Personal | Melz Happy Bila Orang Happy

Feb 2, 2010


Ramainya Happy ! Best!

Aku suka tengok orang happy dengan apa yang aku buat , itulah aku . Berbalik kat diri aku nie , aku ini bukanlah perfect sangat sampai boleh buat orang tersenyum lebar 24jam . Tidak! aku masih tidak mampu buat itu semua coz diri aku masih perlu belajar semua itu .

Pertama pasal Belajar , Aku terfikir balik time dulu² aku belajar sesama ngan memember aku . Time tuh dalam kelas tuh aku dikira otai Mathematic coz aku ketua mathematic dalam kelas! . Ahaks semua orang tanya aku jawab jer dan time tuh ada member kamcing aku yang terkandas mathematic 1 so kat situ aku ajar dia kao² and last² dia lepas modul tuh. ! Siyes aku tengok member aku yang banyak bagi nasihat kat aku nie happy jer manjang sebab dah lepas modul tuh. Aku pun rasa happy ! haha

Pastu dia kandas plak mathematic 2 , Sorry bro aku takde disitu ! Aku dah tamat belajaq tapi apa yang aku harapkan kau berjaya yep ! ( aku dah cakap aku takleh buat orang senyum 24jam )

Kedua plak , pasal Blogging . Mostly ada ramai jgak yang aku ngajar dah berjaya , perlu ke aku bagi listing ? Erm takperlulah coz dorang sedar dorang dah berjaya! But siyesli aku suka tengok korang dah hebat dan aku sangatlah happy bila tengok hits korang makin lama makin mencanak! haha dengan cara korang mendengar pendapat seorang "budak hingusan" ini dan ditambah plak dengan USAHA korang untuk pergi lebih jauh . Aku Respect tang tuh na !

Tapi masih ada yang mendengki aku walaupun aku ajar dorang dengan penuh hemah ! Salah ke cara aku sampaikan ? Direct ke aku jer coz aku tadehal kalau cara aku tak best untuk kau . ( aku dah cakap aku takleh buat orang senyum 24 jam )


Kadang² Aku Tak Happy Bila Orang Tak Happy Dengan Aku! .Ahh Cukuplah tuh ! Jom Main Quiz 9 Melz . Lagi Happy !

23 Comments:

shandye. said...

mcm mana dgn love life?
ko hepi tak klu ko tgk ex ko hepi dgn org laen?
ha... jawab.. jawab! hehehe...

Melz said...

@shandye.

siyesli ia pernah jadi kat aku :) dan boleh sangat aku jawab.

hehe nama pun Ex kan ?

1 thing yang dalam kepala hotak aku dia pernah bahagiakan aku dan dia pernah sakitkan aku .

Itu lumrah kehidupan . Bila dia rasa aku tak elok untuk dia , aku lepaskan dia dan aku sedar kalau aku bersama dia = Dia tidak akan Happy :)

kalau dia bersama dengan orang yang rasa dirinya dihargai oleh orang lain . It means i have to control my self and improve myself :)

Aku happy bila tengok dia happy ( ini adalah jawapan aku ) tiada hipokrit kalau kau tak percaya itu terpulang :)

Harap jawapan ini penuh makna ! hehe

shandye. said...

ok aku kagum. hands down to you, bro. haha...

ye la... better face the fact la that dia bukan utk diri kita... kan?

ngee...

Melz said...

@shandye.

indeed ! Neway ramai lagi orang menanti kita tapi kita tak sedar .

coz kalau kita terlalu tumpa kepada seseorang , orang lain yang akan lebih benci kepada kita.

just think about it :)

noor afzan said...

manusia tu tak sempurna..
kita x mampu nak puaskan hati SEMUA orang in one shot or in one time..

Ajey Mahat said...

zaman skarang ni manusia mmg mdah lupa..
dh jd lurah..bnyak2 bsabar...

:: aku diriku :: said...

aku happy dah sekarang ni..heee

Izz said...

lumrah kehidupan.
xsumer bende yang kite wat dapat happy kan orang.

|arieza| said...

mne mgkn kita dpt puaskn ht setiap insan setiap masa :) lynkn aje.

luvly mya said...

bukan senang nak menggembirakan hati smeua orang kan..hehe..=)

Nazatul shima said...

sape yg tak hepi tu pelik la..mel bez..:D

BeaN MorENo said...

abang mel(dgn gaya gedik...) boleh ajar i blogging taK???

Melz said...

@BeaN MorENo

pernah kena tembak ngan senapang gajah tak? miahahha

cik EPAL said...

aku happy dapat kenal dengan kau..sebab aku hingusan...sebab aku boleh lap hingus aku dekat kau lepas ni....hehe....


jasa anda amatlah dihargai :)

Melz said...

@cik EPAL

mekaseh CE :) aku panggil kau CE la bley ?

zan-xray said...

Kalau kita rajin mengajar orang InsyaAllah ilmu yang kita ada tu berkat, tak kurang2 malah sentiasa kita ingat.
kalau kedekut emmm alamatnya mudah la lupa,
... Aku pun tengah happy gak ni hehe

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

aku pun tak perfect. aku prefect je dulu.

haha, terbukak citer zaman sekolah lak. maklum laa aku neh tak pernah jejak kaki ke kolej macam kamu.

btw, kita ajar je ikut cara dan suke kita.org tak suka, then they shouldn't asked in the first place.

dan kita jugak sama tak boleh memaksa org menerima ajaran kita tu, kan? so kene ada mutual respect laa di situ.

kalo ko nak kate ko tak suke komen aku neh, aku tak kesah. wakakakaka!

Melz said...

@Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai)

aku sentiasa menerima segala comment :) hehe

mizTiramisu Hazel said...

nak komen..tp xtao dah nak komen ape~ xD
urm..pape pun, wa pun happy kalau org sekeliling wa happy! ^_*

cikTi said...

ehem,,.

tp ko tu mcm hepi je memanjang,.
bagusla.,
hepi tu pngubat lara.,

ke tak?

eD's photography said...

melz...x dinafikan ko dah banyak buat org berjaya dlm blogging & rasa happy...hehehehe....respect la

bAby loveLY said...

mmg xde mnusia yg sempurne..kiter xblh wt owg hhpy n kiter pn xleh nk hppy je kn..so normal...
pe2 pn b hppy k..

||| PöJìé PööH ||| said...

Thanks Melz byk buat Pojie terseyum demi blog, gembira sgt bkawan dgn kamu walaupun xpnh jumpa..
Walaupun kami fail bab nk bagi semangat kat Pojie supaya menulis semula..
Hahahah!
Tapi honestly kamu mmg cool..
InsyaAllah ilmu yg kamu share itu kelak membantu kamu di alam yang seterusnya..

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo