Review Movie Paranormal Activity

Dec 30, 2009

"scariest movie of the year?"


Hah , setakat nie aku belum pernah lagi Review Movie kan ? haha Bagi aku Cerita Paranormal Activity ini sememangnya membosankan tapi nampak real dan kalau korang nak aku bagi rating terhadap cerita ini . Erm dalam 5 bintang ? Aku bagi 2.5 Bintang sebab aku dah tengok sampai habis kah-kah . Jom usha camna aku cakap cerita ini tak berapa nak best.

Review : Cerita ini semangnya lebih kurang macam cerita Quarantine ( 2009 ) yang korang boleh tengok sinopsisnya di IMDB . Tapi lainnya Quarantine - lebih kurang macam Resident Evil dan Paranormal Activity ini pulak cerita pasal Hantu yang duk kacau time tengah malam atau tengah pagi aa nasib baik tengah malam dan tengah pagi , kalau tengah petang camna ? memang kompem kena reject awal² citer camni kah² . Cerita Paranornal Activity sama dengan Quarantine sebab menggunakan tayangan 'CAM REC' dan biasalah nak nampak real kan ? uhuks

Paranormal Activity ini menceritakan tentang bapak dorang yang dah mati agaknya! aku tak berapa paham citer nie kah² sebab kejap jer terus night 1 , 2 , 3 , sampai berbelas² . Last² mati terus kakak dan maknya akibat tekanan la kot :P uhuks nasib la labu . Aku rasa kalau dorang belajar dengan Entity Malaysia boleh lepas kot kah² ntah la . Neway cerita ini average jer bagi aku dan tak baper nak menyerlah dan tak berapa nak meriah kah² sendiri tengok la yek kawan²

Korang nak tengok ? Mai Email aku bagi via Email :| Hihi

20 Comments:

Nedy Nadia said...

ape yg ko review pon aku tak paham. kah kah.
nampak sgt tak best nie. haha.

maKcik Yatie said...

tak paham ar citer ni...

farsya liana said...

humph..npe citer yg u cite nie len ngn ap yg i tonton eak..?cz as long as i watch the movie,there is no mom,or sister..even daddy..setahu i dlm cite nie hanya ad BF n GF..di tolong oleh psikik n a frenz of the GF..?u review sal yg mne ea..?

Eyriqazz said...

Melz tgk citer ni di mana ni?

Great Teacher Onizuka

milymir4e said...

xtually
sy pn da tgok citer ni..
tp mcm lost..
x paam pn..
hee~

GhOsToNe said...

x suke cite yg gne cam..

bosan!!!

a kl citizen said...

mm, tengok iklan macam best je

Hanida Lavida said...

I pun dah tgk paranormal.
tp i rasa takot nk tido malam. haha :D

anyway, clicked HP, Milo and MAS =]

hBz said...

arghh..aku letih betul movie macam ni.publisiti betul.hibernasi lg baik

|arieza| said...

tu la kan.. konon promo aritu gempak kan main.. konon starting tayang kt selected cinemas in selected countries je.. pastu konon2 ramai dok request mintak cite tu tayang kt tpt masing2 jugak.. alih2,, hampeh! hahahah mmg a bit bosan :p

eventho i love their idea of showing it bit by bit.. ala2 promosi gitu... kasik suspen n kasik org lain terkinja2 mintak ditayangkan kt country diorg jugak.. hahaha hebat! marketing je lbh :p citer dia, NAN ADO! :p

siggplus said...

best tgk cite ni, bwk awek..time suspen tu time plg best tu..haha

'AQILAH said...

dieorang kan couple, micha dengan sape entah nama pompuan ni...perempuan ni asyik kena kacau, sebb tu dieorang buat exprmnt setiap malam, nak tgk sape kacau dieorang...heeeeeeeeee :D

||| PöJìé PööH ||| said...

Citer nih slow giler babi ok!!
Pojie main fwd² jer..
Tp part last² tuh best biler entiti paranormal semakin bernia memunculkan diri mengacau mereka..
Tp ending dia nyampah, xtau what happen n how it happen..
So bagi 1.5 jela, sbb ada seram² wat meremang bulu roma..

aLeen aVriL said...

xpenah tgk pon citer nih..

::AnEp:: said...

nak cube tgk la..best ke tak...

cik EPAL said...

macam menakutkan je cerita ni..hehe...

eh! dah tukar header la :)

DaHLia said...

patutlah xde napsu pun nk tengok citer ni...kah kah kah..

Melz said...

@Nedy Nadia

ntah mel pun tak baper nak paham kahahaha sebab menulis dalam keadaan separuh sedar :S

nurleana.ramli said...

yela..muvee nie mn der psl daddy, sister ka mummy ka..just bf n gf...konpius betoi la melzzz..hehhe

at first bila tgk movie ni adik kata muvee original dan betoi dan jg xleh masuk mesia...tup2 tgk dlm utube siap ada interview dgn cast dia lagik..weyy rasa tertipu..borink pon ada gak tp mmg nmpk cam real..

anyway..im new here..haha

HAZWAN17 said...

sumpah bosan citer ni
myesal tgk kat wayang

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo