MeLz Pernah Jadi Model ?

Jan 4, 2010

Kah² Model² Melz Next Top Model Gitu!

Ahaks terkejut ke terkujat weh ? Actually memang aku pernah jadi model tapi aku bukanlah seorang model yang berjaya , takat CatWalk gitu aku dah dikira expert . miahaha puji diri yang sememangnya boleh mengundang diri menjadi riak ! kah² . Nak cerita panjang macam tak best la pulak ye tak? Kang korang kata muka aku tak layak jadi Model jadi bahan jer karang tsk tsk .

Cerita pasal Model² nie , sebenarnya aku dah join satu contest yang agak chambest . Aku akan publish pada petang karang agaknya .Contest ini melibatkan aku sebagai seorang model yang tak berjaya kah² , harus diingatkan model tak semestinya cantik , cute , tinggi dan lain lain . Kalau korang tengok model kat barat sana semua berani² coz perempuan kepala botak pun leh jadi model apa? Unique itu lah yang dorang cari.

So pada korang yang rasa yakin terhadap diri memang kena try contest yang macam nie dan harusnya korang hargai apa yang korang ada sekarang ye tak? jangan nak ngade2 cakap aku tak hensem la , aku tak cun la . Itu dah dikatakan kau menghina diri kau sendiri ye tak? uhuks, rendah diri ada hadnya keh.

Bercerita plak pasal model nie , tak semestinya korang kena dedah sana sini , sebab kalau korang dedah tuh semua dah macam korang takda maruah gitu , porn²star leh la buat jadah haram camtuh kah² tapi kita sebagai Umat Islam , kenalah bertudung , aurat dijaga gitu barulah masyuk tak gitu ? ahaks . Aku bukan nak cakap apa sebab kalau korang jadi model , apa yang dorang lihat kebolehan korang terhadap apa yang bakal korang focuskan dan apa yang unique dalam diri korang serta korang perlu buat yang terbaik dalam setiap photoshoot . Adakah korang faham disini ?

Actually, aku nie bukan lah expert sangat tapi aku ada jugak baca buku² modelling nie dalam Pusat Sumber kah² takdo kojo aih Melz ? What² ? salah ke aku baca weh ? timba pengetahuan tak salah gitu kan ? Neway Tunggu Next entry untuk Contest Hannah Talent ku Ahaks . Suka tengok Tyra Bank buat photoshoot dalam American Next Top Model sebab layan bersama kakaku kah²

25 Comments:

[s][u][e][h][a][n][n] said...

buku2 modelling tu pun sumber bacaan apa..hihihihi :p

F I T said...

ahah cam menarik a.bagus2 nk join gk..

meera^da cute..*_* said...

hahha..melz, aku pon da join...
neway, gud lak utk kiter berdua...

beliamuda said...

mel. selamat menjadi model. haha. kasi pose baik punya eh.

Dak Wan said...

Layan tengok Super model of the year erk? Hehehe

[z@ck] said...

ko masuk Hannah Talent ke..
pergh..syabas..
aku tak berani masuk..
sbb rasa low self- confident

Melz said...

@Dak Wan

a-ah layan sebab kakak mel layan..so terpaksa la layan

GhOsToNe said...

cantikkh kamu smpai prnh jd model?

Melz said...

@[z@ck]

ala join jer la zack . menang kalah kita fikir belakang citer laih :)

Melz said...

@GhOsToNe

i repeat :P model tak berjaya kah kah kah

Melz said...

@beliamuda

terbaik dari ladang aku bagi kah kah kah

Melz said...

@meera^da cute..*_*

haha selamat menang ye meera :P uhuks mel nie just join jer :P

Melz said...

@meera^da cute..*_*

hehe mel nie just join jer meera ;p . bak kata orang nak ada haha

eiy_Da said...

waweeee...melz penah jadik model? xsangka i..kah3..
neway, i pon mmg minat giler ngan pogem American Next Top Model tp Tyra bank tu xder arr lawo pon kan..body jek mantop..lalala ..salu layan ngan mylilsis, xpon ngan my dad..kah3..apekah?...teringn gak nk jd model..tp xcukup tinggi hakhak..

p/s da lm beno xmsk blog melz ni..huhu

Melz said...

@F I T

join² jangan tak join bro :) haha

Melz said...

@[s][u][e][h][a][n][n]

tau tape :P ahaha sumber bacaan masa lapang je tuh

Aidi-Safuan said...

huhu...model depan cermin kat umah.boleh kira model tak tu?hihi

hBz said...

model sangat membosankan. aku benci! erk.

hBz said...

lama aku tak singgah.ini angkara aku jadi model la ni. busy je memanjang

Muhamad Arif Bin Zaripin said...

hang pernah jd model ke????american model or malaysia model???

farenova said...

wahh cambest je dengar nih..nak tengokkkkkk

cik eykameow :) said...

he3. gudluckk

youngxie said...

okeyh..okeyh.. kalo berimpian nk jd model pn xpe

|arieza| said...

@hBz
konon! hahaha

Jard The Great said...

hehe. nak jadi model senang.. kena ade KABEL ar.

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo