Tips Dan Tricks Untuk Menjadi Jahat ( Traffic )

Dec 3, 2009

Kah² berdekah aku baca title nie walaupun aku sendiri yang tulis. Menjadi jahat bukanlah jahat sampai nak bunuh orang , tapi dah namanya tricks kan? so ikut korang lah , tapi ada baiknya daripada buat Club Nuffnanger yang tengah hangat sehangit hotFm . Sudah² la tuh , kita sebagai seorang insan blogger yang matang kena berfikiran jauh dan betulkan apa yang salah serta salahkan yang mana betul ( Ohh jahat disitu ) .

Tips yang aku maksudkan ialah "PING" blog . Korang tau tak yang ping blog boleh memberikan blog korang traffic yang mengancam ? Aku disini hanya ingin memberikan 3 sahaja untuk korang layan dan fahami . Kalau korang nak lebih meh sini Coki² 3 bungkus .Click pada gambar sekiranya berminat . Perlu ke aku paksa ? kah²

GengBlogger

ImCurtain

InnitNuffnang

Ketiga² web diatas mempunyai fungsi yang sama namun berbeza dari segi Nama dan aturannya Tujuan utama web² diatas adalah untuk menaikkan traffic di blog korang kerana ia membantu korang untuk Mempublishkan dan popularkan Entry terbaru dari blog korang kepada khalayak ramai .

Kepada yang belum ada benda² basic tiga nie , silalah rajin²kan diri untuk mengsign up dan mulakan buat yer kerana benda ni bolehlah upkan Traffic korang <60unique>

Baiklah , Pertamanya please kepada yang taknak gunakan tricks nie silalah blah dari blog aku secepat mungkin kerana aku tamao Entry kali ini dijadikan bahan untuk korang hina kerana aku rasa ada baiknya aku bagi tau tricks ini supaya kita dapat berkongsi . Niat aku berkongsi itu ajer . Kalau korang salah gunakan , Begone pest.

Bagi aku , wajibkan atau sunatkan 3 website itu sebagai tontonan korang dan sekiranya korang nampak diantara kawan² korang yang sudah mengupdated blog , silalah "vote , nang atau click" kerana dari situ setiap vote atau nang atau click akan dikira dan dijadikan TOP POST dan sememangnya TOP POST akan sentiasa dipandang oleh orang lain dan dari situ juga mudah untuk kita mendapat traffic . Gunakan konsep Win-Win.

Aku harap Entry kali ini dapat menolong korang sedikit sebanyak tentang bagaimana menaikkan traffic kerana aku menulis menggunakan pengalaman yang telah aku lalui sejak aku hingusan lagi kah². Maaf sekiranya entry kali ini aku selitkan Humor kerana sejak dua menjak ini entry aku banyak berkisarkan "Nasihat" yang keras/lembut ayatnya dan ramai newblogger yang berasa sungguh down . Aku disini hanya ingin menolong , neway aku akan kerap memberi tips kepada newblogger untuk terus maju , Come kita naik balik okeh ! hihi

Yang baru kita pimpin ,
yang lama kita hormat ,
yang baru kita belajar ,
yang lama kita memberi .

"menulis pada pukul 3.30am tak leh tido mak!"

70 Comments:

Mus said...

aku baru jer guna imcurtain..

♥miszluna™ said...

hahah..

aku gn innit slalu

:P

lps ni leh gn yg len sm..

thnx sifu!

♥miszluna™ said...
This comment has been removed by the author.
♥miszluna™ said...

ala x jd 1st..
so aku delete

zaiMi said...

aku penah guna innit nuffnang tp sempat antar 2 post je.. pastu dh malas dh.. hahah

Melz said...

Mus : aku pun sama :P hehe sekarang gigih menggunakan :P hik²

Melz said...

MizLuna : hahaha guna² ! , eh tape la tak jadi pes :P

Melz said...

Zaimi : haha uish jangan malas! :) keh² rajin² kan la lepas nie okeh

madabouteverthing said...

nie tengah belajar2 cam ne nak guna innit nuffnang nie..
thks

aNiSa hANg tUaH said...

aku tak gune sume tuh
isk..
sedeynye
nanti aku gune kannye

thnks melz

Putra Al-Maliki said...

kene cube nih.. bagi google rank 2 pulak lepas nie.. =)

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

HaSue said...

tq share tiga2 tuh.aku penah guna IMcurtain jek...tp x menten..ngeee..pasnih kena menten laa kalo guna kot ek..atau nak try yg len tuu..

ween said...

thanks for sharing :) nang u! eceh

Noorlaila Mohamed Nor said...

kdg2 je guna innit
bila rajin nk bukak
:)

Mr. Cuz said...

perkongsian yg bagus bg mereka yg belum tahu..hehe

ieQa sWetLuv said...

bagusnye org lamer gtau mende2 cmni..kalo x mmg x tau pon hehe... maceh.. =)

teddy_froggy said...

tenkue2...
bley try nie.. (^_^)

SeE-DaH said...

hoh? benda pe plak nih?? haha.. adoih,.. mcm2 bnda kan.. ad kat lam dunia blog ni.. keke..

seb bek bca blog ni.. atleast dpt jgak tau kwujudan bnda2 ni..

TQ.. :).. nk try pas ni.. lalalala

mello said...

tips yg bsg melz! =)

aku dh try dulu yg imcurtain tu..

Solehah said...

ok..tq

Mr.Clive said...

hmm...stylo gak

LORD ZARA 札拉 said...

hehehe~

aku guna 1MCurtain~

=]

Melz said...

Kepada Komentar :

Terima kasih kerana menggunakan khidmat entry ini dan terima kasih kerana menyokong entry ini .

Sama² ye hehe

QieFLy si Dolce said...

ko takye risau mel....kita orang sentiasa sokong ko....coz ko tak kedekut knowledge...sharing is caring... :P

Melz said...

Qiefly : hihi thnx kerana menyokong :)

farra-eng said...

a'a m'gikut p'merhatian ramai dh hilang smgt nak b'blogging. Dalam beratus list link kwn2 hanya separuh je aktif yg lain dh x tau g mana. Aik ttbe me tngalkan comment lak kat sni hahaha

sue said...

good entry la meltz...oppss melz..hehehe

Melz said...

farra-eng : hihi apa salahnya tinggalkan comment di sini :)

Melz said...

sue : uit nak kena gigit ke ? hahaha

fiD said...

ok tq bro, nak koin t

Melz said...

fiD : Woraite ;) ahaks

MissA said...

thanks for the tips :)

http://teratak-impianku.blogspot.com/ said...

only me yg tersilap pk meltz..hahahaha

Melz said...

MissA : hihi what about Tricks ? hihi

Melz said...

Sue : hahaha Sokeyla sue . just kidding , takkan la mel nak gigit sue :P

chokio_nia said...

trase aku melz ko halau aku dr bace entri ne..aku tanak wat tapi aku nak bace gak..mane tau tbe2 terbukak ati..tp da ko tak kasi bace, tapelah..

aiyak..apsal emo ne tbe2??haha..aku men2 je..lek lah..haha

cikTi said...

melz,,
nnti ak try intai mnde2 yg ko promote nih,.
thnx 4 d inf0

Fatt Chin Choy said...

erk!
semua aku x pandai
huhu

Cik aiNa said...

baru berkesempatan bace entry ni wehh..huhuu. bagus2 aku nak try

acap2405(1169) said...

saya guna IMCurtain jer..negaraku.net kurang skit sebab trafik kurang..IMCurtain jer trafik mengancam..hohoho..geng blogger tak cuba lagi..

Melz said...

chokio_nia : miahahaha chokio dah pernah kena tembak ngan senapang gajah tak ? miahaha pandai emo ngan mel erk! dush²

Melz said...

cikTi : ur welcome :) hehehe cuba je tak rugi pape pun cuma rugi 5 minit kot sebab nak ping tuh :) ahaks

Melz said...

Fatt Chin Choy : hehe ada tutorial dia fatt :)

cybernetic88 said...

sbnrnya bnyk aku dah join ni. xpi ape slhnye. join jgk. wakakaa =P. tq bro =)

Melz said...

Cik aiNa : try²..untung kalau pakai hihi

Eyriqazz said...

Melz :Good tips.Aritu saya dah onkan melz tapi Melz tak online pula.Kalau tak ble bertanya2 tips lagi.I enjoy reading ur blog.Berinformasi dan mengujakan.Hehehe...

Melz said...

acap2405(1169): gengblogger senang je.tekan ping je terus kuar hihi selamat mencuba okeh

Melz said...

cybernetic88 : wakakak tak salah pun tapi makin hot la blog kau hihi

Melz said...

Eyriqazz : hihi masih banyak lagi tips² yang belum di publish . takut orang kata apa pula :P hihi

YanTzYanTtiE said...

huhuhuhuh..
nah 3 choki2......
meh ajar me more advance tips!
hahahhaa

Melz said...

Yan : kah² 3 je.. nak 3 bungkus miahahaha

miss zeila said...

hye...
baru nak berjinak2 ngan innit...
tq..

farenova said...

tq melz..akak trus register kat geng blogger..huhuhu innit dah buat

Melz said...

miss zeila : actually mel semua tuh baru :P hik²

Melz said...

farenova : sama² kak :) hehehe geng blogger tuh best

YanTzYanTtiE said...

demand seyh...huhuhuh
nah *3 kotak.........kecil*
hehehe

Melz said...

Yant : eh mesti la demand ! nak wat stock miahahaha

Aisyah Rahim said...

Thanks for sharing...
Sharing is caring....
Nice blog...

Melz said...

Aisyah Rahim : Ur welcome . thnx for ur compliment

a1zudd1n said...

kena rajin klo nak trafik lebih ni..hehe

Melz said...

a1zudd1n : hehe yeap² kalau malas tapi guna tricks SEO , meta tags , crawler , spider etc :) hihi

miko si maruku said...

baru nk blaja suma nih..
best dpt tambah ilmu..
hehe thankz...

..nOj.. said...

yg lelain tu lum lg... tp innit slalu gak... sila nang sy ye... hahaha kate nk jalan berpimpingan(eh camne tah ejaan nye) tangan

Melz said...

Miko : hehe sama² teruskan ok

Melz said...

..nOj.. :haha woraite noj :) insyaAllah kalau mel ternampak :D

Cath J said...

Baik nyer hati empunya blog ini.. sudi membantu blogger susah... wakakkaka...

makaseh yer... ^_^

unwanted said...

baguslah melz..ha3.

aku masih lagi dalam proses mengenali ketiga2 tu...ha3

Aie Seifer said...

best2..bleh praktikkan..

Mr Kamikaze said...

Maklumat yg sgt2 bgus bro.!!!terutama blogger bru cam gua..hihi..

Cikgu Norazimah said...

perkongsian yang terbaik ! thanks ;)

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo