Kebaikan Kereta Kecil [ Small Car ]

Jun 12, 2010

Salam Dari Melz

Banyak sudah Malaysia kuarkan kereta yang bersaiz kecil. Antaranya model dari Proton iaitu Savvy dan tiara . (ada kecik lagi ke der?) Lain dari tuh kompem² dari peneraju Perodua yang sememangnya mengeluarkan model² kecil dari Daihatsu iaitu kereta cam Kancil , Kelisa, Myvi (aku tengok kecik besar kecik besar jer ni) ahaha. papepon janganlah korang cakap Rusa tuh kenderaan kecik , memang tak lama lah kan ? Uhuks.

Oraite sebenarnya aku sajer jer nak bebel pasal kereta² kecil nie coz semalam aku ngan kakak aku lepak kat Cs. Terus cari Maybank untuk aku buat account bagai . tapi dek kerana si staff tuh macam malas nak buatkan aku account. Aih macam² alasan dia bagi kat kitorang. agak ringan jer selipar aku nak masuk dalam mulut dia karang. Tapi takpe aku maintain cute gitu.. so aku takdalah buat adengan makan selipar kat situ , teruih akak aku cakap jom blah.

Blah² akak aku bayar parking . Biasalah masuk tak sampai 10 minit dah baper hinggit kena. Duk bebel jer lah kakak aku pasal parking plak . Miahahaha ok gua takleh blah pasal nie . Stop²..

Kuar jer parking akak aku cakap ameklah gambar tuh . Aku pun apa lagi , kuarkan henset 3310ieFirefox generasi ke-18 untuk mencapture gambar² yang melibatkan kereta kecil ! Ngahh korang enjoylah malas nak type dah miahaha..



Ok malas nak kerek! ahahaha kereta besar tak muat ok! sekian mekaseh
Agak jenuh jgak kalau nak cari parking kat area CS nie . tapi dan² macam ada reserve untuk aku ngan kakak aku time tuh Miahaha .First² aku ingatkan untuk orang cacat punya parking. rupanya small car ! ngeh²



Ini untuk buktikan sikit bahawa kakaku memandu 'small car' ahaks!
kalau angpa semua jumpa no plate 4554 nie kat area johor . hello² lah yep! miahaha

Yang Cute,



34 Comments:

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

kompom2 tak jumpe...tapi nak hello..hello kat sini..hehe

Sir Marcello said...

hahaha biar benar??? banyak tak lot parking tuk small car nie?


jom komen:
Masjid Jamek & Si Budak Setan

B.E.R.Y.S said...

haha..smart jugak parking tue..khas untuk small car..!!! wee..~ mintak maaflah kat kereta besar-besar..keh3..~ ok bye!

Melz said...

@cik Aidacomei : ngahh jauh dari johor lah nie ;P

Sir Marcello : 1 jer aku jumpa ahahaha

JMR said...

see...ada gk kebaikan pakai kancil kan...huhuhu

ariff said...

CS? mana tu?

Melz said...

Berys : tau tape . mel pun sebenarnya macam tak caya ada jgak signboard camtuh ngeh2

JMR : ahaha Small Car FTW!

Ariff : CS : City Square Johor

Nour Eyza said...

haip2 mel..duduk johor erea mana?
saya pn selalu jugak datang CS..hehehehe

Melz said...

eyza : mel skudai :) hehe

Sharinginfoz said...

ada juga diaorang khaskan parking untuk kete macam ni....

a kl citizen said...

tak pernah jumpa lagi parking camni

ain nia said...

hahaha..bagus jugak pkai kete kecik.walopon tak leh muat ramai orang. senang dapat parking. eceh. :P

knapa kat sini tak pernah jumpa pon? selalu jumpa yang untuk bont** besar je (org kurg upaya).

Nunady said...

Tak sangka pulak ada park lot untuk small car...bagus ...bagus...

akuzle said...

kt shah alam neh x yah ader signbod mcm tuh, dh mmg kebykan parkingnyer kecik2....huhuhuhuhu, susahlaaa jadi org besar....errr, keta besa....huhuhuhu

~ ReD ~ said...

huhu...unik!:D

mekchu said...

senang pakai keta comel ni bila masuk bndar.. sap sap soy je dah siap parking.. hehe

@juera said...

ada jgk signboard gitu..x pnh jmpe lg..ekeke

etomyam said...

memang steady...aku pun biasa kalau nak pegi tempat sesak rembat kereta kecik bini aku je hahaha :D

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.kite tade kete punn T__T

||| PöJìé PööH ||| said...

Diskriminasi siot kat org kete besorrr.. Beli mahal² xleh parking. Huhu.. Ohhh klo jmpa kat Johor kejor yobb kejorr.. Hahah!

Love,
PojiePooh Abdullah

nabil_potter said...

untung kereta kecik..huhuh...
area skudai agak2 ble jumpa tak keta nnie?

nabil_potter said...

untung kereta kecik..huhuh...
area skudai agak2 ble jumpa tak keta nnie?

/Dayah//Nurul/ said...

oh city square cam bes. wahh kereta akak dah femes masuk belog mel yg kiut :)

fiD said...

huhuhu...

johor memang style kan!

-Melissa Rina- said...

haha.. mase first time nampak mende ni kat CS.. terasa teruja lak kan~~ ;)

parking small car tu ade due tingkat kan,, if pasan ade satu lagi bawah tanah..ade hypothesis menyatakan bile da penuhh sgt parking kat situ area parking small car tu bley dinaekkan supaya kete kecik len bley parking kat bawah tanah tu.. tapi ta pnah nampak laa deorg wat~~ hak2..

noor afzan said...

area skudai ke?
ok2, kalau terjumpa tak hai2 tapi hon2..
ahahaha~

Anonymous said...

It іѕ not my first time to pаy a quick ѵisit this web pаge, i am browsing
this web page ԁаilly and οbtain fastidiοus informatiοn from heгe all the time.


Аlso νіѕіt my ρage; http://followersempire.com
Here is my web-site ; 500 followers on twitter

Anonymous said...

I always spent my half an hour to read this web site's posts all the time along with a mug of coffee.

Here is my page; doorspalace.nl

Anonymous said...

I really like it whenever people come together and share thoughts.
Great blog, keep it up!

Feel free to surf to my web-site free twitter followers

Anonymous said...

Wonderful site you have here but I was wanting to know if you
knew of any forums that cover the same topics discussed here?
I'd really like to be a part of group where I can get feed-back from other knowledgeable people that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Thank you!

my website ... reveal your logo or text in Disney Style With Magic Animated Paint Brush

Anonymous said...

I was suggested this blog by my cousin. I'm not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty. You are wonderful! Thanks!

My page get followers

Anonymous said...

Hello. And Bye. Thank you very much.

Anonymous said...

What's up to every one, as I am really eager of reading this website's post to be updated daily.
It contains pleаsаnt materіal.


Looκ at my web site raspberry ketone

Anonymous said...

Howdy would you minԁ stating whіch blog platform you're working with? I'm going to start my oωn blog soon but I'm having a hard time deciding between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your layout seems different then most blogs and I'm lookіng for ѕomething completely unique.
P.S Sorry for being off-topic but ӏ hаd to аsκ!


Here is mу blog: vitamin shoppe multivitamins reviews

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo