Teringin Nak Blog Macam Mashable.Com

Mar 7, 2010

Salam Dari Melz

Pagi-pagi buta baru nak update kah-kah maaflah yep semua . Neway pagi-pagi nie aku nak bagi tau kat korang 1 website yang sangat aku idamkan sejak dulu lagi untuk menjadi sepertinya . Ahaks tak mustahil kalau ada minat yang mendalam , mungkin ia akan menjadi benar kan ? Nak seribu daya tak nak seribu dalih .

http://www.giveforward.org/blog/wp-content/uploads/2009/10/Mashable-Logo.png
Logo yang simple dan Warna yang menawan ahaks !

Well website yang aku nak roger itu adalah Mashable.com . Sebut aja Mashable.Com , semua orang mesti dah kenalkan ? Pengasas blog ini adalah Pete CashMore orangnya pun kacak kalah Brad pit . Oh ya korang boleh usha lagi siapa dia kat "About Us" Puh ramai gila dorang punya Contributor dalam blog ni .

Blog ni pun dah beroperasi sejak tahun 2005 lagi so masuk tahun nie dah dekat 5 tahun jgak beroperasi kan ? Nice one. Konsep blog ini adalah seperti membincangkan berita tentang Web-web social yang terkini dan lain-lain . Banyak sumber yang kita boleh dapat dengan Mashable.com nie .

Aku bukan sajer minat kat dia punya content tapi aku minat dengan susunan blog dan warna yang terdapat dalam blog ini . Kalau tak silap aku web nie menggunakan konsep Fade Jquery kat dalam blog nie . Sapa-sapa hebat tang Jquery sila bagi tau aku apa jenis yang depa gunakan yep . Teringin jgak nak pakai dalam blog-blog aku hehe !

Melz - Satu Hari Nanti kan ? Ahaks

22 Comments:

sarah said...

hihi..sape tu?

-ROCKprincess- said...

fuh..
gigih update blog pg2..
huhu...

i read dis one...
best2...
suke konsep diorang...

ZACK ENTRY said...

melz oh melz, blog di pagi ari..=P

Nabiel said...

klu bleh bt smpi thp cmnie!huhuh
tabik2 spring la bro~hehehe
mcm2 adaa~huh

qismina said...

aku tak pernah tau pon web tue.. ehehheee

RozaniGhani said...

Marshable tu rajin gile babi. taip pun laju, content padat, research 24 jam, kabel byk. tu advantage marshable. ko cube try cari spesies yg lebih kurang same mcm marshable. cube cari senior marshable.

Melz said...

@RozaniGhani

hehe aku tamo bincang tang tuh . tuh kena ada kabel kuat gila baru boleh buat blog camtuh . maksud aku flow blog dia smart dan konsisten yang teramat sangat !

nursarah said...

usaha tangga kejayaan.~pelan2 kayuh. kalau dah jadi macam beliau jangan lupakan peminat melromeo! hehehehe

Arra JaSmY said...

cool lah blog tuh.If bro nak buat pown ok jew but kne bblogging ngan gigih lagi ahh.But nothing is impossible aite.:)

joegrimjow said...

ok
akan ku klik mashmelo skrg juga
;)

ardinihumaira said...

wohohh.. cam brad pit? alaaa melz pong apo kughe nyo.. jange la malu2. hehe.. echehhh kecek qlate pagi2. melz pehe ko dok tu. kalu tok pehe, tanyo deh? :p

Melz said...

@ardinihumaira

mel pehe-pehe ;) betol ke ? wakakaka

ini blog wirdah said...

1st time tahu.hohoh.

Edriena Hazelina said...

eh? saye pon selalu singgah web nie.
sebab tu saye suke bile mel buat infokami tu.
ala.. jangan risau. kalau berusaha.. mesty leh jadik macam tu jugak.

gud luck!

maslinamansor said...

kena usaha lebih...
InsYAAllah, keja kuat skit mesti menjadi punya impian tue

ishak said...

insyallah aku doakan semoga ko berjaya....aminnn

Nescafe ais said...

Usaha tangga kejayaan bro. Gua sokong lu. kehkeh

ciKeju said...

:DD

Mr Kamikaze said...

Semoga lu akan berjaya bro..

Zoul said...

bagus kalau ada perancangan dan sasaran.. jd kalau nak blog mcm mashable kena keje kuat2..
good luck!

Billet-DOux said...

hahahaha (gelak sndri tak tau pe tu Fade Jquery)
Harap melz dapat aper yg dhajati..
Masa tu jgn lupa kitaorang ya..

(seh, skill sedih plak)

emma said...

bestnya kalo tau serba serbi pasal IT ni..nak jgk tp ambil ms lm kot..huhuk

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo