Wishlist | 2010 | Blog Penuh Informasi

Feb 5, 2010


Info

LoL ! Wishlist aku ada yang tertinggal sejak tahun 2008 , 2009 dan kini 2010. Terlalu banyak yang aku tak dapat laksanakan . Terlalu banyak yang aku tak dapat apa yang aku inginkan! So betullah orang cakap , tak semua yang kita nak akan dapat dan tak semua yang kita harapkan itu akan berjaya . Cerita tentang Blog , Blog idola aku adalah MashAble.Com . Daripada blog inilah tercetusnya idea aku untuk membina platform baru iaitu jenis BPI(Blog Penuh Informasi )

Blog Penuh Informasi
Blog Self Hosting yang baru iaitu InfoKami.Com yang mempunyai pelbagai info dalam tuh , Penulisan , Review , Petua , Tips Trick , Kecantikan , Automotif , segalanya tentang info untuk kita belajar dan renungkan bersama .

Selain itu juga , dalam blog ini akan diberi ruang kepada pembaca untuk memberikan Info yang berguna untuk aku publishkan dalam blog ini dan pada akhir info itu akan aku linkkan ke "Blog , Facebook atau Twitter korang". Kita berkongsi dan kita memahami kerana masih banyak yang kita perlu belajar dari satu sudut ke satu sudut .Inilah yang aku impikan!

Aku Inginkan pendapat dan sokongan korang ! Kerana setiap orang mempunyai pendapat dan pandangan yang berbeza dari pelbagai sudut samada kebaikan mahupun keburukan . Ini kerana idea itu tercetus dari jutaan manusia. Pandangan Self Hosting Terbaik untuk aku gunakan, please aku sangat perlukan pandangan dan sedikit guide dari korang !

Blog ini mempunyai ramai penulis dan ramai yang akan berkongsi dan disebabkan itu aku terus terfikir untuk melibatkan semua warga keluarga aku , lately aku semakin bersemangat bila aku mengajak abang aku , mak aku untuk participate dalam benda nie . Alhamdullilah dorang bagi kata semangat dan membuatkan aku berasa sangat teruja untuk melakukannya pada tahun ini !

p/s : Adus apsal aku tetibe menitiskan air mata lak nie T_T

18 Comments:

ila-ali said...

Emm...tak tau sangat pasal bab-bab selfhosting ni...Tapi aku support kau dan wish u gd luck in whatever you planning to do. (nape aku ckp (dlm hati) macam sedey je...entry ni sepatutnya kena sedey ke? isy!isy!)

siggplus said...

ok sgt la idea ni weh

Melz said...

@ila-ali

erm mungkin benda nie mel tak dapat capai lagi :(
siyes mengalir air mata lepas baca balik!

gila tacing nie isk!

Matjoe said...

idea baguih. gud luck mel. aku tumpang baca jerr

Liyanaa. said...

gd luckk melz ;) aku sokong ko what ever happen pn ececeee :D

Cik aiNa said...

sokong kau 200%..hehe

|arieza| said...

aik touching nape dear?

Khairi said...

Go go Melz.

Ramai blogger dah pergi jauh, dah jadi MP dah pun. Kau ada bakat. Dan ada rupa juga - selepas tengok edisi terjah versi vdo engkau. cilakak hebat pesal tak apply 2010 top host weh. ok pa hahaha.

anyway, informasi skang xsusah. tapi yg penting 'value adding' process. I can copy 10 article on invesment and merge it to become one and become mine. But, you've got to have knowledge to add the value in it. Value that people want to see, want to read.

Many blogs nowadays, the one written by a genius will undeniably shine through. You got the talent, go and get it.

Ko study lagi kan? All the best for the exam walaupun ia tak sepenting skill PR kau kat blogging.

Melz said...

@Khairi

mekaseh bro atas sokongan kau! siyes makin pilu aku dibuatnya >.<

aku sudah bekerja dan nak sambung belajar jgak :D
Neway kalau kita tak try , tak tau ye tak ? Mekaseh buat aku sedar sikit2 nie .

blog ini blog mesra pembaca . sebab masing2 boleh kuarkan pendapat ( blog infokami.com tuh )

Melz said...

@|arieza|

ntah tatau la :( tapi tetibe jer

mungkin sebab

Kita berkongsi dan kita memahami kerana masih banyak yang kita perlu belajar dari satu sudut ke satu sudut

ceteknya pengetahuan kita >.<

Melz said...

@Cik aiNa

mekaseh Aina! :)

mello said...

aku sokong melz! =D

||| PöJìé PööH ||| said...

Wahhh!!
Pojie sokong Melz..
U owiz come out wit big n great idea..
Best²!!!!!

cikTi said...

ko menangis ape,.
terharu sgt ke,.,

melz,,
bila ek blog ak nk femes mcm blog melromeo nih,.,

touyakaruma said...

Nak berkongsi info ? Alright gak tu , tapi aku harap info yang diberi bukan hanya jenis "copy and paste"

* mEsSy * said...

sokong 101%.. gud idea.. :)

mcsue said...

wish u gudluck melz,sue tumpang bc..hihi
sedey la plak bila bc entry ni..huhuk

ini blog wirdah said...

uh.byk tak air mata kamu menitis? ke dah mencurah-curah ? tak sempat nak tadahkan baldi.

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo