Siapa Visitor Aku ?

Dec 10, 2009

Hello² MarshMallo bak kata Mello yang stylo and MushMello yang inginkan Milo or kopiko ? haha sajer je nak sedapkan ayat , sorry bro Mello menggunakan nama kau sebagai mukadimah untuk Entry kali nie ahaks . Neway Selamat Siang kepada semua warga blogger haha aku curi ayat kau Siggplus . Padan muka kau , lantak pi la aku nak pakai ke apa miahaha.

Aku baru perasan minggu lepas kot analytics semua dah berubah
hahaha tapi makin smart gamaknya ye kawan² .

Dah Cukup! Aku nak story pasal Traffic untuk hari Ahad atau Sabtu mesti akan merudum. Betul atau tidak? tapi walaupun aku sumbat 3 Entry pun ia tetap akan turun .5 dan 6 adalah Hari Ahad dan Sabtu . Hajat aku untuk minggu ini nak kasi maintain traffic sekata tapi tak berjaya haha . Aku tak tau nak buat apa lagi untuk maintain Traffic haha . Korang ada Idea ? hihi Sharing is Caring is Lebing is Whatelse?

So persoalan yang mungkin aku boleh timbulkan daripada perbincangan hari ini ialah adakah visitor aku seorang pekerja , adakah visitor aku seorang pelajar , dan akhir sekali adakah visitor aku seorang Full Time Blogger. Sengaja aku timbulkan persoalan ini dan korang perlu menjawab diruang Comment okeh !. Malas pulak aku nak buat poll haha.

Lain² Persoalan
NotePad : Weh korang dah baca ke Cerpen Aku,Dia dan Kamera ?
Notepad : Betul ke Page aku berat ? huhu ?
NotePad : Kuiz 7 dah nak On Stay Relax dah Ready ?
Notepad : Entry behind the Scene Cerpen Aku,Dia dan Kamera akan di buat !

Sila Gunakan Ruangan Comment dibawah untuk menjawab.

89 Comments:

Nescafe ais said...
This comment has been removed by the author.
izzahfarhana said...

tingginyee hit melz.hehe

Melz said...

Nescafe : wakaka kasi bomoh mampuih. mmg traffic mencanak.. miahaha

Melz said...

Nescafe : eh tak jawab persoalan aku pun miahaha

Izzahfarhana : belum tinggi lagi tuh..nanti insyaAllah tinggikan lagi haha neway tak jawab soalan ! miahaha

author faethal said...

Sama la...Sabtu & Ahad dapat 150-200 unik ID pun dah cukup baik.
Aku PEKERJA SENDIRI..so boleh kata FULL TIME blogger.
Yang pasti..ramai guna internet opis berbanding rumah..

Melz said...

author faethal : haha pekerja sendiri ! aku tabik spring .

keje gomen ' bawak kertas kehulu kehilir buat bz ' adakah aku betul ? miahaha nie abang aku yang citer lew aku tak pernah keje gomen lagi haha

Jogger said...

aku jugak pekerja fulltime. tp weekend biasanyer aku jd silent reader... dan masuk thru handpone. so patutnya dia ada kira skali ar...

Melz said...

Jogger : eh fulltime workers kau rupanya ye jog. hehe owh yang blackberry tuh ye :) idaman ku miahaha

Nescafe ais said...
This comment has been removed by the author.
Melz said...

Nescafe ais : wakaka adui.. berat lak plak..kejab aku cuba fikirkan camna aku nak kasi ringan..kah² . blur2 .ada kot dial up.

YobSumo said...

takdelah berat, laju je.

gila banyak unique kau! tabik spring lah wei, kita ibarat langit dengan bumi. huh.

:: Feez_Mior :: said...

feez seorag pekerja.. weekend is time for famly.. mgkn sbb tu krg visitor kot..

Melz said...

YobSumo :yob tak jawab soklan hahaha..yang highlight tuh wajib jawab miahaha.. eh tadelah aku semua sama ngan korang . tak pernah aku anggap aku kat atas okeh ! aku nak guide semua naik atas yob :) enjoy blogging jangan diskriminasikan yeh

ariff said...

hebat2.

eyriqazz said...

Seorang pekerja...Part time blogger...Melz pula?

Melz said...

:: Feez_Mior :: Owh pekerja .. yeah u rite :D Family > Blog rite ! :) aip²

black_mel said...

wahhh...crazy liow..seminggu dekat seratus jgk nie...congrate2..

Melz said...

ariff : ariff tak menjawab huhu :( apa sedang anda buat ariff ;) hehe

Melz said...

eyriqazz : Was Full time blogger now Keja and part time blogger hahah boleh?

Melz said...

black_mel : seratus apa black? tak paham disitu..neway anda juga tidak menjawab persoalan hahaha

..nOj.. said...

siapa visitor aku? itu ke soklan nye... ok ok aku jawab skang...
org lain aku xtau tp aku adelah seorang pekeje gomen yg duk mengadap pc dari kul 8pg sampai 5ptg, kuar masuk blog sane cni... sbb tu korg punye blog tinggi rating ari keje sbb aku la tu... hahaha...

ari sabtu ahad bak kate nes tu adelah ari main masak2... lg pun tuttt berukban sgt la lembab... huh

aLeen aVriL said...

ok komen aku: bia ler ko nk mara aku pon klu ko xsukew aku komen kat sini……huhuhu…
aku ase penyinggah blog ko Fulltime blogger kot…klu diew sorg pekerja..mesti diew tuh pekerja sector kerajaan yang xbper ade keje sgt..keje mengrilexkan diri jer byk..huhuhu…..

tp kemungkinan sorg pelajar pon bole jadik jugak….diew singgah blog ko lps diew da siap kan pape psl exsaiment atau d alps mghavest d fb…so dierw tersinggah yooo kat blog ko…*tersinggah okei, bukan dgn niat*..miaaahhahahaaa..

Melz said...

..nOj.. : hahaha noj lawak! deNg! miahahaha gelak guling² dah nie mel tak pernah keje gomen lagi huhu..


Masak² weekend je ke? huhu

aLeen aVriL said...

aku ade bace jgk citew ko tuh…bole ler thn…panjang nau..tp aku bace smpai abes tau…

Melz said...

aLeen aVriL : wahhhhh tersinggah! tak patut ;P miahahaha tekilan sikit je. abes tuh aleen keje apa ? tak cakap pun miahaha

Melz said...

aLeen aVriL : wah semangat! itu yang panjang mel type miahahaha

cik eykameow :) said...

aku full time housewife. Lalala~ tapi klu weekend tu mmg jarang nk on9.. baek gi dating., HAHA. btw, blog ko best gak weyh :P

Melz said...

cik eykameow :) : la housewife ke ? baru nak masuk line maxis kah².. thnx for ur compliment eyka :) ahaks

Cik aiNa said...

wahhahaaa..
aku pn perasan klo weekend je..
hancusss terus

Melz said...

Cik aiNa : aku tengah plan strategy untuk buat satu strategy traffic yang aku pun tatau nak plan camna miahaha kau paham tak ayat aku ? ayat bm aku lately dah cam aram miahaha


kau account aku tau miahaha account yang berjaya ! yeahhh

Daffodil D said...

saya masih student! kuk-kik kuk-kik

Melz said...

Daffodil D : Aaa student ye daff . sekarang ada exam lagi ke ?

YanTzYanTtiE said...

huhuhu
**bg choki2 4 kat u**

░♥si lampu neon♥░ said...

aku student, fulltime blogger waktu cuti hahaha

ZihNuN FaTiN said...

saya masih lagi menuntut..part time blogger..(^_+)

@juera said...

giler rating abg melz..meletOp!!boOm!!
jura pnye blog rating x smpai riban2 pon..sadis di c2 ok..ahakz!

4 ur information jura kerja ngn gomen..krjinan utk blogwalking x lah sllu..kadang2 ajo..

UmiHariZahin said...

jalan2 cari kawan.. hehe...
visitor ni dari kalangan pekerja... :)
cerpen belum baca lg.. sat lagi baca.. siapkan kerja dulu... :)

ween said...

aku ialah seorang student merangkap part time blogger. eh, mcm mana nak determine either part time or full time? ;p

ween said...

tinngi hits kau Melz. caya lah! :)

yangyuyu said...

weeken ramai kuar dating tu yg tak blog bukan melz saja tp kebanyakan blog.

sebab lain, ada sesetengah member cuma ada internet access on working day (kat opis) so weeken tak denye rajin nak p cyber cafe baca blog..:)

itu je kot rasanya

Melz said...

YanTzYanTtiE : wah sekali 4 ! best haha kalerful ke coki² tuh yantz ? lagi la i lioke miahaha

Melz said...

░♥si lampu neon♥░ : eh neon . ingatkan kau sudah bekerja hahaha.. aku kerja nie pun macam full time blogger ! miahaha

Melz said...

ZihNuN FaTiN : haha menuntut bersama blog adalah perkara paling mudah untuk mendapatkan info rite :)

Melz said...

@juera : still low for me :D kena improve lagi tuh hehe. neway blogwalking diwaktu kerja agak bahaya.. haha dicekup abes tapi ntahlah mel tatau kejer gomen camne :)

Melz said...

UmiHariZahin :
neway betul jgak..mostly yang main blog adalah pekerja :D

hehe cerpen tuh 30 minit dikarang hahaha.. mel lagi suka mengarang menggunakan keyboard berbanding di kertas :D sebab tuh laju jer miahahaha

Melz said...

ween : full time blogger= 24 hours depan komputer tanpa ada kerja lain..haha

Melz said...

ween : eh ada lagi comment :D haha bese je tuh ween :) ada orang lagi tinggi tuh tapi mel masih merangkak lagi hehe

Melz said...

yangyuyu : haha mel sanggup gi cc semata² update blog :) addict gila kan miahahaha

Lady Fyza ;) said...

aha, melz sggup g cc? juz tuk update blog?

whoa, respect gila la ;P hehe.

btw, nice post.

ZihNuN FaTiN said...

betul tu cikgu Mel..haha..:p

Melz said...

Lady Fyza ;) : yeap . haha addict blogging punya pasal . tapi dulunya addict lagi gila viva ;) miahahaha

Melz said...

ZihNuN FaTiN : mel bukan cikgu ! miahaha takde dalam senarai list untuk menjadi seorang cikgu :) tapi ada side income untuk menjadi seorang penulis freelance :D

izzahfarhana said...

ahaha sy pelajar yg mempunyai belog.ok dah jawab cikgu.nak hadiah!

QieFLy si Dolce said...

page kamo berat mana ader....
lain la klu kamo letak animation or widget yg berat huhuhu....

tak baca lagi la cerpen kamo itew....
takpe2 mlm ni i baca....esok i komen boleh ker???

hahhahah

Melz said...

izzahfarhana : esok datang ke pejabat saya untuk ambil hadiah itu ok !

Melz said...

QieFLy si Dolce : hehe woraite ;) hehe thnx coz inform this ahaks

esok komen ? huaaa haha

y@n@ M!B said...

sabtu ahad tu holiday..ramai yg jln2 or relekskan mata kut..sbb 5 hari asek ngadap blog je..huhuhu~

Melz said...

Yana : haha mel nie plak tak kira hari . kalau tak tengok blog rasa tak betul miahahaha

YanTzYanTtiE said...

harusslah kalerful, name pun yantz yanttie yang kasi kan =p

Melz said...

Yantz : hahaha kalerpul macam pelangi i lioke ! hahaha

YanTzYanTtiE said...

hehhehe
suweeeeeeet =p

Melz said...

Yantz : Sweet like coki² kah²

sukiminna said...

pada sabtu dan ahad yang lalu .. kami sekeluarga telah pergi ke pekan untuk membeli barang-barang persekolahan untuk cucu mak yang tertua, bernama boboi.

Kami telah membeli pakaian sekolah, seluar sekolah, kasut sekolah dan pelbagai lagi yang berkaitan dengan sekolah.

Tiba-tiba apabila melewati sebuah kedai emas, emak secara tiba-tiba telah terpegun melihat sebuah gelang tangan. Kami pun singgah di sana dengan anggapan bahawa persinggahan tersebut bersifat sementara. Walaubagaimana pun ianya telah berlarutan sehingga dua jam setengah.

Di dalam perjalanan pulang kami tersangkut di dalam kesesakan jalan raya dan akhirnya kami sampai lewat jam 1 pagi.

Maka dengan itu saya telah terlepas peluang untuk penjadi salah satu trafik unik di blog Melz. Kesimpulan dari karangan ini bawaklah laptop kemana-mana anda pergi. Kalau ada wireless free boleh surfing jugak sambil tunggu kat kedai emas lama-lama. Kalau tak free, crack lah wireless tersebut menggunakan air-crackng.

akhir kata, buah cempedak buah bidara. majulah blog untuk negara.

------------------------------
wooha..macam mana bro karangan SPM aku? agak-agak boleh dapat A tak?

sukiminna said...

aiseh kantoi la..takkan pergi pekan sabtu dengan ahad sekali gus. dapat B ni karangan aku

Melz said...

sukiminna : wakaka . Nie karangan yang sangat bagus! miahaha sukiminna . buat cerpen please ! nie mel boleh bagi MelzPoint ke nak coki² ? kah²

---------------

Boleh dapat A1 nie . hehee

miera said...

deNGan renDah hati sya menjawab..

sya bukanlah orng yg da bekerja,masih belajar...

so,as conclusion,part time blogger je la...

ok,done!nk choki2??

Melz said...

miera : hahaha humble la miera :P hihi

coki² kena booking hahaha

CONNIE said...

menjawab soalan :tak berat pn page awak.okie je.

Melz said...

CONNIE : thnx hehe :) takut je sebab kalau mel berat tak kesah asalkan jangan visitor yang berat huhu :)

miera said...

booking??

ok,caranye?

tp booking je kan choki2 tu..f.o.c ryte?

deal?!hehehe

.:Fathiha Zainal:. said...

Adess.. Lmbt lak respon kt cni.
Sy pekerja yg wat part time blogging. Ngeee~~

YanTzYanTtiE said...

yes =)

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

aku seorang student melz..
time cuti sem camni..
bila2 mase jek aku dtg melepak kt blog ko..
t da abes cuti..
aku xtau la plak..
page ko berat lps ko tuka background kot...

Fatt Chin Choy said...

memang tinggi ler traffic ko
sesuai dengan entri ko sederhana panjang
update 2-3 sehari
ditambah dengan visitor yang tetap dalam 200-300 orang memang x mustahil

syabas2

sukiminna said...

nak point..boleh guna untuk shoppeng tak?huahaha

Melz said...

miera : hahaha kena booking sebab ramai yang nak :P miahaha oraite deal :P cett

Melz said...

.:Fathiha Zainal:. : hahaha takpe biar lambat. asal selamat .eh apa kena mengena ngan blog ?miahaha lantak pi la :P

Melz said...

YanTzYanTtiE : yippi :P hihi

Melz said...

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ : haa sekarang cuti meh ? boleh sangat mel onkan kuiz 7 nie :) hahaha neway thnx ye lyaa coz singgah jgak kat blog putih biru nie miahaha

Melz said...

Fatt Chin Choy : ala fatt hits kau apa kurangnya :) hehe aku masih baru dalam personal blogging nie banyak lagi aku perlu cari :D. neway sama² kita naik dan terima kasih atas sokongan yang kau berikan :) ku hargainya

Melz said...

sukiminna : boleh ! hahaha boleh buat makan , topup dan lain² :P kah kah kah

Irine Nadia MaRceLLo said...

eyhh nama kita gak ada kat sini..marcello..heheheheh..marshmallow...agaggaa

Melz said...

Irine Nadia MaRceLLo : hahaha kejab mel link terus miahahaha :P

unwanted said...

melz, aku seorang pelajar....ha3

Melz said...

@unwanted

hehe aku tau :D

aried said...

fuh, bergaya sungguh hits sni

mello said...

wahh xtau plak nama aku ada kt sini.. jpe kt google td..kehkehkeh

syg ko lbh melz..hahaha

yanmie said...

fuh bnyknyer unic visitor...mcm saya lak full time blogger..wakakka..tp yelah wiken je trafik mesti turun...huhu..

Make Dreams said...

is that your analytics? hmm its good i think, and i am sure that you have much visitor in here, and i thinks this is because of your sharing knowledge with your friends.

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo