Mengapa Kita Cepat Menyerah Sebelum Bertanding?

Jan 22, 2010


gambar nie lebih kurang la yep ! guey dah takdo adiyo nok cari gambar

Tertengoknya tajuk di atas , phuh tau² sangat apa yang bakal aku ceritakan yep ? So tak perlulah aku bicara panjang lebar gitu ! Miahaha . Mostly apa yang aku lihat hanya sesetengah manusia sahaja yang bersikap begini dan aku hanya ceritakan didalam blog sahaja . Bukan aku tumpukan kepada semua yep harap take note disitu kerana aku tak mau ada yang makan hati dan terjun bangunan kerana entry² sebelum ini . Bahaya disitu wakaka . ( opss terlebeh sudah ) neway dah lama tak gelak Wakaka . Rindu Mak! Miahaha

Neway Bukan nak cakap apa lakan . Kita sebagai blogger kena la menyokong antara satu sama lain , sekiranya ada blogger yang buat Contest ke apa ke . Ada baiknya kita jangan cakap " adui susahnyer contest nie tamo la join " , " Pergh rasa cam malas lak nak join " , dan macam² lagi bahasanya . Dari situ korang macam dah patahkan semangat si pencipta contest itu. Malah cubalah kita bagi kata² semangat kepada si pencipta contest itu .

Bukan apa . Cuba korang buat dan korang rasa apa yang dorang² yang pernah rasa keke , Rasa cam sangat tak dihargai beb . Susah beb nak mulakan satu contest kalau korang tak caya jgak cuba korang buat . Itu ini semua nak kena plan kao² untuk menjadikan ia smart dan sempoi .

Bagi aku , kalau korang join contest ini ada bestnya antaranya : (aku buat listing ok ? )
♣ Traffic korang semakin mengancam
♣ Korang dapat Kenalan baru dengan lebih mengancam
♣ Korang dapat improve setiap penulisan
♣ Korang akan dapat hadiah ? Siapa tahu ? yaks !
♣ Korang akan happy bila dapat hadiah tuh ! Siyes la kan haha²

Kalau betul² taknak join tuh , ada baiknya diam dan jangan comment entry yang melibatkan contest itu ok ? sebab banyak sangat dah aku tengok comment berkisarkan mendownkan hati dan perasaan si pencipta contest ( eceh hati dan perasaan ). Kekeke Melainkan contest yang Membeli Follower keh² aku pernah buat entry pasal nie . Dah stop malas nak story ! tapi itu aku buat general .

15 Comments:

aLeen aVriL said...

jap nk bace..

aLeen aVriL said...

Ok dah paham…..
Huhuu..bg alin,mang alin takot sikit nk masok masok kontes nih..tmbah plak kontes nuffnang..
Huiiiiii…sungguh xberani….hak hak hak…

Ok ler lps nih nk mencube ler..mcm melz…

Melz said...

@aLeen aVriL

yep mencuba suatu yang baru dalam blog . memang best ! dari situ kita dapat rasa sesuatu . jangan mengharapkan menang tapi kita harapkan suatu kepuasan :) hik²

PEJUANG KESENIAN EXTREME said...

cakap macam pernah terkena je.....

MrDzy said...

aku rasa ada kasi comment ko join contest LG..haha..sedikit gak terasa pasal post ni tp ak rasa x de la mengdownkan orang join contest tu..siap wish gud luck lagi..hahaha~

mamashasha said...

tq bro for the spirit...teman ni tak pernah joint contest...tapi sentiasa bg semangat for those yg joint....blogger kene sokong blogger lain kan.....good....

|arieza| said...

hehehe thx to melz sbb support contest oh kunci aritu :) hehe. masih lg berbangga kembang kempis ni sbb blogger otai join contest kita :p hehhe

Melz said...

@MrDzy

nono kau salah faham nie . maksud aku

si pembuat contest ! bukan si penjoin contest ahaks.

farenova said...

Akak pun setujulah.. akak kalau contest tu pasal gambar2 memang suke, kalau mcm T&C, memang letih sikit mcm Melz cakap follower tu ok lagi kot, tang kena letak banner kat sidebar akak byk tak join contest sebab tu, sebab laptop ni slow mcm kura2..gambar akak yang banyak posing gediks pun aka dah buang, widget2 ngarut mcm jam pun aka dah buang (sebab melz yg cakap huhuhu)..

ape2 pun.. kite memang kena support each other..

ezany said...

aku salu kalau nak join kontes baru komen.. tu pun tak janji la konpem join..

kadang2 bukan xnak join.. cuma ade sesetengah contest mcm tak sesuai dgn jiwa aku la.. contoh kena edit gambar sendiri la.. gambar candid la.. dan lain2 lg..

aku tak suka exposed muka aku yg tak bape nak kacak ni.. hahaha..

fiD said...

betol tue bro,,, aku suke tengok kwan2 bile menang,,, even aku kalah, hmmm

F I T said...

bro..Semua yang kau cakap dalam entry ni semua betul..Aku support 500% sebab aku ada bukti..dalam 2 3 hari ni aku join semua contest yang ada kat planet bumi ni, trafik naik, kenalan baru pun ramai, tiba2 wahyu tuk contest tu datang mencurah-curah, otak jadi refresh balik.banyak faedah join contest2 ni..yang penting otak pun rilex je..tak stress langsung! heh..

elyana said...

ok! saye suke itu budak! ki3x~

ieQa sWetLuv said...

nape saya x masuk contest~

1. bz sekarang dgn kelas
2. internet lembab bile on9 sikit2 putus
3. no idea

InsyaAllah kalo ada kesempatan bila ika lapang ika akan usaha join contest.. tp selagi x cuti susahla huh.. maaf sgt kpd sape2 yg anjurkn contest now ni ya~

tapi kalo contest nuffnang mmg x berani la hak2

Anem arnamee said...

yg anjurkan contest kena hati kental, sebb awal2 anjur,akn di kecam, smpailah ke tahap pemenang dah dipilih sekalipun:p

sebb selalu kalah, tak rajin, tu kekdg tak join contest, kekdg diorg komen sbg balasan di blog diorg dikomen atau dikunjung, dah tetbe entri bru org tu tntg contest, tu mereka terus komen 'taknak juin lah,pe,melz'-jadi kenalah kamu (ops) jiwa kental, bukan lembut mak.auw;p

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo