INI CERITA MODEM/ROUTER SAYA!

Dec 18, 2010

0 Comments

Salam readers

Modem! Apabenda tu eh jang ? Alright , modem digunakan untuk mendapatkan gelombang internet daripada telepon iaitu kabel RJ11 dan dimasukkan kedalam bahagian ADSL. Ok saya bukan nak story pasal informasi tentang Modem dengan terperinci dan kalau anda nak tau apabenda modem tuh , sila lah wikipedia ye. Actually saya nak story pasal sejarah modem dan router saya sejak saya berOnline dirumah.

CLICK HERE UNTUK BACA SETERUSNya

Kebosanan Melanda Diri Dalam Blogging

Dec 17, 2010

0 Comments

Salam Readers

Aiyak itulah perkataan yang ingin saya ungkapkan! Apa sudah jadi weh ? kepala tak keruan dengan blog MelRomeo.COM nie. Sampai tak tau nak tulis apa dah , mungkin faktor malas sedang melanda ? Haih.


CLICK UNTUK BACA . CLICK PANGKAH UNTUK TIDOR

Tips Blogging | Blogging Ini Senang Ke?

Dec 7, 2010

0 Comments

Salam Readers

Pertanyaan ini wujud kerana mungkin ada antara anda yang ingin berblogging tapi masih belum mula atau sign up atau sebagainya. Dalam blogging terdapat banyak jenis niche , maka dalam entry ini saya tak lebihkan kepada blog personal. Kerana blog personal adalah hak anda dan takda hak untuk saya perkatakan.

Anyway saya akan cuba menjawab mengikut pengalaman saya selama 5 tahun berblogging dan mungkin dah nak masuk 6 tahun heee. Selama ini saya punya pengalaman hanya dalam dunia blogspot. Seriously kalau nak buat coding untuk blogspot saya dah faham Alhamdulillah

Freebies | Free Template Girl Untuk Blogspot [Blogger]

Dec 6, 2010

0 Comments

Hey you girls! out there ahaks hehe. Dalam entry ini , mel ada buat 1 template yang ringkas tetapi mempunyai ciri-ciri warna girly-girly style atau mel call dia sebagai Gegel ! haha.Ok korang boleh try atau tengok demo yang mel buat tu simple jer takda lah hebat mana. Just try – try buat template blogspot coz dah lama jugak tak layan template-template camni. Huhu

Apa-apapon mel perlukan comment dari anda semua supaya dapat improve sedikit sebanyak dan mungkin banyak lagi template yang bakal mel bagi. Ok Here we go! Screen shot first ok? hee

KLIK UNTUK BACA SETERUSNYA

Blog Malaysia Terbaik 2010 Pilihan MelRomeo.COM

Nov 28, 2010

0 Comments

Salam Readers,

Pertamanya , Aku buat entry ini sebab ada satu cadangan menarik oleh AzmanRoslan dimana beliau dengan rajinnya , membuat 1 Blog bernama : Blog Pilihan Malaysia 2010. Disitu terdapat banyak nama-nama blogger yang hebat-hebat yang mungkin anda semua tak pernah tengok lagi. So aku suggest anda semua luangkan masa untuk tengok blogger-blogger disana .

http://indiana.bilerico.com/2009/09/Blog.jpg

CLICK UNTUK BACA SETERUSNYA

Tutorial Cara Buat Bintang Bercahaya Photoshop

Nov 26, 2010

0 Comments


Salam Readers

Simple tutorial ini melibatkan sikit jer layer . Mungkin boleh digunakan untuk design-design lain. Gunakan kebolehan anda untuk mempelbagaikan design. Ahaks , Alright kat sini mel nak ajar macam mana nak design bintang yang berkelip.

Design stars ini jugak boleh digunakan untuk benda-benda tajam. Contohnya Pedang. Kot-kot anda nak design anime ke apa. Mungkin tutorial ini boleh digunakan hehe.

CLICK UNTUK TENGOK TUTORIAL!

Ok Please Jangan Jealous! Thanks Lisasurihani!

Nov 24, 2010

0 Comments

Salam Readers ku!

Ok taknak bebel panjang-panjang sebab malas nak tulis panjang-panjang . Semalam dimana aku dengan rasa selamber layan cerita Stiletto dengan cerita Lagenda Budak Setan. “oh tetibe teringin nak cakap “kenapa panggil dia budak setan?” ahahaha

CLICK UNTUK BACA SETERUSNYA

6 Blog Jenis Santai Malaysia

Nov 18, 2010

0 Comments

Salam Readers

Ahaks , amacam cuti korang semua ? Happy ? Boring atau Sedih atau sebaliknya? Hehe. its Okey kepada yang tak dapat nak beraya dikampung. Kalau dipanjangkan umur mungkin next year boleh lagi kan ? hee...

JOM CLICK SINI UNTUK BACA 6 Blog jenis santai..


sorry typo tertulis 5 plak == "

7 Sebab Kenapa Harus Hosting + Domain Sendiri

Nov 16, 2010

0 Comments
Salam Readers

Hari ini aku ingat nak share dengan korang semua tentang betapa bestnya bila korang menggunakan Hosting dan Domain Sendiri. Mungkin ada yang berhajat tetapi tak tau bagaimana untuk mengendalikan sebuah web blog berhostingkan sendiri.


CLICK UNTUK BACA SETERUSNYA

Jenis Font Logo Facebook & Logo Twitter

Nov 13, 2010

0 Comments

Salam Readers,

Kepada Designer diluar sana, pasti mencari-cari apakah nama untuk Font logo Facebook , dan macam mana nak dapatkan font ini ? Banyak jugak aku dapat email dari kawan-kawan tentang perkara ini. Ada jugak yang tanya pasal Font Logo Twitter. Mungkin anda semua nak aplikasikan dalam design header ,banner atau sebaliknya ? hehe

http://www.independentmusicawards.com/WeeklyMP3Mailer/ReadMoreButton.jpg

Jom Pergi JOHO CarBoot Sales ( Bukak Bonet)

Nov 12, 2010

0 Comments
“baby Nono baby nono don’t lie” Ahaks. Layan jugak BEP pepetang camni hihi. Alright entry ini bukan aku nak story pasal geng BEP. But aku nak story pasal JOHO CARBOOT SALES di Johor Bahru.

http://www.independentmusicawards.com/WeeklyMP3Mailer/ReadMoreButton.jpg

PollMelz | Apakah Web Browser Yang Korang Pakai ?

Nov 11, 2010

0 Comments
Uhuks Salam Readers.

Dah lama jugak aku tak bukak PollMelz. Mungkin ada antara korang tak tau lagi apa itu pollMelz coz aku memang jarang dah kot buat pertanyaan. Actually PollMelz ini adalah Soal Jawab aku bersama Reader , itu jer dan daripada PollMelz ini jugak aku boleh dapat tau beberapa blogger yang suka atau tak suka kepada sesuatu perkara. Kira macam Survey la nie hehe.


http://lh6.ggpht.com/_7wsQzULWIwo/SwAJuYn4t0I/AAAAAAAACLg/uUj1zLoOZ04/grey%5B3%5D.gif?imgmax=800

Blogging Seperti Cendawan Tumbuh Selepas Hujan

Nov 10, 2010

0 Comments
Salam dari Melz

Blog? Apakah itu ? Itu adalah pertanyaan aku semasa mula-mula aku membuka platform Blogspot. Hampir 90% aku tidak tahu bagaimana untuk mengendalikan satu website / blog . Namun begitu pengorbanan masa untuk aku fahami satu persatu terhadap [...]


http://lh6.ggpht.com/_7wsQzULWIwo/SwAJuYn4t0I/AAAAAAAACLg/uUj1zLoOZ04/grey%5B3%5D.gif?imgmax=800

ku Budak Baru Dalam Dunia PhotoGraphy

Nov 8, 2010

0 Comments
Salam Dari Melz

Yes aku budak baru dalam dunia camera. Camera yang aku gunakan D90 , ada orang cakap takkan baru nak main camera dah pakai D90 etc. Aku tak boleh nak cakap apa coz aku takda pengalaman yang bagus untuk bidas ayat-ayat yang membuatkan aku

http://lh6.ggpht.com/_7wsQzULWIwo/SwAJuYn4t0I/AAAAAAAACLg/uUj1zLoOZ04/grey%5B3%5D.gif?imgmax=800

Saya Suka Awak Tapi .. Ep 2 [DrMelz Berbicara]

0 Comments
Salam Sayang Dari Melz ♥ ahaha Sebelum korang baca entry ini, sudahkah korang baca entry yang sebelumnya iaitu Saya Suka Awak Tapi Ep 1? Perkataan “saya cinta awak tapi…” Sukar untuk korang dengar daripada kawan²?

CLICK SINI UNTUK BACA SETERUSNYA

GiveAway Domain From MelRomeo.COM

Nov 1, 2010

0 Comments

Salam Readers!

Memandangkan aku baru ajer cashout Duit dari Nuffnang. So dengan itu aku dengan rendah diri ingin memberi 1 Domain untuk anda dan caranya sangatlah mudah. Just follow 4 step dibawah dan mungkin DOMAIN yang anda inginkan menjadi MILIK anda!

Mungkin ada antara anda sudah ada Domain sendiri . Tapi apa salahnya 'hadiahkan' pada mereka yang tersayang Buahaha.

Adakah Anda Suka Kepada MATEMATIK ?

Oct 25, 2010

0 Comments

Salam Reader!

Matematik ? matapelajaran yang semua orang dalam malaysia perlu tempuhi samada di waktu sekolah rendah , sekolah menengah ataupun di menara gading. Mungkin ada sesetengah akan mengambilnya di menara gading tetapi tidak pada mereka yang berada dalam bidang lain.

CLICK SINI UNTUK READ MORE

Siapa Kata Kau Tak Boleh Kaya Dengan Blog?

Oct 18, 2010

0 Comments

Salam My Reader!

Kaya? Semua orang nak kaya dan semua orang nak senang. Tapi macam mana dan bagaimana? Saya budak baru dan tak tau apa² pasal blog macam mana nak jadi kaya? Macam mana kau dapat duit dari blog ? Duit itu masuk kat mana ? Apa yang membuatkan kau dapat duit dari blog? Blog itu apa? Macam mana nak tingkatkan income di Blog saya?

CLICK FOR MORE :)

Ada Apa dengan Stalker ?

Oct 15, 2010

0 Comments
Salam Sobat.
Petang yang indah ‘kalau’ AisKrimKoneto berada dalam perut tersayang , kiranya lagi sedap dari kata² manis, tapi apakan daya itu cuma kata² yang dusta lagi tak bijaksana dimana aku takda AisKrimKoneto pun kat bilik aku ni buahaha. Gua saja jer nak buat modal untuk korang terliur pepetang camni wakaka .

Adidas Porsche Design S3 Dalam List

Oct 13, 2010

0 Comments
Jenama Adidas memang dah tak payah nak diperkenalkan lagi kan? Tapi selalunya kalau cakap pasal Adidas mesti orang akan ingat pasal bersukan coz mostly produk dorang pun memang berteraskan sukan. Tapi sebenarnya ada jugak yang diorang release barang² yang berunsurkan casual hehe.

Saya Suka Awak ! Tapi ….

Oct 12, 2010

0 Comments

Salam Dari Melz

Ohoho bab cinta yang dah lama mel tak hujah dalam blog nie kan? Miahaha. Oraite kali ini mel nak cerita dalam keadaan sempoi dan selalunya perkataan “saya suka awak” akan diluahkan oleh si lelaki kepada si wanita :) Kan? tapi nak luahkannya kepada seorang wanita yang kita suka , serious kompem muka merah , hati dupdap dan telinga kita panas tak ingat punyer! kan ? takyah tanya dah coz aku dah laluinya jugak miahaha..



CLICK TO READ MORE

Kenapa Kau Tak Tegar Berblogging MelRomeo?

Oct 5, 2010

0 Comments
Maaf kepada korang semua. Lately memang aku kurang bersemangat untuk berblogging walaupun pembaca aku hanya berkurangan sebanyak 10% dari sebelumnya. Aku still nak ucapkan terima kasih coz korang still sokong aku walaupun aku tak update apa². Mungkin ada yang berguna tapi yang lepas² punya entry lah. Hehe.


CLICK TO READ MORE

Newbie itu Confirm Noob!

Sep 30, 2010

0 Comments



Hoho , gambar diatas dah memberikan pandangan sinis kepada sesetengah individu yang baru sahaja naik kan? heh, standardlah kan? Noob dari pandangan aku adalah seperti tajuk diatas adalah Newbie yang directkan kepada Noob.

Review Blog | www.syahirul.com

Sep 25, 2010

0 Comments
Salam Guys! Uhuks. Apa kabar warga bloggers! disebabkan aku mostly blogger yang banyak membaca blog dan sekali jalan aku bosan giler so aku ambil time ini untuk mereview blog² yang semakin meningkat naik! aku gunakan beberapa Form yang aku tanya.....



Everybody Wants To be Loved ?

Sep 19, 2010

1 Comments

Hoho bercerita pasal cinta , semua pasti akan tersipu malu dengan diri, lagi² bila seseorang yang dia suka itu ada bersama dia. Semua orang sukakan cinta ? Indeed tapi tidak pada seseorang yang baru sahaja putus cinta rite ?


CLICK FOR MORE ! HEH

Jom Join Mega PaintBall Tournament di UTHM !

Sep 18, 2010

0 Comments

Salam dari Melz

Di malam yang tak berapa nak indah dan disulam dengan mata yang sangap nak tidur tapi tak leh tidor ni heh. So dengan ini aku nak habaq kat korang semua yang kat U aku ada bikin satu Event yang agak gempak pada bulan 10 nanti. So aku dengan tak berapa nak hensemnya nak umumkan event yang agak chambest.


CLICK UNTUK BACA SETERUSNYA

Blogger Mini Gathering At Haji Samuri Kajang

Sep 2, 2010

0 Comments

Salam 1 Gathering

Hoho. Dah lama tak bikin gathering , actually gathering nie mel buat style sapa nak datang silakan. So tak kesah berapa ramai dan tak kesahlah kau seorang Blogger , Twitter , Facebooker and other Network site. Korang semua dijemput untuk berbuka di Haji Samuri Kajang pada 4 September 2010 (sabtu) . Aku suggest kita jumpa dalam pukul 5.00pm – 5.30pm . Yeah layan satey sekali sekala sodap jgak kan? heh. Actually tempat nie di fikirkan oleh BeanMoreno.



CLICK UNTUK BACA SETERUSNYA

Vlog | Tips Frust Menonggeng Putus Cinta

Sep 1, 2010

0 Comments

Salam 1 Malaysia

Ahaks. Dalam Entry Vlog ini , Mel akan terangkan beberapa Tips bila korang menghadapi problem putus cinta. Sememangnya benda² camni jangan korang layan sangat coz mungkin akan memudaratkan diri. So take time and layan Vlog ini ok! Enjoy .

CLICK UNTUK TENGOK VLOG

Contest RM600 untuk dimenangi Enveeus.com

Aug 31, 2010

0 Comments

Salam Dari Melz

Oraite dalam entry ini , aku akan menjoinkan diri ke dalam Contest Enveeus dan dalam masa yang sama aku nak review sikit. So tahan² sikit ye cik Bella :) Sebelum tuh aku akan explain Rules dalam bahasa Melayu coz aku pun akan entrykan dalam bentuk berbahasa Melayu hehe.


CLICK UNTUK BACA SETERUSNYA


Tutorial | Paparkan Bendera Malaysia Di penjuru Blog

Aug 27, 2010

0 Comments
Salam 1 Malaysia

Hari ini 27 Ogos 2010 , maka lagi 4 hari kita akan menyambut hari kemerdekaan yang ke-53. Syukur Alhamdullilah kerana kita masih berdiri teguh di dalam negara Malaysia yang tercinta.

Dalam Entry ini , aku bukan nak story pasal Sejarah coz aku pun 3/4 jer tau pasal sejarah nie so Insya-Allah kalau ada masa aku akan try jugak buat Bab Belajar Sejarah hehe. Tengok camne keh coz benda camni kena gali betul² baru kita pastikan dan sebarkan coz kalau info salah maka sakit jugaklah kena hentam dengan orang yang ‘hebat’² dalam bidang sejarah nie hehe.


Belajar | Mengenal Tools Photoshop

Aug 26, 2010

0 Comments
Salam 1 Malaysia

First for all , ini adalah 1st Entry bertag Belajar hehe. Oraite dalam entry ini , aku akan explain beberapa tools yang mungkin ada antara korang tak faham apa kegunaan setiap tools ini.

GuestBlogger Een | Aku Dan Photoshop

Aug 24, 2010

0 Comments

Aku tau ramai yang bercita-cita nak jadi web designer atau pun web developer. Bila lihat je web-web atau blog-blog yang cantik korang mesti teringin nak cantikkan blog korang kan? Tapi korang tak tau sangat macam mana nak buat apatah lagi nak guna photoshop.

Itu baru bab nak design. Nak mahir design ni tak susah. Benda apa pun, kalau kali pertama kita cuba memang akan rasa susah. Aku pun dulu macam tu. Aku suka sangat pada warna, grafik dan illustration. Aku tak pandai melukis sangat. Sikit-sikit tu boleh lah. Tapi kalau korang bagi aku photoshop, aku dapat tukar kan sesuatu tu menjadi yang indah. Itu cerita sekarang



CLICK SINI UNTUK BACA SETERUSNYA

5 Sebab Kenapa Aku Tak Suka Filem/Drama Melayu ?

Aug 23, 2010

0 Comments

Salam Dari Melz

Read : Baca dulu sebelum korang buat conklusi macam² dalam entry ini. Segala penulisan ini adalah dari sudut perhatian aku dan dalam masa yang sama aku memberi pandangan positif supaya mereka² yang buat filem or drama dapatlah sedikit input pandangan seorang penonton. So dengan itu memang tiada unsur kondem² antara korang aku dan kitorang.Oraite dalam entry kali ini , aku akan hujahkan ‘kenapa’ aku tak suka tengok cerita melayu sekarang.

http://lh5.ggpht.com/_peCDtCKCYpY/THILoGVaiXI/AAAAAAAACWU/5K6NLWhjyhU/movie_theater.jpg

CLICK SINI UNTUK BACA SETERUSNYA

Syukur Sudah 1 Tahun Blog MelRomeo

Aug 22, 2010

2 Comments
Salam Dari Melz

Pertamanya , sebelum aku mulakan entry ini aku ingin berterima kasih kepada semua yang terus menyokong blog ini tak kesah kau seorang silent reader , reader active , reader leader and macam² lagi. Aku ucap terima kasih dan aku juga ingin meminta maaf tak kesahlah apa salah aku pun pada korang coz mungkin ada certain parts dalam blog aku yang motivasi part banyak makan dalam tapi seriously semua tuh pandangan aku dan teguran aku kepada korang.


CLICK UNTUK BACA SETERUSNYA

Mencari Guest Blogger MelRomeo.Com

Aug 21, 2010

281 Comments
Salam Ramadhan.

Pertamanya , mungkin blog ini semakin lama semakin merudum tetapi aku seringkali terfikir tentang rangkap mudah ini iaitu “air pun ada pasang surutnya” so aku dengan ini memohon maaf sekiranya tidak dapat berikan penulisan yang berkesan seperti dulu kala gara² cara atau lenggok bahasa aku semakin lama semakin menurun. Tetapi aku akan cuba perbaiki dari satu entry ke satu entry. Insya-Allah.


CLICK UNTUK BACA SETERUSNYA


Contest Kenangan Manisku Raya Bumper

Aug 19, 2010

0 Comments
Salam Dari Melz & Syah

Setiap orang di dunia ini,pasti ada 1 cerita atau lebih pasal kenangan manis. Kenangan manis jika tidak diluahkan apalah gunanya kan? Banyak benda boleh dijadikan cerita hanya kerana Kenangan Manis. Jadi kenang dan luahkanlah diblog supaya kita semua tersenyum melihat kenangan manismu! Melz & Syah juga mempunyai kenangan manis tetapi biarlah korang yang ceritakan dulu hehe.


CLICK SINI UNTUK BACA SETERUSNYA

Perkhidmatan Membuat Banner , Header , Template Blogger (Blogspot)

0 Comments
Salam Dari Melz

Sepertimana yang telah mel cakapkan, First Impression adalah salah satu cara untuk mendapatkan returning visitor dimana impact terhadap suatu design dan trademark masing² boleh membuatkan sesetengah individu suka terhadap blog korang.

Oraite Hari ini 19 Ogos 2010 dengan ini mel menyediakan ruangan kepada korang untuk tempah design² yang korang inginkan. Actually untuk session atau pun design² ini mel buat atas dasar suka² dan Tiada paksaan untuk menggunakan servis ini dan TIADA NEGO terhadap apa yang mel design dan jualkan. Sekiranya taknak menggunakan servis design ini, please jangan buat email fake atau seangkatan dengannya. Neway Terdapat 6 jenis design yang boleh mel providekan adalah seperti berikut :

SILA CLICK SINI UNTUK BACA SETERUSNYA

Tutorial | Install Platform Website Dalam Wampserver

Aug 18, 2010

0 Comments
Salam Dari Melz

Dalam entry ini , korang akan dapat input bagaimana mewujudkan 1 Platform website tak kiralah apa jenis CMS, Portal, E-commerce atau sama dengan Joomla , Drupal , WordPress , Zencart , Magento , Phpbb, Vbulletin dan macam² lagi boleh korang try and Error. Aku harap Tutorial ini jugak dapat korang gunakan sebelum korang nak try plugin , mod , extension dalam suatu live website.



Tiada Photoshop ? Pixlr Editor Untuk Anda !

Aug 16, 2010

0 Comments
Salam Dari Melz

Seorang Designer takkan pernah merasakan suatu itu sukar atau mudah, designer jugak takkan lari dari mencari aplikasi yang bagus untuk dicuba. Neway dalam entry ini, aku akan review serba sedikit pasal Web Pixlr Editor, Online Web designer yang terbaik.

CLICK UNTUK BACA SETERUSNYA

SILA UPDATE BLOGLIST KORANG

DAN

REFOLLOW BLOG MELROMEO.COM


SEKIAN MEKASEH


Tutorial Photoshop Membuat Banner Header Dan Logo

Aug 15, 2010

0 Comments
Salam 1 Malaysia

Dalam Entry kali ini, aku akan tunjukkan macam mana nak buat Banner , Header , dan Logo dengan menggunakan Imej yang sudah tersedia ada. Kiranya korang montajkan imej itu tanpa background dan satukan dalam 1 background saja. Oklah nak bebel panjang² pun tak guna , Jom tengok step by step :




CLICK SINI UNTUK BACA SELANJUTNYA

p/s : Sila Update BlogRoll korang dan ReFollow Blog Melromeo.com , sekian

4 Point Penting Apa Itu Domain!

Aug 14, 2010

0 Comments
Salam Dari Melz

Dalam entry ini, aku akan explain apa itu domain, macam mana nak beli domain, berapa harga domain , dan apa kebaikan domain sendiri berbanding subdomain dari blogspot atau sebaliknya. Setiap penjelasan adalah dari sudut pandangan aku dan sekiranya ada percangahan atau pertambahan tentang perkara ini. Sila hujahkan dibahagian comment. Aku sekadar berkongsi ilmu dan pandangan





CLICK SINI UNTUK BACA SELANJUTNYA

p/s : Sila Update BlogRoll korang dan ReFollow Blog Melromeo.com , sekian

Gambar Menarik Yang Mesti Korang Tengok!

Aug 13, 2010

0 Comments
Salam Dari Melz






Melz ada 5 Gambar Menarik + 1 Gambar yang Superb mesti korang tengok . Jom usha

Buang Bayi Hukum Mati | Melz Setuju

0 Comments
Salam 1 Malaysia

Kes² buang bayi semakin lama semakin menjadi² dan perkara seperti ini sepatutnya dah lama di hujahkan dan telah lama hukuman ini diwujudkan supaya tiada lagi kekejaman ataupun tidak berperikemanusiaan. Namun begitu , aku berasakan hukum mati adalah sangat rasional tetapi kalau diikutkan hukum hudud dalam Islam , perkara zina sepatutnya dibalas dengan hukuman Sebat. Berzina dan membuang bayi(Bunuh) adalah suatu perkara yang berbeza


.

CLICK UNTUK BACA SETERUSNYA



Contest Menarik Oleh DenaiHati.Com | Hidup Seorang Blogger

Aug 12, 2010

0 Comments
Salam 1 Malaysia

Pertamanya, tipulah kalau ramai tak kenal dengan DenaiHati.com yang dulunya adalah Denaihati.blogspot.com. Dulu dia pernah buat satu contest tentang SEO jugak yang bertajuk “Berani Hidup Untuk Gagal” . Contest yang dulunya sangat hebat kerana dijoin oleh para blogger yang sudah lama dalam arena blogger.





2 Software Yang Perlu Ada Sekiranya Anda Blogger

Aug 9, 2010

0 Comments
Salam 1 Malaysia

Dunia Blogger takkan lari dengan gambar , sebab daripada gambar akan memberikan seribu makna dalam suatu entry , dan daripada gambar jugak suatu entry itu akan lebih difahami dan setiap maksud yang tersirat akan dapat dibaca hanya melalui satu gambar. Oleh itu setiap gambar yang ada perlulah kemas dan cantik untuk dilihat. Kan?

Untuk itu , aku sangat menitik beratkan dari segi kualiti dan design suatu gambar sebelum korang upload ke dalam blog, flickr , picasa , photobucket , imagesack dan sebagainya . Oleh yang demikian , aku nak share ngan korang 2 Software yang mesti nak kena ada so senang la korang nak edit coz 2 software nie la yang paling senang

Medan Font Terbaik Untuk Designer!

0 Comments
Salam 1 Malaysia

Dalam pembikinan Header , Iklan , ataupun Banner dan seangkatan dengannya. Penggunaan font yang gempak sangatlah dititik beratkan coz daripada font pun dah nampak keunikkan suatu design. Dan daripada font jugaklah korang boleh jadikan Logo trademark korang sendiri. Contoh terdekat Facebook menggunakan font Klavika sebagai trademark dorang.

CLICK UNTUK BACA SETERUSNYA

Tips | Macamana Nak Tarik Orang Baca Blog Kita?

Aug 5, 2010

0 Comments
Salam 1 Malaysia.

Berkenaan dengan soalan yang diajukan dalam entry sebelumnya. Macam mana nak tarik orang baca blog kita ?Mel hanya akan beri 5 Point dimana setiap point mungkin dah dapat beri input yang agak banyak sekiranya korang cuba. Setiap point yang mel berikan pun adalah dari pengalaman mel jugak sebagai seorang blogger. Kita sebagai blogger pasti inginkan blog kita dibaca oleh semua orang namun begitu mungkin kita tak tau macam mana nak tarik orang. Oraite soalan yang bagus untuk mel terangkan satu persatu.


CLICK HERE


Berkongsi Ilmu Sekiranya Tahu!

Aug 4, 2010

1 Comments
NEW UPDATE :





CLIK HERE

Perkara Yang Aku Tak Suka Ketika Menaip Entry!

Aug 2, 2010

0 Comments

Salam dari Melz.

Ahaks.. lama betul aku menyepi dalam dunia blogging nie, rindu dah aku ngan angpa semua walaupun aku tau ramai yang tak rindukan diri ini ! Miahaha tacing lak malam² geni Dush² Actually entry kali ini ada kena mengena kenapa dah lama sangat aku tak update blog! Dan daripada entry ini jugaklah aku bakal kena tibai secara beramai² kerana aku dok mengata member aku walaupun dorang semua ada dalam bilik aku Miahaha. Oleh itu anda dinasihatkan supaya baca dalam keadaan relax dan tenang yep!

Oraite akibat daripada itu, kalau aku nak story dari A sampai Z memang panjang . Oleh itu aku dengan tak hensemnya akan menceritakan semuanya dalam bentuk point dan contoh.


READ MORE?

Minggu Haluan Siswa UTHM 2010/2011 Terbaik!

Jul 14, 2010

0 Comments

Salam Dari Melz

Pertamanya aku nak roger sekali lagi yang aku kompem memang pelajar UTHM untuk sesi 2010/2011 so dengan erti kata lain aku perlu join sekali MHS yang agak gempak ini untuk mengenali lebih dekat sesama kawan dan bangunan² yang baru supaya takdalah aku sosat time nak start kuliah nanti.

Posing Sikit :) Miahaha


CLICK UNTUK BACA ENTRY SETERUSNYA

Header , Logo & Watermark Terbaru !

Jul 13, 2010

0 Comments

Salam Dari Melz

Hoho akibat kebohsanan yang melanda pada diriku, macam² design aku dah buat untuk mengubah sedikit sebanyak design yang ada dalam MelRomeo.com . Tapi bagi aku yang tak berapa pandai bermain ngan photoshop ni. Ini sajalah yang mampu aku buat dan aku akan berasa sangat gembira sekiranya korang memberikan feedback kepadaku , tak kesahlah Negatif or Positif. Agak² Negatif tuh biarlah kepada membina! Oraite?

So aku akan listkan design yang aku dah buat dan korang boleh usha sikit² coz memang sikit jer pun aku buat pembaharuan kat dalam MelRomeo.com nie. Ahaks. Papepon korang Enjoylah ok! Dan mana² yang perlu aku improve , boleh jer korang selitkan kat dalam comment dibawah. ok?

http://melromeo.com/wp-content/uploads/2010/07/melhensem.gif


BACA SETERUSNYA CLICK SINI

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo