Senyuman Perempuan yang .... Boleh Bikin Aku KAKU!

Apr 1, 2010

Salam dari Romeo yang Agak² kecundang .

Senyum itukan suatu penghargaan atau hadiah yang sangat kao² kalau kita duk senyum. Aku pernah senyum kat pakcik² atau makcik². Tak kira di pasar malam ataupun train² berdekatan. Tapi senyuman aku tuh macam tepuk sebelah tangan. Adakah kerana ada anak perempuan disebelahnya dan mengangap senyuman aku tuh senyuman bersebab ? WAKAKA. please pakcik² and all the mackik² .

Tapi kalau senyum bersebab pun apa salahnyakan ? Miahaha dan² all the machik² and pachik² tetibe berkenan kat aku terus bagi aku pinang anak depa kan ? Miahaha ok kelaut ! Actually senyum itu banyak maksud dia. Senyuman sinis, senyuman manja, senyuman bersebab, senyuman pagi, senyuman tak siuman ! hahhh di bahaya , perlu dijauhi ok kawan² Miahaha .

Aku nak story pasal Senyuman manja oleh si gadis² diluar sana. Ahhh nie yang den maleh nie . Den kalau nampak si gadis tetibe tersenyum kat eden. Memang parah dah den nie. Miahaha. Actually aku memang tetibe* akan terpaku seketika dengan senyumannya dan aku akan toleh ke tempat lain dengan 'EGO'nya. Lepas tuh aku tenung dia lelama pastu kompem aku akan balas senyuman yang sangat meng'asyikkan' iaitu dalam kamus dewannya Senyuman yang 'Cute' dan aku akan try kenyit² mata sikit pastu aku teruih duk seblah dia pastu pastu terus ..... Syit! yeye jer ko mel.

Memang yeye pun. Puh kalau betul memang naik pangkat Romeo +A1 Nova la jawabnya. Tahap dewa² dah tuh Miahaha .Ok serious² .

cuba tengok aku senyum cute tak ? miahaha ! ok stop puji diri wahai melz!
Actually tengah tingtong nie akibat tak tidor lagi WAKAKA

Aku pernah senyum kat awek² tapi ada segelintir takmo reply senyum. pasai apa ahh ? ingat aku kempunan sangat ke nak awek ? Relax lah kan. So kepada awek² yang jelita disana , janganlah kedekutkan sangat senyuman tuh . Memang betul bahaya kalau tersalah senyum kan kan ? Tapi kadang-kadang tuh dah lelaki tuh bagi senyuman. so senyum la dengan ikhlas. Jarang beb nak tengok pompuan senyum kat lelaki. kan kan kan ?

So moral story ari nie , Kalau ang pakcik ka makcik ka apa ka awek ka balak ka segala kaka² pun. Senyum la selagi boleh senyum ! Oraite ?

Enjoy

48 Comments:

SweetyMui2 said...

aik?mel ni asyik citer pasal laki n pmpuan je lately ni..nak kawen ke?haha!
p/s:senyum iu satu sedekah :)

Kniedaz said...

senyum itu sedekah

Melz said...

uish mana ada :) just best lak citer pasal perempuan ngan lelaki kan kan :)



yeap . ikhlas baru sedekah kan :) hehe

dayangredzuan said...

heheh datang sni untuk senyum...:-)

Jijahh @ f.k said...

senyum kan sedeqahh...

~ ReD ~ said...

=) (dah senyum..haha)

fatin said...

senyuman membaca entri ini :)
kalau bagi senyuman sesama perempuan selalulah buat..
kat lelaki tak pernah lagi kot..

@juera said...

ak senyum kt sume org..kcuali org x siuman jer..
tp girls mmg ssh nk senyum kt org laki melz..bkn pe nnti dikata "eh biar btol awek ni senyum kat ku??"
tkot salah paham plak..tp klu laki senyum dlu kat ku..mmg ak balas..
senyum itu sedekah..ya think positif..^_^

ViLdA FiDa said...

n3 senyumm ni teringat aku lagu HALIMAH JONGANG...adoaiii...senyum nampak gigi tu ikhlas ke ek????

eiy_Da said...

alolo..sweetnyer senyuman en.Melz..hahha..
senyum tu awet mude tau...
tp kang kalo asek senyum jek..ramai lak yg tergode..ssh..cam ner?..ahahha =p

kEy said...

hehe....
hala bukan stakat senyum siap gelak2 lagi...
haaa....cmne tu? haha~

Fina Fento said...

senyum selagi boleh..dari org nk marah pun tak jadi marah..

Nanie Hussin said...

perempuan susah mmberi senyuman?

pelik juga, sbb nani rs slalu je senyum kat org, even tak kenal..

but of course dgn lelaki tak de la nak senyum tak bersebabkan, pelik plak tibe2 nak senyum2.*nnt nampak mcm syok sendiri plak.hu2.

klu org smile dkt kte apa salahnye kte smile balik..cume kdg2 lelaki terus step forward dan start tanye nama siapa?, duk mane?, blaja lg ke?..haih, ni den malas nak layan neh..

apa pun mmg kte tak rugi apa2 pun dgn memberikan senyuman, betul tak.

smile always..^.^ to melz!

ElyaElmo said...

toleh ke tempat lain dengan 'EGO'nya >>>>ni mmg ciri2 romeo Mel!!!~ hu3

kk said...

perghhh kiutnyaaaa

(bodek bodek)

mel, eskrim stroberi lima okay.haha

maslinamansor said...

bukan tak nak balas senyum... cuma takut2 awak tue senyum kat orang lain... malu jer...

Ajwin Ajeera said...

okay.sy tgh senyum kat awak ni.
balas senyum saya cepat!

Melz said...

dayang . thanks :)

Melz said...

Jijahh @ f.k

yeap sedekah kan kalau kita ikhlas :)

Melz said...

REd

i senyum kat u balik ahaha

Melz said...

fatin

hoho kalu nampak mel senyum jer ok! miahahaha

Misz_zana'85 said...

kalau senyum kat lelaki nanti dia salah faham plak, susah.hehe

[s][u][e][h][a][n][n] said...

bab senyum ni aku masalah la..tapi bukan aku sombong...dari dulu kna cop sebb x suka senyum...ok pas ni aku kna blajar senyum kat orang erk huhuhuhuhu

kadang tu pompuan /laki suka senyum kat pompuan / laki yang hemsem jerkk..camno tu :p

Athirah Ibrahim said...

nanti gua sinyum, lu terpikat dengan gua pulak kan. bahahahaha. okayh, boleh berhenti merepek. -___-

Eh, silap. Senyummmm =)))

Nur Su'aidah said...

agagagaga... ;D
melz, malo kot mahu senyum kt lelaki ttbe. owh! sangat segan.

green said...

kaku laa..smpi tak tau nak komen..
lalala

Nurul Farhana said...

dah puas dah senyum ni.. (^_____^)

bro, nampak tak??? =p

rajin² try usha sini, entry senyum jugak...kalo rajin la ek..

http://girlfrenzz.blogspot.com/2009/10/senyum-itu-satu-sedekah.html

Encik Mimpi said...

hehe snyum la selalu2 ye! hehe

atynska :) said...

atyn slalo senyum oh kat sesaper jer..p org mesty salah aggp..igt atyn na usha..hahahahaha..terutama lelaky..tapi..atyn ta ske kalo senyum kat laky2 yg gatal..eeeuuuww!!! tolong lah..

Legasi Piston Pecah said...

memang lah..itulah kuasa mereka,dengan sekadar senyuman saja ramai lelaki mudah cair mair..

ada persamaan lah...
aku kalo susah nak senyum kasi nampak gigi jek...haha

NAJ HEBAT said...

nah! aku bg senyuman MAHA chantek kat kau..MAHA ayu..

hopefully ko tak 'melting'..
miahaha..

ZihNuN FaTiN said...

Mel,tengah senyum sampai telinga ni!hihihihi..(^______+)

ardinihumaira said...

meh tengok senyuman dni.. kihhhkihhh :p

tetiba tertengok senyuman en. melz. lariiiii

qasih nadira said...

qasih paling x pndai nak senyum ngn org y x kenal.lg2 kalo laki!ha3.mmg rmai la kwn kat luar 2 kata qasih sombong.bukan sombong tau.tp qasih x reti!leh tlg ajar kan x??he~ :)

Fathiha Zainal said...

Tgh senyum kt Melz neh.. Heeee.. :DD

y@n@ M!B said...

baca entry pn sambil senyum..dikira gak kan??hehe =p

Emora Valeria said...

cer ang senyum kat aku mel,komfem aku senyum kat ang balik.senyuman ang menarik!

|| nemo mimosh || said...

melz, ntah2 kamu punye senyum menyeramkan tak? haha~

Melz said...

tuh dah bagi contoh dah pun wakakaka

f_aRa_aINa989 said...

senyum laki kat pompuan ada 2 kategori..
1 senyum ikhlas...
1 lg senyum gatai...

kalau melz senyum tdtu senyuman ikhlas...
sooo..kalau pompuantu x senyum balik...
tu mksudnya...senyuman dia senyuman gatailatu....hehehe

|arieza| said...

:) <<< sedang senyum kat melz.. haha ngorat mau?

noor afzan said...

bukan tak mo senyum, tapi takut la orang lelak isalah faham.
kalau senyum, kata gatal.
kalau tak, kata sombong.

kalau yang dah kenal tu orait la.
senyum sampai ke telinga.
eh, ada ke senyum sampai telinga..
bukan sengih ke?
Hantam sajalah~

||| PöJìé PööH ||| said...

manis senyumna Mel, tersusun gigi..
huhuh..
org cakap selalu senyum muka xcepat kedut, tgok jela Pojie nih, slalu senyum, umo dekat 30 pun org masih cakap cam 21.. cewahh!

Melz said...

cewwah ahahaha

izni said...

malu la nk snyum2 kat org ni..
hehe..
ok..utk melz..
smile..
:)

syafawani said...

senyummm:)hehe

Nurul Hidayah Bt Jamal said...

bila nak kua part entri 2, kisah pompuan plak...senyum satu sedekah...

Enchaoz said...

senyum yg mmg nampak la keikhlasan tu hehehe

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo