Tips Etika Berblogging

Dec 14, 2009

Siapa dia ? Tak perlu aku heboh , coz aku nak kau terasa ajer miahaha

Hahaha. Sengaja aku nak buat Direct Sound . Bukan nak cari gaduh tapi aku menulis kerana aku perlu menasihatkan kau dan menegur. Mungkin kau dah lama berblogging sampai terlupa etika blogging dan terlupa diri . Takpe aku boleh ingatkan kau satu persatu na . Baca sampai habis dan kalau kau terasa dengan apa yang aku tulis , cheer² kan diri itu dan munasabah atau munasarawak , jangan jadi mona Fendi plak ye . Aku tak heran blog aku dipulau ke apa . Ada aku kesah ? haha itu hak masing² kan? Tapi kalau kau mudah tersentuh atau kau belum boleh dilabel tegar terhadap penulisan blogging, cepat² ambik tisu. Karang banjir pula .

First jangan ingat diri kau dah kat atas dan kau dikenali ramai membuatkan kau menjadikan platform itu sebagai tanda kau terhebat dan kau boleh buat apa yang kau suka . Jangan sesekali tau haha , Point aku disini tanpa orang yang kau maki itu, takkan kau berjaya di atas . Kau kena fikir semua ini sebab mungkin kau terlupa etika blogging sebab tuh kau khayal dan buat apa yang kau rasa best dan orang akan sokong kau 100% . Hoho tak ye jangan fikir orang kat dunia yang semua orang suka apa yang kita buat sebab aku dah berulang² kali tulis benda yang sama 'Kita tidak boleh memuaskan hati semua pihak' . Banyak orang banyak Ragam . Hehe Renungkan.

Jangan kau 'hilang rasa hormat terhadap blogger lain' yang ini penting beb hilang hormat dan Maki , bagi aku sangat lain! . Kau kena fikir yang blogging memerlukan Traffic atau nak aku terjemahkan lagi kepada Pembaca? Pembaca itu manusia dan manusia itu ada perasaan . Kau buat silap tapi kau tidak minta maaf apa yang telah kau buat . Haha silap besar beb neway itu hak masing² dan tak perlu dipaksa atas apa yang telah kau buat sendiri . 'Semua dah besar panjang kan?'. Thats mean semua dah matang . Buang Ego tuh jauh² na sebab dalam etika blogging memang perlu hindarkan perasaan ego tuh coz ego tinggi orang benci hihi. Renungkan juga .

Hoho Jangan nak jadi hipokrit ye . Cakap pung pang pung pang sampai berdentum kepala hotak aku membaca . Haha tapi , diri sendiri buat juga huhu walaupun diri aku pun kadang² terbuat so aku pun ada terasa benda nie . So sama²la kita terasa. Apa yang terasa itu haha sememangnya banyak cabang yang boleh kita terasa untuk hipokrit tapi perlu ke aku hujahkan tentang ini ? tak perlu kot sebab masing² dah besar panjang haha dan boleh menilaikan apa baik dan buruk huhu. Tapi aku bagi satu je , tak perlulah nak bangkitkan hal² agama kalau diri sendiri pun buat benda yang sama . Haha sendiri mau ingat na .

Yang keempat , dalam blogging cubalah kau pupuk semangat 1 malaysia . Eh silap! haha , pupuk diri itu dengan sifat merendah diri bak kata mat saleh 'Humble' terhadap visitor . Sebab kalau orang puji dan kau terus nak kembang . Pergh memang susah weh nak up kalau camtuh haha . Tapi harus diingatkan Humble itu pun ada takatnya sebab kalau kau terlalu humble , orang senang nak pijak kau senang nak permainkan kau dalam dunia blogging . So point kat sini pula , jangan selalu nak guna sifat tinggi diri dan aku tak pernah lagi dengar orang cakap . Kau boleh tak bersifat tinggi diri kepada kami . pernah ke ? hahaha kalau tak pernah .Please ubah perangai dan rendahkan diri korang dalam dunia maya .

Oh ya terlupa pulak aku yang ada Orang cakap kat aku " baru blogging 3-4 bulan dah pandai nak menegur nak bagi tips semua?? kau ingat kau bagus sangat ke ?? " Tertulisnya ayat diatas seperti seorang budak yang belum matang dalam penulisan. Sokey aku dah penat nak ceritakan siapa aku dan tiada guna untuk aku ceritakan . neway itu hak kau untuk berbicara seperti itu. Aku hanya tersenyum membaca coleteh DiEmailku. Sebab tuh Entry ini wujud

Oklah panjang sangat dah ni . Neway No Bark and No Anonymouse yang tiada telur . Kalau berani tunjuk muka , tunjuk link . Baru Ensem yetak ? nie berbual berbuih² tapi avatar ? Pastu ada plak yang semangat nak hantar kat Email ? hahaha. Blog aku ini dah ada ruangan comment so please gunakan sebaiknya ahaks .Haha menulis hanya ingin menegur dan hanya ingin meluahkan sesuatu yang patut diluahkan. Nak kondem blog aku ? Go On ! No hal lah brader , tapi tengok aku tepis ayat kau camna hahaha . Blogging pun guna otak kalau tak de otak , jangan guna kepala lutut woraite ? Enjoy My Blog Ok ? Peace o.oY

139 Comments:

Hang TuARC said...

seb bek aku xbuat koh3

za said...

halu .
indah .
satu perkataan aku describe .
haha !
walau pon terase strawberi , biase la manusia kan .
anyway , tanx .
sebab terase strawberi masak ranum da nie .
hoho ~
ade la ciket .
tapi pape pon belaja dari kesilapan kan ?
tanx again .
peace yaw ! (o_0)

yangyuyu said...

cool down ye mel..dia dengki tu..sebab mel kiut..hehe

Melz said...

Hang TuARC : haha yang terasa tuh teruskan merasa :P tape la kalau kau tak terasa na

Melz said...

za : euwh strawberry? mel baru minum dutch lady strawberry hahaha terbaek! :P

Melz said...

yangyuyu : selalu cool :) haha .

siggplus said...

bukan aku kan?aku email kau pun tak ada..heh

Melz said...

siggplus : ada 4 orang ke 5 orang haha geng kot ntah :) i lioke it ! miahaha

touyakaruma said...

Aik ko tuju kat aku ke ?

Woih ko nie hebat betul .. aku kutuk ko dalam hati jer .. ko boleh tahu ?

Melz said...

touyakaruma : ceh kau ke ? miahaha tape kita rasa sama-sama .. haha aku ada belajar ngan tok kadi semalam..miahaha

Mr ProPiTo said...

terasa aku hehehe... aku baru kutuk ramai orang ni..kikiki..
Tapi dah minta kebenaran ngan diorang dan diorang sanggup..huhu

LORD ZARA 札拉 said...

hehehe~

aku suka part yang takde telur itu~


LOL!

Melz said...

Mr ProPiTo : bukan pasal tuh la bro :) hehe jangan terasa pasal benda tuh..itu game kau . nie pasal aku ngan mereka2 miahaha . neway aku nak join game kau tuh nanti . tunggu~~ bek kau kumpul benda tak best pasal aku cepat! miahaha

hBz said...

lo melz.. salah silap aku minta maap. jgn tak ajar aku lepas ni..huu..nape tak join fhad, genting next week..hah..aku join..yeah!! bloggin mestti enjoy..buang jauh2 mala petaka, gaduh2 nie.. o.O

Mr ProPiTo said...

aku da tutup la... tak sanggup dengar cemuhan orang..huk3..aku nak nangis ni..
Karang ko bagi kaw-kaw kat aku.. tak ke naye..huhu

ween said...

erk. kau sound aku eh Melz? aku baru je sent email kat kau last week. ok la, ok la. aku x sent lg. sorry. lepas ni aku guna comment box saja.

bak coki2! ;p

Melz said...

LORD ZARA 札拉 : erkk haha

Melz said...

hBz : eh aku dah cakap awal2 aku tak gaduh haha.. aku tegur jer tuh :) miahaha

Melz said...

Mr ProPiTo : adui aku tak bagi kaw2. haha ayat aku lemah lembut :) rugi kau tak baca haha nak ke tak nie ? miahaha

Melz said...

ween : haish..kau nie..mana ada aku point kat kau hahaha..kau bagi aku tips tuh :) sedang praktikkan :)

nursarah87 said...

Melz, jika blog ku ada melanggar etika2 tersebut sudilah menegur juga..kgkdg tuan blog terlepas pandang..

♥miszluna™ said...

aku sentiasa syg blog belu2 ko ni =)
hehehehe...

Melz said...

nursarah87 : mel pun ada kurangnya . sebab tuh mel selalu bertanya ngan visitor mel . sebab kita tatau salah kita kadang2 kan ? :) kita buat best jer . tapi orang tengok tak best :)

woraite mel akan tegur jika mel nampak :) tapi mel x suka mencari kesalahan orang :) hihi

Melz said...

♥miszluna™ : belu2 yang dah statik :) thnx huda haha coz bagi tau aku miahaha

♥miszluna™ said...

huhu..
=)

no hal la..
hee..
aku suka belu2 ko ni..
lawa betoi..

huu..
jarang aku puji belu2 lawa
sbb aku x suka belu2..
huhu..
=)

ngehngehngeh..
laju betoi ko fix..
betul2 mr.fix la ko ni..
huu..
statcounter best x?
shhh!
jgn ckp kuat2

hisham said...

ape yg bro ckp tu sume btl..aku no komen..aku sokong bro...hehe..tp lawakla yg tegur bro tu..hhaha..biarla bro...org lain tau sape bro...tk cre

notso_violet : seindah bunga seri pagi said...

saya panjang tapi tak besar. boleh tak tanak terasa :p

fiD said...

blog kan utk berkawan, nape perlu bergadoh? hurmmm, apelah budak tue...

Noorlaila Mohamed Nor said...

aku terasa laa
sebab aku rasa mcm aku sombong gila
pastu suka menyampah kat bdk2 baru yg suh aku folo dorg tu

Melz said...

♥miszluna™ : hahaha mr fix? jangan label aku tuh..kang kecoh miahaha

neway statcounter tuh macam problem la..aku taruk tapi takde function ntahla..mungkin sebab aku taruk
whos.amung nie kot

Melz said...

hisham : haha taw tape..aku senyum jer baca miahaha

Melz said...

notso_violet : seindah bunga seri pagi :terasa jer kalau nak miahaha :P

Melz said...

fiD : blog juga boleh cari gadoh beb :) isu macam2 leh kemukakan ahaks .

Melz said...

Noorlaila Mohamed Nor : haha yang pakse follower tuh ? huhu tuh kita nak terasa wat apa. dorang tak paham maksud follower tuh untuk apa kot . tuh yang pakse2 :)

♥miszluna™ said...

haha tarak kecoh munye lah..
huu..

apesal x jd?
ko slh setting kot?

btw la kn..
aku suka entry ni..

erm..
kdg2 rs nk quit je blogging..
gado sn cni..
manyak x syiok ohh

rs x tenteram
=(

Melz said...

♥miszluna™ : hoho jangan benti..kalau kau benti. orang tuh lah menang hahaha..kalau aku ? Sorry lew takat benda camtuh..pui ahahaha

♥miszluna™ said...

ok aku pun nk pui gak
ngeh ngeh ngeh =D

dulu aku ingt lg ms mula2 tjebak blog ni
aman damai je aku rs
seronok sgt..
skrg..
aduiyaiii~
mcm2 isu..
sedih aku..
kesian pun ade..
tp sume ni byk mgajar aku
=)

MissNera said...

salam melz..
membaca entry kamu smbil meratah milo.. naseb bek xtersmbur..

btw..
xsalah bdk umo 10 tahun tegur 'remaja' umo 20.. ye idak? di ibaratkan sprtimana kata mamat tu kat kamu yang baru katanya berblogging.. lagi telus dan jujur gitu.. hehehe..
kekdang tip2 bdk umo 10 tahun ni lagi terer dr 'remaja' umo 20 tu.. hehe... (xfaham? fhm2 kan ler... :P)

aLeen aVriL said...

ermm....melz tgh mara ker mase taip entri nih....huhuhu...

ade ek org cm tuh???klu kiter nih blogger yg baawu nk bjinak2 dgn dunia blog nih..mang bdose ker klu nk bg tips or tutorial ker aper ker...aper ler dorg tuh....xde musuh nk crik musuh..

melz rilex suda..xpyh layan sgt manusia xbetoi cm dorg tuh..huhuhu..

Ku aFiF said...

salam bro..mungkin aku tak kenal ko sape lagi..mungkin juga aku pernah jadi silent reader kat sini..

aku rasa la, baik ko sabar jela bro.. cakap berbuih pun tarak guna kan.. nak tegur tu cukup la 3 kali aku rasa.. diorang ni memang manusia yang dah lupa diri bro.. umpama lagu amuk yang suka gak la aku dengar dulu..tapi tak ingat tajuk..haha

rileks la bro..diorang akan jatuh la tu kalau teruskan mcm ni sikap dan etika diorang berblogging..

Melz said...

♥miszluna™ : hahaha tau xpa..mmg banyak mengajar.. aku suka betul benda2 camni..ada yang ingat dah hebat..pastu lupa diri miahaha

Melz said...

MissNera : nasib baik tak tersembur haha kalau tak rugi! miahaha

owh yang tuh mel faham haha

Erin said...

hai.. saya menengok aje.. harap2 blog saya dan statement saya di gengblogger tidak ada menyentuh hati sapa2.

Melz said...

aLeen aVriL : eh tak marah pun time tuh.haha siap makan eskem vanilla lagi :) mel relax jer . point disini menegur kalau mereka terlupa ;)

y@n@ M!B said...

asal bc blog yg femes je mesti ada n3 psl mende ni..ermm..xtau nk komen apa..huhuhuhu~ peace! \/(^_^)

Melz said...

Ku aFiF : tape kita berkenalan sekarang hihi :) .

aku tulis ini pun untuk kita ingat bersama ;) dan bagi mereka terasa . nak serang aku kat email apa kejadah ? huhu tuh point aku . nak blogging biar berani baru macho ye tak ?

Melz said...

Erin : hoho takde pon kak erin :) saya menulis kerana ingin mengingatkan ajer . sye pernah berada di atas tapi kita kat atas tak selalunya diatas rite ? :) pendapat dan pengalaman itu penting rite ? :)

Melz said...

y@n@ M!B : uish mel mana la femes oit :) blogger biasa jer haha.. masih banyak yang nak belajar :) enjoy blogging keh

izzahfarhana said...

part agama tegor,tapi sndiri pun bt slh disisi agama.pelik.itula bila dah nampak kuman sebelah laut gajah dpn mata xnampak.wiiiii~

maisyara pot! pot! said...

na tny... na tny... ade kah blog mai humble? wahahahah!!! bnyk kutuk owg ade laaa......

but, sian pade manusia yg tiade telur itu... da abis kne mkn erk? xD

cikTi said...

oho melZ.,.
bguhla ko wat ntry nih,.
ak tngok ramai bloggers dg gadoh2 sesama sndiri.,.
ak pon xdela nk g msok cmpor,.
kang ak plk kena hempap,.
keh2,.

bgus2.
jage etika kan.,

Eyriqazz said...

Well said Melz,

Kalau salah tegur2lah biar beradat.Manusia mana yg tak pernah buat salahkan?Kita tak selalu akan berada di atas...Traffic naik pun mungkin dari blogger2 baru...

Well Done Melz..U really have my respect...

zures said...

sapa tu mel..aku ke yang ketinggalah...jgn termasuk blog dia udah le....gtau mell sapa tu...tatuuuut....

Melz said...

izzahfarhana : haha peribahasa terbaek ! aku baru tau nie ;P

Melz said...

maisyara pot! pot! : kena makan ngan sapa tuh ..huhu tataulah lantak depa la kan ? Miahaha

Melz said...

cikTi : hoho actually . entry ini bukanlah cari gadoh..tapi cari kedamaian dan teguran :) jika ia tidak boleh diambil . apa yang boleh aku buat untuk puaskan hati semua orang ? hehe . so yang takleh terima , go on dengan blog mereka . aku tak rugi sesen pun :) nuffnang tetap bayar aku dengan buffered2 nie miahaha

Melz said...

Eyriqazz : yeap good point :) tanpa blogger2 yang baru nie . siapalah kau ? dan siapalah aku ? . Fikirkan ahaks

Melz said...

zures : haha actually mel tak berapa suka nak burukkan orang . mel buat nie random . sapa terasa . so terasalah dan ubah lah hehe

miNt said...

hormat-mghormati tu ak setuju.^^

..

mungkin dia tak baik.
tapi dia bangkitkan isu agama untuk mengingatkan diri sendiri barangkali.

senang je klo baik nk jd jahat.
jahat jd baik itu memakan masa yg panjang dan bukan semua org nampak akn kebaikan yg seseorg cuba lakukan.

orang yg terasa dengan kata2 org lain, kecenderungan untuk salah faham akan tindakan orang lain itu adalah tinggi.

'Kita tidak boleh memuaskan hati semua pihak' kan?

mungkin kau tak puas hati, tapi mungkin jugak itu cara dia.

dia tak boleh nk puaskan hati semua orang kan?^^

dan bg ak blog tu ialah alter ego kita.
bukan semua yang ditulis adalah kebenaran.
mungkin juga cerita rekaan dan kita telah salah faham maksud yg cuba disampaikan.


wohohoho..
okay ak lapa.
jum makan.
ngahahahaha..;DD

beautiful_rose said...

erk,x phm aku...sane sini aku tgk blogger asek nak dok gado jerk..sane sini aku tgk mcm2 kutukkan pelek ohh...knp mst nak gado yerk? hurmm....

enyheartsdiamond said...

mcm tau ;))

anonymous said...

inikah anonymous yg dikatakan e2???jeng jeng jeng....hieeeyaaarrghhhh...jurus pengunci kematian....keccciinnngggg~~~!!!

ok aku tipu,aku x pandai jurus tu...ngahahaha...

jemput kawan2 ke blog aku...

Melz said...

miNt : mungkin kau tak puas hati, tapi mungkin jugak itu cara dia.

hehe aku tak pernah cakap aku tak puas hati.. didalam entry ini dah ku cakap awal² " Bukan nak cari gaduh tapi aku menulis kerana aku perlu menasihatkan kau dan menegur " hehe

jom makan..tambah kalau dah abes hehe

Melz said...

beautiful_rose : haha betol tuh..aku pun pernah tengok..tapi ingat ye. ini entry tips dan teguran :) aku xda caci kot haha

Melz said...

enyheartsdiamond : siapakah? haha

Melz said...

anonymous : aku point anonyMOUSE hahaha tikus mana tah menyalak miahaha

Mr. Cuz said...

berani biar macho baru mantap bro..ahakz..aku dh usha melz..bkan aku jer..ramai lg yang kene..rasanye dalang yg sama la..cis..

Melz said...

Mr. Cuz : tula pasal..haha entry ini aku bagi direct terus :) tak de selindung2 miahaha

fhad said...

wa rase wa taw entry ni tuk sape? xde kene mengene ngn lu.. tapi lu bgus bg pandangan kat dorng.. wa bukan nak cakap ape.. dalam dunia blog ni macam2 ragam ade.. ade yg lame nak tunjuk pandai dan kadang2 ade yg baru nak tunjuk pandai gak.. so masing2 x sefahaman.. tu jadi perang blog tu.. so bg mengeratkan telor2 mereka yg layut wa wat gath kasi ukwah skit same2 blogger... wahahaha

Khairi said...

ni gado2 ni ada harapan nak jatuh cinta orang kata.

apesal ni adik2 sekelian. Kalau tension sila ramas telur, eh, ramas bola sponge.

miNt said...

ah.
tipu.
ko kata ko terasa.
hahahaha..;DD

..

bila masa ak kata ko gaduh?^^
;DD

Afifee said...

Biasa la tu bro...org bukan bleyh tengok kita hebat sikit mesti dengki n asyik nk kondem je kan.. memang dh lumrah kot xkan pupus org cmni.hehe..nyway relax je cool lantak ler org nk kata apapon..guna prinsip "Ini blog kita, bukan blog dia" haha boleyh ke prinsip cengitu.. :)

azham94 said...

Ish.
Kadang berblogging ni leh wat kita gila.

:(

~pendekgemukbertompok.~ said...

urm,saya taktau ni ditujukan kpd siapa dan tidak mahu tahu..eheh..dulu2 saya pernah ada blog private, pastu bloghopping usya2 orang punye...skang bila saya start blog balik, dunia blog ni dah berubah sangat...mana hilang keamanan yang ada dulu..hehehe...world peace;)


xoxo
pja

Nescafe ais said...
This comment has been removed by the author.
Nescafe ais said...
This comment has been removed by the author.
Nescafe ais said...
This comment has been removed by the author.
{lumut} said...

blogging gune otak la weh..bukan gune telur..

melz..sehat??

bagus kau ade point kat sini..

ramai yg dah lupe diri.
cam haram.

Hanafana said...

hoho..blogging gaduh2 nih susah tol la..
toksah layan cenggituh..

senyapkan diri.Diam tak bermakna takdep isi. Diam lagi menunjukkan yg kite nih lebih matang, lebih boleh menilai sape yg betol dan sape salah..

SasHa Lee said...

ehh itu aku kah!!! oh nehi3.. hehehe.. cool keh.. wat tak tau jer orang macam tue..

Farhana said...

10 thumbs up plus jari kaki skali untuk entry ni.. Hehehe.. Try laa belajar ikut resmi padi, bukan lalang.. Kan melz? ;)

Bak kata pembukaan entry joe.. Salam 1 Blogger.. Heehee.. ;)

eykameow said...

yup. setuju beb. kalau x ley terime teguran @ sindiran dlm dunia blogger ni mmg bukan seorg yg tegar lah kan. Btw,masing² ade hak nk suka @ tak. bg aku..ni normal lah. tp part kau ni.. mmg org yg xnk gune link or tayang spe dye tu di panggel silent reader yg tegar dowh. betul x? bile dye trase bru dye nk komen. itupun x letak link. Porahh! takyah layan mel. ppe pown. aku suke entry ni :] keep on posting syggggg~~~ HAHAHAHA

Auliya Faz La Haya said...

nak tick cam fesbuk la.... i like..
yaa betul melz betul..
yaya sokong..150/100

tirah watif said...

ya, 1 malaysia!
yeah!
go malaysia! go bola!
3-1 beb!
happy! happy!
haha

@juera said...

alaa..dh nma mnusia..mna de sume yg perfect..org yg bsikap negatif ni jgn tllu diambil kisah sgt..lantak p la..jnji x kaco aku da..

Eyriqazz said...

Melz ,

Camne nak buat widget dropdown cam soalan bocor STPM tu?Menarik...ble buat tutorial...

Eryati said...

sapa ka org itu?...peduli la bah dia...dengki tu

~@k1 is @utuMn!~ said...

bila melz bersuara!~
erkk.. sakit perot...
ok2 out dl..

p/s: ad gak nk bg email kt ko kn?
cm katon je prangai?
ahhahaha

MushiGirlz said...

bukan aku kot.. aku nak bukak email pun malas.. hahaha..

Redbloodsnow said...

alahaii..sabar melz sabar. ape yg penting, ITU BUKAN ZIE a.k.a REDBLOODSNOW...hahahaha :P

ahleng ariKen said...

entiti tu hantar email semata-mata nk kutuk ko jek??pergh....baek tido dribuang masa hantar email..haha

Melz said...

fhad : jauh la bro kau punya tempat bergathering..haha buat mini jom ? 10 - 15 orang haha kat areal kl aku go nyer

Melz said...

Khairi : kalau beliau perempuan..mungkin? miahahaha kalau laki apa pekdah aku nak jadi gay miahaha

Melz said...

miNt : sila paham entry ini :) bagi aku takde langsung aku nak cari gaduh ;) ahaks..point aku disini tegur ok? dan aku nak buat dorang terasa . terasa dan gadoh lain makna oraite? ahaks.

Melz said...

Afifee : hahaha sentiasa cool :) tapi kadang2 kena hot tapi cara sinis sikit miahaha

Melz said...

azham94 : kadang2 jer bro :) elex²

Melz said...

~pendekgemukbertompok.~ : haha tau tape..lain gila. 'orangnya' dah kurang rasa hormat. mungkin dulu blogging untuk memaparkan ciri seorang penulis yang tegar haha . sekarang ramai cari populariti aduh

Melz said...

Nescafe ais : eh takkan kau plak.. haha.. aku tak gaduh..aku pun tatau apa yang depa tak puas hati ngan penulisan aku hahaha . tuh yang aku timbulkan sikit jer..tak banyak pun miahaha

tape typo tu selalu :)

Melz said...

{lumut} : hahaha tautape.sakit jiwa kalau yang dah lupa diri tuh..miahaha . yang takleh blah kutuk direct uh miahaha..

mel sehat lumut ? hihi

Melz said...

Hanafana : diam mmg boleh diam..tapi takkan nak orang pijak kepala kita? fikirkan..kita ada otak kita fikir yang terbaik dan jika orang tuh salah kita tegur. kalau kita tau yang dia salah. dan mereka2 memberi tahu benda yang salah..takkan kita nak diam diri? ahaks. renungkan

Melz said...

SasHa Lee : nehi²..oraite i'm cool ~ HIHI Biru itu cool hahaha

Melz said...

Farhana : joe ? siapakah beliau? wow 20 jari la ye? haha

Melz said...

eykameow : Kesian lak kat dorang kalau mel tak layan..macam cakap sorang-sorang..miahaha..kang gila kerana blog.ah sudah. payah tuh kah²

Melz said...

Auliya Faz La Haya : i like? hihi thnx jangan dislike ok miahaha

wowo 150/100 . nisbah terlebih nie

Melz said...

tirah watif : layan bola meh ? good2 haha neway chayo! :P miahaha u happy i happy boleh ?

Melz said...

@juera : betol good point " mana ada suma perfect " hehe so fikir yang ada lagi hebat kat atas sana :) hihi

Melz said...

Eyriqazz : hoho patut nie tanya di AskMelz :) tape nanti mel tolong na

Melz said...

Eryati : haha tatau la sapa..pakai email yang tak pernah nampak haha ..sanggup gitu buat email macama anonymouse..punya la penakut miahaha

Melz said...

~@k1 is @utuMn!~ : eh sakit perut? hahaha meh sini makan pil ceketeon miahahaha..

Melz said...

MushiGirlz : haha kena rajin lain kali bukak email nie..sebab kadang2 leh menang kete 10bijik , banglo 10 tingkat haha..pastu ketawa dekah2

Melz said...

Redbloodsnow : hoho takkan la REDBLOODSNOW. mel pun takut miahahaha.. neway sentiasa bersabar nie ahaks

Melz said...

ahleng ariKen : tula pasal haha..ingatkan kalau dia hantar email

"melz nak mintak sign!" pergh tak terharu aku kalau gitu? mihahaha

Fhad Boulala said...

nak wat kecil2an wa xde hal.. tapi pas blk genting lah ok.. papehal roger.. lu kumpul kawan2 blog lu coz dorng peminat lu.. mesti nak jumpe lu punye.. hahah.. kite main bowling beramai2 dan beronok2 ok gak..

Melz said...

Fhad Boulala : aku dah pernah nak baut..hehe dekat OU hehe tapi tarikh belum fixed lagi huhu

farenova said...

sapekah orgnya itu?... eksyen betul kedengarannya..huhuhuhu sabar yek,

YanTzYanTtiE said...

Melz ku choki2...
jgn gado2 kayh.,..tak baek bebeh (^_^)

Wanita Itu said...

kena gaduh ker kalu nak berblog?

halahai..

Melz said...

farenova : masih bersabar hihi :0

Melz said...

YanTzYanTtiE : oraite ;) ahaks..meh2 nak 2

Melz said...

Wanita Itu : actually tak gadoh pun..just tegur jer hihi

iniCIK yASmin said...

i nver thought tat blogging smtms can be t00 serious n can cause trouble..wuwuwuw..but tats how life kan...cm 2 blog x femes pun xpe..x coz a lot of trouble..heheheh

Melz said...

iniCIK yASmin : ada orang blogging serious kerana duit :) ada sangat ! hihi dorang jadikan blog sebagai tempat untuk mendapatkan duit untuk sara kehidupan :) itulah full time blogger. masing2 ada pendirian dan motif untuk berblogging. ahaks

YanTzYanTtiE said...

huhuh
nah nah amek 2
1 i simpan dulu k =p

fiqa said...

betul betul betul...fiqa bagi sokongan seratus peratus !! dalam berblog nie memang ade etika yang perlu di jaga..memang blog nie hak individu, tapi, blog nie, dibace oleh seluruh lapisan masyarakat...jadi blog nie perlu digunakan dengan cara dan kaedah yang betul agar blog nie tak menyimpang dari tujuan asalnye :0

miNt said...

mel oh mel..

sila fahamkan apa itu,
"bila masa ak kata kau gaduh?"

maksudnya ak tak kata kau gaduh.

kau dah salah faham di situ.

maknanya ko perlu lebih mendalam mgkaji kata2 dan mksud org.

"jangan gelojoh."
ak salu dgr org kata gitu.


ko tak paham ke?
alamak..ape ni??
wohohohoho..;p
hahahahahahaha..;DD

selamat makan tengah hari.

Melz said...

Mint : actually aku tak berapa paham apa yang kau nak sampaikan . dan mungkin disebabkan itu aku salah paham :)

selamat makan tengah hari ~

unwanted said...

test2..
takut keluar anonymous je utk nama aku ni..ha3..

'gaduh' sikit sbb salah faham tu x la kisah sgt.
tp jangan la kutuk2 sampai menghina..:)

Melz said...

@unwanted

Hoho tau tape bro :( suka suka depa kutuk na

eschalalala said...

haha.aku suke penulisan kaw brader

Precious said...

Huh uhhh ... tingat dulu dulu duluuuuuu .. masa aku kena, punyalah sakittttt! Tapi, peduliks, kanz!

bungakuning . said...

btol , saya dah penah kena , blogger tegur tapi xkena cara .terasa!

Mr Kamikaze said...

Tenang bro...manusia tak lepas dari sikap cemburu dan dengki mendengki broo..

BeaN MorENo said...

cun bro...ahaha...gua memang setuju la sgt...diorang ni cite nak orang panggil otai n bajet bagus!!!

Aus said...

aiyaa..
ini kesah pun muncul balik ke melz..
ahaha..selamber je..orait !

lurvemyblog said...

heh bro..
rilex keyh? :)
xleh blaa btol ar..
tgh2 sound leh lak
wat lawak sal 1melesia tuh..
hehe

liyanaKim said...

waaa. respect lah sama lu mel! huhu, keep it up

f.A.r.A.h said...

follow blog yg rasa nk follow jew.
your blog sgt best!hee

she said...

wah...meletops suara hati mel hari ni ye...

Yutaka Mushimura said...

sangat bagus nasihat nih...tq bro.n i'm going to follow blog nih.yeeehaaa!!

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo