Visitorku Sila Jawab

Dec 13, 2009

Soalan aku bagi . kau jawab haha

QuizMelz 1MelzPoint kepada yang menjawab kah-kah

1. Entry aku membosankan ?
2. Penulisan aku Skema sangat ke ?
3. Aku nak pakai DisQus korang setuju ?
4. Blog aku berat ke ?
5. QuizMelz banner tuh nak aku design baru ke ?
6. Ada Idea tak untuk QuizMelz ?
7. Apa yang aku nak tambah (widget) ?
8. Apa yang aku nak kurangkan (Widget) ?
9. Kau nak tau Laman web social Made in Malaysia ?
10. Blog aku bosan ke ?

56 Comments:

에마 said...

kuiz ke nih? hehe.xda potong markah kan?

1. x bosan, sedap mata membaca
2. x skema
3. ko rasa? hehe.
4. x berat pown, x smpai sekilo..ekeke.ok apa, x lmbt sgt loading
5. design la, al maklum nk new year kan.wat la bnda baru :D
6. xtaw la.sbb ak skang pn otak tgh kosong T___T
7. nk tmbh apa lg? gmba makwe? hik3 (gurau jer)
8. xdakurg, xda lebih,suma ok!
9. ada ker? x pnh taw pown..heee
10. soklan laz..x bosan, sbb da bnda nk dibaca. p/s: letakla byk2 tips utk bloggers. idea jer :P

black_mel said...

1.x bosan..kadang2 jer panjang sgt.
2.x skema pown.
3.rasa sedap mata memandang..hehe..
4.skrng berat sikit drpd dulu..klau internet slow mmg lmbt skit..
5.hurm...no komen...hehe..
6.xde idea lg..tgh kureng idea ni..
7.ko lg terrer..hehe.,aku xleh suruh..
8.dh ok kot..x yah kurangkan..nnti plain jer..
9.nak3...
10.buat masa ni belum bosan lg..

black_mel said...

no 3 tu tulis x abis...ko pakai ape2 pun xpe..rasa sedap mata memandang jer..aku komen..

Melz said...

에마 : hahaha nak markah ke ? :P ok aku dah update miahahaha.. neway terimas weh coz menjawab :) i lioke hihi nanti aku improve apa yang tak best na

a-ah ada ;) best jgak mel baru tau hihi

Melz said...

black_mel : tu la aku tulis ikut sedap jer. miahaha tu yang kadang2 panjang tak leh blah miahaha

ok nanti aku tengok baper orang lagi yang nak tau . haha kalau ramai aku terus buat entry pasal web tuh . best la jgak ;)

F I T said...

1. blog aku lagi bosan sbb takde visitor tetap..huh blog ko mmg tak bosan
2. Penulisan tak skema pn..jnji org paham n selesa dh..biar rilex penulisan tu baru otak ni cool je..
3. Disqus ni ok skit dari blogger pnya comment..lagi efisyen..dh cam chatroom a..guna ja..aku pn rasa nk guna gk kalu bleh..
4. blog tak berat pn..aku guna streamyx basic laju je upload
5. banner tu ikut suka..wat baru pn ok..jnji kuiz jalan..
6. buat je quiz teka visitor ke, teka silangkata yg berjela2 ke, sudoku ke, heh takpun wat je byk game pastu last2 submit..sapa tepat n cepat dia menang!
7. tambah hits counter..baru bleh tau berapa ramai visitor dh datang.yg lain tu tak perlu kot..
8. tak pyh kurang kot sbb dh ok..
9. rasanya friendster sbb dgr kata ada syarikat malaysia dh beli
10. tak bosan la..janji isi tu mantap..napa ulang soklan sama?

Melz said...

F IT :

6. kk nanti aku try usha kalau boleh haha

7. hits counter (feedjit) nie aku dah pernah taruk . tapi asyik error + x leh maching ngan aku nyer SkyScrapper sebab aku ubah width dia nie . huhu. nanti aku try sumbat jenis lain nyer

9. bukan friendster yang aku nak habaq haha..

10 . sebab nak tau :) hiih

misz benida said...

aduh..ni kalo soklan exam,antar ppr kosong la jwabnye..

Melz said...

misz benida : kah-kah tape nie soalan bocor STPM kah kah

에마 said...

alaaa..satu point tu..nyesal x jwb betol2.hik3 :P

Melz said...

ok la tuh 1 :P miahahaha boleh beli coki-coki kah-kah

에마 said...

1 point seposen ker? mna cukup nk beli coki2 :(((((

Dak Wan said...

1. ok.
2. ok.
3. setuju.
4. tak
5. banner? cuba ubah skit konsep. Colour bg ceria skit klu sinonim dengan side tepi pon ok.
6. Tgh blank gak.
7. Mybloglog dan ym.
8. ok dah, takyah kurang
9. Friendster? Tuko nama apa?
10. Warna dan susun atur agak berterabur.

hisham said...

bro..sume ok rasenya..tp aku perati ade tmpt kosong lg..lu pk la ape yg sesuai..tmpt die kt column kanan sekali bawah...haha

ween said...

overall semua ok. just, xperlu switch to discuss. kut. aku prefer this one. huu

atiQah adNan said...

huu~ takpe aku jawab...

1. taklah bosan sangat.. biasa je.. yang penting ade isi penting yang boleh di'highlite' disitu ye..

2. skema? tak sangat lagipun BM kenalah jaga.. nak ikutkan aku pun skeman juga.. hahah

3. disQus tu hape?

4. berat? aku tak penah try angkat lak belog ko nie.. tak berat kOt.. huhuhu~

5. tak yah lee..

6. non ado la.. sorry..

7. ko tambahlah waktu solat ke..hee~ ade juga kebaikan nye utk orang bz cam aku..

8. tak yah le kurang. ok je.

9. huh? boleh la juga..

10. bosan? tak juga la bese la belog org laki kan simple sikit baru machoo.. hahah

daaa.. sekian terimas..

teddy_froggy said...

meh snie nk jawab...
hehehe

1.x buhsan pown...mmng page peveret
2.x skema..ezy mental jer
3.stuju..stuju
4.berat???xder pnimbng..so..x berat la
5.hahaha..aku x teror bab2 art..aku ase ok jew
6.urm.....
7.ok jew aku tngk
8.xde apew kowt
9.NAK...sharing is caring
10. kalo bosan xder r aku mnyemak kt cnie ^^

Mr.Clive said...

relaks sudey :D

Wanita Itu said...

byk nyer soklan dia heeee....

salam singgah :)

@juera said...

ni ak jwb;

1. bg ak x bosan pon..
2. mna de skema..ayat ko mmpu bt ak tergelak weh..haha
3. setuju jerk..lg sng..
4. kadang2 jerk..
5. terpulang pd ko..aslkn ko bhgia..
6. erm..setakat ni x de idea lg noks!..
7. suka hati ko la..
8. x perlu kot..nmpk ok jerk!
9. ape tuuu?
10. tipu la klu ak kte bosan..cz blog ko mmg terbaik la..mcm2 ak blaja dr blog ko ni melz..

Eldy said...

1. Entry aku membosankan ?
selalunya tak ^^
2. Penulisan aku Skema sangat ke ?
gua x tau pe maksud skema
3. Aku nak pakai DisQus korang setuju ?
DisQus xde fungsi 'subscribe to reply', kalo subscribe kena subscribe comment-comment dari org lain juga > bising la ~
4. Blog aku berat ke ?
Banner agak panjang, nmpk cam berat hahaha ~
5. QuizMelz banner tuh nak aku design baru ke ?
no idea
6. Ada Idea tak untuk QuizMelz ?
no idea
7. Apa yang aku nak tambah (widget) ?
cbox boleh maju lagi design dia
8. Apa yang aku nak kurangkan (Widget) ?
archive yg terpanjang xD
9. Kau nak tau Laman web social Made in Malaysia ?
khakis dah tutupkan ? gua tahu! myzone.my :P
10. Blog aku bosan ke ?
kan dah jawap tadi ^^

~@k1 is @utuMn!~ said...

ak jus nk ckp~~
komen cm skrg ag ok kot~~
disquis 2 ap yg ok je pon?
sme je??

p/s: klu ko pkai bnda 2 nti xde mke ak bl nk komen.. xbes~ =D

eyriqazz said...

1. Entry aku membosankan ? X..Best..
2. Penulisan aku Skema sangat ke ?X skema..santai dan mengujakan utk dibaca...
3. Aku nak pakai DisQus korang setuju ?
DisQus tu apa?
4. Blog aku berat ke ? X..Senang loading..
5. QuizMelz banner tuh nak aku design baru ke ? Banner?x pandai..tapi jeles ngan header..nak buat juga tapi tak pandai..
6. Ada Idea tak untuk QuizMelz ?Ada...U dah free saya e-mail...
7. Apa yang aku nak tambah (widget) ?
Ke mana menghilang tips widget?
8. Apa yang aku nak kurangkan (Widget) ?Dah ok sgt2..
9. Kau nak tau Laman web social Made in Malaysia ? Nak juga..
10. Blog aku bosan ke ? x bosan,santai dan walaupun u baru bertapak,dah kalahkan ramai bloggers lama...

Fathiha Zainal said...

Hg tnya, aku jwb naa.. Hehe..

1. Entry bosan?? Lgsg tak. Sonok je lyn..

2. Skema? I think it depends to ur purpose of writing. Ada perlu skema, n ada x perlu skema.

3. DisQus? Up to u.. =)

4. Blog berat?? Not sure la. It depends to internet speed gk. Kalau nk timbang, try usha kt Nescafe ais pnye blog. Ada entry dia tuk timbang berat blog. Siyes ni, x gurau.

5. Banner baru? If u got time and idea, why not?? ;)

6.Idea tuk QuizMelz ea.. Tadak lor.. Sowy..

7. Add Widget? Tak perlu tmbh lg asenye..

8. Reduce widget.. Hm.. Takyah.

9. Errr.. Takmo tau. Ngeee~

10. Blog bosan? Of course not! Sbb ada background biru.. Heee..

[z@ck] said...

1.tak bosan.bahasa yang teratur dan senang difahami.

2.x skema.standard karangan BM..itu yg lebih bagus dari tulis short form tak tentu arah.

3.baik ko guna blogspot punya komen la..x menyusahkan visitor ko

4.x berat langsung.

5.tayah kot.da ok da

6.aku otak jam skang.xdpt nk suggest kt ko..hehehe

7.da ok. tayah tambah apa2

8.maybe feedback dari visitor tu bley fikir cam mana nak kurangkan.too wordy..for me la.

9.ak x fhm yg ni

10.x!

yangyuyu said...

1. Entry aku membosankan ? -kalau membosankan takkan begitu ramai follower

2. Penulisan aku Skema sangat ke ? tak skema dik, tp poyo skit..hehe

3. Aku nak pakai DisQus korang setuju ?-amende disqus tu..

4. Blog aku berat ke ? tak perlu angkat, tak rasa berat pun..hehehe gotcha

5. QuizMelz banner tuh nak aku design baru ke ? - banner tak penting, yg penting kuiznya:)

6. Ada Idea tak untuk QuizMelz ? - buat kuiz-ciri 2 pempuan idaman melz, sapa menang boleh jd gf boleh gitu..hehe..mesti takberani buat

7. Apa yang aku nak tambah (widget) ? blog melz just nice

8. Apa yang aku nak kurangkan (Widget) ? as i said just nice

9. Kau nak tau Laman web social Made in Malaysia ? -laman web hape
10. Blog aku bosan ke ?tak..ala mel ni merendah diri je kejanya..cuma akak tak suke ko gelak miahahaha...hehe..sukahati la ko nak gelak cemana kan

aLeen aVriL said...

ok melz....
pertama tama...salam melz....
jawap tuh dokse klu xjwp..
ok aleen jawap..

1.entry blog melz xbohsan pon..apetah lagik membosankan....-tidak sama sekali.
2.xskema pon...setiap ayat yg d taip xskema langsung, sbb bile da karang ayat melz ade selit gurauan yang bole buat org senyum n sengih..xskema ler tuh maknenyer..
3.nk pakai DisQus, bole ajer.....tp bg aleen die mcm x user friendly ler...
4.blog Melz xde berat pon sbb xde byk widget kot.
5.nk design bawu pon bole xnk pon xper jugak....
6.xde idea best ah Melz...sowi..huhuh
7.ok da nih xpyh tambah pape..
8.ok da nih xpyh kurangkan pape..*bole gitu*
9.nk jugak tahu...ade ker web social Made In Malaysia...xpenah tahu pon...
10.xbosan pon..best jer..

ok melz.aleen da jwp da pon...
xtau ler menepati piawaian skema jawapan atau tidak..huhuhuh..

selamat ari Isnin okei Melz..

Eryati said...

1. Entry aku membosankan ?
--> eii...tdk la incik Melz..sy suka baca.
2. Penulisan aku Skema sangat ke ?
--> jugak tidak
3. Aku nak pakai DisQus korang setuju ?
--> up to det...ups...up to u la melz...
4. Blog aku berat ke ?
--> kejap aje pon nak buka
5. QuizMelz banner tuh nak aku design baru ke ?
--> erm..bleh jugak kut ko ganti
6. Ada Idea tak untuk QuizMelz ?
--> suruh jawab sudoku ker...ngeheheeh...quiz yg len dr yg len la
7. Apa yang aku nak tambah (widget) ?
--> sy tak sure pasal widget ni. masih perlukan tunjuk ajar lagi.,..
8. Apa yang aku nak kurangkan (Widget) ?
--> mcm teda la plak
9. Kau nak tau Laman web social Made in Malaysia ?
--> untuk pa tu?
10. Blog aku bosan ke ?
--> of course...not...

Melz said...

에마 : eh dah naik harga eh ? hahaha

Melz said...

Dak Wan : mybloglog pun dah pernah taruk . adui spikey sangat huhu

Melz said...

hisham : tula . aku tengah blur2 nak taruk apa :P hihi

Melz said...

ween : aku kena tengok visitor aku nak apa hahaha

Melz said...

3. disQus tu hape?
disQus tuh comment form yang lain


4. berat? aku tak penah try angkat lak belog ko nie.. tak berat kOt.. huhuhu~

wakakakaka takleh blah yang nie

Melz said...

teddy_froggy :

9.NAK...sharing is caring

oraite ramai agaknya nak tau hihi :) nanti mel buat entry pasal nie

Melz said...

Mr.Clive : tengah relax nie bro haha

Melz said...

Wanita Itu : haha dah terjah blog u

Melz said...

@juera :huhu tak skema yer ! ok.. aku ingat abes skema cara tulisan aku miahaha

Melz said...

Eldy : hahaha archieve tuh aku buat sebab kalau tak panjang , putih melebih ahaha

Melz said...

~@k1 is @utuMn!~ : oh tak best eh DisQus nie ..huhu

Melz said...

eyriqazz : QuizMelz . oraite :) ahaks

Melz said...

Fathiha Zainal: laa takmo plak untuk social website tuh hahaha

Melz said...

[z@ck] : haha aku dah kurangkan abes untuk shortform tuh.Alhamdullilah sekarang aku dah terbiasa pakai full form hihi

Melz said...

yangyuyu :

6. Ada Idea tak untuk QuizMelz ? - buat kuiz-ciri 2 pempuan idaman melz, sapa menang boleh jd gf boleh gitu..hehe..mesti takberani buat

miahahaha..bahaya2

10. nak gelak jgka macam tuh ! miahaha

Melz said...

Aleen Avril :

3.nk pakai DisQus, bole ajer.....tp bg aleen die mcm x user friendly ler...

huhu ramai plak yang cakap tak best kan

okeh mel rasa mel tak yah pakai la jawabnya ;) hihi

9. nk jugak tahu...ade ker web social Made In Malaysia...xpenah tahu pon...

best tau! nanti mel post pasal nie hihi

Melz said...

Eryati : 6. Ada Idea tak untuk QuizMelz ?
--> suruh jawab sudoku ker...ngeheheeh...quiz yg len dr yg len la

Sudoku? mel pun gagap nak buat sudoku tuh miahahaha

4. Blog aku berat ke ?
--> kejap aje pon nak buka

ramaiplak yang cakap tak berat..huhu mel takut berat je :(

Shaifful Hairi b Ramli said...

blog ko ok jer..nice and clean..tak berserabut sangat...aku banyak amik idea melalui blog hang jugak so thx sifu.!!

farenova said...

1. Entry aku membosankan ?
Tak bosan langsung, bestlah

2. Penulisan aku Skema sangat ke ?
Ok jer akak tengok.

3. Aku nak pakai DisQus korang setuju ?
Tak berapa jelas..buatlah trial dulu cube2 tgk seswai ke tak.

4. Blog aku berat ke ?
Kadang2..bergantung pada laptop atau coverage wifi akak yang kadang2 lembab jugak.

5. QuizMelz banner tuh nak aku design baru ke ?
akak tak kisah ...akak mengikuti je blog melz ni

6. Ada Idea tak untuk QuizMelz ?
hmmm.. ape ye..akak blank kejab..kalau ade nanti akak letak kat talk melz tu ye

7. Apa yang aku nak tambah (widget) ?
Macam ada tapi apa yach?..eh akak yg tanya pulok

8. Apa yang aku nak kurangkan (Widget) ?
-

9. Kau nak tau Laman web social Made in Malaysia ?
nakk.

10. Blog aku bosan ke
sedey je bunyi nih..tak bosan best..byk tolong akak tau

Melz said...

Shaifful Hairi b Ramli : hehe sama-sama bro :) and ty kerana menjawab hihi

Melz said...

Farenova : 10. Blog aku bosan ke
sedey je bunyi nih..tak bosan best..byk tolong akak tau.

Ada orang cakap bosan lately dalam email :( tuh yang tanya semua orang terus hihi

4. Blog aku berat ke ?
Kadang2..bergantung pada laptop atau coverage wifi akak yang kadang2 lembab jugak.

lembab tuh yang macam mana ye kak ? Spikey tak kalau scrol ke bawah ?

QieFLy si Dolce said...

1.xbosan lansung, sebb semua entry melz penuh informasi2 yang berguna wat blogger2 baru mcm aku nie.

2.hurm skema ker....takde la aku tngok penulisan ko mudah difahami dan menarik untuk dibaca.

3.takye la melz, aku dah tngok DisQus tu mcm mana...bagi aku tak userfrenly...aku lagi preferred trus ke blog ko untuk berdiscuss huhuhu

4.langsung tak berat, klu ader yg cakap berat tu sebb tenet dorang yang slow...ko sendirik tak guna mana2 widget yg berat pown.

5.itu depends kat ko...sebb aritu aku ingt banner baru tup2 ko kata banner lama...so aku serahkan pada tuan rumah untuk selesaikan hehehe

6.huhuhu sory melz aku takde idea sebb aku pown tak penah wat quiz kat blog aku sendirik...quiz ko pown aku tak join lagik...

7.hurm setakat ni aku tngok semua widget2 yang penting ko dah letak...

8.takye la kurang kan...coz yang skang ader ni pown dah berguna untuk visitor2 ko..

9.y not...lagi meriah blog ko lepas nie....(ekceli tak faham hahahah)

10.ish3....entry+blog*widget/visitor = tak bosan langsung...blog ko meriah dgn informasi tambah2 plk visitor2 ko yg chomel hahahah

ahleng ariKen said...

'aku suka bolg ni...'
cukup kot utk jawab smua soalan di atas :D

ye aku nak taw produk tempatan tersebut...aku tunggu entri utk itu :D

Melz said...

10.ish3....entry+blog*widget/visitor = tak bosan langsung...blog ko meriah dgn informasi tambah2 plk visitor2 ko yg chomel hahahah

aku baca yang nie..miahahaha.. semua kompem kembang idung tahap dewa miahaha

Melz said...

ahleng ariKen : hehe thnx bro for ur compliment ahaks

woraite. tengah karang ayat :P miahaha

farenova said...

To Melz: yeker de org cakap, itu peminat tuh nak tgk yg best aje tiap2 entry..takpe take it positive way....especially tang tips2 tu,,mmg suke je akak belajar.

yg lembab tu berlaku kira2 empat hari lepas(mcm berita cuaca pulak)..
akak pun tak pandai mende yg melz cakap tu..tapi yg pasti..kuar biru je dulu background....biru laut..kemudian tak lama lepas tu baru kuar yg tengah2 putih ni..

Tapi tu layout dulu kan, sekarang dah tukar kan?..so tak ade lembab lagi

blame to my wifi..not my wifi..entah jiran mana akak tumpang kasih...

Melz said...

farenova : eh dah takde lagi eh :P hehe..

Wifi akak tumpang? baik betol jiran akak sebarkan wifi :P miahaha

||| PöJìé PööH ||| said...

1. Entry penuh informasi, xmembosankan.
2. Penulisan memang diakui Skema tetapi tidak la sampai sangat skema.
3. Xkisah tapi apa baiknyer DisQus tuh? Cam leceh jer nk komen nti..
4. Xpernah plak aku timbang blog ko kat atas mesin timbang, tp bab loading, ok jer..
5. No need la..
6. Erm, idea? La nih pn tgh pk idea nk buat contest lagi kat POJIePooH.. Hohoo..
7. Toksah tambah widget byk², berat nti..
8. Erm, so far sumer dah ngam kot..
9. Erm, dah belambak, malas amik tau. Hohoho..
10. Erm, not really..

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo