Tips | Format Penulisan Di Dalam Blog

Feb 28, 2010

48 Comments
Salam Reader Melz ,

Dalam penulisan blog , ada macam-macam jenis cara yang korang akan tunjukkan dan itu sebenarnya terpulang kepada korang untuk menetapkan format penulisan masing-masing.

Tetapi bagi aku tak salah sekiranya kita ingin berubah dari satu perkara ke satu perkara dengan niat untuk berubah kepada yang lebih baik . So tetapkan niat pabila kita berblogging , kita perlu berubah , tak kira dari aspek penulisan , cara kita berinteraksi , perwatakan blog kita mahupun cara kita berblogging .


Contoh format penulisan yang aku rasa smart dan sempoi jer . Aku akan cuba untuk gali lagi untuk format penulisan yang lebih baik . Insya-Allah.

1. Kenapa perlu ucapkan salam ? Kita perlu hormat tetamu kita kan , so kita perlulah mengucapkan selamat datang atau salam kepada mereka yang ingin membaca coz dari situ mereka akan lebih rasa dihargai untuk membaca nukilan kita.

2. Kenapa perlu mukadimah ? kerana dari situlah bermulanya cara kita berinteraksi dengan pembaca dan dari situ jugalah kita cuba untuk selitkan macam-macam humor hehe.

3. Kenapa perlu gambar ? Kerana dari situ aku rasa gambar memainkan peranan penting untuk kita merelaxkan mata apabila penat membaca pada perenggan pertama dan akan bersambung untuk perenggan kedua.

4. Kenapa perlu persoalan ? Kerana dari situ , kita akan mengajak pembaca kita untuk menjawab di ruangan komen dan kat situ jugaklah kita akan berinteraksi dengan pembaca kita .

So apa yang lebihnya ? Cuba konsisten dalam penulisan blog . Camna nak konsisten dalam penulisan blog ? Akan aku ceritakan lagi untuk next entry , ahaks. Neway aku cuba untuk baiki apa-apa yang tak best dalam penulisan supaya korang sebagai pembaca tak rasa cepat bosan dengan penulisan yang sama ajer kan ?

Persoalan :
1. So apa pendapat korang terhadap Format penulisan di dalam Blog ?
2. Ada tak korang gunakan Format Justify dalam penulisan ?

Terima Kasih Kepada Yang Hadir Untuk Big Gathering

Feb 27, 2010

32 Comments
Mekaseh aku ucapkan kat korang semua ! . Nak cerita panjang , badan sakit-sakit tak ingat dunia , tangan lenguh-lenguh , yelakan first time jadi askar hak-hak . Miahaha Korang aim aku , tapa esok aku aim korang lelebih ! Daydeck jalankan tugas ang mengupload gambar as soon as posible hak-hak !

Papepon aku kira-kira ada dalam 40 orang yang datang . Fuh! Terbaik la weh. Mekaseh sekali lagi kat korang yang sanggup datang dari jauh hehah. Apa-apa pun akan aku update dari satu ke satu entry . Jangan risau semua .

p/s : ada 3 benjol dikepalaku akibat di 'aim' oleh seseorang . 3 benjol tuh dah macam flowerhorn hehah!


SMS | Gathering Esok 27 Februari 2010

Feb 26, 2010

34 Comments

Sorry la geng , Aku geografi failed la . Miahaha ini ajer la aku leh provide kat korang

Salam entry nie khas untuk korang yang nak datang esok okeh , yang tak nak datang pun boleh datang dengan mengejut Aku tadehal , lagi aku suka Miahaha . Kepada yang nak main dan kepada yang taknak main mekaseh kerana ada semangat menyupport event yang bakal aku buat. Mekaseh sekali lagi .

Cakap bebanyak tak guna , sebab kita sebagai manusia tak suka dengar orang bebel ataupun membebel . Miahaha betul tak ? So nie pun SMS jer ( Sistem pesanan Ringkas ) . Oraite aku terus explain kepada yang akan hadir esok .

1. Kepada yang nak main , sila bawak baju tebal sket coz kalau korang kena tembak memang pedih. tapi pedih itulah kita nak coz itulah pengalaman yang susah nak dapat kan ? betul tak ? miahaha

2. Kepada yang tak nak main , boleh jadi pasukan sorak kitorang yoh! LOL . takdelah korang relax jer boleh gossip-gossip tadehal tapi jangan gossip pada paras ultimate , paras optimum pun dah okeh Miahaha. Dah-dah stop!

3. Kepada yang tak tau kat mana benda nie ? Oraite cakap jer kat drebar taxi tuh " bang saya nak pergi Zoo Negara " Kalau korang tanya aku , aku pun tak berapa pro bab KL nie coz aku seorang insan JB jer :( Tsk tsk .

4. Aku akan gerak ke sana sebelum subuh lagi . Cettt Tapi yang penting 8.30AM aku dah ada kat sana , korang tengok gigih tak aku ? miahaha . Korang datang jer before 10AM kat Zoo Negara Okeh ?

5. Okeh kepada yang nak roger aku . Boleh roger Nie no aku 017-7345540 - Please jangan Jual nombor aku kat gay-gay yang berdekatan korang nak jual kat awek-awek tape itu sangat dialu-alukan. Miahaha . Kalau korang nampak kereta Saga BLM Hitam JLY 4554 Itulah aku . Kita main cak-cak sebelum orang lain sampai okeh ! Miahaha

p/s : hak hak 4554 ! i like Miahaha

p/s 2 : Oh Banyaknyer gua nak Share ngan lu orang ! Siyes :[

p/s 3 : CikEpal , baik anda terima lamaran MrBean . Kalau tidak anda akan di'aim' . Request oleh MrBean . Sekian

p/s 4 : jangan risau gua ada! Hahaha

Senarai | Blogger Yang Akan Hadir Untuk Big Gathering 27/02/2010

Feb 25, 2010

61 Comments

Perang Keyboard jer kan bosan! sekarang kita perang REAL punya Miahaha

Cak² list sudah ada . Ada yang 100% akan jadi pergi dan ada yang 50% akan jadi pergi . Sokey janji korang bagi aku feedback yang cukup untuk aku meneruskan Big! Gathering nie . Hak² diketahui ada 50+ orang yang akan hadir! Huwaw Holiao.. Aku akan update every minutes to midnight :) kalau ada yang nak hadir jgak tadehal Boleh inform kat aku yoh!

My PhotoMy PhotoMy Photo[Eyriqazz.jpg]

My Photo[goldilocks.jpg][DSC_0223.JPG][DSC_0152.JPG]http://2.bp.blogspot.com/_mwVscVDofyc/Sz0ovYa1lfI/AAAAAAAACTc/_yA3XLVZUN4/S220/P1250014+modified+modified.jpg

[face.jpg][20355_286963261624_163487201624_4022177_1178795_n+copy.png]http://2.bp.blogspot.com/_vRW2h9VzeKY/S3H5F4iLjkI/AAAAAAAACMU/0UNo8RQrXz0/s400/DSC_0230.JPG

[Image182.jpg]

1. Melz
2. Jack
3. Sendra
4. Aus
5. BeanMoreno
6. Pojie + 2 Orang lagi
7. Eyriqazz
8. Fhad + 5 - 7 Orang lagi
9. Nadia Bayu + Hasben
10. CikEpal
11. YnaaOhYnaa
12. RinaSalleh
13. Eny
14. Cik Lily + 1 Orang
15. Cik Hel + 5 - 7 Orang lagi
16. AjwinAjeera
17. Aie
18. Jogger +2 orang lagi
19. Husna
20. Akmal
21. Daydeq
22. Kak Tash + Suami + 10 orang
23. Lolly* 50/50 plak dah! hak²
24. Ynn
25. Izma
26. mrHan - Gambar dah menembak tuh apa lagi ? miahaha
27. Aina -
28. Adakah anda ? Roger here ahaks²

Lepas dah calculate ada dalam 50* + orang camtuh hak² / Jangan jadikan gambar² nie sebagai calon korang plak . Aku tembak ngan senapang gajah karang Miahaha

p/s : Kita hanya merancang hanya DIA yang menentukan .


Aku Sayang Follower Aku ! Korang ?

Feb 24, 2010

72 Comments
Ini adalah entry pertama aku ucapkan terima kasih kepada Follower aku . Maaf ye aku terlepas pandang rasanya terhadap gadget nie . Papepon kali ini aku ucapkan ribuan terima kasih kepada korang yang terus menyokong MelRomeo.Com eh bila nak tukar nie!!! ahaha


Kalaulah Rombongan Meminang camni , kompem roboh rumah bakal bini aku
Neway Mekaseh aku ucapkan kepada korang!

Seriously aku sayang follower aku , tanpa korang jgak siapalah aku . Aku tau ramai antara korang Silent Reader blog nie . Sebab aku duk perati dekat Nuffnang Analytics ( Community New ) Ada jer follower aku terjah aku tapi tak cakap pape . Huhu at least suarakan sikit untuk bagi aku sokongan fizikal dan mental . Neway aku still nak ucap mekaseh , ada masa kompem aku terjah korang balik . Ini bukan isu terterjah okeh ! Ini adalah isu Follower yang aku sayang . hak²


Jangan risau aku tak reveal siapa kau coz aku tak suka nak reveal nama or Url blog orang :)

Ada Orang tanya , camna nak dapatkan banyak follower ? , ko guna konsep U follow i follow ke? . ERK!! aku memang panas orang cakap tak berlapik! . aku dah pernah cakap kat entry sebelumnya . Mungkin kau tak baca entry aku yang lepas takpa korang boleh baca kat sini [Click] . Kalau kau cakap aku guna konsep U follow i follow kenapa i follow nie jer ?


Aku harap kau puas dengan apa yang kau tanya tuh okeh ;)

P/s : Kepada semua Follower aku dan bukan follower aku . Bagilah aku sedikit sokongan kerana sokongan korang amatlah aku perlukan untuk meneruskan penulisan dari satu ke satu entry . Kalau rasa cam tak best tuh . Boleh direct kat sini , atau kalau ada tajuk yang rasa best² tuh nak aku olah boleh direct kat aku jer [ Click ]

Melz : Last sekali FolloweRku! Report here! Ahaks.

Hey yoh! Biskut Rendam Kopi O

Feb 23, 2010

15 Comments
Hak-hak . Aku balik kerja layan lagu nie . Pergi Kerja pun layan lagu nie . Time kerja pun aku Layan lagu nie . Serious aku suka layan lagu nie ! Aku suka layan coz rentak dia cantik dan nampak sangat classic dalam industri musik . Eceh cam aku pro jer bab music ! hak-hak

Spider - Ada lagu aku suka dan ada lagu aku tak suka dengar tapi kalau ikut peratusan , aku rasa ada 89% aku suka terhadap lagu-lagu dorang . Terbaik dari pasar Malam yoh ! hak hak . Neway Aku just nak share lagu yang aku suka nie kat korang time-time layan internet , boleh kita layan lagu santai camni ye tak ? hakhak .

Lagu nie jgak akan aku try dimainkan dalam keadaan akustik ! So sokongan anda sangat aku inginkan untuk aku belajar lagu nie ! hak-hak Chord Guitar dia senang jer kot C-F-C-G jer hak hak atau Korang boleh usha kat sini GuitarTab . Aku try usha kat MalayOlga takda plak Coz laman web paling aku suka terjah!

Papepon just nak Share Video dia ! Hey yoh! Biskut Rendam Kopi O ~ Ngam Ho!! hak-hak enjoy guys !



Heyyy yohh jom layan sampai Esok pagi ! Hehah !

P/s : Korang suka lagu ape erk ? boleh Share ? Mana tau aku boleh layan dengan guitar cabuk aku nie coz aku tengah giat bermain guitar sekarang nie.. hehah!

Episod dan Episod Tentang Pengalaman Ku!

Feb 22, 2010

24 Comments
Tajuk tuh aku rasa dah memenuhi syarat untuk korang faham rite? ahaks. Actually aku ada banyak gambar yang lama² dan aku ada jgak terfikir nak buat entry tentang gambar² pengalaman aku nie . Yelah aku Praktikal apa etc semualah . Apa yang bestnyer dan apa yang tak bestnyer .

Aku rasa ada dalam 20 episode yang bakal aku hidangkan . Itu terpulang kat koranglah nak terima apa yang aku tulis atau tidak , aku takdehal beb . Miahaha tapi yang penting aku nak gunakan sepenuhnya gambar² lama yang telah aku ambil sebelum aku berblogging .

Actually aku nak bagi sikit personal dalam blog nie , yelah bagi mantap sikit ye tak ? So papehal pun korang tunggu jerlah yep untuk Episod Satu , Aku pun tatau nak mula mana satu dan aku jadikan random Pic jerlah . Aku harap korang Enjoy yep !

Neway Terimas aku ucapkan kepada korang yang tak putus² menyokong blog MelRomeo ini :) Suka ♥ ! tau tak miahaha


buat muka tak bersalah itu bagus apabila kita terbuat kesalahan!
nah amek kucing nie tanda mekaseh. Cumey kan? Cumey ke tak ??

Berita Semalam yang Hangat !

Feb 21, 2010

16 Comments

Selamat 9.45pm kepada semua hehah ( gelak baru aku kah ? ) erm mungkin gelak generasi ke -8 kot. tengok la cane nanti ehh kalau dah terbiasa means gelak baru la tuh miahaha ! Papepon trademark paling aku suka Uhuks dan Ahaks . Ntahlah main suka-suka jer actually ahaks tuh abang no 3 aku selalu la sebut , rasa patut ditembak dengan senapang gajah ada jgak coz kegedikan pabila dia menyebut ahaks ! Siyes syit . Hehah.

Neway semalam yang hangat tuh tajuk memang nak hangat coz aku pergi Maeps semalam best tengok drift ngan abang aku no 4. aku No 5 ( anak last yang paling cute dalam family aku ) miahaha best nyer puji diri ! siyes korang kena terai nanti yep .

Gila semangat aku ngan abang aku usha tempat drift tuh sampai sesat ke Putrajaya pastu masuk LDP pastu ntah kemana plak , agaknya kelaut plak miahaha .Dia tunjuk kat flyer Pintu 2 . Tapi tah celah mana ntah pintu 2 nyer zzz tapi hasil daripada naluri diri aku akhirnya sampai jgak tempat tuh haha ramai gila awek-awek yang dah ada line . Syit takleh nak masuk line ..

Tapi siyeslah weh korang kena gak pergi tengok drift nie siyes best gila kentang cam makan kentang mcd weh campur plak ngan air coke tarik , siyes korang kena try tengok . Ala Rm5 jer kan ? pengalaman dengar enjin dan tayar seret2 tuh bukan senang nak dapat dan takkan korang nak usha dalam youtube jer ? uish tak menarik kalau takda depan mata korang tau ! hehah ..



Header CY4.0
Gila terjah untuk dapatkan RM10 ! Senang jer kan ? hehah!

Neway ada satu lagi berita yang kakak aku ada satu laptop ! terbaik ke tak itu aku tatau la coz aku pun tak usha lagi . Papehal korang boleh usha dan teka laptop apa yang dia gunakan !3 Reader yang jawab betul dapat RM10 topup Hehah! Kaya kakak aku , murah rezeki boleh bawak aku makan piJja seraund dua miahaha . Boleh Usha kat sini CY4.0

Okehlah Calo tuh jer berita hari nie iaitu berita semalam yang hangat !

Invite | Big! Gathering War Pain(t) Ball | 27 February 2010

Feb 19, 2010

46 Comments

Enjoy !

Hoyehhhhh kepada semua warga Blogger , Facebooker , Twitter , berduker² ataupun bersilent Reader! Disini aku Melz ingin menjemput korang meriahkan lagi Big! Gathering War Pain(t) Ball yang akan berlangsung pada 27 Februari 2010 ini .

Sememangnya apa yang aku inginkan adalah korang la sapa lagi! Miahaha kepada yang tidak ingin bermain PaintBall ini , boleh datang jgak tadehal kita hangout reramai yoh . Macam² benda nak kongsikan! haaa amacam nak tak? Miahaha

Melz : Jangan takut badan korang lebam² coz lebam² itulah pengalaman .Kadang² risiko itu best sekiranya kita berani kerana ingin merasakan sesuatu yang lain daripada yang lain !Renungkan..

P/s : Jangan 'aim' gua pulak! Miahaha , Neway Tamain pun takpe coz kita leh lelepak takpun gegossip kan² ? Miahaha



Vlog | Aku Sangat Merindui ...

24 Comments
Dalam Dunia , kita mesti ada saja yang ingin kita rindukan tak kesahlah rindu kepada mak , abah, kawan , awek , makwe , pakwe , balak , ayam , kucing , Lolly , Ops ? siapakah Lolly ? nanti akan aku terjah dia but bukan sekarang coz Vlog kali ini adalah mengenai apa yang aku rindukan

Korang boleh usha² Vlog kat bawah nie dengan keadaan yang sangat teruja terhadap Gathering . First² aku sangat merindui saat nie serious time tuh adalah time paling chambest pernah aku rasa coz yelah aku takpernah jumpa dorang kan? so memang happening gila Vavi la aku cakap.




2 Vlog yang berjaya aku upload gara² internet yang sangat cute seperti aku , harap diampun coz aku tak mampu mengupload lagi . sedih kan? Neway visual dalam gambar ini sangatlah tak berapa nak baik sangat coz aku menggunakan phone! bukan HandyCam yep sekian selamat melayan Vlogku.



Melz : Papepon aku sangat merindui Rambutku! OhTacingnyer Miahaha..
p/s : dalam Vlog² nie suara aku agak sengau rite ntahlah mungkin DNA aku suda problem.

Bila Aku Sangap Mungkin Aku Akan Jadi Begini...

Feb 18, 2010

27 Comments
Aku rasa cam nak flying kick jer kat mamat nie Walaupun video ini diganti dengan aku ! Miahaha so aku flying kick kat diri aku sendirilah yep? Wekkkk Neway Enjoy This Video ! and Read Flyers kat bawah nun! Sekian



Nak Wat Cane ? Aku keto dorif takdo lagi aih..



Amacam Ada Bran ? Jom la 20 Februari 2010 nie! Aku ada jer Miahaha

Tajaan: Kementerian Belia & Sukan / FX Open Asia
Anjuran: Malaysia Agro Exposition Park Serdang (MAEPS) & KartQuest
Sokongan: Feinto-D
Venue: Pintu 2, Malaysia Agro Exposition Park Serdang (MAEPS)/ MARDI
Tarikh: 20 Febuari 2010
Masa: 0900 (20/2/2010) - 0200 (21/2/2010)
Bayaran penonton: RM5.00
Bayaran peserta: RM200

RM5.00 jer apadahal ? Miahaha

Blogger Gathering The Mines ! Siapakah Mereka ? Part 2

Feb 17, 2010

25 Comments
Part 1 dah berlalu . Part 2 pula kembali ! Siapakah mereka ? Ramai sangat aku nak cerita tapi akan aku cerita dont worry dan mostly aku tak pernah lagi jumpa dorang nie siyes! aku tatipu miahaha.

Cik Hel ! Gila happy bila strike! Miahaha


Seorang wanita yang agak ceria dari pelbagai aspek . Senang berbual dengan Cik Hel nie dan seorang yang sukakan merah ? yeke ntah tapi cikhel sweet berpakaian merah gitu! hak² . Seorang yang hebat bermain Bowling . Aku kalah siut VS dia! Isk² tape nanti bagi mel menang yoh!

Bob Kau Cute yoh ! Siyes hehe

Seorang lelaki yang agak penyegan . Kalau dia duk tepi pun rasa cam takde jer dia coz segan gilew² , awat Bob ? Miahaha tamo segan aih ngan aku and orang lain² kita tampil depan ngan machonyer yoh lenkali . Aku tak gigit ang dont worry miahaha. Neway Bob blog ang meriah dengan merah . Kalau boleh reducekan sikit kaler dia hehe

This Is Jard


Seorang Girl yang penuh dengan persoalan hahaha . Jard seorang yang berani bertanya yoh i like it . Pandai mengambil peluang untuk menimba suatu yang baru . Senang berbicara bila berada dalam keadaan perbincangan . Neway mekaseh Jard coz sudi datang gath nie. hehe hope next time datang lagi yep !hehe

Eny With BoyFriend/Friend <-- Lebih kurang jer Miahaha


Eny Seorang yang sangat riang , eyecontact terhadap kamera sangatlah baik Ok! Mel poyo .Seorang yang CAMWHORE miahaha betul ke tak ? Kurang mel berbicara dengan dia maybe segan kot ? uish jangan segan next time keh . Kalau ada apa² yang nak bertanya silakan coz mel akan jawab selagi mel faham dan tau apa persoalan yang ingin dibincangkan :) Ahaks.

Fateha & Hairi marah dorang coz Lambat! Miahaha


Nape datang lambat ? Dush² kan dah miss sikit time kitorang kat kedai donut (apa nama aku tatau aih ) . Len kali datang awal dan kalau boleh sebelum subuh dah ada ! Miahaha . Neway review tentang korang , fateha banyak tanya aku dari belakang Uishh tekejut mak! Miahaha , Neway mekaseh kat korang walaupun lambat tapi tetap macho bermain bowling . Hope next gath korang ada lagi keh .

Oklah ini je kut dulu ada Part 3 Dengan 4 -5 orang lagi yang akan aku rekomen kat korang semua dont worry naik lorry . Part 3 jugak ada Tips yang aku potong² dan gambaq depa semua ! Papepon terjah lah mereka Dorang Sweet tau! hehe

Gempar | 6 Mangsa GengBlogger Telah Ketagih Kepada ...

Feb 15, 2010

41 Comments


GengBlogger , JOHOR BAHRU 11.22pm .
15 Februari . Berita Penuh , 6 orang dipercayai telah menghiburkan diri dengan 2 Game terbaru. Game tersebut dikhuatiri telah membuatkan ramai pengguna GB tidak dapat tidur dengan keadaan normal . Oleh kerana itu , ramai antara mereka telah berpakat untuk berjaga lagi pada hari ini untuk melayan game² uji minda yang sememangnya boleh membuatkan mereka terus khayal terhadap penggunaan internet .

Semalam 14 Februari ada sumber memberi aduan kerana 6 mangsa berkenaan tidak dapat menahan kegelakkan mereka sehingga menggangu ketenteraman awam . Semalam sahaja 28 Aduan telah diterima !

Berita selanjutnya , mangsa kejadian yang dapat dikenal pasti ialah [Bukan nama sebenar ] Chah, Mohd Fadzli , Zack-Entry , Atynska dan Jake dikhuatiri telah dijangkiti penyakit Ak28GB3 yang boleh menyebabkan mangsa tidak boleh tidur ! 1 Mangsa tidak dapat dikenal pasti lagi . Syit bahaya nie!

Sari berita penting , Antara game yang dihidangkan ialah Congkak Matematik dan Selesaikan . Namun begitu , game² ini sememangnya tidak dapat dibendung lagi kerana mereka telah ketagih yang amat sangat . Oleh itu , game² tersebut akan diteruskan juga pada malam nie.

Sari berita penting lagi sekali , Game² tersebut tidak dapat diharamkan kerana kedua² game tersebut mengandungi unsur² positif yang boleh membuatkan otak kiri ,kanan , tengah dan belakang berfungsi dengan Masyuknya . Oleh itu , pihak² tertentu tidak dapat berbuat apa² .

Melz : Oh Syit ! Takleh aku nak jadi Reporter Akhbar kan ? huhu

Blogger Gathering The Mines ! Siapakah Mereka ? Part 1

Feb 13, 2010

29 Comments
the mines

Sorry Guys lambat gila aku update pasal nie coz gambar aku tarak ! Miahaha . Harap diampun la yep . Dalam entry nie aku rasa aku nak selitkan dua tiga part jer . Ok ? Miahaha aku akan ceritakan semuanya dalam entry Terjahan lembut oleh Melz .

Firstly Mekaseh kepada BeaNova coz invite aku untuk join gathering nie , serious smart dan sempoi jer ko manage na ! Miahaha . Papepon aku sentiasa sokong sapa-sapa yang nak buat gathering takdehal aku cakap . So siapa yang ada time tuh ?

BeaNova pasrah sebab kalah!


Dia nie dah kawen haha aku jer belum . Seorang blogger yang sempoi dan power berbahasa inggeris ketika menulis tapi noob bila bercakap ! Miahaha amekobat . Tak pandai main bowling tapi kalau strike mesti buat muka macho haha Korang usha la dia yep ~

Rina Salleh jadi ceti halal :P miahaha


Eh melz rasa mel update lagi lambat , Cam siput hehe miahaha neway dia nie korang dah kenalnyer haha . Nie kali ke berapa ek kita berjumpa ? Miahaha . Neway mekaseh Rina coz mel invite dan terus berdesub cakap "Saya Nak Join!" Miahaha Serious Mekaseh sangat-sangat dan siapa Rina ? Korang boleh usha Entry aku sebelum nie ( Click )

Eyriqazz tetap macho walaupun hensem . eh apakah ?


Dia nie aku terjah lagi sekali karang coz nak join contest dia Miahaha. Antara blogger yang relax dan cool . Dia ada misai cute jer . Seorang yang rajin dan mempunyai matlamat dalam blog . Dia ada buat Contest weh apa korang tunggu lagi tuh ? Miahaha pergi Terjah dan join Eyriqazz weh. Neway Mekaseh bro coz sudi datang hehe serious mekaseh

to Aus : ko tengok ! Aku publish gambar yang macho beb!


Seorang yang agak muda ? Ke bajet muda ko nie ? miahaha . First time aku jumpa Aus , seorang yang agak ceria dan senang berbual . Ingin menjadi seorang Photographer yang best tapi ntahlah bila nak best tah sebab time dia amek gambar aku jer kompem blur ! Wtfish sajer blurkan ke ? wekk faham² la yep miahaha.

DayDeck Si lelaki Photographer hehe . Mekaseh dayDeck :) Aku curik jer keje

Aku tatau nama penuh dia haha , DayDeck seorang yang slumber jer macam aku coz jerit support Bean time main bowling tak Ingat dunia ! Siyes syit aku nak baling bola bowling pun tak tentu arah dah miahaha :) Neway bro aku suka cara orang yang bersahaja cam ko ! Siyes tatipu miahaha Next gathering hope ko ada na sebab boleh aku curik gambar dari kau lagi Miahaha !

oraite guys tunggu part 2 :) Sekian dari Melz . Neway Pergi lew terjah dorang plak . Dorang seorang yang cool dan mudah berkawan serious :) !

Melz : Sorry gelak banyak sangat.. mungkin tengah ( S _ _ _ L ) selesaikan :)

Tips | Ubahlah Penulisan Korang Dari Satu Entry Ke Satu Entry

Feb 12, 2010

73 Comments
Hah aku type nie time kat Jb yoh! Miahaha dah ada kat Jb so Mood Blogging aku kurang 5% jer Lepas aku usha blog dari satu blog , terasa gatal tangan ini untuk menegur haha . Bukan apa bila kita nak sesuatu yang lebih baik itu ada baiknyakita improve apa yang patut ye tak ?


Syit tulisan tangan aku teruk gila! :P

Aku tau penulisan aku pun kadang² tunggang langgang tapi at least kita improve time to time ! Aku juga tau Blog kau itu blog kau takkan la blog kau itu jadi blog aku plak ? Tapi Blog kau = Aku Baca ! Haa Camna tuh ! Miahaha

1. Penulisan KKKB a.k.a Kejap Kecik Kejap Besar ( Bukan KBKK )
contoh
NaMA SaYa MeLz ! AkU SeOrAnG LeLaKi YaNg SaNgAt CuTe .


2. Penulisan SCS a.k.a Sungguh Ceria Sekali
contoh
Nama
Saya Melz ! Aku Seorang Lelaki Yang Sangat Cute.



3. Penulisan TBKBK a.k.a Tebal Besar Kecik Besar Kecik
contoh
Nama Saya Melz ! Aku Seorang Lelaki Yang Sangat Cute.


4. Penulisan NBTID a.k.a Noktah Banyak Tak Ingat Dunia
contoh
Nama Saya..............Melz ................aku seorang .........lelaki yang......cute


Haa Amacam? Best ke tak best ? Haa Korang decide sendiri la yep ! Korang Comment nanti yep! Oklah Ada sambungan yep ! Jangan risau banyaklagi aku nampak sebenarnya . Sama²lah kita membaiki untuk menjadi yang lebih baik daripada yang tak baik! Miahaha. Enjoy keh.

Melz : Once again , aku tau itu blog kau so takyah nak ulang lagi dalam comment sekian mekaseh Neway aku menulis Entry ini sambil menonton Fobia 2 ! Miahaha

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo