Blog.My Berikan Blog Percuma Untuk Wordpress

Jun 8, 2010

Salam Dari Melz

Semalam mel relax² buat web , tiba² ada kawan roger pasal Blog.my yang menawarkan blog percuma untuk platform Wordpress . Huwaw! Apa lagi aku cepat² jer usha ! Semua service yang ada dalam Wordpress.Org Full access boleh diguna pakai dalam wordpress ini. Korang boleh install plugin , theme , widget apa lagi semua korang nak sumbat pun boleh . Tiada bandwidth akan dikenakan. So apa lagi ? Pengguna Blogspot yang ingin menggunakan Wordpress boleh gunakan Blog.my! Hiks²




Harus diingatkan subdomain sahaja yang diberikan dalam service blog percuma ini ! Apa itu subdomain? Oraite contoh subdomain macam - MelRomeo.blogspot.com . Maka sekiranya korang ingin menggunakan Blog.my ini. So domainnya akan jadi Seperti MelRomeo.blog.my <-- lagi ringkas kan? Ngeh² Blog.my Ini menggunakan server yang berkapisiti besar jugak! iaitu
  • 4 Core Cpu – Core2Quad Q9300
  • 8 GB RAM
  • 1 TB SATA Hard disk
  • 100 Mbps

So papehal kalau korang nak register semua , bolehlah go ke Blog.my ! Kat situ korang bolehlah godeh² Wordpress . Benda pun baru , so cuba lah dulu ! Enjoy with Wordpress

Regards,

26 Comments:

Cik Birder said...

incik mel...kagum sungguh dengan anda

Ariff Shah said...

susah nak ajak orang try benda baru ni..

Kie-yu said...

uish
ini ada unsur2 nak hasut dak blogspot g wordpress eh?
hehehe~

Melz said...

Cik Birder : Mekaseh cik birder ;)

Ariff Shah : Apa aku boleh tolong , aku tolong ja ariff ;)

Melz said...

Kie-yu : bukan Menghasut , tapi mengajak :) ngeh²

Ery Farieha said...

macam menarik je
ngeeee~

Melz said...

Ery : cuba jer . buat bekap entry jgak kat situ :) ngeh2

paeh said...

aku grab satu.. haha

||| PöJìé PööH ||| said...

Masih samar² dan ragu² dalam menggunakan Wordpress.. Xreti.

Love,
PojiePooh Abdullah

Sendra said...

terima kasih mel.
walaupun kau cakap kau dah tak kisah orang komen atau tak

"orang baca
ikut suka la nak komen ke apa
ngahh"

cehh..hahhaah..terima kasih.

Adam Roslan said...

Saya sokong blogger Blogspot ke Wordpress. Haha.

Si Kenit said...

menarik je. hehe
btw, dah lama tak jenguk sini
melz pakai template baru
smart! >.<

QieFLy si Dolce said...

tak reti nak guna wordpress coz dah comfort dgn blog :P

Melz said...

Paeh : grab jangan tak grab :)

Melz said...

pojie : ehe mel boleh guide . don't worry ngeh²

sendra : cis ahaha

Adam : begitu juga saya ;) ngeh²

Si kenit : thanks kenit

Qiefly : hehe cuba2 jer buat blog baru ngan wordpress qiefly :)

yoy said...

cun..
br nk gune
tp bnyak limit..

aizuddin.com said...

waa..macam best..pastu tukar domain jadi .com..hehe

Melz said...

yoy : nanti dia akan upgrade 1 by 1 . biasa benda baru kan :)

aizuddin : tak boleh tukar . hanya subdomain yang depa bagi

+akufobia+ said...

aa.sayang yang lama.haha.

alfablue7 said...

baru je import blog i kesana. tp x reti gune lagi.apekahhh..

nina said...

teringin nak try guna wordpress..

kozumi_ro said...

apa tunggu agi serang la ^^

cikTi said...

tringin jgk kn beralih arah..

tp ntahle..

NHIDAYAT said...

hi sorry 4 the late visit! wow u got such a nice info here....hehe okay, akan cuba blog.my pula...anyway thnx 4 dropping by at my page!

syafi said...

thanks for the update...

Sya Isya said...

menarik! nak try juga. Tapi Sya rasa blogger lagi senang dari WP.

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo