Tips Blogging Blogwalking Reveal By Melz Part 2

Mar 26, 2010

Hi guys , Melz disini ahaha.

First aku nak cakap yang aku pernah utarakan pasal Blogwalking Part 1 dulu². Bapak lama sudah ahaha. Oraite sekarang aku ada benda sikit nak tambah la kan. Benda nie semua aku dah share ngan memember yang aku sudah jumpa. Tapi ada baiknya jika aku reveal sekali ngan korang. Actually ada 1 pertambahan yang aku rasa baik untuk koranglah kan .

Dalam blogging juga tak perlu rasa dah hebat . Sebab bila rasa dah hebat tuh , kompem kau malas dah blogwalking kan ? Pernah aku terfikir malas untuk blogwalking tapi sumpah benda nie aku motivate diri aku balik lah kan . Ahaha pengakuan jujur nie!

Dalam blogging , untuk memperkenalkan blog kita . Ada baiknya kita berblogwalking tak kesah la ko dah ensem ke cute ke macho ke dalam dunia blogging ahaha . Kita kena fikir jauh beb jangan fikir pendek . kan?


Ok Tips aku kali nie simple . Dalam satu hari , cuba cari blogger yang berbeza atau tak pernah korang jumpa dan tinggalkan jejak di blog mereka untuk kita meng'invite' dorang masuk ke blog kita . Ahhh maksud aku kat sini , dalam satu hari cari 5 Blog yang tak pernah kita jejak lagi dan tinggalkan jejak . Buat setiap hari tau! Simple ait?

Contoh : 5 Blogger x 10 Hari = 50 blogger korang dah jejak. Kalau korang nak lebeh pun apa salahnya . Takkan la dalam 50 blogger tuh takda 20 Blogger tak suka dengan Blog kau kan? Mesti ada naluri antara manusia akan suka² . So darisitu pun kawan korang bertambah kan? dan 'stalker' korang pun bertambah hak²

Melz : Aku suka terhadap keberangkalian ( Matematik ) Miahaha Enjoy this tips ok!

40 Comments:

fatin said...

bagus tips ni ;)
kadang-kadang org tak buat blogwalking balik sbb dia bz dgn aktiviti lain..

untuk penganggur macam saya ni,
hari-hari boleh tinggal jejak kat blog orang lain :P

Eyriqazz said...

aku pun suka ngan kebarangkalian

lagi suka dengan tips melz...terbaik punya...

thanks for the tips melz..

Nur Su'aidah Bachok said...

wahhhh.. suka! ;D

paeh said...

ya ya, kau pernah cakap dengan aku... tenkiu wess

yangyuyu said...

thanks for the tips melz..

klik like..

beLLa said...

oh.begitu rupanya.
thanx melz.;D

Arra JaSmY said...

huhu..bagus tips nih.tak penah lak tefikir.slalu suka lawat kawan2 yg datg blog kitew or kdg2 kite dah knal dah die..

harus dicuba nih.thanks melz for sharing.:)

MaS PuTRi said...

MY DARLING ACCIDENT!!!

dah pernah buat mcm ni tapi tak ramai pun yang terjah balik -_-'

Epul Azimi said...

aku sehari bleh jalan 2-3 orang je,takleh lebih2 sbb line tenet semput...hehehe(aku ok je)

cik EPAL said...

nice one :)

bEEdLE d' bARd said...

thx for d tip..akan cuba apply.. =)

Melz said...

Mas putri :sila jenguk part 1 :) hehe

BeaN MorENo said...

betul2...aku setuju dengan tips ni...

~ ReD ~ said...

topik kebarangkalian agak fenin la bagi aku .hehe

ardinihumaira said...

tenet dni slow.. dni biasanya hendap orang skodeng blog dni je.. sebab celcom bokbeng slow sangat.. huaaaaa

anys said...

tq for the information..

Billet-DOux said...

okey bro melz.
tapi nak upgrade sikit.
100 blog baru sehari <haha tamak.

:) thanks for the tip

Iza said...

thanks coz kongsi info...aku sentiasa buat benda ni dan ternyata memang berjaya. Buktinya, kalau aku x blogwalking, jgn harap nak ada trafik baru selainkan kawan2 yg dah kenal Teratak Usang. Patut la ko jarang terjah blog aku, ko nk cari trafik baru ek....mmmmm...apa lah yg ada di teratak usang kn...

Iza said...
This comment has been removed by the author.
Melz said...

Iza . mel jenis terjah orang bila orang terjah mel .ahaha banyak blog nak maintain pening..maaf yer

Nadia naddy said...
This comment has been removed by the author.
Nadia naddy said...

betul jugak tuu.kena laa rajin2 kan diri kalau nak tmbh kenalan..mcm sayer sendiri, tersangat laaa baru nyer dlm dunia blogging nih..baru start diz year....so, lbh kurg baru tiga bulan laaa. if ade sesape sudi dtg jenguk my blog..silakan, bg komen ke or jadi kawan tnpa komen pun ape slhnyerr coz i like sharing story..terutama gossip2 hangat..wakaka!!!

so jumpe di sini yaa>> http://naddy28.blogspot.com

Nice to know everyone ya'll!! ;)

mamashasha said...

Tq melz..good tips !keberangkalian nya mmg
Tinggi tuk dpt byk traffic kalau rajin blogwalking..

Sarah Zulkefli said...

nice :)

kanip mito san said...

bagus gak tips-tips ni...

YobSumo said...

dulu aku buat benda ni melz. laju gila followers aku naik. tapi skarang, masa membatasi segalanya.

JAI said...

Baguih..akan aku praktikkan..

MiSs TOrA said...

saya stuju setiap ari pegi melawat blog2 yg berbeza..thks for d tips ye..sgt berguna :-)

RUBY said...

setuju...
kena rajin blogwalking!!!

Legasi Piston Pecah said...

betul tu..
takkan takda orang suka dengan blog kita kan..dalam ramai-ramai cam tuh..

Ko suke blog aku tak?...tak?...haha

herAn~ said...

aha tepat sekali

f_aRa_aINa989 said...

ni mesti maths dapat A ni...kan3???
hehehe...thanx 4 da tips!!

Sky0ne said...

tip ni memang nampak simple, tp memang berkesan!

NadiaShariful said...

orang rajin boleh la cari 5 blog yg tak penah dijenguk satu ari. cube kalau org tu busy, camane ? *alasan sbb terasa. haha

kulanz said...

aku suka dengan tips ko Melz.. tpaksa mengaku yg aku ni jenis penyegan... sbb tu jarang blogwalking klu x biasa.. tp lepas ni nak cuba jg.. yg penting fikir yg postitif... kan?

Zumie said...

bestnye info ni sangat bergune ..

blogwalking:)

JundullahOsman said...

nice kira2 untuk blog walking ni
banyak sebenarnya membantu menaikkan trafik
tq

||| PöJìé PööH ||| said...

thanks for sharing Mel..
tapi xkan blog kita xpernah jmpa..
blog yg dah jumpa cam Pojie nih Melz xjengah la yer :(

a.z.n.e.e said...

tq bro..

selalu dgr org ckp je.. tp skrg nak terus buat lah!

Aimi A.Z said...

Gila ar. berblog pun guna math. :P btw, ini jejak saya yang pertama. kuang kuang kuang. :P

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo