Kolej Matrikulasi Selangor Banting Akan Dibuka

Jan 31, 2010

52 Comments
Hoho aku rasa aku ulang balik dari Bandar Tasik Selatan ke Kolej Matrikulasi Selangor Banting ada dalam 20kali agaknya kerana urusan kerja , kiranya aku dah boleh hafal la kat mana Lopak² lubang yang boleh dielakkan ( expert dah nie ) . Hehe sememangnya apa yang aku nampak di Kolej Matrikulasi Selangor Di banting nie sangatlah Besau! Gila Viva gua cakap miahaha.

Antaranya di ruang tengah dia , phuh masyuk siut besaq gilaq! . Dan lagi dia punya kemudahan phuh masyuk jgak! terbaik la kiranya KMS nie . So korang boleh usha sikit² gambaq dia kat bawah nie hah! Aku Shot sikit² jer , beselah aku bukan kameraman yang popesional ! miahaha .

Once again , Kompem aku cakap Jem gila viva la Kolej Matrikulasi Selangor, Politeknik , Kolej Komuniti , ILP , apa lagi ntah semua berpuak dekat tempat yang lebih kurang dekatnya . So macam biasalah kalau dah time first² nak daftar . Tak ke ramai gila viva mak bapak dok hantaq anak depa pergi daftaq! Miahaha so time tuh la aku tak dapat bayangkan camna KekeJemman yang akan berlaku dikawasan sana :) Uhuks².

Neway Kepada Pelajar yang bakal menjadi Seorang Pelajar disana . Say hai² dengan Melz yep miahaha . Kalau jumpa Abang Huzairi , kem salam ngan dia ! Miahaha . Ok la Usha gambar dia dalam keadaan 98% dah nak siap sepenuhnya ! Aku tak tau bila nak start tapi yang penting dah nak hand over huk²











Oklah Ini ajer lah Picture atau gambar yang aku snap :) Menggunakan Phone aku Sony Satio Ops terlebeh sudah . miahahaha takde la aku pakai K850i! hik² .
Enjoy Keh



Contest | Friendship Contest | Cik Mar

19 Comments


syarat2 yang kne dipatuhi...hehe

* gambar mestilah gambar korang dgn mmber2 korang.xkesah la brpe org pun tp jgn r smpai 1clas plak...hehe (nnti dh mcm classmate contest plak)

* paling penting msti original ok,jgn copy kt tenet plak....klu nk edit2 pun suke ati la tp msti menampakkn "FRIENDSHIP" tu.

* hah!!! lg 1 plz la letak banner kt atas ni ye kt blog korang,bleh mempopularkan cik mar&kwn2 !!!hahaha (sengal je bunyi) xtually tuk meramaikn blogger tuk join,senang ckit nmpk.

* pastu klu nk follow blog cik mar ni, follow la.tiada paksaan ok. tuk memudahkan korang tau keputusan & persaingannye nnti better r follow,senang nk tau any progress about this contest.

* jz 1 picture je kay,kang terlalu rambang mata cik mar tuk memilih...hehehe

semua aku dah buat kot ? Tinggal gambar je kan? miahaha Usha la nie

Aku pacak gambar nie boleh ?



Miahaha nie la gambar gila² kitorang yang memang sampai sekarang gila . Tak tau la bila tak gila .

Friendship kitorang nie memang gila² . Ok aku sebutkan satu²

Aku digelar (M) ( dulu²nyer story orang panggil abang M ) Miahaha ada story dia tapi perlu dirahsiakan atas sebab² tertentu miahaha.

sebolah aku tuh plak digelar K . sebab dia paling kecik antara kitorang so kitorang labelkan dia sebagai K ! Miahahaha

Yang besar tuh kitorang label dia sebagai (b) b kecik tau bukan B besar miahaha sebab perutnya yang macho kalau berdiri mesti nampak cam (b)

Yang kiri tolak takde tenaga tuh plak kitorang labelkan dia sebagai (C) sebab dia kalau berdiri mesti melengkung ala² C miahaha

so sampai sekarangla kitorang nyer friendship nie dan kitorang combinekan dia menjadi (MbCk)

Kitorang agak gila² sebab gambar di atas = JayaJusco tempat untuk kitorang lepaskan segalanya iaitu buat drift pakai kereta sewa ! miahaha Pakai baju kat TopMan pastu CamWhore cam orang gila . Pastu lelepak cari awek sampai lebam tapi takde sorang pun yang sangkut! kesian tak atau terkesima tak kat kitorang yang macho² nie ? Miahahaha neway Thnx to Cik Mar Untuk Contest ini! I like

Guys Jom Join!

Minta Maaf Atas PenulisanKu !

Jan 30, 2010

39 Comments
Salam Kepada Semua BloggeR,

Tak Kesah kepada yang baru atau yang lama atau sewaktu denganya . Firstly aku berterima kasih kerana mungkin ada sesetengah menggunakan tips² dari aku , mungkin ada sesetengah menggunakan pencarian sendiri untuk terus maju.

Berjaya dalam dunia blogging adalah sangat sukar kerana ia memerlukan kesabaran yang sangat utuh untuk memberikan yang terbaik kepada pembaca kita . Lain orang lain cara , lain orang lain taste! Jangan selalu ingat , apa yang kita tulis itu akan membuatkan orang bahagia kerana penulisan itu lahirnya dari sebutan .

Apabila sebutan itu lahir dari percakapan maka ia mempunyai intonasi yang berbeza semasa kita menyampaikan dalam bentuk penulisan dan disebabkan inilah ada sesetengah pihak akan memahaminya dari pelbagai aspek .Mungkin pembaca akan berfikir yang penulis ini berasa dalam keadaan Sedih , Marah atau Bahagia .




Entry ini Wujud kerana aku ingin Meminta Maaf , kerana mungkin antara korang kurang faham, separa faham , dan Faham sepenuhnya terhadap Entry Bang , Nak Tanya ! Saya Budak Baru . Aku ingin Meminta Maaf kepada semua Visitor aku . Siyes mungkin ada antara korang tidak faham apa yang ingin aku sampaikan disini . Mungkin korang berfikir yang Melz menkritik kepada "Spoon Feed" , "Suka bertanya soalan Bodoh" , dan sebaliknya .

Siyesli maksud aku disini ialah " Kurangkan mengeluh sekiranya tiada apa yang kau dapat kerana kau tak berusaha untuk mendapatkannya ". Mostly aku nampak ramai blogger yang inginkan sesuatu tetapi tiada usaha yang mereka lakukan dan mereka kerap mengeluh . Come on takkan ada benda datang bergolek kalau kita takde usaha.

Once again , Aku bukan bermaksud korang tak leh nak tanya aku atau apa² ok! Sila faham apa yang ingin aku sampaikan . Aku tak kesah kalau korang nak tanya aku apa sahaja dan disebabkan itu Wujudnya AskMelz™ .

Aku ambil kesempatan ini juga untuk minta maaf kepada korang juga mungkin kerana lengok bahasa aku kadang² kasar , direct sound , perli² atau terkena batang hidung sendiri . Semua aku tulis = GENERAL iaitu kita semua terkena dan mungkin tak terkena . Aku memang tak suka nak buat Entry² Direct kepada Seseorang tetapi kepada semua ! Itulah Cara aku berblogging .

p/s : Bertanya tuh kan salah satu Usaha daripada duk mengeluh tanpa usaha ?

Sekianz
Melz™

Nuffnang | Traffic Mingguan | Terima Kasih Visitor!

Jan 29, 2010

57 Comments


Traffic 22 ( genaplah 5 Bulan aku berblogging ) -
28 January ( 2 bulan lagi birthday aku ! ) hehe


Neway Siyesli aku berpuas hati sedikit sebanyak dengan pencapaian aku , terima kasih aku ucapkan kepada visitor² MelRomeo yang tak putus² memberi sokongan dan pendapat . Aku tersangat hargainya . Aku Menulis ini bukan kerana bangga atau apa , Tanpa korang siapalah aku ! Tidak akan berjaya tanpa korang . Aku boleh berada di atas dan boleh berada dibawah .

Blog aku berniche berbagai² dan sukar untuk mendapat pandangan umum . Ada kala aku bagi tips , adakala aku memberi pandangan dan adakalah aku memberi teguran serta kisah hidupku . Aku terus menulis kerana sokongan yang korang berikan kepada aku . Sokongan yang sukar untuk aku kecapi setelah berblogging semula !

Sangat sukar untuk kita bermula apabila kita jatuh dan mula dari bawah ! Siyes dan aku sedar aku masih dibawah dan sukar untuk aku menuju ke atas tanpa sokongan korang . Aku harap Sokongan padu korang akan terus aku gunakan untuk improve setiap entry aku dari satu ke satu! Once again aku harap korang terus ♥Suka♥ dengan Blog InI! hehe :P

Silalah gunakan Tips² dan Tutorial yang aku provide untuk memudahkan korang ! InsyaAllah dengan usaha korang , korang mampu buat yang lebih baik dari sebelum ini . Kerana semua tips itu datangnya dari aku sendiri ( no goolge C&P ) hehe.

Neway aku ingin mengambil kesempatan untuk membuat Entry Minta Maaf (Soon) .

Dan Untuk Zack ( Aku Suka Baca Blog Kau ) Tunggu Aku terjah Kau ! Miahaha

Tips | Easy SEO Blogging

22 Comments
Fuh Lama sungguh Melz tak bagi tips kan ? uhuks² Oraite Tips kali nie simple yang disumbat dalam entry ini tapi mempunyai 3 point yang berbeza . Semuanya tentang SEO , Ops kepada yang baru apa itu SEO ? SEO itu adalah Search Engine Optimizer yang akan keluar dari mana² Search Engine . Search Engine itu apa Melz ? Oraite Search Engine tuh adalah direktory yang besar² sebagai contoh Google , Yahoo , BiNg .

1. Kemaskan URL Blog Anda

Pertamanya ada baik sekiranya kita memastikan blog URL kita berada dalam kemas dan tersusun iaitu menambah Divide diantara Nama Blog dan Nama Tajuk Post . Bagaimana untuk membuat ? Sila ikut langkah kat bawah nie yep ! hehe .

Step 1 - Dashboard > Layout > Edit HTML >
Step 2 - CTRL + F dan type


Selepas itu gantikan dengan




Save template !

ia akan kelihatan seperti ini



2. Tips Easy SEO With Labels !

Dekat sinilah korang nak hentam segala Keyword yang korang rasa nak letak ! Bagi aku , Aku jadikan diri aku sebagai seorang manusia yang akan bertanya kepada Google , Yahoo , atau Bing!

Sebagai contoh untuk Entry ini ( Click 1 ) ( Click 2 ) Dan ( Click 3 ) Tengok pada bahagian Label. Korang just sumbat apa yang korang terfikir kerana dari situlah ada yang akan terkena! hehe Enjoy keh

Jadikan Diri korang sebagai Pembaca apabila tamat menulis ! Oraite ?

3. Tips Easy SEO Static!

Static bermakna pegun atau memang 24jam akan sentiasa dilihat . Benda yang sering dilihat iaitu PageViews akan membuatkan ia menjadi lebih senang di index dalam Google atau mana² website .

Disebabkan oleh itu aku menggunakan Label untuk setiap Sidebar aku dengan pelbagai bahasa . Sebagai Contoh " Jawapan Bocor STPM " sememangnya hits nie mantap sebagai Keyword haha takleh blah kan ! Korang boleh check disini [Click]

Tunggu aku bagi Tips Easy PR dan Apa beza NoFollow Dan DoFollow ! hehe

Perempuan Memang Tak Suka Lelaki Rambut Panjang ?

Jan 28, 2010

51 Comments

Kan aku dah cakap aku tak Macho! Aku cute jer miahaha

Neway jom main bowling ! hik²

Erm ini adalah Soalan yang datangnya dari aku , sebab aku pernah tengok dan pernah bertanya kepada kawan² pompuan aku jgak la . Time² sekolah + time² aku belajar di IPT hak² . Mostly dari 10 orang aku bertanya , hanya 2 -3 orang sahaja cakap yes memang suka nampak Cool ! hak² .

Ini Cerita benar dan bukan cerita tipu yep ! Takde aku nak nokok tambah sebab dari dulu time aku sekolah lagi aku nak bela rambut panjang tapi lately macam tak kena ngan rambut aku bila rambut aku menjadi panjang! Hak² faham tak ayat nie ? kalau tak paham korang record pastu dengar ulang² . Dengarkan keunikan suaramu! Hak² kerana suaramu hak milikmu lew ! Miahaha

Oraite ini pendapat aku plak la kan ! Aku rasa perempuan tak suka sebab nampak si lelaki itu hidup macam tak terurus , ye la kan macam tak terurus yoh aku tengok diri aku ni pun macam tak terurus wakakak tapi no! aku ada jaga Sikit ( sikit jer ) miahaha . Lagi satu pendapat aku plak , aku rasa perempuan nampak si lelaki yang berambut panjang nie macam seorang penyangak atau penceroboh atau penjahat yang sentiasa mencari mangsa! siapa mangsanya ? Korang la Pompuan² hak² kan² ? betul tak?

Banyak lagi aku rasa si perempuan nie nampak berbanding aku sebagai lelaki . So aku tak kesah kau lelaki ke perempuan ke , pendapat kita berbeza! So ingin aku dengarkan pendapat korang di ruangan Comment ini ! hak² Sharing is Caring yah!

Enjoy Neway , Bab Entry Rambut! Esok kot jawapanya miahaha

Visitor Melz ! Mintak Pendapat ! Hehe

Jan 27, 2010

59 Comments
Huaaaaa



Nie Gambar aku , yang tengah tuh . aku tau aku cute sebab tuh tak pandang kamera miahaha

Persoalannya

Adakah patut aku berdondang sayang dengan....



Mintak Pendapat korang hahaha takleh blah sebab aku jaga rambut tuh weh! dah macam Chucky jgaklah kenal tak chucky tuh sapa ? miahaha gi tengok movie dia !

Gambar Chucky [Click]

Teringat Melz Kepada Myspace Facebook Twitter Blog

12 Comments

Yuhuuu..Heyyahhh

Hik² Salam to All My Visitor ! Terima kasih Melz ucapkan kerana sudi lagi membaca celoteh dari satu entry ke satu entry , Melz tau penulisan Melz agak skema tapi inilah caranya Melz improve sikit² . Dari tiada apa menjadi ada apa , dari tak tau kepada tahu , daripada sikit menjadi banyak!

Teringat aku buat Myspace dulu² , cam rasa kosong jer . Nak try main HTML pun takut sebab takut error terus Page tuh , hahaha takleh blah , orang nak ada myspace aku pun nak ada myspace so kat situ boleh la aku ngorat awek² , tapi hampa satu pun tak lekat ngan aku sebab dulu NickName aku Voltron ( budak² biasalah ) Otak aku mana berkembang time tuh haha. Gambar pun cartoon jer manjang , antara yang takleh blah aku sumbat gambar Giant ngan Nobita . Adui mmg tak layanla orang ! Kah²

Teringat aku buat Facebook dulu² , Siyes satu haram aku tak paham sampailah aku usha² dan aku dapat kenalan 3 orang perempuan yang membuatkan aku jadi addict gila ngan Facebook. Aku taktau la tapi cam syok jer layan dorang mungkin sikap MelRomeo aku dah datang . Kah² siapa 3 orang tuh ? uhuks tak perlulah aku bagi tau yoh kerana itulah kali pertama aku bermain Facebook . Kah² Sekarang pun agak slow sikit dah nie .

Teringat aku buat Twitter dulu² , yang ni lagila aku tak paham sampai aku tweet bersepah² kesian burung tuh berkicau tanpa sebab . Aku kicau A B C dia pun berkicau A B C haha tak tau la aku pebendanya yang best sangat ngan tweet tapi aku jadi gian jgak sebab ada 4 orang perempuan yang berjaya melayan aku dan aku terus addict untuk bermain twitter :P hik²

Teringat aku buat Blog first² dulu , suram ajer blog nie , apa pun takde dan ingat lagi aku design blog nie dengan kaler hitam legam ! miahaha lawak gila aku tengok . Tapi time tuh aku berpuas hati sebab aku berjaya bermain dengan HTML + Phostoshop + dan bermulalah aku bermain FlickR . Time tuh rasa cam up dan down jer blog ni tapi aku ada 4 Niat yang telah kembali selepas senyap . Niat itu adalah Motif blogging aku , Apa motif blogging aku ? Usha nie [ Click ]

Camtuhlah bermulanya aku bermain Social Network 1 by 1 :) haha . Korang ?

Mini Gathering | Times Square Part 3

26 Comments
Sekejap jer kan dah Part 3 . Uhuks kali nie memang gambar lebih banyak dari cerita hak² Enjoy..


Maksud dia kalau tak paham

Melz Cool , Rina Hot


The Macho Man! miahaha


Wekk aku dibuli beb ! Takde sapa ke nak pujuk aku nie ? Miahaha


Tengok tuh Zue rajin gila usha² soalan kuiz dari Melz ! Miahahahaha


tau takpe! Kekeke


Coke tarik terbaik beb!


Arc , Aku takleh control kegelakkan aku ! Miahaha , yeap Linz u mmg cute hik² , Ynaa tak abes² ngeee jer miahaha , Akmal kau posing cane pun mmg cool yoh !


Aina , Sungguh Seksi yoh ! Miahahaha , yeye aku tau kau memang macho dari aku ! uhuks tsk²


Melz memang tak sedo diri! Miahaha takpe nanti aku sedarkan diri ini uhuks²
Enjoy guys! Tunggu Part 4 ! Video menarik menanti korang hak²

Terterjah ? Tertips ? Terbaik ? TerTer kah²




Aku Masih Single Tanpa Cinta!

Jan 26, 2010

32 Comments

Nie Ex Aku Miahaha , pernah bergaduh ngan BeautifulNara sebab dia ! Uhuks²
Jab² Melz kenapa tetiba nak cerita pasal nie? Oraite gambar dibawah menerangkan!


terpapar ZackZukhairi , LadyNass , Zue , Rina

Hak² nama jer Romeo tapi tiada bunga dalam hidupku weh . Siyes dah lama aku tak cerita pasal cinta mungkin satu dua ajer dalam blog aku nie kan ? Oraite aku akan ceritakan sedikit pengalaman dan cara aku bergaul dengan perempuan.

" Perempuan itu unik Mel atau lebih senang bawak kereta nie macam kita control perempuan. Kalau kau tekan minyak nie kuat sangat macam kau tekan perasaan dia , so makin laju la kereta nie dan makin cepat meradang la dia " Kata Pakcik yang ngajo Lesen Kepada Aku ! .

Tersenyum aku mendengar celoteh pakcik nie , tapi aku buat ambil endah tak endah cakapnya . Sekali aku terkena , rupanya ada benar kata² pakcik nie Ahaks . Betullah orang kata , pengalaman hidup itu manis dan pahit boleh kita kongsikan bersama supaya ia dapat memberi impak yang terbaik kepada individu yang lain . Uhuks betulkan ?

Terfikir untuk aku bercinta tetapi sering terkandas kerana Ego aku tinggi terhadap perempuan . Ego ? yeap sometimes lah kan . Tapi mostly takde la sangat aku senang bersama perempuan daripada lelaki . Mostly lelaki lebih kepada cerita hari itu semalam dan kelmarin.

Aku cuba berfikir lagi , Aku suka kepada perempuan itu tapi dia tak suka kat aku dan bila aku tak suka perempuan itu tapi dia plak suka kat aku . Ah sudah! Oh come on Melz , lumrah kehidupan macam² leh berlaku ye !

Aku tak kekok bila bersama perempuan , Serious aku cakap sebab mungkin aku dah terbiasa dan ada 4 geng Cina merangkap kawan Gamers aku di Johor bawak 3 amoi sekali dan aku digelar Romeo kerana Nick Name aku memang camtuh dan Aku digelar kerana aku senang bersama perempuan . Holy Shit ! This Shit Smell like Shit. Haha

Tetapi mengapa aku masih single ? Adakah aku sering teringat kepada bekas kekasih²ku dulu ? uhuks . 88% aku cakap No and No , Tipulah kiranya aku cakap 100% . Masih ada dalam ingatan aku yep ! Hik² Neway Aku takkan kacau orang yang dah berpunya tetapi kadang² aku terfikir jugak aku ada sekali dua terkacau tapi itu tidak bermakna aku bercinta! Berkawan ngan bercinta itu sangat jauh bunyinya! Hik²

Berfikir jugak aku untuk ada teman tapi terasa seperti akan dikongkong pula . Uhuks Masuk tahun nie genaplah 3 tahun aku Single yep! Aku rasa cam best hidup sorang dari hidup berdua tapi time aku belajar dulu , ada kawan aku bernama Hamster merangkap kawan baik aku tapi tak ngam bila duduk bersama ada jer benda nak Wresling ! hak²

Tapi malam itu rasanya indah bila aku dan dia duduk berfikir tentang perempuan . ( time tuh aku tade awek! coz aku baru putus .. ) Dia cerita masalah dia ngan awek dia , macam² tapi aku banyak plak bagi tips dan cara untuk berbaik ngan awek dia . Uhuks hampeh kan? Diri sendiri takde awek tapi boleh plak bagi pendapat yang bernas sampai dorang berbaik² kembali . Start ari tuh kitorang jarang Wresling! Miahahaha ye ke Melz ? ( TAK! kitorang Wresling jugak! )

Tapi Real Storinya Ntahlah , Ini cerita benar yep ! Aku berfikir dan terus berfikir adakah aku perlu mencari bunga ? Adakah aku harus hidup sorang tanpa pengalaman bercinta lagi ? Uhuks Silalah jawab wahai Visitorku. Ini cerita tipu yep , Aku teringin nak kapel ngan Lisa Surihani .. Hahah ada ceritanya ! Tunggu...( Bersambung.......... )

Nuffnang Buffered Maximum Explosion

47 Comments

-4 buffered earning yoh..
Thanks Nuffnang And Thanks to My Visitor!

Ada Seorang bertanya aku apa itu Metered Earning dan apa itu Buffered Earning ?

Aku akan jawab yoh.
Buffered Earning adalah Iklan yang korang dapat iaitu dalam keadaan
CPM (Cost Per Impression) . Kalau korang tengok setiap hari dia akan berubah mengikut perubahan Traffic korang . Untuk CTR di bahagian hujung . Cukup melepasi 0.2% sudah memadai untuk korang mendapatkan CTR Bonus. CTR tuh mende? CTR itu adalah Click Through Ratio . Berapa kerap visitor korang menclick iklan² yang terpapar di blog korang
( buffered sahaja )

Selepas Buffered Earning atau BE. Korang akan diberikan Metered Earning atau ME. iaitu selepas dicalculate BE itu dan dicampurkan sekali dalam CPC (Click Per Cost ) yang 0.25tuh. Dan selepas dicampur segala²nya barulah korang dapat dalam bentuk Current Earning.
Faham yoh?
Senang nak paham Mode
Buffered Earning - Tengah berjalan So cari Traffic sebanyak yang boleh
Metered Earning - Sudah berakhir (buat dono pun boleh )
Yoh! Cekidaut yoh..

Camna aku dapat nie ? Bacalah nie Bang Nak Tanya !
Sekianz Melz !

Tunggu Tips Dari Melz - Easy SEO ! Ahaks Lama yoh tak bagi Tips!

Mini Gathering | Times Square Part 2

Jan 25, 2010

31 Comments

Yoh² wassap² yoh kali ini Part 2 telah kembali yoh . Gambar lagi banyak dari cerita coz aku dah pernah ceritakan yang gambar itu mempunyai seribu satu maksud kan ? So kita layan gambar yoh.

Sebelum aku ceritakan semuanya , Ada 8 orang yang join Mini Gathering nie atau nama sebenarnya Rancangan Terterjah !Miahaha takleh blah weh . Ceritanya banyak dan korang pun boleh sangat usha² kat 7 blog ini . Mungkin dorang ada la jgak update dah . Siapakah mereka? Aku akan terjah dont worry babe! miahaha

YnaaOhYnaa | Arc13 | RinaSalleh | CikAina | Zue | MishLinz | MelRomeo ! Miahahaha nak ada jgak aku dalam listting ! Sorang lagi Akmal tade blog , tape ! Janji happy yoh ! Part 2 kali ini , masih belum boleh ceritakan lagi apa yang terjadi , miahahaha hanya gambar dan siapa sahaja oraite? Jom Ikuti Rancangan Terterjah kali ini ! Pendapat pertama adalah datangnya dari aku Melz . Aku review korang semua nie !




Melz The CuteMen

Aku Melz - Melz seorang yang tak ingin dipanggil kacak tapi ingin dipanggil Cute ! Miahahaha . Mempunyai ketinggian yang agak tinggi tapi takut kepada ketinggian . haa camna tuh ?

Baiklah - Siyes mel cakap , terima kasih kepada korang yang datang . walaupun 8 orang jer yang datang tapi siyes aku cakap memang had fun dengan watak aku yang slumber tak ingat dunia memekik pun tak ingat dunia miahaha . Siyes aku cakap Terima kasih kerana datang ! aku hargainya dan aku akan plan untuk next gathering dan aku harap korang dapat datang !



RinaSalleh

Rina - Seorang yang sangat happening bagi aku tengok dari jauh terpapar cara dia menghiburkan semua orang , Cara dia berinteraksi antara blogger lain cukuplah aku respect dan cara dia mengimprestasikan ( apabenda aku nak sebut nie ) sangatlah terbaik ! Neway Terima kasih yep Rina kerana menjoinkan diri dalam Mini Gath nie .



SweetAina

Aina - Seorang yang sangat Cool ! Siyes aku cakap , kerana cara dia bergaul sangat mudah dan sangat inginkan sesuatu yang baru dalam hidupnya . Dia Rajin bertanya dan tidak segan untuk belajar dari orang yang lebih muda darinya . Aku respect disitu kerana dia mempunyai satu hajat iaitu berjaya dalam dunia blogging . Terima kasih kerana datang Wahai Aina ! Tersangatlah aku hargainya dan kau sporting gila beb siyes , kitorang ajak 2 3 kali round kau still naik!

Once again Thnx For MCD Set 1 Large! Miahahaha



Arc13

Arc - Aku gemar memanggilnya Arc daripada Fan , ntahlah mungkin aku dah terbiasa . Ini adalah kali kedua kita bertemu yep arc haha . Siyesly dia nie sorang yang sangat cool terhadap suatu perkara . Walaupun aku tau aku lagi cool dari kau , aku takkan berani naik Space Attack kerana aku tau disitu aku takut gayat ! miahaha oleh itu Title Cool aku berikan kepada kau kerana kau lebih macho dari aku . Yep ! Miahahaha Thnx weh coz sudi datang !




MishLinz

Linz - Linz ini adalah pertama kali kita bertemu yep ! Siyesly pandangan aku terhadap kau sangatlah hebat . Hebat ? yep kau seorang yang berani datang walaupun kau tak kenal antara kita semua . Mostly ramai yang segan nak datang atau malu nak datang kerana tak berapa nak kenal rite? Erm Neway walaupun kau *****ah 2x . Takpe beb jadikan itu sebagai pengalaman manis kita semua sebagai satu company blogger maihahaha . Neway once again Terima kasih kerana tunjukkan aku jalan balik dan terima kasih kerana Sudi datang ! Appreciate that !



YnaaOhYnaa

Ynaa - Ynaa!!! yeah berjaya kan kita? hahaha itulah suara² yang keluar dari hati aku yang kecil ini . Apa yang berjaya ? Berjayalah untuk Mini Gathering ini . Walaupun first² kita plan nak buat kat Bowling OU . Akhirnya kita main jgak Bowling kat Times Square nie miahaha . Neway Terima kasih ynaa coz support untuk Mini Gathering nie . Once Again Congrats Ynaa !



ZueZulaina


Zue - Zue nie seorang yang relax dan cool ! hehe siyesli aku cakap . Seorang yang pendiam jgak tapi once dia dah langgar aku time Crash Car . Perghh sakit mak! haha Serious Zue memang open and silent person ! Next time kita bergossip kuat² yep zue baru best ! Miahaha . Neway Thnx Zue coz sudi jgak datang ke Mini Gathering ni yep ! Appreciate sangat² haha .



Akmal

Akmal - Relax and Cool lepas turun dari segala macam game. mesti mata merah Miahaha takut jgak aku . Tapi Overal , Kau cool siut coz senang ajak berbual . Aku ada ajak kau berblogging aku harap ada la sikit terniat untuk kau blogging yep ! Miahaha dont Worry . Melz Guide For Sure !
Thnx Bro coz datang untuk meriahkan lagi suasana Mini Gathering ini . Ahaks

Oraite Guys Part 2 End ! Wait for Part 3 yeh ! hahaha
Pergi Terjah Dorang kerana Dorang Cool Siut !

Korang rasa korang hebat main bowling ? Kah²

Bang , Nak Tanya ! Saya Budak Baru

Jan 24, 2010

20 Comments

Ada Tricks Or Muslihat tak ? Malas ke kenapa semua putih ?

Dalam Setiap perkara , ada sahaja muslihat dalam suatu perkara . Sama seperti kenapa cicak meninggalkan ekornya apabila dia berada dalam keadaan bahaya ? Kerana Cicak itu mempunyai muslihat menghilangkan focus pemangsa terhadapnya. Muslihat ini berlaku kerana ekornya masih boleh bergerak walaupun tiada badan bersamanya . Inilah caranya Cicak terus hidup dimuka bumi ini .

Sekarang kita teruskan , aku tak ingin bercerita panjang lebar tentang cicak kerana tiada apa yang aku tahu sangat pasal cicak . Nanti aku discover guna discovery channel yep ! . Entry ini mengisarkan tentang setiap perkara itu ada muslihatnya atau mungkin korang dah terbiasa dengan bahasa inggerisnya iaitu Trick tetapi ada juga yang menulis Trik ? Erm takpe aku bukan nak story pasal bahasa pun . Miahahaha

Baiklah setiap perkara kalau korang tau tricknya , mesti mudah kan? yela kalau korang sedang mengira menggunakan jari bagai nak rak! tapi member sebelah ada trick guna calculator makanya lagi cepatlah si pengguna calculator tuh ye tak ? Kalau kau nak terus pakai jari memang lama² kau akan jadi lebih expert dari pengguna calculator.

Cerita tentang trick , macam² trick kita boleh jumpa dari mana² website sekarang. Search ajer bersepah kat google tuh dah macam sampah ye tak ? ye la tak kalau tak digunakan maknanya macam sampah la website² tuh. So ada baiknya jika kita gunakan khidmat yang ada untuk menyenangkan kita. Sebenarnya Trick ni juga boleh kita dapatkan sendiri erm yelah dengan pemikiran yang terbuka dan sentiasa bertukar pendapat. Siyes kau akan dapat suatu yang baru , dan daripada itu kau share kan dia menjadi lebih banyak !

So point di sini , Usaha tangga kejayaan , nak cepat semua ada tapi usaha lebih , nak cepat semua ada tapi baca lebih , nak cepat semua ada tapi rajinlah mencari dan rajinlah bertanya sekiranya kau masih baru. Jangan duduk pegun dan tiada anjakan paradikma untuk meningkat yep! Kurangkan mengeluh sekiranya tiada apa yang kau dapat kerana kau tak berusaha untuk mendapatkannya . Sendiri Fikir Sendiri Rasa . Fikirkan juga kenapa tajuk aku berupa demikian . Hik²

Mini Gathering | Times Square Part 1

Jan 23, 2010

52 Comments
Yuhhuuuuu Visitor Melz . Masih ingat lagi tak gambar kat atas nie ? yaps


Hari ini bersamaan 23 January 2010 adalah hari MeetTheBlogger anjuran Melz . Hari nie juga baru saja settel berHaveFun dengan Blogger-blogger di Times Square . Oh Penatnya tak terkata , Happynya tak terkata , Cerita yang panjang juga tak terkata , Suasananya sangatlah tak terkata , apa lagi yang aku nak kata ? adakah ia boleh dijadikan sebagai lagu Apa Nak Dikata Nyanyian Melz ? kah-kah.. layan jer la kalau berani !

Ceritanya panjang tapi jari dah penat akibat gengaman asmara pada besi-besi yang perlu aku genggam seerat-eratnya kerana Melz adalah seorang yang Gayat ! Makkk nak balikk miahaha.. Uuuuuuu macam-macam lagi bunyi yang keluar dari Melz . Sememangnya melz rasakan Cosmo World di Times Square itu tempatnya sendiri ! miahaha.

Akan aku update satu persatu kerana banyak sangat part yang perlu aku type . Takut korang cepat bosan ngan gambar-gambar berphotogeDix tahap climax dan video2 yang mempunyai Awek-awek Romeo yang Hot-Hot ! Takut mak nak publish nak oit ! miahahaha papepon korang Read Pendahuluan nei dulu . Kalau rajin tunggu untuk next entry Mini Gather | Times Square Part 2 !!

Aku seorang yang sangat gayat kepada ketinggian . Adakah korang gayat kepada ketinggian ? Comment here ! :)

Terjah | Ops Siapakah Eyriqazz ?

Jan 22, 2010

31 Comments
Edisi terjah Oleh Melz yang baru saja ditayangkan pada 21 January 2010 ! mari semua kita menonton yep tepat jam 6.30pm siaran langsung di TV3 setiap hari Isnin hingga Jumaat tuh ! Miahahaha . Jangan lepaskan peluang ini !

Persoalan Terjah kali ini

Siapakah dia dan apa statusnya ? ( opss terlebih sudah )
Hebat sangatkah dia and Cool ke tak dia nie ?
Machokah dia , bak mai URL nak tengok!
Seorang bekas penembak tepat . Betulkah ?
Pernah menjadi seorang pelakon dalam CSI . Betulkah ?
Semua ini akan terjawab dalam Terjahan kali ini . Seksikan ( Terbaik tak ? )

Siapa Eyriqazz?
Eyriqazz ? Owh berani korang tak kenal brader nie yep ? Dia adalah seorang Fans Great Teacher Onizuka . WoW! aku ada sekali tengok cerita nie tapi tak khatam sampai habis sebab aku bukan kipas susah mati GTO nie miahahaha. Aku Pernah ada affair ngan dia time Kuiz 8 pasal apa benda itu GTO ? baiklah aku bagi tau walaupun mungkin antara korang dah tau ye tak? sharing is caring is sexy yoh !



Great = cuba memperbaiki diri/cuba menjadi yang terbaik,
Teacher = teach others and learn from others + my wife is a teacher .
Onizuka = Suka sangat lakonan dia

Ngaa sekarang korang dah tau pasal kenapa ngan GTO tuh ? Punyalah hebat penangan GTO sekarang nie . Sebut ajer GTO . ahhh Blog Eyriqazz.blogspot.com mesti jadi tumpuan bukan Cerita GTO tuh dah miahaha . GTO nie dah kahwin yep Take Note! GTO yang pelakon tuh aku tak tau ! miahaha

Hebat sangatkah dia ?
Bagi aku hebat Yoh! terbaek dari ladang brader nie , sebab dia ni seorang yang diam² tapi berisi kao² , bukan berisi dalam perut bukan² ! jangan salah faham dengan penulisan entry yep! tapi berisi info atau cara penyampaian atau nak lebih lagi hebat dengan Nuffnang !

Dia pernah ceritakan first checknya iaitu berharga Rm212.75 dalam 2 bulan yoh! hebat gilew wah cakap ! aku pun makan 2 bulan Setengah baru dapat Rmtuttt.tuttt yoh takleh bagi tau yoh sikit jaa miahahaha.

Dia jugak pernah bagi aku tips ! Dan daripada itu aku sentiasa berfikir . Apa tipsnya ? Join Every Contest yang Nuffnang Buat . Yeah U are Right bro! Dan sekarang aku tengah praktikkan menjoin segala contest yang nuffnang anjurkan . Kerana dari situ , ada jugak 1 motif dalam diri aku terima kasih yep !

Eyriqazz Cool !
Kenapa aku cakap Cool ? Sebab aku dah cakap awal² ngan dia , beza umur aku dan dia memang kao² berbeza dan aku minta izin ngan dia yang perbualan aku memang "Aku dan Kau" dan dia terus cakap eyh tadehal! Miahahaha Cool siut sebab mostly ada orang tak suka yoh !

One more thing . Aku respect ngan kau sebab umur kau lebih dari aku tapi kau tak jadikan umur itu sebagai penghalang untuk mempelajari sesuatu dari aku yang masih beginner ! . Kiranya kau buang jauh² penglibatan umur dari belajar suatu yang baru rite ?. Aku respect tang tuh dan kau juga berani untuk bertanya sesuatu walaupun kau rasa benda tuh mudah ! Good bro Thumbs up! Kita belajar untuk lebih faham rite ? ahaks

Kau seorang yang agak rajin untuk menjoinkan diri dalam pelbagai Contest ! Gilalah aku cakap weh. Kau dah berumah tangga pun sempat yoh join sana sini ! Gilew Respect aku . Bagus² , Antara Nuffnang contest yang kau dah join , korang semua boleh usha nie . Project Alpha , Friso, Mr Potato , Digi , Samsung ! 5 Siot ! Aku baru satu . Miahahaha Nie ada LG tamo join ke bro ? miahahaha

Aku senang berbual ngan kau time RealLife yep ! Siyes memang senang berbual ngan orang yang dah matang gitu . Rasa cam kalau berbual tuh makin improve idea² dalam kepala hotak aku miahahaha . Lastly Kau tak hot tapi cool !

Opps Terlebih dah nie Pujian ! Jom Kutukan membina sikit ! Kalau kembang tang mana² tuh boleh cucuk ngan garpu yep! miahahaha

Blog Bro
Bro blog kalau boleh serikan sedikit dengan warna dan macam² lagi . Sekarang Layout dah bersepah tak macam dulu bro ahaks . Kalau dulu nak apa² kena buat sendiri takdenya orang nak bagi layout free. Gunakan Layout sikit bro baru nampak kemas dan teratur .

Header
First sekali orang akan tengok header bro barulah orang tengok pada tempat yang lain . Jadi ada baik sekiranya kau buat yang terbaik untuk itu , bukan apa kita berblogging kena ada benda dan matlamat rite ? Sokey Header tuh aku akan tolong no worry ! miahaha

Penembak tepat dan Pelakon CSI ? yeke ? Mari usha gambar dibawah!


William Petersen VS Eyriqazz

betul tak? janggut tuh kena 3 bulan lagi baru sama ! Miahahaha jangan marah yep :P So jaga² jangan sampai dia menghidu korang buat salah ke apa karang dia panggil geng dia . Kompem masuk jail ! Miahahaha

Ok Jom Terjah Blog dia ! Next Terjah Tunggu ! Aku buat mode terjah untuk 6 bulan nie lama tau sebab dah ikat contract ngan TV3 . Kalau Astro Nak jugak aku takdehal sampai tahun 2015 pun boleh . Miahahaha dah kelaut Entry ni !

Melz Whisper kepada GTO :
Last yang betul² last ! Bro BeautifulNara dah suruh tukar .Com tuh takmo ke ? Aku lepas bayor saman memang nak go on ngan .com nie ! Miahahahaha

Jom Terjah GTO A.k.A Eyriqazz!

Siapakah Seterusnya ? Anda Diperhatikan ! jaga² Cik Salmah jangan terlalu emosi dengan Karpet baru yep yep ! Miahahahaha

Mengapa Kita Cepat Menyerah Sebelum Bertanding?

15 Comments

gambar nie lebih kurang la yep ! guey dah takdo adiyo nok cari gambar

Tertengoknya tajuk di atas , phuh tau² sangat apa yang bakal aku ceritakan yep ? So tak perlulah aku bicara panjang lebar gitu ! Miahaha . Mostly apa yang aku lihat hanya sesetengah manusia sahaja yang bersikap begini dan aku hanya ceritakan didalam blog sahaja . Bukan aku tumpukan kepada semua yep harap take note disitu kerana aku tak mau ada yang makan hati dan terjun bangunan kerana entry² sebelum ini . Bahaya disitu wakaka . ( opss terlebeh sudah ) neway dah lama tak gelak Wakaka . Rindu Mak! Miahaha

Neway Bukan nak cakap apa lakan . Kita sebagai blogger kena la menyokong antara satu sama lain , sekiranya ada blogger yang buat Contest ke apa ke . Ada baiknya kita jangan cakap " adui susahnyer contest nie tamo la join " , " Pergh rasa cam malas lak nak join " , dan macam² lagi bahasanya . Dari situ korang macam dah patahkan semangat si pencipta contest itu. Malah cubalah kita bagi kata² semangat kepada si pencipta contest itu .

Bukan apa . Cuba korang buat dan korang rasa apa yang dorang² yang pernah rasa keke , Rasa cam sangat tak dihargai beb . Susah beb nak mulakan satu contest kalau korang tak caya jgak cuba korang buat . Itu ini semua nak kena plan kao² untuk menjadikan ia smart dan sempoi .

Bagi aku , kalau korang join contest ini ada bestnya antaranya : (aku buat listing ok ? )
♣ Traffic korang semakin mengancam
♣ Korang dapat Kenalan baru dengan lebih mengancam
♣ Korang dapat improve setiap penulisan
♣ Korang akan dapat hadiah ? Siapa tahu ? yaks !
♣ Korang akan happy bila dapat hadiah tuh ! Siyes la kan haha²

Kalau betul² taknak join tuh , ada baiknya diam dan jangan comment entry yang melibatkan contest itu ok ? sebab banyak sangat dah aku tengok comment berkisarkan mendownkan hati dan perasaan si pencipta contest ( eceh hati dan perasaan ). Kekeke Melainkan contest yang Membeli Follower keh² aku pernah buat entry pasal nie . Dah stop malas nak story ! tapi itu aku buat general .

Why I Like It Longer

Jan 21, 2010

105 Comments
Hello Guys ☺ ! Read And Enjoy Kekeke.


Cerita ini mengisahkan seorang budak bernama Melz ( bukan nama sebenar ) yang mempunyai kepanjangan yang sangat panjang membuatkan ramai rakannya memanggilnya Panjang ! Sekiranya dia diukur dengan pembaris sekolah boleh mencecah 192cm atau bersamaan 4 kali pembaris . Omaigod . Dan Cerita ini semakin syahdu apabila Kepanjangnya membuatkan dia sering disisihkan . Fuh sungguh syahdu .


Setiap kali dia bercerita kepada kawan² yang baru sahaja mengenalinya , mesti ada sahaja adengan atau perkataan panjang yang berkait rapat dengannya sehinggakan kawan² dia cepat bosan dengannya .


Tengok pic atas . Kepala takde sedih kan :( Tsk²

Setiap kali mereka mengambil gambar bersama kawan² yang baru sahaja mengenalinya , mesti gambar kepalanya tiada dalam gambar itu dan membuatkan dia sentiasa dihindarkan untuk bergambar bersama . Kerana merosakkan gambar yang lawa² , Oh touching sungguh !

Setiap kali mereka keluar bersama kawan² yang baru sahaja mengenalinya , mesti ramai yang pelik bahawa adakah mereka sedang keluar bersama Alien ? yang mempunyai kepanjangan yang tidak normal ?

Dia sentiasa disisihkan kerana perkara² di atas dan membuatkan dia sering kali dipanggil panjang tetapi dia tidak pernah inginkan nama itu dipanggil kerana pasti ramai yang tertawa kerana panggilan itu .




Walaupun dia disisihkan , dia sentiasa mencari kawan yang sama panjang dengannya namun dia tetap hampa dengan keputusannya . Hinggalah pada suatu malam , pabila dia sedang nyenyak tidur dan dibuai mimpi muncullah seorang pakcik di dalam mimpinya dan berkata Carilah suatu barang panjang yang boleh membuatkan kau bahagia sepanjang masa . Dia terbangun dan terkejut dengan kata² pakcik itu .



Cepat² dia membuka Blognya dan akhirnya dia membuka Nuffnang untuk mengecheck segala yang berbentuk panjang. Akhirnya dia ketemui suatu objek yang bernama " LG Chocolate BL40" Dia tertarik dengan gadget tersebut dan dia terus berfikir .


Miahaha dah mula nak berangan kau Melz !


kalaulah aku ada LG Chocolate akan aku ceritakan kepanjangan LG Chocolate baru aku ni sangat membuatkan aku anggun dan jelita gitu dan dalam masa yang sama aku mesti sentiasa dipandang kerana kepanjangan aku berserta kepanjangan LG Chocolate. Kini aku mudah bersama teman² kerana aku hanya bicarakan tentang LG Chocolate BL40 yang PanJanG


fuiyo kan dah penuh tuh ! kekeke I like it longer !!

kalaulah aku ada LG Chocolate Mesti gambar aku full view dan mesti aku akan lebih camwhore kerana pixelnya 5.0 gitu , nak pulak bercampur dengan 4.0 Widescreen , phuh mesti muatnyer gambar aku dalam tuh ! i lioke Camwhore



tengok Model nie pun panjang wohhh ! Miaahaha

kalaulah aku ada LG Chocolate Mesti model² yang panjang dekat dengan aku ! Sebab mostly modelkan semuanya panjang² belaka . Mesti dorang makin lekat ngan aku sebab aku pegang LG Chocolate nie la ! Miahaha.


Melz Enjoy !

♣ Sekarang aku lebih Macho apabila digelar panjang dan aku suka digelar panjang yaks! . LG Chocolate BL40 Kepanjanganmu adalah hak milikku keke ! Amekkobat wahai pendek² tula dulu kutuk aku na .

♠ LG Chocolate BL40



Terima Kasih Kepada

Nuffnang | LG untuk Contest Why I Like It LongeR!

Sekian hik²

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo