Renungkan | Sejarah BloggingKu

Jan 19, 2010


Aku Menulis bertemankan Music - Piano [Click] .

Aku Menulis Entry ini kerana aku berasa diri aku dibenci oleh sesetengah pihak . Aku menulis kerana aku ingin meluahkan sesuatu perkara dan aku juga menulis kerana ingin belajar suatu yang baru dan dalam masa yang sama aku menambah baik hasil nukilan aku . Aku Berani menulis kerana inginkan pengalaman yang berbeza dari satu entry ke satu entry . Aku berblogging kadang² inginkan sesuatu yang boleh dimanfaatkan , bukan hanya cakap kosong . Maafkan aku .

Aku manusia biasa , tiada apa yang sempurna kerana aku sedar aku di mana dan aku tahu aku masih perlu dibimbing. Aku baru sahaja berblogging untuk Blog ini , Esok genaplah 5 bulan aku berblogging . Tiada apa yang perlu dibanggakan kerana aku menulis seperti korang . Teringat aku menulis pertama kalinya pada 21 Ogos 2009 iaitu Entry pertama aku [Click] . Niat untuk berblogging aku telah datang . Alhamdullilah . Aku hanya bersyukur dengan apa yang diberiNya.

Setiap perkara yang aku tulis adalah berada dalam lubuk hati aku dan aku kembangkan dengan suatu niat iaitu " Marilah kita renungkan dan marilah kita berfikir mana yang baik dan mana yang buruk " . Idea itu datang dengan sendirinya dan bagi aku tak perlu dipaksa untuk membuat suatu entry yang terbaik . Tetapi karanglah ayat itu sebaik mungkin .

Seriously aku berblogging tanpa apa² platform yang boleh menaikkan nama ini , Aku berblogging dengan cara aku sendiri . Tidak perlulah aku diperkatakan yang aku hebat berblogging . Aku tidak diminta untuk dipuji dan aku tidak diminta untuk dilinkkan dari mana² blog korang . Aku berblogging dengan ikhlas dan aku tak kejarkan populariti kerana sekiranya aku mengejarnya , telah lama aku kejarkan dan dalam masa yang sama telah lama aku hilang minat berblogging .

Namun begitu , dalam blogging janganlah kau terlalu fikirkan diri kau terlalu megah sehinggakan kau lupa orang yang telah sokong kau hinggalah kau berada di atas . Tanpa mereka siapalah kau? Inilah ayat yang selalu berlegar dalam minda aku dan kerana ayat inilah aku tidak akan pernah berasa bangga. Aku perlu cipta ayat ini untuk masa depan , Ayat ini mempunyai beribu makna dalam pelbagai aspek dan ayat ini jugalah mengajar siapa aku .

Last - Enjoy My Blog !

34 Comments:

a kl citizen said...

assalammualaikum melz

berblogging untuk berkongsi dan bertukar pandangan, memeriahkan lagi dunia maya, kan.
sebab kekadang apa yang terbuku di fikiran tak semestinya bisa diluahkan melalui lisan/kata2.

semoga melz bertambah popular

Melz said...

@a kl citizen

Melz terstun* seketika membaca

sebab kekadang apa yang terbuku di fikiran tak semestinya bisa diluahkan melalui lisan/kata2.

ada betulnya ! Thnx sis :)

BeaN MorENo said...

bro...aku faham apa yang ko try sampaikan...but we have our right to voice out something.that's what we call blogging.just ignore that type of annoying blogger akupun berbulu.suke sgt bajet bagus...

Kujie said...

tiada perkataan unggul dpt mengambarkan rasa hati..:p

dunia realiti atau pun fantasi ( blogging -fantasikah) ada saja pahit manisnya - itu juga pengalaman

Eyriqazz said...

tepat dan mendalam sekali makna ayat melz ni...tak sangka kita berblog usianya hampir sama...enjoy reading ur blog...lain dari yg lain...

Melz said...

@Eyriqazz

Terima kasih eyriqazz .

fiD said...

same la bro usia blog kite... blog bukan utk fames k! thumb up!

Melz said...

@Kujie

betul tuh kak.. sangat sukar untuk kita jelaskan :(

Melz said...

@BeaN MorENo

yep kerana benda yang kita sampaikanlah ada segelintir mula berasa benci .

joegrimjow said...

blog selagi benda halal
blog je
jgn buat xhalal sudah

blog untuk semua
hoohoohoo

BeaN MorENo said...

hm...ntahla bro...akupun xfaham...dalam blogging pun ada dengki..memang susah..but kite mesti tulis kan...

BeaN MorENo said...

kak kujie...lama xdengar cite...nak mintak tunjuk ajar skit...

Mr ProPiTo said...

Just be yourself.hehe :)

chirol said...

blog utk lepaskn rasa hati..and utk aku, leh ilangkn stress gak bile xtau nk ckp ngn sape..
sape plak yg xsuke ko ni?

maisyara pot! pot! said...

suka ayat ni:
janganlah kau terlalu fikirkan diri kau terlalu megah sehinggakan kau lupa orang yang telah sokong kau hinggalah kau berada di atas .

betul apa yg Melz ckp kn.. kadang2 kita lupe diri bile 'popular' la kunun.. ngee~~

teruskn menulis yea.. mai suka baca! :)

asyfa jah said...

uit en melz..bru berkesempatan nk jengok blog u..
waa..rmai peminat aa..
hehe..

Farid Fernandez said...

sentap den

F I T said...

bro..sapa yang kureng dgn bro tu?? sabau je la..apa-apa pun as a blogger, kita kena berganding bahu..sama-sama menolong..ilmu tu bukan kita punya..sebab tu aku suka kongsi ilmu kat blog aku..kalau blogging pasal personal life maybe readers dah bosan..hehe keep on Melz!

SeE-DaH said...

salam..
blogging adalah hak individu.. 1 kepuasan terhadap diri kta.. mlalui blogging byk benda yg bole belajar..
x de sape pon bole menghalang niat kta..
teruskan usaha anda.. :)

ween said...

Mel, sapa yg benci Mel mai sini habaq sikit dkt ceq. ewah. xda la, rasa nya semua blogger senang dgn Mel. keep it up ur good work :)

HAZWAN17 said...

blogging for fun.....
suke2 ajer.......
teruskan berblogging bro

juanghidup said...

aku benci kau kerana kau aku syg. apakah? hahaha...

Aus said...

ala melz..
xpe..
aku sokong je..
ahaha..

ini blog wirdah said...

blogging tu kadang2 boleh di umpama mcm satu platform ntk kite mengenal dunia.dari blog ni kita leyh kenal mcm2 jenis manusia.

|arieza| said...

teruskan niat murni melz tu :) i tau melz ada hati yg baik dlm blogging! i love reading ur blog, honestly :)

cikTi said...

betul2,
ak benci blogger bajet femes,
mntang2la blo dia laku,,wat xlayan je org,.,

arap2 ko x jadik mcm tuh

laila said...

huhu aku blogging mcm buat diari je
mcm xbg info kat org pun
sgt xbermanfaat

zuls said...

nak puaskan hati semua orang memang susah , janji kita enjoy blogging :D

black_mel said...

aku pun menulis bila aku nak luahkan sesuatu dan bila aku rasa kisah hidup aku perlu dikongsi..tp x semua la aku bg..kena ada rahsia jgk...

JAI said...

Salam Bro..,

Moga terus suksess bro...ayat amat berguna buat blogger2 termasuk aku...

{lumut} said...

blogger ni bukan artis..xpyh nak berlagak hebat...

isk..xpaham lah..

blogging utk taip ape yg rse nak taip..sbb suke!=)

ezany said...

teringat aku bait2 lagu ni.. tanpamu siapalah aku.. hehe.. keep it up.. cayalah..

yangyuyu said...

wah, meriah fan page mel ye..:)

Kyuubi_85 said...

terkejut juga aku... adakah dalam blogging pun ada org yang benci? but for me, blogging is just for fun and sharing my thought...
happy blogging...
enjoy reading your writting.. :D

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo