkelip.

Design stars ini jugak boleh digunakan untuk benda-benda tajam. Contohnya Pedang. Kot-kot anda nak design anime ke apa. Mungkin tutorial ini boleh digunakan hehe.

CLICK UNTUK TENGOK TUTORIAL!

Ok Please Jangan Jealous! Thanks Lisasurihani!

Nov 24, 2010

0 Comments

Salam Readers ku!

Ok taknak bebel panjang-panjang sebab malas nak tulis panjang-panjang . Semalam dimana aku dengan rasa selamber layan cerita Stiletto dengan cerita Lagenda Budak Setan. “oh tetibe teringin nak cakap “kenapa panggil dia budak setan?” ahahaha

CLICK UNTUK BACA SETERUSNYA

6 Blog Jenis Santai Malaysia

Nov 18, 2010

0 Comments

Salam Readers

Ahaks , amacam cuti korang semua ? Happy ? Boring atau Sedih atau sebaliknya? Hehe. its Okey kepada yang tak dapat nak beraya dikampung. Kalau dipanjangkan umur mungkin next year boleh lagi kan ? hee...

JOM CLICK SINI UNTUK BACA 6 Blog jenis santai..


sorry typo tertulis 5 plak == "

7 Sebab Kenapa Harus Hosting + Domain Sendiri

Nov 16, 2010

0 Comments
Salam Readers

Hari ini aku ingat nak share dengan korang semua tentang betapa bestnya bila korang menggunakan Hosting dan Domain Sendiri. Mungkin ada yang berhajat tetapi tak tau bagaimana untuk mengendalikan sebuah web blog berhostingkan sendiri.


CLICK UNTUK BACA SETERUSNYA

Jenis Font Logo Facebook & Logo Twitter

Nov 13, 2010

0 Comments

Salam Readers,

Kepada Designer diluar sana, pasti mencari-cari apakah nama untuk Font logo Facebook , dan macam mana nak dapatkan font ini ? Banyak jugak aku dapat email dari kawan-kawan tentang perkara ini. Ada jugak yang tanya pasal Font Logo Twitter. Mungkin anda semua nak aplikasikan dalam design header ,banner atau sebaliknya ? hehe

http://www.independentmusicawards.com/WeeklyMP3Mailer/ReadMoreButton.jpg

Jom Pergi JOHO CarBoot Sales ( Bukak Bonet)

Nov 12, 2010

0 Comments
“baby Nono baby nono don’t lie” Ahaks. Layan jugak BEP pepetang camni hihi. Alright entry ini bukan aku nak story pasal geng BEP. But aku nak story pasal JOHO CARBOOT SALES di Johor Bahru.

http://www.independentmusicawards.com/WeeklyMP3Mailer/ReadMoreButton.jpg

PollMelz | Apakah Web Browser Yang Korang Pakai ?

Nov 11, 2010

0 Comments
Uhuks Salam Readers.

Dah lama jugak aku tak bukak PollMelz. Mungkin ada antara korang tak tau lagi apa itu pollMelz coz aku memang jarang dah kot buat pertanyaan. Actually PollMelz ini adalah Soal Jawab aku bersama Reader , itu jer dan daripada PollMelz ini jugak aku boleh dapat tau beberapa blogger yang suka atau tak suka kepada sesuatu perkara. Kira macam Survey la nie hehe.


http://lh6.ggpht.com/_7wsQzULWIwo/SwAJuYn4t0I/AAAAAAAACLg/uUj1zLoOZ04/grey%5B3%5D.gif?imgmax=800

Blogging Seperti Cendawan Tumbuh Selepas Hujan

Nov 10, 2010

0 Comments
Salam dari Melz

Blog? Apakah itu ? Itu adalah pertanyaan aku semasa mula-mula aku membuka platform Blogspot. Hampir 90% aku tidak tahu bagaimana untuk mengendalikan satu website / blog . Namun begitu pengorbanan masa untuk aku fahami satu persatu terhadap [...]


http://lh6.ggpht.com/_7wsQzULWIwo/SwAJuYn4t0I/AAAAAAAACLg/uUj1zLoOZ04/grey%5B3%5D.gif?imgmax=800

ku Budak Baru Dalam Dunia PhotoGraphy

Nov 8, 2010

0 Comments
Salam Dari Melz

Yes aku budak baru dalam dunia camera. Camera yang aku gunakan D90 , ada orang cakap takkan baru nak main camera dah pakai D90 etc. Aku tak boleh nak cakap apa coz aku takda pengalaman yang bagus untuk bidas ayat-ayat yang membuatkan aku

http://lh6.ggpht.com/_7wsQzULWIwo/SwAJuYn4t0I/AAAAAAAACLg/uUj1zLoOZ04/grey%5B3%5D.gif?imgmax=800

Saya Suka Awak Tapi .. Ep 2 [DrMelz Berbicara]

0 Comments
Salam Sayang Dari Melz ♥ ahaha Sebelum korang baca entry ini, sudahkah korang baca entry yang sebelumnya iaitu Saya Suka Awak Tapi Ep 1? Perkataan “saya cinta awak tapi…” Sukar untuk korang dengar daripada kawan²?

CLICK SINI UNTUK BACA SETERUSNYA

GiveAway Domain From MelRomeo.COM

Nov 1, 2010

0 Comments

Salam Readers!

Memandangkan aku baru ajer cashout Duit dari Nuffnang. So dengan itu aku dengan rendah diri ingin memberi 1 Domain untuk anda dan caranya sangatlah mudah. Just follow 4 step dibawah dan mungkin DOMAIN yang anda inginkan menjadi MILIK anda!

Mungkin ada antara anda sudah ada Domain sendiri . Tapi apa salahnya 'hadiahkan' pada mereka yang tersayang Buahaha.

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo