Penerangan Lagi Pasal QuizMelz

Oct 31, 2009

13 Comments
QuizMelz

Sebelum Join.. aku harap korang dah baca PERATURAN semua...

Kepada yang tiada blogger.. Sila gunakan khidmat Google Account

Harus diingatkan hanya 1 JAWAPAN sahaja...Jika Lebih dari satu... aku xkan layan..

Points yang Diberikan untuk 1 soalan...bergantung kepada Kepayahan soalan tersebut..

Hanya 3 Pemenang yang akan mendapat Points :)

1 Soalan Akan Diberi Setiap Hari...

Aku gunakan Khidmat Approve Comment...So korang jangan Risau pasal "jawapan i dia tiru" "kenapa jawapan i sama ngan dia? " bla bla :P

Contoh :
Soklan Senang ~
1st jawapan betul dan cepat akan mendapat 8PT
2nd jawapan betul dan cepat akan mendapat 5PT
3rd Jawapan betul dan cepat akan mendapat 3PT

Untuk soklan Susah ~
1st Jawapan betul dan cepat akan mendapat 10PT
2nd Jawapan betul dan cepat akan mendapat 7PT
3rd Jawapan betul dan cepat akan mendapat 5PT

Korang harus Mengumpul Pointz2 untuk mendapatkan hadiah2 :)

Ramai bertanya...............RULES no 9

Rules No 9..Bermaksud seperti dibawah..
Untuk Soalan Link Ke Blog Lain yang akan aku buat di Apapaje.blogspot.com

Ia akan berjalan seperti ~~
Aku akan buat satu entry yang berbunyi....

Soalan Seterusnya untuk QuizMelz...
Sila dapatkan Soalan Di blog Apapaje.Blogspot.com
Dan Jawap Di dalam Ruangan Comment MelRomeo.Blogspot.com

Apapaje.blogspot.com akan membuat satu soalan Dan Jawapannya akan Diberikan kepada aku..

Korang perlu pergi ke blog Apapaje.blogspot.com untuk Mendapatkan Soalan.. Dan Memberi jawapan di dalam Ruangan Comment MelRomeo.blogspot.com untuk aku teliti setiap jawapan..

Aku harap korang Faham Cara Kuiz Ini Berjalan :)
MelWhisper : aku ingin merapatkan lagi hubungan BLOGGER semua :)
Melz

Quiz With Melz Reminder

52 Comments
Okeh lagi dua hari nak masuk 1/11/2009

so sajer aku posting untuk mengingatkan korang..ahaks

1/11/2009 aku akan mulakan Quiz With Melz :)

Gather Points dengan menjawab soklan yang aku bagi.

Redeem Hadiah Bila dah cukup :) Peraturan boleh Usha Dekat SINI

Hadiah yang aku nak bagi... simple jer tapi relax akan diupdate dari masa ke masa...

Kalau korang nak tau MP tuh apa? itu adalah MelzPoint :) huahuahua

Click Nuff aku untuk menambahkan pendapatan aku huahauhauha....

Berikut adalah Hadiah yang aku nak bagi..okeh la kan ? daripada takde :P huahuahua

INGAT AKU X PERLU FOLLOWER UNTUK JOIN GAME NIE..MUAHAHAHA
KAU TAKDE BLOG PUN AKU X KESAH..BOLEH JOIN AJER



Topup
rm50 - 50MP
rm30 - 30MP
rm10 - 13MP

USB
1 GIG - 40MP
2 GIG - 50MP

Iklan
30 hari - 15MP
60 hari - 25MP

Makan
Tempat KL Aku banjer Kedai tepi jalan Sudah..boleh gossip² huahua
25MP ajer



Simple Message From Melz :)

14 Comments
Soalan Untuk Quiz Esok dah siap :)
hehe x sabar plak rase nak publish ';..;'

Prepare For Battle Guys~
Start Your Engine!

Ur Friendly Neighborhood ,
MelRomeo :)

Room For BloggeRoom

8 Comments
Where Real BloggerS Meet

Aku dah bukak port kite bergossip kepada semua blogger
so aku harap korang suke hahaha

jom follow tutor nie 1 by 1 na..
Harap tekan untuk Tumbesaran :)

1. Meebo.Com
2. Login


lepastu

1. tekan Meebo Rooms
2. type BloggeRoom
3. Tekan gambar piano yang belah kiri ;)


lepastree

jom kita GossipMix

To All BloggeRz

12 Comments
Salam Petang semua :)...Idea Ini datang Ikhlas Dari Aku Melz :)

Hehe itu bermakna aku tergelak.. Rofl itu bermakna aku tergelak berguling²
ayat diatas takde kene mengena ngan entry nie..so korang baru sajer menghabiskan
0.352 Liter air liur untuk menghabiskan ayat yang xda pekdah tersebut...

Aku terfikir dan terfikir untuk mencari idea pasal bende nie dan ingin mengeratkan lagi hubungan semua blogger..Mungkin pada korang yang pakai "berukband" seperti kata RIESLEE yang buatkan Korang sakit hati kalau nak bukak page blogger.. yang hanya korang buka semata² untuk pergi ke Shoutbox dan meninggalkan pesanan..

aku bercadang sekiranya kita bukak once perday cukup rasanya.. so sependapat dengan itu.. aku mencadangkan semua blogger menggunakan Khidmat Yahoo Messenger - Conference dan mungkin ini lebih baik dari penggunaan TWITTER ? disebabkan ramai yang x tau menggunakannya..

Thnx Kepada Siggplus coz aku terbagi info yang silap >.<>

MelWhisper : Idea ini hanya untuk Orang yang mempunyai line internet yang agak terhad dan sekiranya shoutbox korang berbaya..aku agak xdahal :)..So dari Conference..kita boleh berborak dan bergossip untuk mengeratkan lagi hubungan semua blogger...apa kata korang ?

Adakah ada Toyols?

Oct 30, 2009

26 Comments
"Precious..."
aku benci mamat nie..anggap la dia nie toyol.. huahua
Smeagol

Adakah ada Toyol ?
Berikut persoalan yang sering ditanya²..kah²
tapi kali ini misteri kalau korang nak tau...

Misteri pertama :
sebab Kunci aku hilang pada suatu hari..
pelik.. aku taruk kat situ semalam lepas layan Mekdi tgh malam..
pastu esok pagi nak gi kerja...uit tade dah..adakah ada toyol ?
kalau toyol nak ambik buat apa ? dia kan hebat takyah pakai kunci...
tapi yang pelik lagi..esok dia ada balik...kalau dia takde balik..aku pasrah ajer..

Misteri kedua :
Sebab Sikat kuning panjang aku hilang pada suatu hari..
yang nie lagi la pelik...apa Motif Toyol amek sikat aku ?
Nak kata dia nak bergaya dengan rambut dia..kepala dia botakkan ?
Nak kata sikat tuh boleh buat duit... aaaa nie aku musykil..

Misteri Ketiga :
Sebab Bedak Enchanter aku hilang di pagi hari...
Lagi la aku pasrah benda nie kalau hilang...apakah dia nak bertukar menjadi pocong ke ?
puteh² muka dia? uhuks...tak berkenan lak aku kalau toyol warna puteh..
nak wangi² ke? meh sini saya tacapkan muka u .. boleh toyol ?

Disebabkan aku terlalu was was terhadap Toyol nie.. so aku Wikipedia pasal Toyol..
Aku tatau pasal toyol so aku copy paste..dari Encik WikiPedia

Apa itu Toyol : [ Toyolta ] ? uhukssss
Toyol merujuk kepada sejenis makhluk halus dalam kepercayaan Melayu, kemungkinannya dari golongan jin/syaitan, yang dipelihara bagi tujuan Mencuri. Toyol ini dikatakan berbentuk kanak².

Matlamat Toyol :
Toyol biasanya dipelihara dengan tujuan membantu pemiliknya mendapatkan duit dengan mencuri daripada jiran-tetangga.

MelWhisper : Korang tgk..toyol pun ada matlamat hidup..wakakaka

Geek Windows With Melz

Oct 29, 2009

22 Comments
First for all...eceh speaking..this is my #100 Entry ..
yah mel come on! u can be tegar blogger..
huahuahua cam hampeh sepiking aku...huahua

Disebabkan lately ramai yang berkata² pasal Windows 7 :) yang sememangnya pengeluaran terbaru oleh windows :).. ada orang cakap bagus..ada orang cakap x bagus...ada orang cakap banyak error ... ada orang cakap itu ini :)

Neway jom kita langkau kembali sejarah Windows yang dicipta oleh Bill Gates

3 tahun sudah berlalu..adakah korang masih ingat pasal Windows Vista? uhuks..yes Terlalu banyak yang complain pasal Windows Vista dan antaranya masa untuk loading mengambil masa yang agak lama..walaupun Visualnya teramat bagus daripada Windows sebelumnya yang diubahsuia sepenuhnya dari Windows XP.

Windows XP : dilancarkan dalam tahun 2001 yang di ubahsuai daripada Windows 2000 dan windows Me... kita boleh lihat Windows XP mempunyai kelajuan yang sangat baik berbanding Windows Vista tapi mempunyai separa Visual berbanding Windows Vista..

Hipotesis yang kita boleh tgk.. Windows Vista adalah kurang baik dari Windows XP

Namun begitu..Windows telah mencipta Windows 7 yang Betanya dikeluarkan dalam bulan Julai dan ambil masa selama 3 bulan untuk produce ke pasaran :)

Windows mengeluarkan Windows 7 untuk Komputer/lappy
Windows server 2008 R2 untuk Server :)

Bagi aku Windows 7 ini adalah gabungan antara Windows Vista + Windows XP dan terhasilah Windows 7 yang mempunyai Grafik dan Speed yang cukup menawan...

seperti Windows XP.. Windows 7 juga keluarkan :
HomePremium
Professional
Ultimate

MelWhisper : jika ada salah..apa salahnya kita betulkan ? :) aku pun baru guna Windows 7.. huahuahua

Happy Birthday Mama #57

21 Comments
29 oktober.. Happy Birthday MaMa #57 ;)

Tanggal 29 Oktober...Mak aku nyer besday..So aku sayang mak aku sebab mak aku sayang aku.. Apa kejadahnya Mak x nak sayang kat anak sendiri.. ko pehal ? jeles aku anak bongsu ? Yeee aku anak bongsu yang manjer...huahua..korang jangan nak ngade² kondem aku pasal aku manjer..

Neway Mak aku nie dah ada Anak 5 yang CUN + ENSEM huahau pestime aku puji diri..
Mak aku jgak ada Cucu 4 yang nak + 1 lagi bulan 11 nie.. dan mungkin akan bertambah sekiranya Abg aku tuh mo kawen...weh calon cari² jgn x cari..wakakaka...aku xpa aku muda..

So Entry nie khas untuk mak aku sorang ajer..takde mak mak lain...maknyah apakan lagi..ko blah.. makcik² yang jual sayur yang dok gossip ajer tuh pun boleh layan entry nie...Elakkan bergossip di pagi hari !

So aku publish gambar mak aku yang HOWT :) 1 ajer.. ko lebeh² pehal plak...hahaha..


So diulang 29 Oktober nie besday mak aku... tapi takleh jumpe coz 30 oktober kot dia nak pergi Serawak ngan geng ...tape ma enjoy kao² sana na :P

Neway Ma...Happy Birthday MAMA yang ke 57 :)

Tips Perli Tuan Kedai Makan

Oct 28, 2009

42 Comments

Sekarang aku rasa cam nak berbicara kat kedai makan...
Tips nie.. Take note..haha cara nak Perli tuan kedai makan yang x sedap!!!

Situasi pertama :
Kak baper semua nie ?
Kak : Erm Air tembikai , Air Oren , Teh Susu , Ais kosong .
Melz : Owh ya kak.. air tembikai nie warna dia sungguh menyerlah..tapi kenapa rasa dia macam ais kosong ?
Kak : ekkkk...
Melz : so saya nak bayar harga macam ais kosong ke ?
kak : Ekkkkkkkkkkk...

Situasi Kedua :
Kak Baper semua nie ?
Kak : Erm Nasi Puteh daging merah , Nasi Goreng USA , Nasi Goreng pattaya .
Melz : Owh Air dia bayar..
Kak : Okeh Nasi semuanya RM 30
Melz : Gulp.. kak...akak rasa Saya ada terselit Makanan ala² western ke ?
Kak : ekkkk...

Situasi Ketiga :
Bang Baper semua nie ?
Bang : Cincai² Rm15..
Melz : Bang saya tunggu nak dapat Nasi Puteh pun 1jam 30 minit.. saya nie kerja ikut jam bang.. 1 jam saya kene charge Rm20.. camne nie bang rugi dah saya ?
Bang : Ekkkk..

MelWhisper : Nak buat yang kat atas nie boleh kot..Tapi janganlah korang buat muka Seposen..jangan! buat muka xda sen! baru depa Kesian...wakakakaka..Calooo bettey

tambah sket...

kalaulah member aku pun perli kat Situasi pertama :

Member : betul lah kak..air Fresh oren nie warna pun menyerlah..tapi ish... biar betul rase cam air kunyit.. menjilat sampai mata sye terkenyit²
Kak : eekkkk

I love This Song...

11 Comments
Bagi aku la..haha first time aku terdengar Lagu² dari Slipknot yang Genre dia x begitu Rock Tapi agak Cintan... Dan Seriously aku suka Lagu nie Tersangat² disebabkan Lyrics dia yang aku dah fahami Mendalam :) keke..


I'd do anything to have her to myself ,
Just to have her for myself ,
Now I don't know what to do,
I don't know what to do ,
when she makes me sad .

Kalau nak download Click Sini


Korang Fikirkan Rangkap ini..susah payah dapat dia..pastu dia buat kita
sedih..hahaha..betul x? mesti kepala hotak kusut gilew time pikiaq camtuh

Depa pakai topeng itu ini.. bukan makna depa terlalu jahat..hahaha kadang² lagu dorang kita boleh layan jgak kan ? :) kalau xleh layan..kau relax sudah.. jangan pakse melayan..hahaha

Kepada yang duk University ke Matrik ke Poly ke Maktab ke..yang duk kene block..wakakakka PM aku kalau nak tau camna nak dengar kat utube..xperlulah aku heboh kat sini..kang aku jgak kene hahahaha... Cheer ~

MelWhisper : jom Layanzzzzz :D hahahaha

Rules : Quiz Melz Point

Oct 27, 2009

41 Comments
Berikutan daripada tajuk diatas..
huahua cam aram aku nyer ayat bm..

Aku nak buat Quiz okeh..aku xmo contest yang hanya sekali Join dan sekali menang..
Aku tamoa camtuh...huahua ...skill aku punya Quiz adalah berbeza dengan contest yang sebelum²nya...

Pertamanya..Game nie akan jadi lebih best kalau ramai yang join..Sebab aku nak tgk Jawapan² yang terhangat dari korang..wakakakak...So ada baiknya kita beritahu Jiran² kawan² sahabat handai² eceh :P hahaha

Rules :
1. Ada aku kesah kau ada blog ke x da blog?
Semua boleh join..makcik² kat pasar pun boleh join atau pakcik² kat kedai kopi yang duk gossip ajer pun boleh join..adik² comei lotey pun boleh join..

2. Ada aku kesah kau follow blog aku ke x ?
Aku Xperlukan korang untuk follow blog ini untuk menyertai...INGAT AKU X MAO BELI FOLLOWER..Kalau ko suka Blog aku..ko follow dan ko ikut perkembangan.. itu Cara Blogging yang sebenar...Jangan kejar follower ;) Oppss termasuk dalam TipS nie :P ROFL

3. Korang akan Menjawab Soklan tuh dengan menggunakan Sistem Comment
So korang jangan risau pasal jawapan kau kene tiru itu ke apa ke..Aku akan approve Comment( jawapan ) tuh semua bila aku rasa perlu...Dan Jawapan pertama sekali akan aku beri Point yang tinggi..

4. Korang hanya boleh menjawab 1KALI SAHAJA..untuk Satu soalan Sahaja!
Lebih² aku buat dono ajer..walaupun Jawapan Kau BETUL..wakakaka

5. Point yang aku bagi akan mengikut Soklan yang aku bagi..
So dalam soklan tuh..aku akan bagi tau dulu baper point yang akan dapat untuk soklan tersebut..

6. Point yang korang dapat..boleh Redeem untuk tukar kepada hadiah²..
sekiranya korang dah redeem..Point² tuh akan ditolak mengikut Point yang telah korang redeem..ada paham? ala macam Bonus Link tuh boleh redeem² tuh..

7. Warga MALAYSIA ajer..
Orang lain aku xnak..sebab bukan aku x suka makan kebab..tapi sebab aku xnak susahkan diri aku untuk menghantar hadiah ke negara seberang²..

8. Keputusan AKU adalah Muktamad..
Disebabkan ini game aku..so aku punya suka la kan ? wakakakak..

9. Untuk jadi UNIQUEnyer Quiz nie..akan aku Link kepada blog lain untuk berpakat..kirenya BLOG tuh perlu memberi soklan kepada yang lain..
Aku harap ada kejujuran kat situ..haha jangan bagi soklan bese² naaa :P
Tibalah masa untuk kita Bersatu beramai² untuk mengeratkan lagi BLOGGER semua :)

10. Rezeki aku lebih..akan aku update hadiah menjadi lagi Masyuk !!

Sila YM aku kalau korang xleh paham atau xleh blah dengan rules² nie..
add la aku Melh4cker@yahoo.com

QuiZ Bukan Contest

Oct 26, 2009

21 Comments

Entry nie kepalahotak Ringkas gilew...


Pernah kah Korang Baca Entry ini ? Traffic !
Kalau korang xnak baca semua tuh pun tape.. tapi baca No 4.
Amek Point kat situ..yang aku ada cakap nak wat contest kan? uhuks

Relax...tarik nafas panjang²..aku AKAN buat Dalam Bulan 11..
ada sapa nak ikut ? , sila amek nombor kat tepi toilet itu! :)

take note Quiz bukan Contest..
take note ada hadiah!
take note hadiah redeem!
take note aku lebih suka wat cara aku sendiri..
take note aku adalah aku..bukan dia atau dia..
take note hadiah memakan ratusan sekirannya dikumpulkan :)

Tips Jangan Frust Menonggeng Bila Putus

17 Comments

Setakat nie..ramai kawan RealLife atau Maya... Sedih sebab kene tinggalkan..
Time kapel semua indah... semua rasa sedap ajer..time kita pisah semua duka..semua x sedap...

Firstly aku menulis bukan kerana aku xda pengalaman..banyak pengalaman dah aku terima..itu ini semua aku rasa... garam , manis , coklat , gula² , coki² pun aku dah rasa..SO Stop Cakap..KO CAKAP SENANG LA..Kalau camtuh..boleh ALT F4..

Ye aku tau perit..sangat perit kan ? :) sampai xleh tido malam..sampai xleh makan..Menangis siang malam..pastu pusing balik dari malam ke siang ...Semua buat mesti teringat kat dia...dan korang akan mengharap hubungan korang macam dulu...betul? aku semua nie dah rasa..Kepada hati yang kental.. mesti cam relax ajer.. hahaha..ye dulu hati aku tak kental cam sekarang wakakaka..

Sebenarnya semua tuh mainan hidup..yela mainan perasaan..tanpa semua tuh aku rasa korang susah nak mature..susah nak sakit hati..benci..suka..cinta..dan aku akan bagitau sket² cara yang aku gunakan untuk merelaxkan palelotak aku dari duk pikiaq dia...

1. Fikir Yang ada Orang Masih Sayangkan Kau
Korang Relax..Dan cakap kat diri sendiri..Dia dah ada lain,kalau tidak dia takkan pergi dari aku..Dan fikir..ada orang masih sayangkan kau dari dia..Cuba kau belajar untuk terima hakikat yang sememangnya Mesti korang belajar...Relax..korang masih xda ikat apa² pun dengan dia kan ? so jangan serabutkan kepala duk fikir kat dia ajer..Dan korang kene ingat..3/4 Cinta mesti akan ada perpisahan.. Janganlah duk mengharap 100% pada dia..

2. Jangan Layan Lagu/filem Jiwang²
Janganlah Frust menonggeng kerana orang yang dah xmo ngan kita..disebabkan ko frust sangat..sampai ko nak dengar lagu jiwang²..nie kerja gilew weh..jangan wat ok!tapi cuba lagu yang rock.. atau sememangnya bukan selera korang..dan cuba fahami lagu tuh..korang akan rasa happy serba sedikit..Cuba layan selayan yang korang boleh...sebab kalau ko layan lagu jiwang²..siyesly korang mungkin rasa nak terjun bangunan etc .. nie lagi la kerja gilew.. ingat yang No 1 tuh !

3. Cari Kawan Lelaki/perempuan.
Bagi aku..Aku ada kawan perempuan..sebab aku lelaki..yes! korang cari kawan bukan sejenis untuk korang luahkan perasaan korang..Orang yang korang boleh percaya untuk korang berkongsi masalah..janganlah mencari Orang tuh untuk ko jadikan Teman hidup..luahkan semua yang ada dalam diri untuk ko kongsi dengan dia..serious ko akan hilang ingatan pasal dia...

4. Kepada yang mendengar.
Yang mendengar mungkin tak bercinta..tapi dengar la dengan penuh ikhlas..sebab kadang² apa yang diceritakan tuh juga boleh membuatkan kau rasa lebih dihargai dan boleh membuatkan diri kau bertambah faham apa itu cinta :)

5. Hadiah yang diberi hilangkan di mata.
Yes segala apa yang dia beri..buang jauh² dari mata..sebab dengan bende tuh yang membuatkan korang boleh teringat balik pada dia..so buang semuanya dengan perasaan marah..tapi janganlah disebabkan marah itu korang ingin berdendam..ingat kalau ko berdendam..kelak kau akan terima dendam tuh balik!.. belajar untuk menjadi lebih baik dari sebelumnya!.

MelWhisper : Aku bercerita tanpa aku mempunyai Cinta..Fikir²kan .. Aku juga teringin pendapat korang dan aku harap korang boleh menambah untuk kita sama² renungkan

Banyaknya Cerita Pagi Tadi

Oct 25, 2009

18 Comments

HaHaHari ini Hari Ahad...
Banyak gilew story yang aku nak story ngan korang ;) ahahaha
Ceritanya dari pagi tadi dibawa ke tengahari :)

FessLi.. aku nak ucap syabas inspektor sahab..syabas kerana saya berasa suspek terhadap anda kerana telah melandingkan kapal terbang dengan cukup cantik..siyes sit weh.. aku xleh blah ngan Kapten Ridzuan..haha gua respek sama lu sebab lu pakai spek dan muka lu cam apek..dan lagi tak hensem + tak macho macam aku...tapi dia tua tak macam aku...wakakaka...

SekonLi.. aku dapat kenalan baru kat dalam flight tuh weh.. 2 orang.. brother² macam aku...huahua.. neway aku tetibe boleh ngam ngan kepala dorang yang agak weNg sket.. fes dia sapa aku..

BRO 1 : Salam , Hang duk mana ?
Melz : Aku duk Johoq la.. Hang orang utara ka?
BRO 1 : Haa la Aku jer dia orang mana aku tatau..Hang gi Kl wat pa ?
Melz : Aku kerja sana..Yang tuh sonyap ajer.. takleh bercakap ka?
Bro 2 : Waklu aku xleh bercakap..haha aku pestime naik Kapaltebang.. Teruja mata aku tgk pramugari :) hehe
Melz : Owh tape..ko tukar tempat duduk lai.. ko tgk luar sana.. hehe
BRO 2 : Okeh Cun..

Salam kenal begitu panjang... karang aku duk Putaq² kepala korang macam Entry :

Tetibe jer.. BRO 2 menyapa...
BRO 2 : Weh hang tgk pramugari tuh..hahaha.. muka puteh , kaki hitam.. apa kehal?
BRO 1 : Lain mak lain bapak kot..hahaha
Melz : Uishh ko nie..dia tepek Bedak 8kg kat muko dia uh..wakakakkaa

Kitorang gelak berdekah² kat Seat 15 A B C..

banyak lagi kitorang duk bual...TAPI kitorang xda borak 3gp semua tuh ..kalau nak tuh korang usha Blog SIGGPLUS...dia otai bab camni...boleh tanya dia..hahaha...

OK nie cerita Seat 20 F buat hal.. hahaha Pak Bangla sebab aku usha time nak pergi toilet..padahal sajer pergi..hahaha nak tgk sapa yang duk KROIHH KROHHH Wtfishh..hahaha
Aku taleh blah weh.. Baru 5 minit duduk dah macam 1 Bulan tak tidor..wakakakak...

Ko bayangkan... Aku Seat 15.. boleh dengar dari Seat 20... wakakaka Oh Dunia Awan Dania...

Yang aku nak berdekah... Mamat sorang nie berbulu ajer muke dia...pastu buat muka ketat..panas sangat la tuh..wakakkakaka kalau aku pun... mmg nak humban Pak Bangla tuh turun flight..wakakkakaka....

TedLi...nie aku nak story naik bas plak..time tuh dari LCCT ke KL Sentral..hahaha aku nie kan baik... sapa setuju? ROFLMAO... aku sajer tegur dak seblah aku..sebab muka dia ketat xleh blah.. ada masalah sengugut ker? tapi dia laki.. aku tegur dia dengan cara memberi Nugget..

Haha Nugget dalam bag aku tinggal 2..so aku nak la bagi dia ..xkan aku nak makan syok² sorang²... TAPI!! aku bagi dia..dia tolak...sampai hati ko tolak rezeki yang mak aku masak!!!!mentang² aku suka makan kentang...hahaha ..tapi tape aku suka..aku makan 2² ..aku yang kenyang..ko lapar saper suruh tolak rezeki...padan muka ko! hahahah

PotLi...Aku sajer usha² dalam bas tuh..mana la tau ada rezeki aweks boleh terlekat....hahaha tapi haram...tetibe ajer aku terpandang Mamat Bangla kat belakang aku...ADUSSSS Cuak aku..muka bengis macam x pernah makan mangis.. aku bukan apa...cuak dia ada sawan babun jer..tetibe dia cantas kepala aku ngan parang ke..sapa tau?? haahahahahhaha

"Ko nie banyak tgk filem hindustan la Melz".......... dahh stop aku takut.. aku buat muka cute ajer bila pandang mamat tuh... ;)

Sekian.. Berita dari Oleh Melz bak kata pepatah dibawah !

Mekdi oh Mekdonel

Oct 24, 2009

32 Comments
MekDi Oh Mekdonel :)


Aku masih di Jb.. malam nie agak lapar..

Walaupun aku dah makan Nasi Puteh + Ayam Rendang masakan Ibuku :)
Walawei ayam tuh aku makan sampai tinggal tulang .. cian dia..uhuks
Aku makan dalam kul 9.30PM
Aku rasa lapar dalam kul 9.50PM
Perut apa kau nie mel ? ROFLMAO..

Aku Roger Kakak Aku..yang aku panggil " T " ...

Melz : T kat mana tuh ?
T : Kat JusCo , pehal ?
Melz : Lapar ..
T : Ahh Nak apa ?
Melz : Mekdi Set satu Large :)
T : Large ?
Melz : Yeap Large :)

arround 10.05PM ... Aku terdengar kakaku balik :) Aku Gumbira , makanan ku sampai.. wakakaka

Mama : ehhh Adik x makan ke ?
Melz : dah makan tadik.. abes satu pinggan..
Mama : abes asal beli lagi mekdi tuh..
Melz : dah simpan perut seblah kiri untuk mekdi :)
Mama : hmmm...Hahh minum lagi air coke tuh....
Melz : hek²

boleh ?

10.07PM aku amek kentang dulu...
WTFISHHHHHHH aku gigit gentang rasa Macam ikan masin !! Wtfish kalah ikan masih aku rase.. nie Pihak mekdi nak bagi aku kecing manis ke kencing masin nie ?? alahai..
tapi takpe aku makan sebab perut aku dah sanggap :)

bye nak makan :) esok ku balik ke KL :) bye JB

Derita Merindu Aku Suka !

8 Comments
Hari ini hari sabtu ,
otak ku tetibe buntu ,
bila nampak awek ayu ,
dengan tetibe aku terkedu ,
Otak yang buntu jadi lepu ,
Aku tau awek tuh control ayu ,
Dia pandang aku tersimpul malu,

Stop Stop Stop dem u !!
Aku tamao berpuisi laaaa hahahahaha...

Aku nak Story pasal apa aku pun tak tau ,
Tapikan aku sedang ketagih mendengar lagu ,
Nama lagu tuh tajuknya Derita Merindu ,
Aku xleh blah sebb aku dengar sungguh sayu ..
Aku dapat tau pun dari YnaaOhYnaa yuhhuuuu :)

Derita Merindu - Ahli Fiqir

Aku suka Semua Kosa kata yang dorang pakai..
Smart weh... aku SASPEK korang la Ahli Fiqir :P
So aku nak korang layanz sekali dua ngan aku ..

Dunia Kita Dah Berubah

Oct 23, 2009

28 Comments
Ku menulis mengikut gerak hati ,
tanpa hati tiada lah puisi ,

Renungkanlah....
Menulis sehingga aku rebah ,
Caption pun Ada Aku Kesah ,
Sekarang pun ada hero labah²,
Bila gagah mula nak tunjuk gagah ,
Rasa gagah semua kita nak belasah ,
Rasa diri hina mula rasa lemah ,
Dah rasa lemah mula amik dadah ,
Semua ingat kita ni sampah ,
Bakat ada tapi tak reti nak asah ,
Orang betul dikatakan salah ,
Macam mana x bertimbun² masalah ,
Benda semua nak rasuah ,
Cara nak dapat dengan mudah ,
Masih cuba nak cari helah ,
Kita dah pandai main sumpah² ,
Apa lagi dosa makin bersepah ,
Bila dah kantoi baru nak tergadah ,
Baru semua nak berserah ,
Muka cantik masih nak bedah ,
Orang tgk dia sungguh menyerlah ,
Pompuan mula nak tunjuk lurah ,
Tadi kering sekarang basah , ( paham² )
Kain dah elok² cantik dia pergi belah ,
Dah memang xda maruah ,
Tup² kene "tarik" baru terima padah ,
Padah kene amek dara sudah pecah ,
Mula rasa diri tak semenggah ,
Dah kene baru rasa nak pasrah ,
Orang luar sana sini berjubah ,
Macam mana kita nak dapat hidayah ,
Kita masih lagi guna jampi serapah ,
Nak menang judi semua kita sembah ,
Jadi miskin tapi sihat amek port sedekah ,
Ari² jalan kat kota tangan menadah ,
Nak buat itu ini kita cakap payah ,
Orang tgk kesian wat muka xleh blah ,
Togak arak "rasa" x bersalah ,
Hati dah hitam semua nak marah ,
Orang nasihat kau cakap apa kejadah ,
Mak bapak suh belajar ko fly sekolah ,
Aku tgk Blog QQQ orang main sejadah ,
Sejadah sekarang tau berjemaah ,
Apa dorang mmg xda kerja kah ,
Aku mula nak ketawa berdekah² ,
Kita yang belom mati nie ucaplah Alhamdullilah ,
Aku dah lama sedar yang Dunia dah Berubah..

Sekianz Dari Melz
Terima kasih ..

Aku Masih Perlu Belajar !

Oct 22, 2009

26 Comments


Malam ini hati aku sungguh sawar ,
Bukan bermakna air sirap itu tawar ,
Perut berbunyi itu tandanya lapar ,
Aku tidak seindah bunga mawar ,
Hari ini aku rasa sungguh sukar ,
Buku itu ku jumpa ketika menyelongkar ,
Buku itu ingin saja aku bakar ,
Seperti ku terjun ke dalam belukar ,
Yang penuh dengan seribu sangkar ,
Tempat itu hanyalah suatu gambar ,
Gambar itu siapa yang lakar ,
Esok pagi akan terbit fajar ,
Hati kecil ini masih belum mekar ,
Baju telah putih dari pudar ,
Keadaan ku juga masih belum segar ,
Walaupun bukit itu kelihatan berjajar ,
Air yang disiram disedut dari akar ,
Melihat anak pokok yang membesar ,
Tapi sampai bila ingin ku sabar ,
Aku berlari tanpa ku mengejar ,
Adakah aku masih belum sedar ,
Tetiba aku terlihat suatu sinar ,
Sinar yang belum pernah ku sasar ,

Akhirnya aku faham yang aku harus BELAJAR

Sekianz.. aku xda idea suda... kering kering ! :P



Pengalaman Itu Banyak Erti

47 Comments


Pengalaman tiada lagi....
Semangat semakin berduri ,
Terus aku mencari dan mencari ,
Walaupun ia dari mimpi atau ilusi ,
Aku Tiada niat untuk mencuri ,
kerna aku telah mengkaji ,
Tapi ia tetap tersembunyi ,
Namun aku nekad untuk mengali ,
Mengali sehinggalah aku ketemui ,
Ketemui tapi tidak menyeluruhi ,
Dengan pantas aku mencuci ,
Yang ada cumalah saki baki ,
Aku terus dan terus memahami ,
Sehinggalah aku menguasai ,
Aku mencari kerna ingin memberi ,
Aku lelaki kerana aku berani ,
Berani menempuh untuk ku hadapi ,
Kerana niat dihati ingin berkongsi ,
Biarpun ia serangkap puisi ,
Walaupun penuh dengan maki ,
Ditambah pula dengan caci ,
Hati sakit dicampur dengan perli ,
Dituangkan minyak kedalam api ,
Pertamanya ia perit tak terperi ,
Aku amek yang positif utk dibaiki ,
Yang negatif aku buang ke perigi ,
Walaupun hati sudah bergerigi ,
Tapi aku tak berdendam di hati ,
Aku anggap ia datang dan pergi ,
Akhirnya tidak sedar kerana dah lali ,
Adakah hanya aku saja mengerti ,
Kerana Aku ingin menulis sehingga mati,
Dan kini karangan ini telah terjadi ,
Aku baca dan akhirnya aku nikmati ,
Aku berdiri tersenyum seorang diri ,
Walaupun ku tersenyum dinihari ,
Tapi aku tersangatlah berpuas hati ,
Pengalaman mengajar aku apa itu ERTI !
Terima kasih kerana
meluangkan masa untuk membaca Entry ini,
Elakkan Bergossip di pagi hari !
Pagi tadi Ku Menambah idea di Terminal LCCT
Dicipta oleh Melz :
Pecah kepala Hotak Aku ! Jangan Copi²
Kita Berfikir dan Menulis sambil minum Kopi di Mekdi ?


11.05pm - 11.40pm Oktober 21 , Wednesday

Persoalan & Jawapan

Oct 21, 2009

31 Comments
tulis entry sampai otak berbuey²
orang sekeliling banyak yang suey ,
Teringin Bibir Angelina Jolie yang terjuey ,
Papepon malam nie aku nak AWAY !!


Aku Ingin bercerita tapi kenapa ?
Aku Ingin bercerita tapi bagaimana ?

Tapi bila difikirkan balik , siapa yang ingin bercerita ?

"Aku" hanyalah pada ganti diri nama ,
Nama bukan kita anggap pada cerita ,
Cerita xkan lengkap tanpa pengarangnya ,
Pengarangnya adalah seorang insan biasa ,

Tapi bila difikirkan balik , Apa yang ingin diceritakan ?

Cerita yang hanya pada Nama tajuk ,
Tapi Isi yang diberikan tidak Menusuk ,
Ia xkan dipandang sekiranya ia membusuk ,
Cerita itu akan hilang di seluruh pelusuk .

Bolehkah engkau fikir kita dah buang hampir 30 minit hanya untuk berkarang..
Bolehkah engkau fikir kita dah jimatkan masa untuk Orang lain mendapat sedikit info/hiburan..

Pernah kah kau fikir akan hati seorang pengarang yang tidak diendahkan ?
Pernah kah kau rase akan hati seorang pengarang yang diendahkan ?

Huduh sungguh Orang itu berinteraksi ,
tapi adakah kau sudah cukup beraksi ,
Berkata pada diri kita yang sudah basi ,
Kenapa nak perlekehkan suatu puisi ?

p/s : mungkin anda tak berapa faham ngan isi nie..tapi kalau anda baca dan fahami isi tersirat serta singgah ke blog lain..anda akan faham :)

MelWhisper : Sekian daRi Melz : Ku Ingin Bertolak ke Johor Bahru ! Welcome Home Melz

Coretan untuk Difikirkan 3 ( Panas )

32 Comments
Aku tak pendek ,
Aku suka Merepek ,
Aku x suka Empeyek ,
Aku takde Awek ,


Bawak awek jalan² pergi sawah ,
Orang ckp jangan wat masalah ,
Dia cakap semua tuh tak salah ,
Apalagi terus buat muka xleh blah ,

Dulu time cinta semuanya kau la satu ,
Bila dah buat masalah jadi seribu satu ,
Bila dah lepas semua taknak mengaku ,
Kau cakap Malas la nak ungkit lagu tu,

Pes² Amek gambar senyum sampai ketelinga ,
pastu dah lama sket semua jadi singa ,
Bila dah break semua hilang kemana ,
baru mulut duk ternganga-nganga. ( betul ke eja nie )

Awl² kawan semua tak kenal lagi ,
Tgh² kapel semua sangap main bagi ,
Bila dah lama sket semua nak Maki² ,
La nie tengok muka pun makin benci .

Pergi sana sini semua ikat pakai tali ,
Awek/pakwe kentut semua wangi ,
Bila dah lama sket semuanya duk caci ,
La nie suka sangat duk perli² .

MelWhisper : sama² kita layanzzz Aku kering idea suda :P

Coretan untuk Difikirkan 2

34 Comments
Aku sering kali ingin ke sana ,
Aku hanyalah insan biasa,
Semangat tak larat apakan daya ,
Jangan sesekali kau menghina.

Hidup kita di dunia sangat singkat ,
Jangan terlalu fikir kau bagus sangat .
Motif hidup hanya mencari berkat .
Jangan Kau lihat pada pangkat ,

Kau popular dgn gelaran Haji Bakhil ,
Megah berdiri tanpa terkucil
Dari atas kita tgk semua kecil ,
Jangan kau lupa kita masih kerdil,

Bercakap pandai tapi semua bohong ,
Orang besar cakap semua kau sokong ,
Kalau kantoi baru kau jerit melolong ,
Jangan sesekali kau Bodoh sombong ,

Jalan sini sana semua kau nak marah ,
Jalan sini sana juga semua kau dedah,
Kelak kau akan terima padah ,
Jangan kau lupa kita ada maruah ,

Kau gagal bukan kerana kau lemah,
Hati terluka bukan kerana dipanah , ( paham² na )
Merah itu bukan kerana kau kalah ,
Jangan kau fikir ia tiada hikmah ,



MelWhisper :

Aku menulis bukan kerna bakat ,
Pagi² aku bangun pun lambat ,
Takda niat untuk aku menyakat ,
Adeh terburai otak aku fikir ayat.

Coretan untuk Difikirkan

Oct 20, 2009

46 Comments


Aku jalan² di sekitar Melaka tapi aku sesat ,
Jangan kerana sesat kita malu bertanya ,
Bodoh sombong itu sangat mudah disakat ,
Tak Rugi Sesen pun kalau kita bertanya .

Coretan aku untuk difikirkan


Jauh berlari badan sungguh penat ,
Benda pelik semua aku nak buat ,
bila dah kantoi itu ini semua aku dapat ,
Aku terfikir Sejenak kenapa aku jahat ?

tatkala panas yang semakin membahang..
aku bangun dan berdiri serta melihat padang..
aku lihat keliling aku penuh dengan lalang..
Aku terfikir Sejenak kenapa x tolong orang?

Aku berjalan ke sana sini untuk melihat ,
tapi apa yang aku lihat hanyalah muslihat ,
Tersentak seketika kerana ia dah terpahat ,
Aku terfikir sejenak kenapa aku buat ?

Terhenti untuk kubuat kerna takut salah ,
kita jadi orang besar itu ini kita arah ,
bila bende x jadi semua bende kita menyumpah ,
Aku terfikir Sejenak kenapa aku marah ?

pagi petang siang malam aku minum cuka ,
Niat dihati nak elokkan hati yang terluka ,
Tapi aku ada soalan ini siapa punya baka ,
Aku terfikir Sejenak kenapa aku durhaka ?


MelWhisper :
Aku menulis bukan kerna aku dah bagus sangat ,
Aku juga menulis bukan kerna aku ingin menyengat ,
tapi aku menulis kerana aku ingin menginggat ,
aku juga menulis sebab kita sekarang semakin ligat .


aku terfikir sejenak dan aku terfikir lagi ,
Adakah aku telah menulis semua ini dalam entry ?
Aku Tak kesah sebab aku suka minum kopi ,
Ada aku kesah , kalau kau suka perli-perli ?
Yang aku kesah ada orang PM aku cakap aku Copy²..
Bukan apa, ko google sepotong ayat dan Copy
Paste dalam tuh , kalau aku salah aku sorry !

Thanks NuffNang ♥ Buffered

45 Comments
Toce² kepada Encik Nuffnang..dan disebabkan aku sukew sangat so..amekko satu pantun dariku..

Jalan² di pagi hari dengan hati yang senang ,
Nak jahit baju ada jarum tapi xda benang ,
Buluh dah abes camna nak buat lemang ,
Buffered Diberi oleh incik Nuffnang .

Once again Terimas kepada Nuffnang coz bagi aku Buffered.. huahua
Buffered tersebut adalah Nokia N97 yang gambarnya adalah seperti dibawah :


Aku nie seorang pemalas ? yes.. Korang x caya ? Cuba Korang Usha nie PEMALAS haha... amacam percaya dak? uhuks.. neway kalau korang nak tau spec n97 nie camne... korang boleh la usha kat SINI atau SANA atau SITU

Neway , Setahu aku yang x suka makan tauhu nie.. ada kuar 2 jenis..
Mini ngan Besaq.. Boleh diusha kat SANASINISITU

Harga dia ? erm kalau matematik aku masih power.. tolak itu nie darab bahagi ².. dalam RM2.4k hah ? amacam.. harga macam sebijiks laptop nia :P

Henset nie My Bro yang punya.. Korang boleh usha dia kat Pesbuk
Note555 : orang cakap dia ensem... " Aku x Cakap ok! " wakaka

MelWhisper : Neway Once again.. Toce kepada Incik nuffnang kerana memberi ku buffered..Neway aku seorang pemalas! ingat tuh..wakaka kalau korang nak tau apa itu buffered..boleh Usha dekat Blog LIZARAZAK (thnx babe bagi adiah 10hinggit) i ♥ u

Aku Ketagih Kepada 5 & Anda ?

Oct 19, 2009

50 Comments
Yeah ketagih pada 5 bukanlah pada ( dadih , pokok , ginjal , pil² ektashit , pelabur ) korang ubahla kalau korang power.. kerana jika ku ketagih kepada 5 diatas.. Konfirm aku bermasalah mental , dental mahupun aku tidak kental seperti sekarang .. ahaks...

neway aku ketagih kepada 5 adalah ketagih kepada Website² yang sering aku bukak sekiranya aku mengonlinekan diriku didepan lappy mahupun komputer.. Walaupun aku ketagih kepada 5 nie.. tapi ia masih boleh memudaratkan kesihatan Kita (pergh baku , cam aram dah)

1 . Pertamanya dan sememangnya Blogger dulu yang aku terjah...yas!! blog income² huahua...


2. Keduanya ... Aku akan terjah Facebook.. ya orang dulu² cakap MukaBuku .. dan orang zaman batu cakap Facebook... ntah la depend la kat korang nak sebut mana satu... janji ko bahagia suda.


So kalau x keberatan boleh la Click Pesbuk tuh dan Add aku okeh ;) atau nak lagi sonang..tekan ajer butang biru kat atas sana tuh.. yang bertulis F.. senang² kite boleh berborak kat sana sambil men game² buduh serta kuiz² buduh yang sememangnya membuatkan aku buduh sementara..

3. Ketiganya... Aku akan terus Terjah Twitter aku... apa yang aku tweet kan pun aku tatau...janji aku tweet.. wakakaka... kesian burung tuh duk tweet² sampai dah lebam bijik mata dia aku tweet..


Mari follow Aku...senang² kite boleh borak kat sini jgak..hahaha :P haktuih


4. Keempatnya ... Aku akan terjah plak Youtube...yes! hahaha aku gilew song , dance , citer pelik²..so kat situ aku usha² terus dapat..haha


nie la profile youtube aku yang hanya ada 2 videos yang ku upload...wakakak..
kire okeh la ada jgak 1983 views :P

5. kelimanya... adalah terakhir aku selalu usha..wakaka Money money mintak duit..mintak seringgit...nak beli coki²..


puh laporpor fatakunsi...hahaha


MeWhisper : koRang punya camna plak ? uhuks

Sekolah ohhh School 2

Oct 17, 2009

29 Comments
Dulu aku cerita pasal sekolah Rendah kan ? uhuks .. kire nie sambungan dari citer


Okeh la nie meh aku story sekolah Menengah plak..
Redeh ? okeh gambaq nie time form 5 agaknya.. huahua

Note . aku la orang paling tinggi kat kelas + aku la
orang paling x macho + x ensem = x machoensem..
tapi..dulu aku gelap sket..sekarang aku cerah sket..
tatau pehal..termakan panadol 100bijik kot

Neway.....
listing dalam gambaq nie
kecik , naim , najib , azrol , Melz , pejal , adam , fadhli , hazry , faiz
alin , lupa , lupa ,lupa ,lupa , dya , afif
abe , afiq , alan , sak , cikgu lupa ( tak guna punya anak murid ) , zaidah ,deva , wanie , dla

wakakaka actually * aku tenung lelame .. itulah cikgu kelas aku yang bernama :
Cikgu Arba'ayah .. mintak ampun cikgu.. haha saya kene tenung lama² huahuahua... neway cikgu ku sungguh Rawk kite bersantai dan belajar fizik sampai lebam na :P

Seyesli banyak pengalaman yang pahit , manis , rase coklat sket , madu sket , air teh ,air kosong , garam sket , bege mcd , segalanya² aku dalam sekolah nie..huahua

pesli aku nak cakap ... aku berpindah bkan kerna aku budak jahat! wakaka.. cikgu matematik sana suke gilew kat aku... aku pun cuak dah.. huahua Take Note kat situ...

Neway ..aku start pindah sekolah nie sejak form 2..agaknya~ huahua dan mase tuh aku Kelas 2A wah pandai ? sebelumnya aku bersekolah di Sekolah Menengah Kebangsaan Sri Skudai.. aku rindu depa semua..pa kabaq weh..

Kecik² kite gi tadika ,
dah beso sket gi school ,
dah beso sangat gi IPT ,
dah ase besaq sangat² gi keja ,
dah ase tersangat² lah besaq² gi kubur..

Masa itu Singkat Sangat

Oct 16, 2009

26 Comments
Masa itu orang dulu² cakap ibarat Emas kan? tapi la nie Emas kan dah boleh beli..Sampai Jamban pun boleh dibuat ngan emas..So boleh dibuat persoalan dah nie..so sekarang Nak diibaratkan apa? sebab Masa Confirm takleh rewind macam kite rewind kat Tv.. uhuks...

Hidup untuk dinikmati bukan sajer untuk dinikmati dengan keenakkan maggi didepan meja.tapi dinikmati dengan keindahan masa yang semakin lama semakin berlalu yang sememangnyer tak nampak dengan mata... aku tetibe terfikir sejenak.. aku tulis entry ini pun memakan masa..tapi adakah ia berbaloi untuk ku ? yes ia sangatlah berbaloi kerana ini disebabkan aku hendak berkongsi dengan korang tentang masa..

Ada aku timbulkan persoalan nie ngan member ku yang dia kerja dari ari senin sampai la sabtu dan kadang² ari ahad pun kene kerja ... Apakah ? tiada life sia .. uhuks Ahad kerja dah macam Bangla Mode..uhuks tapi nak wat cane kan ? tulah cara kite mencari rezeki untuk disuapkan ke mulut dan diproses ke dalam perut dan akhirnya dibuang..

Tapi gambar ini dah memberi makna dalam kehidupan seharian kita sekiranya kite bekerja...


Sama² lah kite renungkan..

umur kita semakin singkat
tapi apa yang telah kita buat
Umur muda jangan ligat
sebab nanti tak sempat
Roger² orang suku sakat
jom kite berpakat
cepat² lah bertaubat
aku tau aku x bagus sangat
tapi apa salahnya kita menginggat :)


Terluka - Lyrics Oleh Melz..

Oct 15, 2009

41 Comments
MACAM SAJAK ATAU MACAM LAGU?


Aku cuba nak buat lagu...tapi aku masih belajar...
genre lagu nie aku rase

Lyrics ditulis oleh Melz
Gengre diimpikan RAP
Penyanyi diimpikan Ahli Fiqir atau aku yang akan nyanyikan
KALAU korang nak nyanyi..wat rentak RAP na... hahhaha
HUAHUA TAK SANGGUP MAK! :P


Adakah hati ini akan terluka ?

Yaaa ia akan terluka jika ia tak dijaga ,
namun ia xkan terluka jika ia dilupa ,
namun mampukah engkau melupakannya ,
Lupa atau lupa , itu cuma pada nama ,
ya cerita pada nama bukan pada cerita .

Jika ku tinggalkan kau tanpa menyapa ,
adakah kau akan tertanya - tanya ,
Ku ingin mencuba tapi ku tidak suka ,
Aku suka pada kau bukan pada gaya ,
tapi pada hati yang ikhlas ternyata ,
tanpa mencuba ku takkan berdaya ,
tanpa berdaya hati takkan terluka .

Kau aku dan dia semua serupa ,
tapi aku takkan jadi macam dia atau dia ,
Aku terus menjadi aku dan terus terluka ,
walaupun perit dihati tapi ku harus mencuba ,
tapi tiada apa untuk dibangga ,
Hanyalah suatu cerita yang tiada ,
Cerita yang tiada serta tidak nyata ,

Semalam hari ahad ada rumah terbuka ,
Tiada apa yang membuatkan ku suka tapi duka ,
Kau bagi ku duka seperti aku tidak pernah rase cuka ,
Aku suka bila kau pandang ku dengan senyuman dimuka ,
Namun senyuman hanyalah khayalan semata -mata .
Senyuman yang membuatkan aku terleka ,
dan membuatkan ku terjaga pabila hilang di mata ,

Adakah esok masih ada untuk kita ,
adakah kau masih suka pada aku atau dia ,
aku tak ingin persoalan tapi aku ingin cerita ,
cerita bukan kerna dia atau dia , tapi tentang kita .
tanpa mencuba ku takkan berdaya ,
Aku ingin bertanya dan bertanya ,
adakah ia sudah terluka ?
adakah ia telah terluka ?


Akhirnya terluka ..


Melwhisper :
Cerita ini bukanlah kerana ku ingin bergaya ,
tapi cerita ini hanyalah idea yang tiba-tiba ,
Cerita ini juga tiada kene mengena dengan dia atau dia ,


Tutorial and Tips Nuffnang For Newbie

27 Comments
Ikut step ini pada para New Nuffnang
Pftsss loyalty lebih sket incik nuff..huahua

1. Layari dan jangan Lari Nuffnang
2. Sign Up
3. Sign Up As Blogger
4. Isi borang tuh macam isi borang kawen! huahuahu.. ( mesti ada yang takut sebab nak masuk no Ic la apa lakan ? jangan takut pakcik ado nie..ahaks.. Korang isi je semua..
5. Korang approve kat email korang...
6. bukak Nuffnang tuh.. gi kat Add ad dan depa akan kuarkan bende nie




7. Bukak blog korang...sumbat dalam blog korang guna
Copy dari nuffnang pastu ...
Dashboard > Layout > Add a Gadget > HTML/JavaScript > Paste > save..
harus perhatikan betul² untuk Sidebar , Header dan rectangle .. okeh?

ada orang tanya apa glitterati tuh apa ? glitterati tuh korang boleh baca kat sini Glitterati

pada yang x paham..boleh roger aku.. aku sedia membantu ! hehe

La nie depa nak bagi duit.. apa korang tunggu laie ? aih..

____________________________________________________________________

TIPS yang selalu orang lupa nak taruk! ( bukan nuff dah )

Mungkin korang x perasan.. kenapa ko follow orang..tapi link ko xda kat gambaq tuh.. Contoh ...


Xda link kan? camna aku nak masuk blog korang... So mungkin bende nie agak remeh temeh seperti makan tempe ... tapi agak blur² pada New Blogger..

So kat sini cara dia mudah..

cara dia Options > Site Setting > add Link

Sekian Tutorial yang mudah oleh Melz :) Pada New Blogger..jangan segan silu minta tanya ..




Budi Bahasa Budaya Kita!

14 Comments
Budi Bahasa Budaya kita , wakakaSebelum Pergi keje , aku sengaja berbual dengan Aunty seblah .. ahaks..Perbualan kiteorang makin hangat setelah Anak dia yang pagi² dah menyalak ngan Pianonyer..Sakit Ati den !..


KeyWord :
M - Melz
A - Aunty ( aku x tau nama dia )

A : Hye , Good Morning !

M : Eh , hye good morning to you too!.. ( Pergh Mel Speaking pada pukul 10pagi ! ) gempak !
* boleh masuk BLOG nie aku cakap ! wakakak Wtfish ?

A : Sudah Breakfast ka ?

M : Belum..hehe Jab lagi kot.. Aunty dari mana ?( Ceh kalis , padahal dah sumbat nasi lemak + kokoCrunch dalam Perut ) PFTTT mana tau depa nak bagi den Nasi lemak kat tangan dia ka :P.. huahua Kojam betui!

A : Owh baru beli Nasi Lemak kat kedai belakang itu ...

M : Owh yang kat Situ yer ( Aku layanzz )

A : Nie sekarang sudah mau pergi keja ke ?

M : A-ah pergi beli roti dulu pastu baru pergi kerja...hehe aunty tak kerja ke ?

A : Eh ari nie aunty cuti...


PFFFTTT : Ada anak dia main piano... ( tak suko den ) memekak pagi² wakaka aku nganjing sket ...

M : Tuh anak aunty main sangatttt bagus ya ? mana dia belajar itu main ? ( zzzz )

A : owh kadang² ada orang ajar dia main..tapi dia masih baru lagi.. ( patut pun!! )

M : Okeh la aunty sudah lambat mau pergi kerja nie :) bye.. ( aku amek point nak blah )

A : okeh Take Care..

MelWhisper :
Berbudi Bahasa Budaya kita ,
Orang berbudi kita berbahasa ,
Orang bernyanyi kita berdansa ,
Aku bangga aku anak Malaysia :)

Loghat Kedah + N9 : Hentam Ajerlah

Oct 14, 2009

41 Comments
haha salam dariku Melz la sapo laie :) huahua..Loghat weh...jangan x ada loghat na..


Posting dari Kedah..Aku suka duk cakap Kedah dah weh.. wakaka baghu 2 hari aku dah boleh loghat Kedah nie..Pokat x pokat aih..

" Depa mai dari JB ke KL ke Kedah ke Perlis , Depa cakap itu ini den ikut ajaq . Depa suh putaq itu , ini .. den Putaq jgak.. depa suh pikiaq dulu . den pikiaq jgak .. tapi nak wat camna den oghe bukan oghe sini .. den Ikuq jak depa suh "

Bukan apa na .. aku duk layan Pakcik Teksi nie..sampai aku duk Loghat Kedah.. best gilew gempak.. Perbualan ku ngan PakCik Samat no plat KAS 609 .. Loyalty Lebih na.. huahua

Keyword
M= Melz
S= Samad
L= Large (zzz)

M " Salam pakcik apo kabo aih "

S " Wslm , Bila hang sampaih kat Changlong nie ? "

M "Owh Senin , pastu dari airport teruih gi Matrikulasi Perlis sano. "

S "Owhh Jauh na duk kat Changlong , awat hang dak amek hotel sana jak ? "

M "Kene pergi kat Matrikulasi Kedah sebab amek cable sano.."

S "Owh camtuh plak yoh..tadik Pakcik gi sini pecut 120 , dak tau la kene speedtrap ke idak"

M " uit sakan jgak pakcik bawak keta na .. hehe ..bapo had Laju dia kat hiway sana ? "

S "Dak perasan aih , rasonya 90 kot ..

M "Den raso la nie Depa wat Ops Sikap dak?"

S "Buat la kut sebab depa ado Deepavali kang"

M "Dakpa la pakcik .. jangan kene sudah la aih "

S "Hang tak buloq ka time camni ? "

M "hoh apa buloq tuh pakcik ? Den bukan orang sini aih "

S "Loh ingat hang tau loghat sini sket² , buloq tuh lapaq"

M "Hahaha tadela .. Den belum lapaq lagi "

Sampai situ jak..walaupun panjang lagi citer dia tapi aku kureng paham sebnanyo dan agak payah aku duk translate jadi ayat nie.. huahua

MelWhisper : Rase² den ada loghat N9 + Kedah kot..Wakakka Hentam Ajer la LABU...wakakaka Neway Loghat Kedah yang pure mmg Pekat gilew hahaha tuh belom cantum ngan Loghat terengganu .. den Makang dulu na :) huahua

Mel Addict Already !

18 Comments
Pantuns yang agak melantuns :

Hadap komter dari pagi ke malam ,
Hadap komter sampai mata jadi lebam ,
Game Mafia Wars aku x paham cam haram ,
Tapi boss aku ajaq aku teruih paham .

Yes ! aku dah ketagih mafia wars...ah sudah sebab apa? sebab BOSS aku ajak..wakaka.. first² aku dah try usha Game nie..tapi satu apa aku tak paham.. sebab banyak sangat Tab dia... tapi itu dulu ... la nie

Melz Addict kepada Mafia Wars..WTFishMan


yang aku bertambah xleh bla... ada mat salleh yang selekeh ini boleh menambahkan keADDICTtan aku terhadap game nie dengan mengajaq aku... ada sedikit perbualan.. huahua



wakakak tak macam aku melayan jer mamat tuh kan :) huahuahua... mamat ? cam awek je ada emma :P uhuks ...

Neway aku dah level 14 tau ! huahua baru men dah level 14.. ntah senang kot.. weh jangan gelabah cakap "baru level 14 dah kerek " apa aku kesah.. aku baru main.. aku kesah apa..wakaka neway nie SS aku hambek !


Berita dari Blogger ,
Melz - Moscow

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo