Sendiri Mau Ingatlah

Jan 2, 2010

Sendiri Mau Ingatlah nak gerak mana

Belajarlah kalau kau masih nak belajar dan jangan belajar kalau kau dipaksa belajar sebab kalau kau dipaksa ibarat kau paku dan orang yang paksa kau tuh tukul. Sendiri Mau Ingatlah kau nak belajar ke kerja ke apa ker . Ada kawan tanya pendapat , ada mak bapak tanya dorang kalau dah blur2 nak buat apa ye tak ?

Kalau dah tak tau tuh kau nak diam jer ke ? Memang bangang la manusia ingat dia dah hebat ni. Tuptup kalau dah tatau tuh dia main taram jer la ye tak ? last-last menyusahkan orang sebab apa yang dibuat tuh salah .Tak ke 2 x kerja jadinya ? Sendiri mau ingatlah ye Kalau dah taktau tuh tanya baru lah Macho !

Kalau dah otak tuh lepu atau sempit dengan benda2 yang tak mencabar memang kau tak kemana la beb. Semua benda kau nak dengan senang dan mesti ramai yang cakap haktuih la sapa nak susah ? betul! kalau aku pun sapa nak hidup susah ? Sendiri mau ingatlah kalau dah realitinya kena susah-susah dulu baru senang , kalau kau nak senang terus memang 1 dalam sejuta . betul? kalau tak betul sila ketuk ketampi .

Ketuk ketampi kau sampai lebam sebab mostly memang betulkan ? haha aku tulis entry kali nie macam ntah paper ye la aku tulis 5.47Am . Otak pun fresh lagi! kah-kah fresh waklu kalau aku overnite tak tidur fresh pebendanya . Orang tidur kau berjaga dah macam Batman gitu .

Orang duduk pastu kau duduk , Orang menyalak kau menyalak jugak , Apa kau takleh nak fikir sendiri ke apa yang perlu buat dan tak perlu buat . Lepas dah siap benda tuh kau boleh claim itu kau punya idea , hak , segala trademark kau yang buat .Adeh sendiri mau ingatlah kalau bangga sebab tiru orang pastu riak cam haram .

Orang bangla sekarang dah maju naik flight , punyalah ramai pastu aku rasa cam duduk kat negara Bangla plak . Uhuks sendiri mau ingatlah kalau Melayu ntah kemana sekarang nie . Nak story panjang-panjang aku malas nak type apakan aku nak baca. Entry kali ini cakap lepas. So aku ulang jer la tajuknya Sendiri Mau Ingatlah. Jom Hit The Floor ! Kuiz 8 Akan Muncul!

6 Comments:

!!!~ZuE SmiLeYx5~!!! said...

betul2...hehe

aNiSa hANg tUaH said...

yep2
sendiri mau ingatlah vs lu pikir lah sendiri

:)

masih tak terlambat nk ucap happy new year..
kn?

teddy_froggy said...

erk...
blur....n_n

Fathiha Zainal said...

Ntahnye.. Sndri mau igtla...
Eheh! T'menyampuk lak. :p

aLeen aVriL said...

nape nih marah kat saper melz?

Dak Wan said...

Orang kita, ramai yang rasa diri hebat + PHD antara kita. Sedey tgk org kita. Business tak pernah yg bersungguh, duit business duit sendiri.... last2 business lingkup, haprak pon takder.

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo