Nuffnang Buffered Maximum Explosion

Jan 26, 2010


-4 buffered earning yoh..
Thanks Nuffnang And Thanks to My Visitor!

Ada Seorang bertanya aku apa itu Metered Earning dan apa itu Buffered Earning ?

Aku akan jawab yoh.
Buffered Earning adalah Iklan yang korang dapat iaitu dalam keadaan
CPM (Cost Per Impression) . Kalau korang tengok setiap hari dia akan berubah mengikut perubahan Traffic korang . Untuk CTR di bahagian hujung . Cukup melepasi 0.2% sudah memadai untuk korang mendapatkan CTR Bonus. CTR tuh mende? CTR itu adalah Click Through Ratio . Berapa kerap visitor korang menclick iklan² yang terpapar di blog korang
( buffered sahaja )

Selepas Buffered Earning atau BE. Korang akan diberikan Metered Earning atau ME. iaitu selepas dicalculate BE itu dan dicampurkan sekali dalam CPC (Click Per Cost ) yang 0.25tuh. Dan selepas dicampur segala²nya barulah korang dapat dalam bentuk Current Earning.
Faham yoh?
Senang nak paham Mode
Buffered Earning - Tengah berjalan So cari Traffic sebanyak yang boleh
Metered Earning - Sudah berakhir (buat dono pun boleh )
Yoh! Cekidaut yoh..

Camna aku dapat nie ? Bacalah nie Bang Nak Tanya !
Sekianz Melz !

Tunggu Tips Dari Melz - Easy SEO ! Ahaks Lama yoh tak bagi Tips!

47 Comments:

Cik aiNa said...

miahahaa...gempakkk tu. melz..jom bawa aku terbang..hahaa

zack zukhairi said...

thanks mel.
aku tak penah dapat metered earning pon...
(-_-!)

Atiqah Adnan said...

alahai jeles betul laa..~ nanti klik banyak2 k..
sekarang keje banyak kat opis jarang dah dapat jenguk belog member.. babe ini bukan alasan ok..chill!!

precious said...

Bang Nak Tanya ... hihiiii, kena gi baca yg ini pulak sebab slow - tak paham wei!

¶A.K.I¶ said...

ahaa!! datang cni... oowhh cm 2 ea upenye.. baek~ ak da phm.. arigato!

black_mel said...

wahhh...banyak gila...tahniah2...

NGoNgexz said...

bro, nak dpt buffered earning ni juz maintain traffic jer ler??x perlu tuka2 setting kt nuffnang ek?

sueanne said...

owh gitu..buffered tue biasa..metered tue cam blur sikit..heheh..

PurPLe LaDy said...

serius kurg paham and arif ngan mende2 nie.
ape kata mel tolong print screen segala dr awl ttg cmne nak kira and everything.

cikTi said...

xpe la melz,.
ko dah femes serata alam,.,
kui2

-N e Y r A- said...

GEMPAK seyh

miss lolly a.k.a luvfareda said...

HAHAHAHA.

cam tau je saper yg tanye tuh :)

JAI said...

eeee...cembulunyer aku..apa2 hal keep it up bro..meh..meh..nagi sikit kat aku..hehehe

mamashasha said...

bagus melz...tak lokek ilmu....lagi byk melz bagi lagi byk melz dapat percayalah...teringin gak nk rasa buffered earning tuh...

Dak Wan said...

Aku buffered 3 metwered tu melambak? Tu sebenarnya apa eh? Current unique 750 tu plak apa?

kak ina kl said...

salam..untungnya kamu ni..baru berblogging pengiklan berminat nak gi ke blog kamu..untung memang beruntung..

siggplus said...

gila la weh

Sharinginfoz said...

bagus tahniah... kayalah...

Jom Jimat Air

Jom Assam Laksa.. Sedap

Akeji Hiroshi (formerly known as Mr. Ajai) said...

ooh nak kene menten buffer rupenye.

patutlaa nuff aku tak naik2.

F I T said...

skang aku punya BE dah menurun jadi 4 je..pe ni bro? jampi pe kau pakai ni? haha

FarhanaDr said...

Oh buffered earning.. Huhu.. Ku tak tau nape dia tak mau lekat pada blogku.. Even unique hari2 maintain 100 ke atas pun takdak nmpk batang hidung.. Caner ek? Adessss.. Pasrah jek laa.. Huhu..

GhOsToNe said...

thanx!

ezzati said...

hehe..bnyk gila buffer tu...fuhhhhhhhhhh

Eldy said...

kalah dgn bro 1 .. gua dpt 2 currently ^^) ~

wazy said...

perghhhh cayalah dapat buff tu,lumayan gak ek earning ko :D

Matjoe said...

aku dh faham. traffic kene mari baru leh dapat BE. tulih BE teringat borang cukai pendapatan daaa

[z@ck] said...

banyak gila buffered earning kooooo!!!
@_@

fezaL Mohd said...

hebat !!

- Misztake - said...

kesimpulannya..
tambah traffic blog untuk tambah duit..
:)

yangyuyu said...

cemana pun ko explain mel, aku tetap blur..haduh bengapnya

ARC™ said...

wey mel aku xpaham ar....ari2 unique ak lebih jee dr 100 tp nape xdpt buffered

Melz said...

@ARC™

tula kau..time aku bagi tau kau makan eskem! miahahaha

azizan4444 said...

mantap sobat..huhu

ARC™ said...

@Melz aku xdengar langsung kot time ko cakap ape tuh...bising gila...blur aku

Melz said...

@ARC™

tape la len kali lew aku bagi tau miahaha

ARC™ said...

@Melz dem lame lg tu next time..nanti ah bile2 tnet laju ku on ym

kisahsensasi said...

Hebat laa....sampai empat buffered tu....

|arieza| said...

hoh melz spt sudah pakar yoh heheh :p

cik EPAL said...

banyak siotttt buffrd

:: Feez_Mior :: said...

saya sudah kehilangan buffered caimpaign.. akibat tiada mood bermain blog.. uhukk.. T__T

Kujie said...

otai dah turunkan ilmu.... belanje kak jie ice cream kat pasar malam yg tabut2 chocolate rice tu cukup le..

Melz said...

@Kujie

boleh je kak! miahaha nanti mel ingat nak wat picnic :P hik²

zool said...

Wah bagus tu.. Mesti dapat bykkan..

Melz said...

@zool

boleh la bro buat² sara hidup nie huk²

sarah said...

Melz,buffered earning tu akan appear ca m ne ek?sara x sampai sebulan jer baru merangkak dengan nuffnang nih.tapi tetibe tgk kat current earning rm3.00.haha.duit free

Melz said...

@sarah

Oraite , Buffered Earning itu akan appear bila nuffnang bagi . hehe susah sikit nak dapat kadang-kadang. yang Rm3.00 tuh mungkin CPC Campaign

atau orang panggil Click Per Cost ! :)

Iza said...

Tahniah......
aku pun x pernah dpt sblum ni tp baru hari ni ada jumpa benda pelik sikit. Jom tengok kat http://azilas.blogspot.com

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo