SOALJAWAB | Apa Kereta IDAMAN Korang ?

Apr 9, 2010

Salam Dari Melz ,

Ok Sekarang aku nak hidupkan Slot SOALJAWAB! Official dah nie. sekian sila teruskan baca okeh ! Enjoy ...

Cerita pasal kereta , kereta itu sejenis transport yang sememangnya selalu digunakan untuk ketempat kerja , ronda² ngan awek , pergi belajar(Cehdan²) dan macam -macam lagi . Ada jugak yang menggunakan kereta sebagai kegunaan merompak, meng'kidnap' , mencuri lembu dengan kereta atau kegiatan jenayah yang lain . Ish² macam² kegunaan yang boleh digunakankan ?

Sedikit pesanan dari aku . Jangan bawak kereta di kawasan Kuala Lumpur sekiranya korang masih noob dalam kawasan disana . Statistik OrangSesat pada tahun 2007 hingga 2009 telah meningkat dengan mendadak ini kerana kerajaan mendapati bahawa ramai antara pengunjung luar dari Kuala Lumpur telah sesat akibat daripada papan tanda yang memang hampeh tak ingat dunia ! Dalam statistik ini jugaklah aku antara sorang yang berada dalam senarai .

Gila hampeh ok jurutera yang pacak-pacak sign board cam cilake nie! arghh nie nak marah nie ! (statistik itu datangnya dari pengiraan 'yeye' jer) So jangan lak korang nak caya dan jadikan informasi WAKAKA.

Ok setel bab nak marah nie , wakakaka . Sekarang aku nak story kereta apa yang aku minat dari dulu sampai la sekarang ! Kereta ini memang mahal dan buatan jepun . Terbaik dari segi design dan enjin dia lah bagi aku . Dan semangat untuk aku menyukai kereta ini bertambah-tambah bila menonton Tokyo Drift . Fuh dengan cat yang berwarna merah dia memang bikin aku tergugat disitu ! Miahaha



Hahh Inilah Kereta Idamanku!

So nak cerita panjang pun malas , aku nak tanya korang la plakkan . Dalam banyak² kereta kat dalam Dunia ini. Kereta apa yang paling korang suka atau aku klasifikasikannya sebagai 'apa kereta idaman korang plak ?'. Jangan ar plak cakap korang takda kereta idaman kan! Memang aku sumpit dari jarak 10 Meter punya!

40 Comments:

ejaa said...

lesen pun tak lepas lagi , berangan nak kereta plak. so mel, takd kereta idaman agi.
hahah so plz jgn sumpit tau!!

Hasrol Nizam said...

yeye jek statistik distu, tapi mmg setuju la, Papan tanda dia hampeh gile..haha

keta idaman of course la Honda Civic type R..
Dah lama dah teringin..

BULLET said...

huhuh...bullet minat nissan skyline gtr r34...kagum2...king of the road...

Hazzy Ishak said...

shelby mustang

crazy_labelle said...

Pink Lamborghini Gallardo Superleggera

Nurul Harun said...

mini cooper!

noor afzan said...

saya minat kete tak mahal beb..
sekadar Honda Civic 2.0 je..
Entah bilalah boleh dimiliki..

p/s: pakai je la myvi oren ni dulu sampai lebam. bayar bulan2 pun sakit ada hati nak pakai civic.

Kak Aidah said...

Salam Melz,
wah dah lama akak tak meninggalkan komen. Kereta idaman akak dulu minat camry pearl white 2.4 tapi sejak dua menjak ni minat lak kat mitsubishi grandis. Tentang sign board tu akak setuju, contohnya kalau kat kuantan ni siapa yg perasan sign board kebanyakan nya dah le halus2 pas tu mesti letak belakang pokok. Macam mana nk nampak, yg nampak hanyalah daun2 je

♥Hernee Nazir♥ said...

honda jazz kaler pink.. :)

wazy said...

aku teringin nak guna Honda City huhu

isleasy said...

salam..tgh jalan2..tersepak lak batu kat sini..so tepakse bagi salam kejap.

dulu sy ader keta time duduk kl, tp jaaaraaaaaang gle bawak keta masuk kl.. keta takat jalan kat tepi2, seremban-kajang-serdang je. signboard hampes satu hal, jem lagi..pergh..sekali sesat memang bes laa..

keta idaman - suzuki sx4 (4wd). giler hensem..! pickup bes, rupe ade, cume harge terlalu mahal utk keta for that class. idam je, tp tak mungkin akan beli kot.

keta idaman (all time favourite) - ehem. mini cooper. ehem.

redplasticbag said...

4 wheel-drive bmw
xtaw ape nama model die,hee

DaHLia said...

kete idaman buat masa ni...

HONDA CITY kaler itam...

kalau ada rezeki, insyaALLAH tahun ni...doa2kanlah... huhuh :)

Nur Su'aidah said...

bmw bulih..?? wahahaha. bile la bulih dapat nihhh~ T_T

Qiha Aziz said...

vitara baru :)

nizam6281 said...

Da lama baca blog melromeo ahakz
Nak beli kereta Lancer di Jepun
yang second hand.huhu sumpah nak bawak malaysia satu hehe
Yoroshiku ne

Armyrule said...

aku plak minat Ford Mustang GT...bila la nak dpt sejibik...ahahaha

azdiyana said...

aku minat kereta biasa je..setiap season,ada je keeta baru,minat aku ikut juga berubah.buat masa ni,aku admire gila kat kereta mazda 6 sedan..aku ulang..Mazda 6 Sedan.

mamashasha said...

yoyo ooo je statistik kira sendiri ko mel...hampir pecaya disitu/....

dulu2 time spm minat gile ngan honda CRV....Pas tu dah beralih arah pada harrier.....yg terkini honda city baru tapi masih tingin gak dgn harrier....tak dpt harrier vios je aku saukkkk...huhu

MaS PuTRi said...

kalau nak citer pasal keta idaman sampai sok pagi pon tak habis.. semua org ada kehendak yg melampau2. kan bagus kalau ada entry "KERETA YANG BERJAYA ANDA MILIKI" ha tu baru betol huhu

Nabiel said...

hahahaha~
serius..dri dlu smpi skrng~
klu aku bwk keta trun kl,mmg fail!
klu naek moto ok plak~
sbb owg kl bwk keta cm hampeh~
ikot suka jek nk bwk..xphm aku cmne dorang dpt lesen~hehehe

Eyriqazz said...

saya dapat vios pun jadi...

P/s :Melz,mungkin next week iman forwardkan detail infokami tu...ke busyan melanda...thanks melz...melz memang cool dan bestt...Bila next gathering?rindu nak borak2 ngan melz..miahahaha...

ayn said...

kereta yg cumil2~

-WaNi said...

b4 this kete idaman i ialah honda jazz kaler pink..n pastu tukar mini cooper s....tp yg mampu hanyala myvi se kaler pearl white...tu pun dah semput2 nak bayar bulan2...huhuhu...tp insya allah selagi ada kemahuan di situ ade 'highway'....huhuhu...mini cooper s tunggu aku!!!!

PENTULIS said...

toyota caldina

|arieza| said...

kita mau R8 Audi!!! huhuhuhu

+akufobia+ said...

kereta idaman=kancila.(haa?ha.ha.)

wanes said...

Salam melz, bila nampak keta idaman melz aku teringat kat sabah ni lain sikit. banyak yg suka keta besar2 (4WD). nanti aku buat entri khas utk ni ye.

Fathiha Zainal said...

Honda Jazz! Melz tlg belikn bleh? ;p

@juera said...

BMW 5 series..bila la nak duk lam kete ni wei..

y@n@ M!B said...

minat BMW 7 series..tu pn lepas tgk cite taxi..ffuhhh..mabeles..huhuhu~

tp klu ssh sgt nk bli maybe akn amek lancer frm mitsubishi tu..yeayy~ ^_^

Legasi Piston Pecah said...

gua minat kete evo..dapat wira/waja/perdana kasi makeup sikit plus tambah turbo pon ok kot..

ika razali said...

suzuki swift la.. mantap beb..!

ejoy@tnv696 said...

impreza wrx sti la melz..bru best...

aneszailani said...

mini cooper!!!
fuuhh..gile comel~ =p

Darkbatman said...

erkk..aku mauu gtr nissan skyline..mantapp..

tiera said...

wa...my dream car..volkswagon beetle..
ala..yg body dye chumey2 gitu..hehheheh..
plg kiut if kaler dye kuning...hehheheh

bina badan said...

Dapatkan panduan bina otot badan bagi lelaki agar anda lebih tough dan macho....miliki badan impian anda bermula disini...jika org lain boleh..anda juga boleh....

Anonymous said...

me 2 bro..wira+evo3+ar70+lt16s=blkg masjid cpt ckt

Ken Green said...

hahahaha~ serius..dri dlu smpi skrng~ klu aku bwk keta trun kl,mmg fail! klu naek moto ok plak~ sbb owg kl bwk keta cm hampeh~ ikot suka jek nk bwk..xphm aku cmne dorang dpt lesen~hehehe

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo