Umur Jadi Problem Time Couple ?

Apr 1, 2010

Salam Romeo Dari Melz .

Ahhh Cerita pasal umur , ramai betul orang duk tanya mel umur bape ? Dah Kau dah tua ke Melz ? ( eceh nak pancing Umur la tuh ) . Bila nak kawen la, awek dah ada la semua tuh macam soklan yang seangkatan kan ? Miahaha. Korang still boleh tanya semua macam tuh dekat entry yang lepas, ada link dia aku pacak na. Miahaha Tapi biasalahkan kalau mel jawab. Umur den 20an WAKAKA . (mana link entry ?) malas la aku nak bagi , korang bukan nak tengok pun WAKAKA.

Umur itu bagi mel macam nombor jer bai , apa yang lainnya ? Pengalaman hidup berbeza Ahhh. Kalau umur ko kecik sekalipun tapi pengalaman kau lagi advance dari orang yang dah berumur apa cer ? Aku story semua nie bukan bermaksud aku nak suruh korang semua ' jangan respect orang yang dah berumur ' apa kes aku tetibe nak suruh korang buat camtu , Kalau aku suruh means aku dah gilak! Wakakaka .

Ish lawakan ? Teringat Theme yang lama masa tuh WAKAKA .

Bak kata slogan yang tah dari mana aku cilok . ' Yang Tua Dihormati , Yang Muda Disayangi ' Eceh . So kat sini pun nilai murni yang aku nak terapkan agak besaq okeh ! Respect² lah orang yang lebih tua dan kau yang dah memang dah tua , Respect² jgak la kepada yang muda iaitu disayangi . Senang jer proses dia tak susah mana pun kan?

Ok back to reality . Entry ini pasal Umur Jadi Problem Time Capel Mapel ? Kenapa eyh ? Ok aku tulis ini pun nak mintak pendapat korang lah kan . Tapi aku bagi dulu pendapat aku .

1 . Lelaki lebih berumur dari perempuan .
Sebut tang nie , alah standardlah semua perempuan nak lelaki yang matured dari dia kan ? Sebab dalam kajian analisis aku (eceh dan²) . Perempuan lebih cepat proses matangnya daripada lelaki kerana hormon yang terdapat pada perempuan lebih cepat 'letusannya' . Ahh Korang tak paham? Aku pun tak paham sangat sebab analisis nie aku belajar time darjah 5 . Dah lama sangat dah tuhh WAKAKA . Malas nak story pasal nie sebab dah banyak kali sangat aku jumpa , Mak bapak aku pun sama jgak 'lelaki lebih tua dari perempuan' Ada faham na?

2. Perempuan lebih berumur dari lelaki .
Apa yang aku nampak sekarang , Lelaki lebih suka cari perempuan yang berumur untuk dikahwini . Omaigod² kita sekarang bukan citer pasal kahwin okeh! Tu semua nanti kita setelKahwin Next time Wakaka . Kita story pasal Couple. Aku nak tanya korang sekali gus lah Apa pandangan korang pasal Perempuan lebih berumur Suka kepada Lelaki yang bawah umur. Oh agak janggal aku lihat dan agak jarang aku temui . Temu pun sorang dua , tuh pun memember aku jgak . Tapi dorang couple boleh tahan lama . Ntah bila nak lafaz jer dah dorang tuh WAKAKA .

p/s : Aku terfikir sendiri , aku boleh terima ke awek yang berumur lebih dari aku :S Erm. Ntahla labu WAKAKA

SOKLAN Kepada perempuan : APA perasaan korang dapat boipren yang lebih muda dari korang ? Nak wat cane kan dah SUKA! ♥ WAKAKA

SOKLAN kepada Lelaki : Apa perasaan korang dapat awek yang lebih tua dari korang ? Aahhh nak wat cane tuh ? Miahaha

Pantun sikit² :
Enjoy This Entri , Jangan Kerut² Dahi

40 Comments:

Nur Su'aidah said...

hahahaha.. kalau dpt yg mude, jwpnnye omg knp mude ni.. haha ;D

Emora Valeria said...

aku tak dapat nak jawab sebab aku teda sape2 yang istimewa lagi.tapi bila aku dah mula masuk umur 20 nie,aku rase aku perlukan lelaki yang lebih matang dari aku.sebab dengan cara tuh,aku pun lea mematangkan pemikiran aku juge

Melz said...

Nur : wakaka boleh plak camtuh plak WAKAKAKA

EV : betul tuh , itu yang mel selalu dengar :)

ejoyz@epowerbiz said...

ontahlah..ex aku dlu pon sthun tua dr aku..ex2 sblm nie pon sama.. cmua xkekal..alsan aku cam bdk2 xmntg..tp aku tgk aku lg matang dr dorg..aisehmen..bengong2.. neway.. jdoh prtemuan itukn dtgn tuhan bkn dtgn bapak..
p/s:pnagruh cite a..ad albab..kwakwa..kwa,,

mekMizah said...

kalau dah suka nak wt mcm manee...
hahaha... adoi. its komplikated.

Kapten said...

eh pasal aku x leh masuk link SETELKAHWIN tu?

aku x cukup umur ker? adeh!!!

Melz said...

ejoyz : oho lawa pengalaman disitu . Neway memang betol jodoh pertemuan ditangan tuhan . Tapi aku ada ikut satu ceramah motivasi kat TV3 tak silap aku .

Jodoh tuh memang ada , tapi kalau takda usaha. susah jgak disitu

Melz said...

mekmizah : maksud mel , yela tapi orang sekeliling takda cakap ke apa ka? pastu benda2 tuh boleh bikin korang down ka apa ka. itu maksud mel antara sub² dia ahaha

Melz said...

kapten :aiseh aku pun takleh..forbiden lak tetibe..

+akufobia+ said...

dapat awek tua,queen control,dapat awek muda,king control.lalala.

Melz said...

Asyraf : Beli remote control ? WAKAKAKA siyes lawak tang tuh :)

ZihNuN FaTiN said...

klu dh matang,ok je..xxmo la manja2 terlebih..hehehe

ElyaElmo said...

tak mahu laa kapel dgn lelaki yg muda dr kite..kang orang ckp mcm kakak ngn adik jee...maklum la..perempun ni cepat nmpak tua tauu

faizal said...

huhuhu... biasa jer kalu couple yg lbih tua... lebih mtg.

Mimpi said...

Awek tua....mungkin dia bleh lead kita dalam percintaan.
Tapi rasa cam susah nak apat awek lagi tua ni...melainkan sama tempat kerja ke, sekelas, sama bidang ke.
Maybe lebih kepada jadi kawan at 1st lepas itu terangkat jadi kekasih.

|arieza| said...

ala umo tu number je.. ada yg umo muda tp otak matang, tu yg best tu.. yg tua pun tp otak terasa diri muda kaki pmpuan, xguna jugak :p heheheh

tak kerut dahi.. kerut otak :p

JMR said...

aku tetap suka pada pmpuan yg lebih muda..kl pmpuan tu tua dr aku even setaun, ak akn pggl dia 'akak'..takde nfsu ma..hehehe

noor afzan said...

tentu2 la alasan yang di beri pompuan..

"walaupun dia muda tapi die lagi matang dari I.I loikee"

alasan lelaki..

"pompuan tua ni senang nak handle.dah stabil.tak perlu nak dimanja lebih2.pandai bawa diri.matang."

nota kaki : saya nak yang muda sebulan je ok x?

eQuRlz said...

xtau nk bg pndapat sbb my bf is older 7years dari eqa.. :)...

tp myrumate bf die muda 4thn dr die..amatlah xmatured laki tu..kdg2 tu ksian gak kt myrumate..sbb ntahla..xmatured sgt..geram lak bila tgk perangai laki tu...hehehehe..

tp da saling sayang mnyayangi kan..asalkan dorg bahagia sudah..maybe dorg bahagia camtu, kita yg tgk ni jer xtau..

f_aRa_aINa989 said...

melz...2-2 kakak org bf dia muda setahun dr dorang...mgkin setahun muda ok kot...
aritu ada abg my fren kawen..dia kawen dgn org 2 thn lbh tua dr dia...

org cakap pompuan berumurni lebih matang..x cam budak kecik..maybe that's why laki suka pompuan berumur...

lupa lak nak jawab soalantu....
xde masalah sbnrnya...juz ada masalah bila orang pndg lain macam..tensen oo....juz kat ctujela..hehehe...
dah rasa cam buat post kat komennilak...hehe...

-sekian-

enyheartsdiamond said...

tak kesah lah kalau bf muda pon :))

Azrul Hisham said...

umur hanya sekadar nombor...yg penting adalah saling memahami antara satu sama lain...

salam ziarah :)

Athirah Ibrahim said...

entahlah. tak kisah sahngat kot asal gap umur tuh tak jauh sahngat. age is just a number, aite? heehoo.

qasih nadira said...

bese je dgr mcm pompuan tua sike laki muda.terjadi sendiri la kat kwn sy.kwn sy nie pompuan.senior la dari sy.dia akan ushar laki y muda dari dia je.ha3.xtau la nape~n kapel dia skrg pon muda dri dia.nak wat cm ne~dah sama2 suke~~~

Ery Farieha said...

mcm comel je dpt bf muda
hhehhe

♥CIK SHA♥ said...

woit..terasa aku tau..wakaka..

aku tua dua tahun dari boifren aku..dia yang propose aku..kata dia umo tu nombor je..takde ape hal la..ktorg oke je smpai sekarang..dah 5 tahun pun couple..3 tahun lagi nak kawen..insyaAllah..hek3..

cik eykameow :) said...

takyah tanye cmni kat aku..sbb aku dpt bf pun lg muda dr aku :) lalalaa~~~

cik eykameow :) said...

takyah tanye cmni kat aku..sbb aku dpt bf pun lg muda dr aku :) lalalaa~~~

MaS PuTRi said...

kalau mamat yg lagi muda tu hensem & femes apa salahnya.. cthnya mcm zaquan adha hahahaha

Natasha said...

Hurm...soklan melz ni best, meh kak tash nak jawab.
Ni bukan kapel jer tau, nak nikah dah pon. sepertimana ramai yang tahu hubby kak tash jauh muda dari kak tash. bukan setahun, bukan dua tahun, bukan tiga tahun, tapi SEBELAS tahun.
Hakikatnya akak setuju dgn melz, umur bkn penentu kematangan sesaorg, kalau umur 40an tapi pemikiran cm budak2 tak matang, tak ada target dalam hidup, nak buat apa yer tak? as long as dia matang, mampu pikul tanggungjawab then everything is fine!!!

bagi lelaki muda kenapa nak wanita yang lebih berumur ada byk faktor kot. itu nanti nak cerita..akak kn buat entry,backlink melz punya URL..miahahahahah

Hidier said...

takde masalah kot dengan perbezaan umur :)

From The News said...

famili aku lebih suka kalau suami yang lebih tua dari isteri.

tapi in the end, ia semua bergantung kepada jodoh. kalau Allah dah tetapkan, tak kiralah tua atau muda..
dia jodoh kita.

:D

Nurul Harun said...

nurul pernah couple dgn lelaki umur sebaya nurul, yg tatahan tu, bila gaduh je minta putus, ntah apa2!! hahaha, tp skrg ni, berkawan secara serius dgn lelaki yg lebih tua, beza 11 tahun, pheww, jauh tuuu, dan dia banyak membantu/membimbing/memberi nasihat, eheehhe...

hasyiya karimah adli said...

sy nak pakwe yg lebih tua (tibe2).hahaha. :P
at least dia lebih matang, lebih rs tgjwb yg dia kena pikul. pepun, umur sekadar no saje.kan kan :)

ice♥ice said...

xde perasaan pd y lebih muda..
hee :D

atreyu strange said...

My bf is 4 years younger than me. Aku still kene buli ngan dia gak. Tapi bila aku buli dia balik, mesti terdiam punya! Wahahaha...

All in all, I think the world is changing. For better or worse, I can't tell but for obvious reasons lelaki skang tanak manjakan pompuan semata2. Diorang nak pompuan manjakan diorg jugak.

Ada betul? *winks*

tiera said...

ehhehhehe...
dependz lar..
tp byk gurl lg ske laki sebaya..hehehhe..
aper kata owg..
ader "kimia" gitu...hehhehehhe
tp klu mude dr ktwaowg pown owkey je..klu setakat muda sthun dua bley blah ag lar...hehehhe
anywy..jdoh kn...
xde spe bley expect...~
~2 je termampu nk cumment~..;p

Dikna said...

hahaha..lawak la pantun tu..serius ngah kerut-kerut dahi taim baca tu...macam tau-tau jek...huhu nice blog...:)

syaitanirajim said...

bila aku tgk blog's comment ko belambak..kekadang aku fk.. sempat ke ko bace komen aku? atau komen2 ni juz jadik faking jerk je kat dlm blog ni.. x di bace.. 39 COMMENTS tuh broooo!~~ banyak ttuuuhhh~~~ sempat x sempat.. pandang x pandang je komen tu.. wahahahah!!.. dari tadik aku mumbling.. aku nk citer ape tadik ek?? astagaa.. lupa daa.. aku lupa.. wahahahahhahah!! stupid!!~

syaitanirajim said...

ecececehh.. Lepas Membaca Itu Tinggalkanlah Pesanan ,
Janganlah Kau Menegur Tanpa Sapaan ,
Janganlah Kau Tinggalkan Tanpa Perkataan ,
Supaya Diri Penulis Berasa Kelegaan .
Renungkan ♥<<-- ayat.. mak aku yg mati tu leh idup smula kalu dia bace ni..wahjahahhahahah~~~

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo