Movie | Adnan Sempit

Jan 11, 2010

lawa plak Intan Ladyana nie kan ? uhuks terjatuh tangga lak aku tengok miahaha

Wakaka Dengar Nama tajuk pun dah takleh blah ! Cerita ini adalah cerita baru yang diarahkan oleh MetroWealth ye kawan² dan akan ditayangkan pada 14 Januari 2010 . Sememangnya aku dah tengok Trailernya dan tak sabar pulak aku nak tengok cerita diwayang . Uhuks kepada aweks² yang teringin pergi wayang bersama aku , sila isi borang di tepi toilet itu okeh ! Miahaha

Cerita ini mengisahkan seorang Mat Rempit tapi tak mau digelar mat rempit haha , Shaheizy Sam berlakon sebagai Adnan . Seorang Mat rempit Yatim piatu yang diasuh oleh makciknya sejak kecil lagi yoh . Intan Ladyana berlakon sebagai Nadia adalah seorang wanita yang bekerjaya , Nadia pernah dikecewakan dalam percintaan dan Nadia beranggapan tidak mahu bercinta lagi ! ( Sampai bila yoh tak mau bercinta ? ) .

Sehinggalah suatu hari , rakan² Nadia mengajak Nadia untuk pergi ke Reunion Party dan memerlukan teman lelaki dalam Reunion itu!. Nadia yang tercabar terpaksa mengambil Adnan sebagai seorang teman lelakinya ! ( Rezeki kau nyah haha )

Nadia terpaksa menjinakkan dirinya kedalam dunia Adnan iaitu dunia Mat Rempit dengan niat untuk mengenali Adnan dengan lebih rapat lagi . ( Cuba korang bayangkan si Nadia ini anak orang kaya tapi bersama Adnan dalam dunia mat Rempit ) hahaha takleh blah dowh kekok gila aku tengok dia berlakon . Papepon filem nie bagi Melz adalah Filem Lawak dan best ditengok oleh semua lapisan Masyarakat di Malaysia ! miahahaa support Filem malaysia!


Jom Layan Trailer dia terbaek siut ! miahaha


23 Comments:

-N e Y r A- said...

treler pon dah lawak gila vavi ok

Melz said...

@-N e Y r A-

hahaha vavi ke Viva? miahaha

F I T said...

filem wajib tgk..haha tgk trailer pn dh kelakar gila...

Melz said...

@F I T

tau takpe bro ! miahaha Sam berlakon buat muka selamber tuh yang best gilew ! arghh 14 cepat!! haha

black_mel said...

yup2...kena tgk nie...trailer dia mmg smart...suka yang dia pacak moto pastu jatuh...terbaik..haha..

F I T said...

@3876843831507390100.0

hahaha sam tu memang camtu..lawak serius..cam pensyarah univ ja..

eiy_Da said...

da tgk bnyk kali trailernyer ni...nmpk cam lawak jek kan...suke ngan Shaheizy Sam..sejak dia belakon lam citer kasanova XXL..lawak jek..hehe..nk tgk ajk i ok..keh3

L@n@ said...

kite jarang tengok cite melayu.. tapi citer nih cam teruja nak nengok.. kelakar giler..

cybernetic88 said...

i nk tngok ngn u!. cpt2. waakakaka

aku ske ayat diew. "xlyn la tngok wyng dengn mat rempit mcm lu". hahaha. ko mat rempit kn melz?. hee =P

Jogger said...

tu arr melz... lawa plak aku tgk ladyana nih... geram seyhh

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

wah..cam bez jek

Khairi said...

best ke lwk ke huhu. tgk trailer dia cam best gak ler.

bleh lah nnt usha kat pasar malam. semalam baru aje beli senario beach boys. len kalilah plak beli citer ni hehe.

kks.com

eyena said...

wah mcm best tu.. tunggy CD kuar laa.. heee

[s][u][e][h][a][n][n] said...

hahahahha..sapa suker ketawa n nak awet muda jom r tgk citer ni...adeh..penat gelak :)

cikTi said...

aku mcm nk tngok jgk cita nih,.
tah bes tah tidak

fiiQ said...

xsabo deh nk tgk

hBz said...

aku tak kan tertipu dgn treler neh..mahaha.dah byk sgt. treler gempak, isi lain, gampang.

aku tunggu nak download nnt. mahahaha

Melz said...

@hBz

hahaha terbaek kau bagi sedas kat citer nie . aku pun tatau lagi . selalunya aku cakap nak gi last² aku dolod huahauhua

MsAnisSyahirah said...

hahahaha..
treler pun best...
pe tah lagi movienye..
mau tgok la..

SuRayA^i. said...

sy mmg da plan nk tgk muvi nh nnt!!~ XD


p/s: klik nippon skali. sori xleh tinggalkn jejak dkt chatbox. tenet prob xley view pun chatbox kt cni T__T

|arieza| said...

tgk tajuk pun dh tau comedy.. hahaha

sweet.ants said...

best ke intan ladyana ni blakon?
ade tgk cte IS SETAN KEKASIHKU blakon tah ape2..opssss jgn mrh melz...

PurPLe LaDy said...

wah, my housemate mmg x sabar nak tgk this movie. tp i blum terbuka hati lagi..

nice blog of you! jarang jumpa blog lelaki yang menarik utk difollow. ;p

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo