Wave 2009 and Wave 2010

Dec 31, 2009

Lets begone be bygone , hanya ini aku ingin ucapkan untuk tahun 2009 . Masa tidak boleh berpatah balik dan masa tidak boleh dibeli dengan emas so thats mean i have to say good bye 2009. Kenapa mesti Good Bye ? kenapa tidak Bad Bye ? Persoalan itu hanyalah suatu perkara yang teramat personal untuk aku bicarakan di blog . Masa itu Masa dan masa akan terus berlalu. Tiada mesin cahaya masa yang dibuat oleh Doraemon kerana itu hanyalah imiginasi seorang penulis Fujiko Fujio .

Bye-Bye

Sememangnya banyak kenangan pahit dan manis yang telah aku lalui . Dugaan hidup didunia hanyalah sementara tetapi dugaan disana adalah selamanya . Sememangnya aku seorang manusia biasa yang sering kali melakukan dosa . Tak kira dosa besar atau kecil , semuanya aku buat samada aku sedar atau tidak sedar .Oleh itu , aku memohon maaf kepada semua blogger didalam Malaysia mahupun luar negara . Aku memohon maaf sekiranya aku terkasar bahasa , termarah korang kerana aku tidak bisa membaca minda korang . Biarlah 2009 tinggal kenangan kita bersama dan kita mulakan hidup baru dengan minda yang penuh dengan cabaran. Cabaran yang bakal kita hadapi untuk 2010

Hai-Hai

2009 juga mengajar aku untuk berblogging kembali . 2009 juga mengajar aku untuk menghormati . 2009 juga mengajar aku untuk lebih berjaga-jaga kerana aku kerap berfikiran pendek dalam membuat suatu keputusan . 2009 juga mengajar aku untuk memahami perasaan perempuan . 2009 juga mengajar aku untuk terus berusaha . 2009 akan jadi kenangan aku . Dan sekarang 2010 datang tanpa pesanan . 2010 datang tanpa teguran . Masa berlalu dengan pantas ! membuatkan aku ingin 2009 kembali untuk membaiki segala kesilapan aku . tetapi itu hanyalah imiginasi aku yang sememangya telah lapuk bersama masa ! Biarlah ia tinggalkan suatu kenangan yang boleh aku jadikan pengalaman kerana Pengalaman Itu Banyak Erti!

33 Comments:

GhOsToNe said...

slmt tahun baru!

MissNera said...

selamat menempuh 2010 yang mungkin makin mencabar dari segala segi n moga keberkatan akan terus mendampingi kita!

Farhana said...

Mel.. Jadi apekah yg kamu paham psal pompuan ni? Hehehe.. ;)

Melz said...

@Farhana

haha biarlah rahsia :P kuikui

Melz said...

@GhOsToNe

selamat tahun baru bro :)

Melz said...

@MissNera

You too babe ! :) Cheer

teddy_froggy said...

salam tawun baru...
moga tawun nie lbeh baik yerk...

fathiahRAIHANA said...

happy new year :)
m0oga twon nie lbey baek drpd twon lpas .

arnamee said...

Salam melz yg fofular, semoga thun2 mendatang menjadikan melz tetap seorg yg rndah hati;p

siggplus said...

selamat tahun baru sayang :)

hisham said...

salam bro aku wish bro moge ape yg bro hajatkan akn terlaksana dan dipermudahkan sgale urusan oleh Allah ..amin..

Lyana Hisham said...

hepi new yr too melz :)

cybernetic88 said...

happy new year beb. moga blog ko bertambah2 maju. sifu aku. haha. blog aku skng dah dpt page rank 2. whee. syg ko la. haha =P

soffea said...

Happy New Year Melz =)

IeshaGunn said...

Selamat Tahun Baru! :)

kisahsensasi said...

Pengalaman ....telah mendewasakan.. mematangkan fikiran....

sueanne said...

salam tahun baru melz..semoga melz bertambah success dlm blogging tahun ni..hehe..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

happy nuuu yearrrr lalink :)

zan-xray said...

selamat tahun baru Melz
jangan dikejar lagi benda yang dah berbatu di
depan tu..
setia lah pada yang satu keh keh..

~ceRRy beRRy~ said...

happy new year mel!

nape blog ni makin smart???
tersentap jab! hahaha...

aemyLina™ said...

slamat tahun baru..
semoga lebih banyak idea2 yang boleh dikongsi..
chaiyok!!

Dak Wan said...

Salam Melz, Selamat tahun baru untuk kamu dan selamat mengubah impian serta mencapai apa jua cita-cita mu. Take care k?

Eyriqazz said...

U r rite,pengalaman itu byk erti,
pengalaman mematangkan hidup ini,
blog mu semakin menarik dari hari ke hari,
Melz,kadang-kadang aku pun dengki...

Great Teacher Onizuka

QieFLy si Dolce said...

happy new year......

azizan4444 said...

semoga terus sukses bro..slmat thn baru..

|arieza| said...

happy new year melz!! smoga thn baru, dpt awek baru :p

Melz said...

@|arieza|

Ohno! hahaha harap2 la yek :P keke

Melz said...

@azizan4444

thnx bro :) kau pun sama jgak keh hehe

Melz said...

@QieFLy si Dolce

Happy New Year too Qiefly ;) enjoy

Melz said...

@Eyriqazz

eh jangan dengki2 bro :P miahaha

dah ready quiz ? hehe

Melz said...

@Dak Wan

Thnx DakWan :) Appreciate that ahaks

Melz said...

@aemyLina™

Huwow :) miahaha tula kan.. mel harap dapat bagi banyak lagi info kah kah kah

mindbreaking said...

salam taun baru...taun baru ni makin bnyk nuff dia...hahaha x tau nk pilih yg mana.....keep in touch yup...nice to know u...

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo