Kolej Matrikulasi Selangor Banting Akan Dibuka

Jan 31, 2010

Hoho aku rasa aku ulang balik dari Bandar Tasik Selatan ke Kolej Matrikulasi Selangor Banting ada dalam 20kali agaknya kerana urusan kerja , kiranya aku dah boleh hafal la kat mana Lopak² lubang yang boleh dielakkan ( expert dah nie ) . Hehe sememangnya apa yang aku nampak di Kolej Matrikulasi Selangor Di banting nie sangatlah Besau! Gila Viva gua cakap miahaha.

Antaranya di ruang tengah dia , phuh masyuk siut besaq gilaq! . Dan lagi dia punya kemudahan phuh masyuk jgak! terbaik la kiranya KMS nie . So korang boleh usha sikit² gambaq dia kat bawah nie hah! Aku Shot sikit² jer , beselah aku bukan kameraman yang popesional ! miahaha .

Once again , Kompem aku cakap Jem gila viva la Kolej Matrikulasi Selangor, Politeknik , Kolej Komuniti , ILP , apa lagi ntah semua berpuak dekat tempat yang lebih kurang dekatnya . So macam biasalah kalau dah time first² nak daftar . Tak ke ramai gila viva mak bapak dok hantaq anak depa pergi daftaq! Miahaha so time tuh la aku tak dapat bayangkan camna KekeJemman yang akan berlaku dikawasan sana :) Uhuks².

Neway Kepada Pelajar yang bakal menjadi Seorang Pelajar disana . Say hai² dengan Melz yep miahaha . Kalau jumpa Abang Huzairi , kem salam ngan dia ! Miahaha . Ok la Usha gambar dia dalam keadaan 98% dah nak siap sepenuhnya ! Aku tak tau bila nak start tapi yang penting dah nak hand over huk²











Oklah Ini ajer lah Picture atau gambar yang aku snap :) Menggunakan Phone aku Sony Satio Ops terlebeh sudah . miahahaha takde la aku pakai K850i! hik² .
Enjoy Keh



52 Comments:

asilahkassim said...

melz apsal ko nak suruh datin2 yang beli hp baru
adakah kau....
hahaha :-)

Melz said...

@asilahkassim

oh no ! miahahaha sajer je sebab time aku kat sana . ramai datin ngan dato miahaha

Mieya said...

Melz belajar dekat Kolej Matrikulasi dkt Banting ke? Meh jumpa mieya meh =P

Mieya said...

Btw Banting Selangor, bukan Selangor Banting ;)

Melz said...

@Mieya

eh tak ! mel keje jer :P dah abes dah

~ceRRy beRRy~ said...

perghhh.. cun seh!
banting kat mane ni melz?

ada dekat2 ngan ifa dok skg x?
ngeh3...

Jijahh @ f.k said...

kan ke best kalo ada post kije jijah kat sana ..

Ain Butterscoth said...

hebat
pasni
mohon kolej matrikulasi ikot negeri masing2
hahhaaa

B.E.R.Y.S said...

kolej nie dekat jer dgn rumah sy..jemputlah singgah ke rumah..ngeee~

░♥si lampu neon♥░ said...

abg huzairy tu hensem tak? kem salam bebenayak ;) haha

|arieza| said...

wah besar jugak matrik ni. tq for the update pasal malaysia.. hehe :)

tricksrex said...

kuangkuangkuang terbongkar sudah sekendel mel dgn datin..haha..cantek sehhh kolej ni..luas semacam je..

-ROCKprincess- said...

wow...
kalu arr college tue dah bukak 2thn dulu...
xpayah pg jauh2 ke matrik...
haha...

maisyara Pot! Pot! said...

dkt jep dgn kmpg blah abah mai.. hehehe.. abes lew nnt sogok blja kt sane..

ini blog wirdah said...

matrik penang tetap terbaekk.hahaha.
tetibe je :)

dairy of sleeping gurl said...

tuggu aku jd datin baru aku ley beli kan tok ko..tu kalo dato bg la..ekekkeke

farhana ghafar said...

WOW!! macam good2 jer nampak matrix baru ni. Ceit! nyesal pula masuk matrix awal2. Ngeh3x :P

nadiah said...

dekat ngan umah nenek i tu,...besar kawasannya..

cikTi said...

besar jgk KMB nih,.
ni bkak kolej baru ke ape,.
ke jz bngunan baru.,
kalo KMB ramai jgk mmber

black_mel said...

ko jd lecturer ker kat sana?

Melz said...

@black_mel

eh takdela ;p nie aku just share gambar jer hehe

Anonymous said...

betul la kolej matrikulasi selangor, banting.
as in, kolej matrikulasi perak, gopeng.
or kolej matrikulasi pahang, gambang. :)

noor afzan said...

kenapa la matrik selangor ni x buka awal2 dulu..
kalo ada minta situ aje..
x yah la susah 2 pi melaka..
huhu~

^_^ said...

kms nie da bukak kerw ?

Anonymous said...

ermm dgr cter saper yg program dua thun skunk..blan 5 nie sumer dftr sner....suasana bru...to all pdt student sluruh malysia xcept k.m.labuan be ready to move..insyaallah klu ura2 nya btol..hehehe

kak ina kl said...

salam melz...akak ada jugak masuk ke blog kamu..tapi mungkin kamu tak perasan kot..al maklumlah akak ni orang biasa ajer..bukan cam gto tu..

ama said...

ello..
nk tnyer...
ni matrik bru ea???lum ader student kn???

Melz said...

@ama

belum ada student . tahun nie jgak dia bukak bulan 5 intake

Pisyek said...

oh, best gile kalo dpt blaja kat matrik baru.. haha...

=P

Ice Crash said...

Haha nanti saya nak mohon masuk sinila.

Mase form 2 cikgu aku asek cite je pasal matric baru nak bukak kat Selangor. Die suro da open nanti kitorang mohon masuk sane. Hee. Aku SPM this year so wish me luck.

Tapi tmpt tu nampak tandus. Mesti panas. haha yela kwsn baru bina.

affendee said...

sapa yg nk masuk matrik selangor ni???? hahahah... ini adalh facilitatr kamu.... nt cri la kawe... nama... affendee

sale_ehs gerrard said...

so.. sapa2 tau x.. macamana nak mintak kerja kat matrikulasi ni.. kerani pentadbiran pun ok ler gak.. kesian bini aku, jauh berulang kerja.. bila kat sini, dekat jer lakan. x sampai pun 10 minit dari rumah.. klau ada yang tau x pun ada kabel2 baik punyer. boleh ler hubungi aku.. salbie2004@yahoo.com 0122810641-salleh

http://sallehsgerrard.blogspot.com

FIvE oF tHE mUSliM said...

Alhamdulillah, woha, aq bakal student kat KMS!

fatint said...

dapat kmk kat sini..
bestnye matrik baru :D

Melz said...

memang best la . tapi lenguh la lutut korang berjalan sebab besar sangat ahaha

Anonymous said...

saya dapat matrix banting! wuwuwu =)

nurfatin said...

chehh.. dpt matrik bru.. yay!

farahh said...

me too! matrikulasi selangor hehe dpt jugak

Melz said...

Congrats guys ;)

aisya said...

hey abg melz. sy dpt matrix selangor :)

Anonymous said...

Salam..
Saya plajar lepasan spm 2009 dan dpt tawaran ke kolej matrikulasi ni dan akn daftar pd mei ni. Saya nk tanye ini kolej baru ke atau bangunan je baru? Tenaga pengajar pula guru yg berpengalaman ke atau guru baru juga?
Terima kasih...

Melz said...

kolej nie kolej baru so semuanya baru hehe. tenaga pengajar mostly pun berpindah ke sini untuk mengajar . kiranya dekat la untuk dorang mengajar ;)

fia said...

yes!pelajar pertama merasmikan KMS~~syoknyer.....smua baru!

Anonymous said...

saya bakal jadi pelajar di KMS tahun ni ! weeeeeeeeeeeeeeee.

Anonymous said...

ish..kompius tol nk msok matrik o x nk.. mane lg bgos ek??
matrik o upu??
sye pown dpt kms gak...
hehe..bestnyer still baru...

Anonymous said...

i pun akan pg kms gak.
thanks kat bro nie coz bg preview ckit pasal kms
nampak mcm syok jew coz still baru.
kepada student baru jgn melakuakan kekejaman kpd kms ok!!!!!
jgn nakal2 ok!!!!

akhi harir said...

Bro...sy jwbkan sikit soalan adik2 di atas bley...

pd sy, adik2 yg bakal masuk matrix ni, adalah lebih baik teruskan aje...peluang nak masuk u sgt2 cerah...bak kata orang2 tua, cewah, bila masuk matrix ni, sebelah kaki iAllah kompem dah masuk U...

anyway, nasihat sikit, jgn memain...walaupun kita perform time spm, xbermakna kita dah power dan bleh perform masa kat matrix nnti...di matrix ni pun kene perform sambil enjoy blaja dgn suasana baru, iaitu suasana U...no more suap2 oleh para cikgu or also known as lecturer...

by the way...slamat blaja...

Zek...Bachelor Of Actuarial Science and Risk Management, USIM Nilai...

Anonymous said...

untuk matrik ya itu subjek mesti pilih fizik biologi salah satu ke? tak boleh ambil dua-dua? matrik diajar dgn english atau bm?

farahh said...

ouh nebes r nk msuk sini
hahah
besar sgt.
terkezut
hehe

ermm area die dkt ngn kolej mara banting x eh??

Melz said...

haha papepon belajar lah leklok . kemudahan kat kolej nie memang superb!

zaty said...

me tooo!!!
sy pon dpt KMS gak .

Anonymous said...

Hey! I just wish to give an enormous thumbs up for the
good data you will have right here on this post. I will probably
be coming back to your weblog for more soon.

my blog; hotels near gimpo airport seoul korea

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo