Bila Dah Minat Semuanya Jadi Best Bila Berjaya !

Mar 11, 2010

Salam dari Melz ,

Hehe bestkan tajuk nie ? ahaks , so bila dah ada minat nak buat benda yang kita betul² minat . So bestla jadinya bila kita berjaya buat ye tak ? hak² . Terima Kasih aku ucapkan kepada Bro Nescafe coz guide aku sikit² macam mana nak mulakan Jquery dan terus aku maju dengan pantasnya dalam bidang Jquery ini . Sesungguhnya aku ambil masa 3 hari duk godeh benda yang sama tanpa henti !

http://www.static.leonbarrett.com/images/jquery.png
Jquery : Write less , do more !

Tanpa henti itu maksudnya dari pagi sampai la kesubuh* ( serious nie ) terperap jer depan lappy bermain dengan coding . Oh aku suka Jquery ♥ . Neway sumpah semalam aku dapat keyword yang selama ini aku cari dok payah akhirnya telah diberitahu oleh bro Nescafe . Bila aku dapat , serious aku tersangat teruja ! Aku jadi jakun ~

Yep memang aku jakun ! takyah cakap kejakunan aku terhadap coding baru yang aku belajar ni. Kalau korang tengok mesti korang nak sumpit aku sebab kejakunan aku terserlah ! hak² Korang boleh usha semua hasil orang yang aku ciplak dan aku try dan akhirnya berjaya kat sini
CodingMelz . Terima kasih kepada Queness coz tutorial dia GEMPAK! hak²

Papepon aku akan terus bersama Jquery untuk tambah lagi skill yang aku ada dalam CodingMelz . Once again thanks to Nescafe and Queness !

UPDATE : Jquery nie ada Librarynya sendiri yang boleh kita gabungkan . Ang boleh usha kat sini untuk Jquery . Jquery itu sejenis coding campuran HTML , CSS dan JAVASCRIPT . Menatang nie bagi visual UI yang sangat semart dan sempoi . Ang boleh usha kat sini selebihnya CodingMelz nie apa yang aku dah buat lah hehe

22 Comments:

Sakira said...

Emh. Rasa entry you terlalu cepat you type kott. Hehe. Tak berapa nak paham. :)
Kesimpulan : you start belajar coding-coding guna JQuery and then you get excited with it ekk ?

Melz said...

@Sakira

sekarang masih excited . so penulisan pun berterabur wakakaka .

yep macam tuh maksudnya

Edriena Hazelina said...

hoyeh!!!
saye suke!!
jeles nye..
nak study gak mende2 nie.
hehe.. xde keje.

siggplus said...

jquery ni menda?

sarah said...

ape itu?
teruja sangat sampai melz tulis.
x paham apa nak disampaikan..
-JQUERY-

Aus MeLankoLik said...

aiseh
smkn mantap..aku da tgk..
hehe

koru said...

apa tu jquery?

mello said...

jquery ni pasal coding yg aku tny td ke mel? kekeke

Liyanaa. said...

mantappppp. ajar please. aku suka image yg boleh membesar bgai juara masa hover gila best. ajarrrrr HAHAHA tp berat la kn?

Eldy said...

so far blogspot punye efek agak sedikit, harap bro boleh kaji n cre8 suatu yg gempak ! selamat mengkaji ha ~

Nescafe ais said...

Teruskan mengkaji jquery. Ia memang sangat menarik.

@Eldy.

Nak create tu yang leceh sebab kena install secara manual. Tapi Mel rajin, tak apa.kehkeh.

|arieza| said...

jgn lupa yayak :p

lizz said...

orang2 yang kaki programming mmg camni. selalu xcited dapat mende baru. kehkehkeh. gud luck Melz!

~ ReD ~ said...

comel plak main tutup lampu.hahah

-ROCKprincess- said...

I pernah godek skalik jquery nie...
tp xpernah ader can nak study btl2...
nanti i dah abis blaja java programming next sem...
I nak godek blk jquery...

bro...
ajar arr camner u gune jquery tue..
memula I godek arietue pening pale I...
huhu...

Alimaz-Kembara Terasing said...

apa benda tu

helena's said...

kenapa cikhel takpaham apa yang mengterujakan kamu nih mel?

hahahaha

tapi nak belaja gak lah!!

Fina Fento said...

wauuww..setingkat tertingkat meningkat! Ai loikee..oh ini rupanya jquery tu..ari tu sy ada masuk satu website tu, dia guna menda ni la kot sebab setiap kali saya bawak cursor g gambar, dia bertukar..lbih kurang cmtu la :P

*abaikan kalo tak faham..

cikTi said...

melz,.ko blaja ape dlu,.
bdak it ke,.

||| PöJìé PööH ||| said...

jap Pojie blur..
what is JQuery is all about?
nih keterujaan tahap melampau la nih sampai mesej pun xsampai nih..
hahah..

Melz said...

@cikTi

aku belajar electric

Melz said...

test

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo