Senarai Game² Bodoh Yang Paling Aku Suka

May 22, 2010

Salam Dari Melz

Maaflah yep , coz macam dah tak terjaga blog aku nie dan ini disebabkan oleh kerja! Kerja aku senang , tak pening kepala, takperlu dimaki oleh bos, takperlu kerja ikut 'officetime', goyang² kaki pun boleh tapi duit tak jalan lah demit! Aku kadang² jugak berada dalam keadaan BanglaMode gara² aku berkerja tak kira waktu. 2pagi pun aku buat kerja ahaha. Ok ini disebabkan Aku seorang freelance yang tak bertamadun. Wah Selamber kau cakap tak bertamadun kan? Miahaha lantaklah. Oklah aku bukan nak bebel menatang nie semua tapi aku nak bebel listing game² bodoh yang pernah aku main dan addict sampai berjueh kepala aku layan!

Kenapa aku cakap game bodoh ? First game ini 2D kot so macam bodo² jer kan ? ahaha dan Sebab lain ialah game nielah bikin aku jadi gila dan kerap berada didepan komputer dan bikin masa depan aku huru hara ( eceh macam pernah dengar jer ) Miahaha




SAMURAI SHODOWN


Pertamanya Game yang boleh membuatkan aku 24jam melekat kat komputer bersama abe² di sebelah rumah aku , Seiingat aku game ini aku main time darjah 2 - 4 camtuhlah . bapak lama gila aku kenang balik pasal game nie. Ingat punya ingat aku rasa nak ketawa jugak. Dulu aku pro game nie coz aku malas nak citerlah kan , semua abe² kat sebelah rumah aku tuh . Kompem aku tapau sampai dorang pun naik bosan kalau aku datang rumah dorang ahaha.

Sebab bila aku menang , Next abe akan ganti orang yang kalah . So aku selalu menang jer so aku kena stay la lawan sampai aku kalah .Seingat aku record aku pernah kalahkan rotation abe² kat sebelah rumah aku sebanyak 29-0 Ahahaha . Sorry ye abe² aku masih ingat dan aku perlu bongkarkan betapa machonyer aku bermain game nie ;]

Time aku arrival ke rumah dorang selalunya dalam time² 4.00pm berserta baju sekolah dan bag sekolah. coz aku dulu sekolah senai beb. bapak jauh dari rumah aku yang berada di area Skudai . Aku dulu kalau tengok brader bas yang bawak tuh , pergh rasa bebulu jer sebab dia bawak bas taknak slow la plak kan . kalaulah ada parang kat tangan dah aku tala kat leher dia coz takmo upgrade bas tu jadi laju. ahaha tak matangkan aku ?

So dorang bagi syarat kat aku, kalau nak main game ini kena ingat rumus "electric" . Apa lanciau nak aku hafal Formula Electric Untuk Degree punya sedangkan aku seorang pelajar sekolah rendah yang sememangnya masih mempunyai sijil hingusan tahap dewa² lagi.

Tapi aku still ingat rumus tuh beb. Malas jer aku nak bagi tau coz nanti korang cakap aku kerek! Ah pergi mamp la korang nak cakap aku kerek ke apa . ada aku 'care' ahah

Rumus dia adalah "V = IR" "I=Arus" "R=Rintangan" "V=Voltan"




DIGDUG

Game Kedua yang aku gian kalau berada di kampung. Pergh macho tak kampung aku? ada komputer beb , barulah aku tak rasa bosan berada dikampung coz kalau aku main game time dikampung , segala bapak nyamuk yang hinggap kat badan,kepala,tangan,tapakaki takkan aku rasa . So Itu antara pekdah yang terbaik selain Ridsect atau Fumakikilala.

Time tuh komputer satu , tapi adik beradik ramai . aduhhh memang asyik tukar2 turn jerlah tapi kalau aku ngamuk , abang/kakak/kakak/abang aku takkan kacau coz aku ada bekap besar punya . Mak aku lah wakaka

So apa yang bestnya ngan game nie? Erm aku suka time dia pam musuh tuh pastu meletup . gerek beb! Ahaha so kepada yang belum try game bodoh nie . marilah sama-sama kita try sampai lebam yeh!

Actually aku kureng faham pasal game nie tapi yang aku ingat , game ini hanyalah pam2 dan kasi enemy tuh mati . ahaha tuhjerlah yang aku ingat coz time aku main game nie pun bebetul2 time aku kecik lagi dan apa yang aku tau tekan2 keyboard jer LOL


ROAD RASH

Sapa tak layan game nie? memang tak rock la korangkan ? Game nie aku layan sebab akak aku layan sekali kot . ntahlah aku pun dah lupa . tapi game nie best aku ngan abang aku dan ahli2 keluarga sama-sama layan . Mak ngan bapak aku taklah isk korang nie!

Game ini bikin gempak sebab , korang kena race dan menanglah kan takkan kalah plak isk korang nie! So bila korang menang, korang akan dapat cash money dan money nie korang boleh beli motor gempak sikit coz nak lumba untuk next event. Memang macho game nie beb! So game nie jgak boleh mengelakkan diri daripada merempit! Miahaha Enjoy

Game nie kitorang akan bersatu padu untuk menang setiap race yang ada dalam game nie , dah kira teamwork gila vavi lah untuk menang, aku rasa aku pernah buat sorak2 belakang abang aku supaya menang dalam Map The City kot aku pun dah lupa. Game nie jadi best bila ada lagu-lagu yang memang gempak untuk dilayan , antaranya korang layanlah youtube kat bawah nie. Tajuk lagu dia SuperUnknown.



Oklah walaupun banyak lagi . tapi aku listkan 3 jer game bodoh tapi jangan risau , game nie takkan bikin kau bodoh! Sekian Dari Melz. Babai nak sambung Kirja ahaha Muah kiri , muah kanan Salam :]

Penulis Korang
Melz

23 Comments:

ciKeju said...

road rash tu besst woooo

Miro Armyrule said...

aku penah main road rash tu...siyes mmg best..

Mohd Adziim said...

Aku pun pernah main road rash. Pling frust bila tak cukup duit nk beli motor baru...sikit punya susah nk menang.

Nabiel said...

game road rash tuh mmg best bro!huhuhu
pkul2 polis dlm tuh~
agak2 geram kt lua xdpt..
blik umah maen game nie~hahaha

Melz said...

mak aih . 4 peminat Road Rash disini ! yohhh kita rempit IT :)) ahahaha


@Adziim : Pergh aku panas ngan Bose :))

Ery Farieha said...

da lama kot x main game
hohohh

Encik Tikus said...

gua main bola,kereta dengan armor je beb,lain tak layan,haha

Aus MeLankoLik said...

road rash sedap woo , hahahak .

Nurul Harun said...

semua game kat atas nurul x pernah main. hehehe...

Faizal The Newscaster said...

dig dug tu best gila..aku selalu main dulu..

Si Kenit said...

OH, bila melz tukar template?
tak perasan pon
T____T
template dulu smart
sekarang edit lagi tau
hiks

/Dayah//Nurul/ said...

road rash best ke. dig dug best sampai meletup2

si LauT Mati said...

First time blogwalking ke sini.....ermmmmm...gem2 bodo yg skang ni pun x termain.....banyak sangat...nak2 plak bab jd jurujual, kumpul2 donat, jadi juruspa.....huhu

Blogwalking + komen = melawat2 semula tu gembirakan saya

Mohd Shahrul Hafizi said...

Kenapa xpernah dengar pun games ni? Aiyo. Aku zaman konda-kondi, galah panjang, pancing, aku sekolah menengah baru pegang komputer. Hohoho.

Epul Azimi said...

ah mel,aku tak penah kenal pon dgn semua game2 diatas,adakah aku makhluk dari planet uranus?................

Anarm said...

aku penah main samurai tu je.. huhu

wanes said...

wah! bestnya men game..

noor afzan said...

x penah kenal lak game2 gitu..

zool said...

ntahlah .. aku jarang main game..
paling lebih pun main game senang cam tetris..

QieFLy si Dolce said...

game bodoh ni la penghibur aku time dulu2 kala :P

Syahid said...

Sekarang ni aku terikat dengan mafiawars online.

Aby Umy said...

salam kenal dari http://aby-umy.blogspot.com/
kalau ade mase singgahlah ke blog saye... :)

s h a f i q h a s h i m _____ said...

aku main samurai showdown tu dari zaman tape lagi :P boleh layan

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo