Kawan Baik Dan Jahat

Apr 11, 2010

Salam Dari Melz , Jom Layan apa yang aku nak bebel !

Aku terfikir benda nie dalam² bila aku bersama kawan²ku. Mari Kita Fikir sama² .

Aku akan jadi gila² bila aku berkawan dengan kawan yang gila² .

Aku akan jadi normal bila aku berkawan dengan kawan yang normal .

Aku terfikir dan terfikir . Pabila mak aku bersuara :

Adik .

Adik akan jadi jahat bila berkawan dengan kawan yang jahat .

Adik akan jadi baik bila berkawan dengan kawan yang baik .

So disini.



Even muka kau Nerd sekalipun . Kalau korang berkawan ngan orang yang jahat .

Korang akan jadi orang yang jahat .

Even muka kau Punk sekalipun . Kalau korang berkawan ngan orang yang baik .

Korang akan jadi orang yang baik .

So Disini jugak , janganlah kita suka judge orang dari PARAS RUPA!

Bak omputih cakap : Dont judge a book by its cover .

Done!

Penulis Korang ,
Melz.

17 Comments:

.:reine:. said...

salam..
saya sgt setuju!! =D

DaHLia said...

Adik, betul tu...

kita xmungkin boleh menilai orang dari personaliti nyer..
kadang2 kita tatau yg kawan kita tu kanibal, jenis cucuk belakang punya...

so apa boleh buat? teguhkan jati diri dan iman di dada kita...biar ada prinsip dri, jangan jadi lalang :)

janggal lak panggil adik..haha

Sendra said...

mak aku tak bagi kawan ngan kau..kau budak nakal..nanti aku jadi budak nakal juga..

oReNdeViL'89 said...

uuuuuuuu.tol3! kdg2 ada gak yg talam dua muka. hurm..kdg2 kwn rapat pn leyh jd jahat gak. huuuuuu

redplasticbag said...

keh3
aku nak kawan dgn org dpt result 4 flat
nant aku pun boleh dpt result sama

haha.tp buku sikit pun x baca
boleh ke

cik eykameow :) said...

emm agree :) agak2 melz ni kawan yg baik ke jahat? lalala~

'AQILAH said...

yer. tapi macam tak warna warini kalau semua orang baik.

Nuraisyyah said...

tp ade some people yg boleh adapt dua2 keadaan..die boleh kwn ngn yg baek n yg jahat..hdup akn jdi lebih bmakne lau kte rmai kwn..cme tetapkn ati..teguhkn pndirian..ikot yg baek..jgn sesekali terpengaruh ngn yg jhat..hmm

tp selalunye mnusia cm kte ni akn slalu "t'gelincir"..:)

~ ReD ~ said...

eehhh...melz ni pangkat adik dlm fmly rupanya...:D

f_aRa_aINa989 said...

ada ayat u are what u eat...
ygtu mmg betul...
and yangnipun betul...org jahat..jd jahat...kalau dia kawan dgn org jahat...org baik..kalau dia kawan dgn org baik..dia jd baik..

Fakhrur Razi said...

hahaha btol2
so cmner nk crik kawan kalau xjdge mke eh? ;P

SyaNa_saN said...

yeah.. Jangan nilai sesebuah buku itu dr segi ilustrasi nyer sahaja!! Usah dinilai seseorang itu dari segi penampilannya. Tetapi nilailah seseorang itu dengan melihat dengan siapa dia berkawan!!

zikeryhassan said...

aku kawan dengan dak jahat, tapi aku tetap baik. ahahaha.

tak kisah kawan dengan sesiapa pun, janji pandai bawa diri.

JAI said...

Gua Setuju!!! Ada kerr ariffshah kata muka a serius..dia tak tahu lagi hati aku lembut..ahaks..

Melz said...

dalam hati ada taman :P miahaha

Azizuan said...

mak aku dok pesan..kalau kita kawan ngan org jual mintak wangi, terpalit la sikit bau wangi tuh kat kita

alfablue7 said...

Selalu terberkawan ngn orang tak bape nk baik sbb sndri pon tak baik. tak selesa disamping org2 skema n alim2 g2 huhuh

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo