Contest "Tunjukkan Bakat Anda"

Apr 27, 2010

Salam dari Melz

Hoho seb baik si Ery ni ingatkan aku kat Twitter ;] mekaseh Ery . Actually betul² mel dah buat tapi tertinggal plak file dia kat KL sana . Ekekeke , kalau nak balik kl memang 5/5 nantilah jawabnya coz nak join event RinaSalleh nanti. [Don't worry later mel review sikit pasal event 9/5 tuh okeh ;]
Contest EryFariha



Header No 1


Header No 2

Review Sikit dari Melz terhadap Header yang mel buat sendiri ini !

Oraite header yang mel buat kureng 30 minit nie . tup² dapat plak idea nak buat cam button untuk link blog . ekekeke. nampak boleh la layan bagi mel la kalau korang tengok tatau la camne ekekeke.

Disebabkan blog si Ery nie penuh ngan warna² warni , so mel try adaptasikan diri menjadi pelangi sebentar . Agak sukar sebab tak biasa dengan banyak warna tapi disebabkan pandangan kerap beralih pada tudung yang colourful tuh so dapatlah sikit² sesuaikan diri bersama warna² tuh !

Header ini mel gunakan format PSD dan PNG . So nanti senanglah kalau nak ubah² . kot² ada niat nak tukar domain ke kan ? ahahaha boleh la ubah pada file PSD tuh jer kekeke . So kepada korang tuh yang nak buat header boleh jer rujuk Tutorial tuh dan satu lagi Wajib gunakan PNG baru nampak gempak ok! PNG dalam bahasa Urban dia "Portable Network Graphics" !

Mel gunakan size Pixels 700px X 300px so mel rasa oklah kot untuk satu header camni , lagipun header besar² nanti tatau nak taruk apa kat dalam ruangan. Ahaks . Itu pun duk godeh dalam kamus dewan dan pustaka untuk mendapatkan ayat yang agak romantik dan ala² sama :P

Mel jugak menggunakan Transparent sebagai header ini supaya si Ery ini bolehlah nak tukar design background belakang dia dan takkan ganggu punyalah ahaha . So kalau nak cari Design Background lelawa mel suggest kat sini [click]

Apa lagi eh nak cakap ? ekeke bebel panjang giler kan ? LOL sokeylah kan itu jer mel nak cakap


Jom Join ! ahaha Esok Last :\

Persoalan : Amacam Header ini ? Ok ke tak ? Jujur ahaha!


Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo