Dari Blogger Berpindah ke Hosting WordPress

Jun 15, 2010

Salam Dari Melz

Ahaks. Lepas aku duk pikiaq berejam² untuk menggunakan selfhost. Akhirnya terjawab jugak setelah aku ngan kakak aku buat self hosting. Ahaha tadi gigih buat payment ngan kakak aku ! kakak yang mana ? yang kelisa. Rujuk [click]


Blogger - Wordpress

Oraite aku rasa esoklah baru up hosting semua bagai ngan theme terbaik dari ladang punya gua rembat kat celah mana ntah . Ahaha neway banyak benda yang aku nak kongsi setelah aku gunakan MelRomeo.com. Ngeh² neway aku tak main subdomain tapi aku main subfolder coz aku suka subfolder berbanding subdomain. Ahaks boleh sumbat 2 - 3 theme dalam 1 domain ahaha.

Tengoklah kalau dah ada camera , aku buat Melromeo.com/Shoot ahahaha kalau aku nak jual² aku buat MelRomeo.com/shop <--- jual ape der? ngeh♥

Oklah guys kepada sesiapa yang nak bertukar ke self host . aku boleh guide, don't worry babeh! mudah jer. Ramai mintak buat tutorial , tapi aku rasa dah banyak orang buat tutorial pasal nie dan yang buat ebook pun dah bersepah. Hoho

Neway Melromeo.com aku akan competekan entry dari Infokami.com coz aku nak tutup blog tuh dah. nak maintain banyak blog memang pening , baper banyak blog ? diam² sudey ahaha. Neway wait and see blog aku nanti okeh ? Papepon gua respect sama si JustKhai boleh handle banyak blog. Ngeh²


Jangan Lupa PollMelz Aku
sila click


Wait and See



3 Comments:

syahirul said...

hoho tak sabar aku nak tgk ko nya blog dlm wp.. bestnya sorg agi masuk geng wp.. syukran2... nanti nak tanya ape2 plugin leh tanya aku gak :P hehehe...

Bro Framestone said...

welcome dalam keluarga dot com ek...

bro xberkesempatan nk update or manage byk blog coz la nie bro kne manage banyak website client huhuhu

riso gak blog bro yang terbengkalai

Feel free to visit
BroFramestone Blog

ProPiTo said...

bagus la, boleh belajar wordpress lak.. hehe.
asik blogspot je.. tukar angin lak... ^__^

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo