Rafiqin Darwisy Alahai Publisiti Murahan

Apr 5, 2010

Salam Dari Melz

Dulu² Kes Namwee kutuk negara dengan lagu Negarakuku pastu TNB la apa lah . Pastu kuar plak kes AdukaTaruna bikin kontroversi dengan Allahyarham Sultan Johor Sekarang Kes Rafiqin Darwisy Kutuk Allahyarham Din Beramboi pulak ?. Alahai Kes tu ini macam publisiti murahan la bai, orang duk ngata kau benda yang jahat akan dapat jahat la . Come on la weh hidup ini sekejap jer, Orang yang dah takda kat dunia nie belajar²la hormat.

Kalau tak tau , korang boleh google kan ? kalau tak reti nak google pergi beli buku pendidikan Islam dekat kedai POPULAR sebab korang kan nak popular dengan taktik bodoh tuh WAKAKA. Come on mesti boleh berubah punya kan ? Si NamWee kau beli buku Pendidikan Moral tau! Tak pun belajar sejarah betul² .

Neway aku nak tegurlah kalau korang benci sekalipun dengan arwah takyah la nak heboh pung pang pung pang sana sini, takde pekdah pun. Pekdahnya korang dapat Hinaan dan tomahan dari orang lain. Korang kena ingat la jgak setiap apa yang kita luahkan dari mulut, tangan atau apa saja, itu adalah doa. So kalau 10.000 orang dah Doakan kau jadi sial alamatnya sial lah kau dunia akhirat. So Rafiqin Darwisy berubahla yep !

Aku tanya korang , apa pekdahnya buat semua tuh ? Memang fakap la kalau kau cakap ada pekdah . Come on tulis apa² pun guna kepala hotak kalau still ada , kalau dah takda please cari otak tuh baru tulis .

Dan kepada yang duk ngutuk orang² yang memang dah takda otak tuh , kalau korang cakap vavi , sial , jahaman apa bagai bahasa negatif pun , Buang karan jer weh coz korang kutuk pun dorang rasa apa ? Sebab dah takda otakkan ? Aahaha . Aku prefer takyah duk maki² coz kalau korang maki buat tambah dosa korang jgak . Kat situ dah rugi kan ? So renungkan

So aku nasihat kat angpa yang belum buat , yang dah buat tuh kembali lah ke pangkal jalan na :) Aku malas nak berpolitik dalam blog . Tapi satu jerlah , Korang fikir dalam² . Kalau Takda Kabel , Takkan Berani Punya.

Dan satu lagi ,
Api kalau simbah ngan minyak jadi apa ?
Api kalau simbah ngan air jadi apa ?

Renungkan Sesame
Regards
Melz

28 Comments:

ejaa said...

orang yang dah tak de, tak payah di ungkit lagi kisah lama. alahai, aku tk paham la budak2 takde akal mcm tu.. ape die dapat.. kang dapat masuk mahkamah baru dia tau. huhuhuuhu tak baik cakap pasal orang yang dah takde.

BULLET said...

rafiqin tu ade gak yang masuk dalam tu nanti tu...nak kutuk pun agak2 la kan...kutuk la MU kalah ngan Chelsea ke...xde hal nyer...tol x bro?

natsumiDyla said...

baru tertengok myspace rafiqin ni tadi. nak tg fb, private pulak.

err...budak ni baru umur 13 tahun. tu yang macam tak fikir panjang sangat kot. maklumlah, budak budak. ckap main lepas je.

yang lain tu, rasanya baiklah tegur elok elok. walaupun saya sendiri rasa macam terkilan jugak, tapi..kita sendiri kena fikir..kalau syik dimaki je, lagilah budak tu nak tunjuk belang...

mcm bro Melz cuba sampaikan...api jgn dibalas api :)

Legasi Piston Pecah said...

budak hingusan lagi lah...haha,senang lepaskan apa yang dia rasa...fikiran pon belum cukup matang lagi...

Mummy Dasy said...

budak kecik lg si Rafiqin tu, tp anak aku yg 4y pun bleh bezakan, dak tu ntah ah...kat FB pun ramai yg dok nata dia macam2 dia leh jawab ngan selambe jek... perkara2 akhir zaman..

f_aRa_aINa989 said...

br baca dr blog aina kes budaktu hina arwah din beramboi...

secara teknikalnya, orang yang kutuk2ni mmg x pegi sek...and xde otak sbb otak pi letak kt lutut....
sebabtu x dpt berfikir dgn baik sbb neuron2 x brcantum dgn betulnya..ahakz..hehe

-sekian-

Hazzy Ishak said...

sy tau pasal budak tu pun dari blog jugak
ada otak tapi akal takde

Nurul Harun said...

quote "Pekdahnya korang dapat Hinaan dan tomahan dari orang lain."

itu bukan pekdah namanya..

Melz said...

ada otak tapi akal takda ? ahaha

nie mel bagi lagi best
akal takda otak pun takda .
rangka jer ada wakaakak

Melz said...

nurul : tuh pekdah untuk orang yang takda pekdah ahahaha

From The News said...

diorang ni takde life. obses kepada perhatian, jadi mula cari sebab untuk jadi "popular".

kecik-kecik dah buat perangai..besar-besar tak tau la jadi apa.

menyusahkan semua orang.

eiy_Da said...

macam2 lah skang ni..pe mau jdik?..publisiti murahan tu..huhu....nnti sape lak yg nk kutuk sape?..huhu

Eqah Zaque Billetdoux said...

kesian ibu mengandung..

ikhayusuf said...

isk2..orang yang dah xde..xpayah nak bercerita laa..banyak je lagi tajuk cerita laen nak diuat entry dalam blog..adoiii!ape aje laaa org ni..isk2...

+akufobia+ said...

famous dengan hina buat apa.boo.

maslinamansor said...

kenapa nak kutuk2... hadoi
bebudak sekarang nie dah cukup umur kot nak hidup....

Karang tak pasal2 mak bapak dia yang kena...
kerana anak.... makbapak yang binasa...

~ ReD ~ said...

ntah apa2 je la budak tu..haihhhh

Mohd Shahrul Hafizi said...

" Budi bahasa budaya kita"

Peace!

nUR_rOsALiNdA said...

Al-fatihah utk arwah~

Emora Valeria said...

zaman sekarang..Pabila perasaan menghormati pada yang dah tiada pun dah takde dalam konteks hidup

syue said...

macam macam budak zaman sekarang. cakap main lepas je budak tu, die pmr pn tk lepas lagi, dh pandai kurang hajar dekat orang yg dh tkde lagi kt dunia ni. buat malu parents dia je.

mamashasha said...

mel...baru tau ni...ade lagi kes mcm ni eh? yang dah mati biarlah disana...apa kes nk kutuk2 dia....tak paham lah manusia jenis apa diorang ni...apa faedahnya pun tak tau....

cik EPAL said...

dah taknak kutuk kutuk. terasa sangat tak best bila kutuk kutuk orang (pengalaman mengajar) =)

Hasrol Nizam said...

tapi kesian dengan dia kena maki-maki macamtu. Baru umor 14 thun dah lalui benda-benda macam ni. Mayb dia tak pikir panjg masa tu.Tapi sekarang dah terlebih panjang kot.. hehe

mindbreaking said...

MM da baca,kecian gak kt budak 2 tp sape surtuh cari psal,,,,

noor afzan said...

kecoh kan..
nampak sangat la dia ada konflik peribadi dengan Allahyarham.
dia terasa sebab apa yang Allahyarham tu cakap 'kena' batang hidung dia sendiri.
Kalau tidak, takkan teruk benar melatahnya.

Miss Saya said...
This comment has been removed by the author.
Miss Saya said...

budak2. besala. akal tak panjang ag. rasany ramai ag kot golongan2 mcm ni kat luar sana tu cuma dis boy tlbey brani publicise kat fb. so kenala die. kesimpulan, every steps we take, think. also igt, layan2 jgk fb tp jgn lpa apa fb bule buat kat kita if trclap langkah.

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo