Tips Bergurau Di Kedai Makan

Dec 1, 2009

Dulu aku ada story Tips Perli Kedai Makan kan ? uhuks jom aku nak bagi tau plak tips nak bergurau dengan tokey makan .

Seriously time makan pun kita kena lah suka bergaul ye tak ? janganlah buat muka tak de sen lagi yerk . Kali ini korang kan dah kaya so sekarang kita dah boleh buat muka ada ringgit pulak .

Makan² Sampai lebam!

Miahaha , aku rasa kalau korang buat ini berkemungkinan ada extra charge akan dikenakan tapi kita takkan perasan sebab seriously ikut suka hati dorang ajer nak tekan baper kan ? Takpe , lantak doranglah nak tekan baper ringgit pun dengan apa yang kita dah sumbat dalam perut nie. Jom usha tips² aku mengikut situasi berikut .

Situasi 1
Melz : pergh makan tak sedap tak ingat . Nasi putih dia terbaik dari ladang.Oh kak tolong kira .
Akak : Apa kau dah tak reti nak kira sendiri ke ?
Melz : Bukan tak reti kak , cuma matematik saya mase tuh failed plak .Dah kira please .
Akak : Nie nak kira sekali ke ?
Melz : Eh jangan kira dua tiga kali kak , mahal jadinya takpun akak jgak yang penat .
Akak : Ekkk

Situasi 2
Melz : Makan apa yang best kat sini ye ?
Akak : Macam² ada dik , nasi goreng USA ,nasi goreng Pattaya ,macam² la senang citer.
Melz : Mintak nasi goreng daging biawak ada tak kak?
Akak : Ekkkk

Situasi 3
Akak : Ye bang makan apa bang ? ( cettt bang, nie gugup sket nie )
Melz : Makan taknak la dik nak minum ajer air apa paling mahal kat sini ?
Akak : Owh air macam² ada air buah ada , air tembikai ada , tongkat ali ada , Kopi jantan ada , semua ada la senang citer .
Melz : Euwhh semua ada ? Mintak air tongkat pakcik tuh boleh ? miahaha
Akak : Ekkk
Melz : tak² bagi saya SkyJuice ajer la yerk . ( bunyi pun macam mahal kan )
Akak : Ekkk

Situasi 4
Bang : ye bang makan apa bang ?
Melz : Taknak makan.
Bang : Ok kalau camtuh nak minum apa bang ?
Melz : Minum pun taknak
Bang : Abes abang lepak sini wat apa ?
Melz : Tengah tunggu kawan , kenapa takleh ke ?
Bang : Takleh bang , orang lain nak duduk sini jgak .
Melz : Ok lah kalau camtuh bagi saya Ais Kosong boleh la lepak kan ?
Bang : Ekkk

p/s : Orang kata kaler oren dapat menaikkan selera makan !
p/s : mungkin entry nie gelabah sebab aku ambil masa 10 minit je menaip ;)

28 Comments:

eiy_Da said...

i jd first komentar ke pe?..hehe..
sagt ske melayan citer rekaan kamoo..layanss..hati tension jd heppy..huhu

p/s : sowy kalo terskema hari ni..heheh

x-po said...

haha tips ni silap aribulan, makan penampar tuan kedai tu..hoho

Luth Textile said...

kalau aku jadi tokei kedai, aku halau je hang mel

kenwooi said...

ahaha.. interesting =P

kenwooi.com

[s][u][e][h][a][n][n] said...

camne rupa nasi goreng daging biawak tu.....uwekkkkk

hihihi lawak la :p

black_mel said...

haha..kene tuan kedai ok xpe la...ader kdai yg agak kureng skit,mntk air suam dia bg air panas..lps2 mkn x mnum tercekik lak..
pastu mntk ais kosong,dia cas 20sen..huhu..

~@k1 is @utuMn!~ said...

wah lme x jenguk melz!
miss u!!
u miss me x melz??
hahaha..
ehh! c2asi 2 n 3.. ak slalu buat..
tp x terlintas lak nk ckp nasi goreng biawak xpon ari tongkat pakcik! ahahh.. pas ni ley praktis!

Melz said...

eiy_Da : Cerita rekaan yang tak masuk akal :P miahahaha neway tak kesah la bini no 8 nak skema ke tak miahaha

Melz said...

x-po : uish garang sangat tuan kedai tuh :P miahahaha

Melz said...

Luth Textile : hahaha luth x baik halau kasteme . haha kasteme is always rite ;P

Melz said...

kenwooi : hehehe interesting ? :) hik²

Melz said...

[s][u][e][h][a][n][n] : ntah mel pun tatau lagi camne rupanya. tapi maybe ada seseorang yang tau :) kita tunggu je miahaha

Melz said...

black_mel : tuan kedai bermasalah tuh :P tak happening kalau nak makan miahahaha

Melz said...

~@k1 is @utuMn!~ : tula aki gi mana la kan ? :(

hahaha neway praktis jangan tak praktis !

eiy_Da said...

hahha..bini no 8?..da jadik trademark ke pe?..ahahah

aLeen aVriL said...

hahaaaaa...melawak jer ler melz ek..nk try ah nnt nk ckp cm tuh kat tukang amik order....huhh...

tgk muker diew jdik oren ker jadik ijo..huhuh

Hisham said...

bro situasi 2 n 3 tu dasyat la...hehehe..kalo aku jd tauke pn aku perambat bro ngn penyapu...hehehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

hahahhahaha agak2 xkena halau nan tokei kedai tue leh gak tiru idea nie..wakkakakaka

@juera said...

bgs jgk tips abg melz ni..msti tokey kdai tu nnti bg penedang free jerk kt jura ti..hik3..ape pn nice tips..bt tergelak di siang hari nih..ngehx3..

i.z.m.a said...

banyak dah dipraktikkan tu... hahahaha...

Mr. Cuz said...

tips yg no 3 tu ade keraguan ckit..haha
Akak : Owh air macam² ada air buah ada , air tembikai ada , tongkat ali ada , Kopi jantan ada , semua ada la senang citer .

aku ingat die ckap air buah dada..wakaka

Kujie said...

kalau tuan kedai tengah PMS, melayang periuk belanga tak pasal2 je..hehe

{lumut} said...

10 min je ko taip??hebat!

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

10 minit patut ler

abang: abang nak order air paip boleh??

hahahaha

MissA said...

abg: nak air ape dik?
melz: air sembahyang ada?

haha..ok, gurau2 je ni

chokio_nia said...

haha..ko tak kene sepak ke wat gtu??aku wonder..lol

aemyLina™ said...

tipz terbaek.. haha..

Lizz said...

muahahaa. baik punya story :P
mujur tokey itu bukan gwe melz. hahaha

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo