Apa yang Anda Tahu Tentang Darkbatman Dot Com

Apr 23, 2010

Salam Dari Melz .


RM250.00 Untuk Dimenangi , Ada rezeki adalah Melz kekek ;]


Rm250.00 agak besar tuh , boleh sangat beli kasut Adidas baru ahaha . Tapi aku tak berapa nak kesah kalau dapat atau tadapat. Firstly aku join ini bukanlah sebab RM250.00 itu.Coz itu bukanlah sebab utama okeh! tapi sebab utamanya adalah aku perlu memberikan pandangan personal aku terhadap Blog , Admin dan Visitor Darkbatman . Serious ini ! Dalam entry ini aku akan review seorang blogger yang aku dah 3 kali jumpa ! So apa yang aku bagi tau nie adalah ikhlas dan tulus dari sudut pemerhatian aku sendiri.



ScreenShot Dari Blog DarkBatMan

Blog

HEADER

Dalam Blog , berkali² aku dah pesan supaya buat First Impression , Simple header sudah memadai coz itu adalah Kepala blog .Memang betul orang cakap , jangan judge dari kulit bukunya tapi masalahnya sekarang ini orang sangat inginkan kecantikan luaran dari isinya. Setiap blog yang mempunyai Chatbox , ShoutMix , dan pelbagai jenis box lagi .

Pandangan kedua dorang adalah tepat kepada Chatbox jika dorang ingin berblogwalking . So apakah pandangan pertama dorang ? Header yes! ini kerana Header adalah kepala blog . So harap Disitu kau bikinlah header yang boleh membuatkan aku berkata 'WoW'.

CONTEST

Kau melakukan contest yang sangat banyak , relax take time jangan terlalu tergesa-gesa dalam membuat suatu perkara ok ! Apa-apa pun Contest kau memang daboom , semuanya harga yang sangat daboom dari akulah , tapi bro ini pandangan aku . Jangan bagi terlalu banyak contest coz dari situ visitor kau hanya akan menunggu contest ! bukan entry. So bila kau dah takda contest , visitor kau akan berkurangan dari masa ke semasa . So Relax jangan terlalu Pump blog dengan contest ok ? :]

Kalau kau nak buat contest juga , aku syorkan kau buatlah contest yang berbentuk design dan macam-macam lagi . Disitu kau jugak boleh buat contest pasal Header . Pada pandangan aku setiap contest mesti ada style dan rules dia . So buatlah yang terbaik kat situ .

Seperti yang telah aku cakap ,blogging nie semuanya ada step kalau nak berjaya . Kalau main redah jer semua , itu aku rasa 1 dalam 10000 la kot ;] . Contest ini kalau nak buat ada timing dia kan ;] So praktikan apa yang aku dah cakap kat kau ok ?


Apa yang Dark apa yang Bat apa yang Man , aku masih tak tau kenapa .
Boleh buat entry pasal nie bro ? Or aku ada tertinggal ? ekekeke


Ok sekarang mulalah sikit pasal kau . Ini pandangan dari aku sendirilah kan , kalau kau marah itu terpulang lah kot kekeke coz pun review kan . kalau kau marah review la balik aku ;] . Oraite, pandangan aku terhadap kau negatif dan positif semua ada don't worry la


Pencapaian yang boleh buat kita tersenyum bro ;] .
Aku bangga ngan pencapaian kau nie hehe

1. Kau nie cepat sangat nakkan sesuatu , dah 3x aku jumpa kau dan mostly aku tengok kau terlalu cepat dalam mencari traffic , relax bro jangan tunjukkan sangat diri itu terhadap perkara itu coz nanti hilang minat berblogging bila dah lama-lama camtuh . Dulu serious aku pun camtuh dan aku pun pernah ditegur camtuh oleh rakan aku ;] so aku harap pasni relax jer keh hehe .

2. Tunjukkan diri kau sebenar dalam blog . kita berblog adalah kita menunjukkan diri kita yang sebenar dan kita menulis pun gunakan cara kita . Kalau kita menegur orang atau menasihatkan orang , jadikan teguran dan nasihat itu sebagai pokok utama kita untuk tidak membuat perkara² itu . Baik yang aku cakap cara kau berblog aku tengok lain sikit kekeke ;] , ini hanyalah pandangan aku terhadap kau bila berbual di dunia nyata dan di dunia realiti ;]

3. Kau jenis yang cepat belajar ! Bagus aku suka , aku cakap A dan kau dah dapat B . Bagus aku harap kau teruskan style tuh papepon congrats kepada kau coz kau adalah orang yang agak cemerlang dalam blogging dan antara blogger yang aku respect ;]

4. Kau inginkan sesuatu dan kau berusaha . WoW aku memang respect tang nie , bukan nak memuji tapi kau bawak style kau lain dari yang lain . Ini aku pandang dari sudut blog dan kau jenis yang betul² suka menuntut ilmu , ilmu ada kat mana-mana kan ? cuma reti mendapatkannya atau tidak jer .

5. Seorang yang bukanlah 'Kacang Lupakan Kulit' . Ini antara sebab aku terus memberi guide kepada kau , itu kau harus tahu lah kan ? Kekeke . Neway anything tanya jer , gua tadehal la kot ;] . Enjoy blogging okeh

Okeh Review panjang-panjang pun penat jgak menaip kekeke . Yang negatif dan positif tuh cumalah dari sudut pandangan aku , aku pun baru jumpa kau baper kali jer kan ;] So takdapat nak tangkap sangat lah kot kekeke . Neway contest ini sangat COOL bagi aku Thanks DarkBatMan . Cheers

[DSC00217.jpg]

Regards Melz ,

P/S oh ya aku tak jadi Follower kau tapi aku Silent Reader kau

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo