Movie Paling Best 2009

Dec 15, 2009

Hehe Sajer aku timbulkan entry ini iaitu Movie Paling Best 2009 . Yelakan sekarang pun dah nak masuk tahun 2010 . So aku nak jugaklah tau apa movie paling korang minat untuk tahun 2009 nie. Tak kesahlah movie tuh datangnya dari Siam ke , Matsaleh ke , Keturunan jawa ke , mahupun filem Malaysia . So korang boleh nyatakan di ruangan comment ye . Jangan segan , jangan malu aku tak gigit orang . So meh story sikit kat sini , seperti

Tajuk : Blabla
best sebab : blabla

Gi Joe The Rise Of Cobra

Kalau korang tanya aku , aku terus direct cakap cerita paling best untuk 2009 adalah
Gi Joe The Rise Of Cobra . Sebab apa ? sebab aku tengok jalan cerita yang gempak dan takde cacat sangat la cerita ni. Cuba korang tengok time dia bergaduh dan time dia kejar² macam polis entry (betulke?) pergh smart tak ingat lah aku tengok kan . Nak² Heroin yang Cun ( Sienna Miller ) 'jahat' dan boleh plak dia jadi 'baik' . Hoho itulah orang cakap penangan cinta tertusuk di jiwa . miahaha ayat jiwang dah mari abes la.

Rupa² adik si heroin yang cun tuh cam hampeh peralatkan kakak sendiri . Haha so kepada kakak² yang mempunyai adik tuh perhatikan la dia sikit ye . miahaha Neway aku nak story banyak pun aku dah lupa cerita ini . haha kalau korang nak tau korang tengok ajer la yek . Sapa nak Link untuk download ? Kalau lebih 10 orang cakap nak aku Update entry ini boleh ? Neway Cerita ini overall kalau ada 10 bintang , aku tetap akan bagi 9.5bintang jer sebab

36 Comments:

tricksrex said...

tajuk : setem

sebab : first cerita melayu yang aku tengok yang aku tak keluar panggung or tetdo la.bg aku best la cite ni.straight je.xmcm cerita melayu lain.tajuk sesuai dengan jln cerita.tak bosan.

nyna said...

miahahaha.ayat jiwang tak menahan.
nyna ade adik.3 lagi tu.siap la dorang kalo pegunakan nyna.sorang sedas nyna bg.ahahha.

fitriah said...

cite paling tahun ni cite up. hehe

Melz said...

tricksrex : nie aku semangat nie nak tengok jgak miahaha baper rating kau bagi agak2 untuk movie tuh ?

Melz said...

nyna : hoho ganas..bahaya2 miahaha.. neway nyna citer apa paling best 2009 ? miahaha

nyna said...

movie; papapadom

sebab:ok.nyna tipu.papadom xde la best mne pun.huhu

Melz said...

fitriah : FIT!!! where'd u go ? i miss you so ( lagu fort minor ) miahaha

Mel Mengalir air mata tengok up! pelik kan ? :)

nyna said...

tengok.npk sgt menipu smpai tesalah taip.haha

Melz said...

nyna : papadom terbaek jgak la. haha sebab mel suka time haron salim bachik kot namanyer ntah cakap

"jangan emosi dengan tanah " wakakak berdekah

tricksrex said...

dari 5 aku leh bagi 4 setengah bintang.tapi mungkin lain org lain pendpt kot??hehehehehe

Melz said...

tricksrex : hoho hebat jgak citer nie.aku tak tengok lagi..nie kena usha nie :P hihi

sniffa93_aznil4eva said...

yep g.i joe best en!

papadom pon terbaek je:)

GhOsToNe said...

huhuhu...

ak pn shuke cite tue...

tp diew pnye effect kmputer nmpk sgt katon..

huhu..

tp msg2 ade pndpat msg2!

Melz said...

sniffa93_aznil4eva : yeap terbaek dari ladang ! haha

Melz said...

GhOsToNe : haha kalau kau tengok 2012..lagi gila viva dia punya CGI ..tipu gilos haha

Dak Wan said...

Citer terbest tahun nie erk? Ninja Assassin laa.... Real berdarahnyer kalau tengok. Tapi terlalu brutal untuk tontonan umum. Hehehe.

Melz said...

Dak Wan : hoho..citer nie pun mel tak tengok lagi..baper rating agak²?

touyakaruma said...

Ninja Assassin jadi pilihan .

G.I Joe memang best .. tapi watak Commando Cobra tak menyerlah . Ninja putih tu apa nama ? Shadow Storm ? Mati awal sangat .

cuba ko layan G.I joe resolute .. lagi best .

YanTzYanTtiE said...

Ninja assasin ninja assassin

rash said...

xsure wolverine origin thun 2009 ker x..
tp bg rash movie ni sgt best
xde cacat cela.. jln cite smooth..
xboring..

LUVLYDIYANA said...

transformer best best best
wolverine best best
angel n demon best
papadom bes
ninja assasin be

Ariey said...

new moon kot yg paling best...tp Avatar yg akan muncul di pawangan 17hb ni pun cam mantop je

pemandu cute said...

Tak tau plak.. Saya tak berapa layan movie. Anime bolehlah

siggplus said...

gua tak kesah movie apa, janji ada unsur2 stripping dan party..

contoh: american pie

hahaha

Eyriqazz said...

For Me,best movie 2009:

Law of Abiding Citizen
Talentime

Dah dapat e-mail saya?

Miss Hirose said...

waaa cite ni ganas lor..kejam2..hihi

zella said...

xtgl kg cite ni..
lgpun jarang tgk wayang la...
tgk pun time kelaur cite harry potter..suke sgt!! =)

lina said...

movie plg best thn ney byk.
rsenyer, talentime,new moon,transformer,2012....
ergh,
sebenanyerr byk lagi na statekan.
yela,director zaman skrg da pndai bwat movie.
:P

@juera said...

bg aku movie pling best 2012..sbb cite psl kehancuran dunia beb!ingt sng ke nk bt cite tu..tp sal logik x logik tu blkg kire la kn..jnji best!

cikTi said...

tahLa.,
ak xtw pe pon,.
mcm2 cte ak nk tngok,,tp x tngok2 pon,.
mls btol nk tngok muvi

cik EPAL said...

ninja assasin lagi best....waaa...layout baru nampak :)

Mr. Cuz said...

cerita gi joe ni mmg layan.. 3 kali kot aku tgok kat umah..wakaka jimat sikit beb.pe guna skrin besar2 tp tak tgok movie kan..wakaka

Ezlina said...

alamak .kalau nk kene plh payah la.;p
transformers
g.i.joe
ninja assassin
mantap
terbaeeekkk :D

maisyara pot! pot! said...

best ke?? mai ta tgk agy!!!! errrrggghhh!!!! na beli Blue Dish bwu sdap tgk kt TV!!! wahahahahaha!!!!! pasang kuat2!! kasi umah ney meletop!

Dak Wan said...

Melz : Torrent jewr dulu telesync dah kluar :) (Tempat teman takder TGV)

unwanted said...

banyak pula aku rasa yg best.
antara yang terlintas dipikrian aku

transfomers n xmen
aku suka sebab effect dia..ha3

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo