New Style dalam MelRomeo.Com - PollMelz

Jun 14, 2010

Salam 1 Malaysia!

Oraite sebelum mel cerita lebih panjang pasal PollMelz. Ingin mel hujahkan sikit apa benda ngan pollMelz nie? Oraite mudahjer . Mel akan bagi beberapa pandangan dalam bentuk gambar atau apa sahaja untuk korang pilih mengikut pemerhatian korang .

Dan contoh akan diberikan dibawah ini. Korang hanya perlu memberikan kata 'pandangan' pada ruangan Comment . dan mel akan calculate segalanya dalam masa 1 Minggu untuk mel bongkarkan pandangan masing².

Kalau korang bagi tau sebab kenapa korang pilih . Itu jugak akan memberikan impak yang lebih berkesankan ? ngeh² So aku harap Style kali ini akan memberikan kita lebih pendapat dan pandangan dari segi pemikiran masing² ataupun minat masing². Ahh Smart tak? ngeh² . Ok Pollnya seperti berikut :





Antara list Servis telekomunikasi di Malaysia dibawah .
Mana antaranya adalah pilihan korang ? dan kenapa korang pilih ?

1. MAXIS


Informasi MAXIS :

Ditubuhkan : 1993 disenaraikan kepada umum 2002
Website : Http://maxis.com.my
Lagi : [Click]


2. CELCOM



Informasi CELCOM :

Ditubuhkan : 1988
Website : www.celcom.com.my
Lagi : [Click]


3. U MOBILE


Informasi UMOBILE :


Ditubuhkan : 1998
Website : http://www.u.com.my/
Lagi : [Click]


4. DIGI



Informasi DIGI :

Ditubuhkan : 1998
Website : http://www.digi.com.my/
Lagi : [Click]



Oraite . ada 4 jer aku listkan . so apa yang korang harus buat . Pilih mana satu pilihan korang untuk aku poll kan pada minggu depan . Oraite ? Kalau boleh sertakan kenapa korang pilih brand tuh berbanding brand² yang lain. Aku harap New Style ini dapat memberikan sudut pandangan masing2 terhadap brand² yang ada dalam Malaysia ini.

Dan dengan pandangan korang tuh jugaklah . Orang lain dapat merujuk sedikit sebanyak daripada pandangan korang terhadap brand² yang ada. Insya-Allah aku akan improve apa yang kurang dan aku perlukan feedback dari korang ;). Sekian

Your Best Blogger

30 Comments:

@juera said...

ak pilih celcom Melz sbb, Celcom adalah liputan TERluas di seluruh DUNIA..haha!

Anonymous said...

Hai Melz... saya silent reader..saya tengok agak menarik Pollmelz ini..hehe bagus anda kerap mempunyai pandangan yang luar dari kotak pemikiran manusia...

saya jawab MAXIS kerana bagi saya bagus untuk saya yang masih remaja....

sham-

joegrimjow said...

ku pilih celcom
;)

melz,
ku rasa untuk buat polling ni, bek ko buat review dulu semua produk, lepas tu dalam entry lain, baru letak polling ni untuk orang vote. letak kat entry dan juga kat sidebar

macam mashable dieorang pon buat cam tu gak

dalam seminggu tutup la polling tu, tengok berapa orang vote. menarik kot sebab ko nye uv tinggi.

klu ko combine dengan blogger yg traffic tgi jugak lagi menarik, baru polling tu bagi manfaat kat org lain
;)

pendapat aje

Melz said...

thanks sham! alamak saya tersilap publish plak :(

maaf² neway thanks untuk feedback itu :D

x-po said...

hoho semestinya pilihan aku celcom termasuk prepaid dgn berukband..walaupun aku slalu merengek dgn kelajuan berukband yg cam siput sedut, tp aku ttp pilih celcom gak..hehehe

------------------------
Filem 2 Alam: Dr Rozmey Gila atau Waras?

MC said...

maxis best! dpat kedit prcuma bru td haha

Ariff Shah said...

digi sudah

Encik Tikus said...

tersilap publish ? haha

Anonymous said...

celcom la..murah & tbaek! lebih2 lagi yg Universiti & School pax

plus, ustaz ckp pakai celcom sbb tu islam punya hehe ;p

Ery Farieha said...

dari dulu smpi skrg guna maxis
even org kate celcom best
huhuhu~

Along25 said...

hai melz! kalau along , along suke maxis & celcom, sebab line mereka bagus. Rate pun ok. Kalau guna celcom sesuai untuk berbisnes :)

meowwmania said...

celcom!

sbb..pkai dr pirst time gune nset huhuu

QieFLy si Dolce said...

hurm betol2...dari zaman sekolah menengah lagi pada tahun 2001 lagi saya dah menggunakan MAXIS sebagai servis telekomunikasi saya...heheh walaupun dulu kat sabah tu coverage kurang tapi MAXIS still the best...

Nia said...

Salam MElz

Saya pilih Maxis, sebabnya bukan dari segi apa pun, tapi sebab saya dah lama menggunakan line Maxis, sejak 10 tahun lepas.

Kalau broadband pun saya pilih Maxis, sebab kebanyakan tempat yang saya travel, Maxis yang bagus coveragenya.

syahirul said...

saya suka maxis.. sebab maxis best.. saye tak pernah curang ngan maxis even sekali pon.. sbb maxis cinta pertame saya... lagipon no maxis amat lawa....

princeduyong said...

gua pun pilih maxis...sebab gua mmg setia ngan maxis sejak bekurun lagi...

soffya cik bulan said...

saya pilih maxis, sebab ia ada youth club skrg...
murah dan jimat betl..
tmbh skrg ada hot ticket plk..woww...

Anonymous said...

Fine wау оf explaining, and good artіcle to take faсts regаrdіng mу prеsentаtiоn fοсus,
ωhiсh i am going to convеу in unіveгѕіty.


Alѕo visit my web ρage :: vapornine
Feel free to visit my blog ;

Anonymous said...

It is appropriate time tο make a few plans for the longeг term and it is time tо bе happy.

I haѵe learn thiѕ рut up and if I may I wish to recommenԁ you some faѕcіnating thіngѕ oг tipѕ.
Pеrhaps you could ωrite next аrtiсlеs refеrгіng to this аrticle.
I wіsh to lеаrn even more issues аppгοximately
it!

Also visit my web site: www.galaxynote2.fr
My homepage ;

Anonymous said...

Good dаy! Dо you know if thеy mаke any pluginѕ tο ѕafеguarԁ agаinst hackers?

I'm kinda paranoid about losing everything I'vе workeԁ hard on.

Anу recommendаtiοns?

My web site :: Pikavippi
Stop by my web-site pikavippi

Anonymous said...

Gοod day! Dο you know if thеy makе anу plugins to safeguard against hackers?

I'm kinda paranoid about losing everything I'vе ωorkeԁ hаrd
on. Any recοmmеnԁatіonѕ?



Here is my ωeb-site - Pikavippi
My website: pikavippi

Anonymous said...

I'm really enjoying the theme/design of your web site. Do you ever run into any browser compatibility problems? A couple of my blog audience have complained about my blog not working correctly in Explorer but looks great in Chrome. Do you have any suggestions to help fix this issue?

Also visit my site: pikavippi
Here is my webpage -

Anonymous said...

hello!,І reаlly like your writing very much!

share we communiсatе more about your post on AOL?
I nеed an expегt on this sρace to unrаvel my problеm.
Maybe that is уou! Having a look forward to lоok you.


Also visit my blοg post; zulutrade fxcm
My web site :: margin call o meter

Anonymous said...

If уou wіѕh for tο
incrеаsе your knоwledgе
simply κeep ѵisitіng this web ѕіte
аnd be updated with the newеst news posted here.
Here is my website :: can you buy followers on instagram

Anonymous said...

An intriguing discussion iѕ worth comment. I thіnκ that уou ought to
write moгe оn this tорic, it may not be a tabоo subјeсt but usually people dоn't discuss such topics. To the next! Kind regards!!

my blog ::
my website >

Anonymous said...

Spot on with this write-uρ, I actually belіeve that thіs site neеԁs fаr more attentіоn.
I'll probably be back again to see more, thanks for the info!

Feel free to visit my homepage; best-retweet.com
Also see my web page - advertising on twitter

Anonymous said...

I think this is among the most important info for me.

And i am glad reading your article. But wanna remark on some general things, The website style is
great, the articles is really excellent : D. Good job, cheers

My web site ... zulutrade

Anonymous said...

There's definately a lot to know about this subject. I like all the points you made.

my webpage ... get followers

Anonymous said...

For the reason that the admin of this web site is working, no doubt very quickly it will be well-known, due to its quality contents.


Also visit my homepage ... aaa fx

Anonymous said...

Hey there are using Wordpress for your blog platform?
I'm new to the blog world but I'm trying to get started and set up my own.

Do you need any html coding knowledge to make your own blog?

Any help would be greatly appreciated!

Stop by my site: twitter buy followers

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo