Kawan Berenang Lupa Daratan

Dec 8, 2009

Haha Tajuk mesti korang susah nak paham kan ? Takpe aku explain selo² kasi korang paham . Cuba korang bayangkan dulu , buaya yang binatang pun orang duk maki " macam buaya darat " haha at least buaya tuh tau juga nak pergi daratan untuk relax² makan angin dan lain-lain . Tapi sekarang aku bukan nak citer pasal buaya ! take note disitu , aku nak story pasal Manusia . Walaupun ia berkait dengan ' buaya darat ' haha

Orang lupa daratan , pernah kau jumpa orang macam ini ? kalau tak pernah bagus ! Sebab aku dah biasa jumpa sebab aku suka berkawan , tak kesah kau kaya , gemuk , miskin , kacak , tak hensem ,tak cun . semua aku kawan . Tapi once kau dah buat setan ngan aku , aku akan maafkan tengok keadaan dan kalau tahap dia memang takleh bawak berbincang memang flying kick satu kali kat tengkok .


Love To Make Friends

Berkawan ini best , betul aku cakap best sangat sebab apa benda kita buat kita boleh layan sama² dan sebab kita kerap layan la kadang² member ini naik lemak . Semua kita nak kena suapkan tapi aku tak kesah semua tuh sebab bila dia tanya dan aku mencari so dari situ aku boleh improve skills aku untuk kembangkan otak aku yang sempit Sokey . Kau tak faham aku ajarkan , itu cara aku as long as kau bertanya . Dan aku pernah dapat seorang malaun dulu² punya kawan .

Semua benda dia tanya aku main suap ajer dan ada juga aku plak sanggup usha google tengah malam sebab nak tolong . Pastu dah rasa hebat mula lupa diri mula bongkak sana sini orang tegur tak pandang. ehh kau ingat kau sapa eh ? Sumpah aku tak mintak apa yang aku ajar kau selama ini ditarik balik . Buat apa aku nak tarik balik ? haha buat penat ajer aku taip,cakap sampai berbuih² mulut .

Tapi ingat beb , kalau kau dah kat atas tak selalunya kau kat atas . Ingat aku dulu pun kat atas , dan aku sekarang di bawah , kau fikir dalam² apa yang kau buat sekarang betul ke ? cukup ke ilmu yang kau ada sekarang sampai nak bongkak sana sini ? kau fikir lagi kalau takde orang support kau dari belakang kau tak kemana pun . Lagi satu kau fikir kalau kau rasa diri hebat dari sapa² , eh kau kena ingat yang ada orang lagi hebat dari kau tapi dia masih tidak muncul depan mata kau !

Renungkan BloggeR ;) Kalau Kau terasa ? Kau renungkan dalam²
kalau korang terasa ke tak meh comment kat bawah tuh .

57 Comments:

Cik aiNa said...

aku tak terase! hahaa.

Melz said...

cik aina : eheh senang aku buat entry terus :))

LORD ZARA 札拉 said...

hehehe~

cam berkaitan dengan entry aku skang ni~

aku setuju~

aku dah rasa dua2 dah~

Melz said...

Zara : eh berkaitan hik² ini entry minggu lepas tak publish..terlupa kat draft hahaha..

thnx coz setuju . menunggu orang yang terasa dan bangkang je nie ;)

sue said...

belum cukup perisa nak teras..boleh x?
hehe

BabyMocha said...

Nanged! Pass by from Innit :) Have fun!

atiQah adNan said...

betul tu.. mmg ada orang macam nie..
aku harap aku tak bongkak lupe kawan.. heheh

melz nak tanye laa kalau kita klik kita punya nuff sendiri dikire tak tu... sedihlaa takde orang tolong klikk nuff aku.. T_T

imHepPie said...

besala manusia..mcm2 prangai..

Mr. Cuz said...

suka hati aku la melz..aku nak ade kat atas ke kat bawah ke ade kau nak kisah??hahaha
sori la melz klu selama ni aku menyusahkan ko..aku tau bnyak dosa aku kat ko..haha
bile la si mamat tu nak jenguk sini ni??aku nak tengok ape die bidas..ko g la terjah die sat..haha

aLeen aVriL said...

aku xtase pon sbb aku ase aku bukan org yg cm tuh....huhuhu...

aku xtau,aku try crik sendrik dulu..klu agak2 da putus ase xjumper bawu aku akn mintak org lain tlg carikkan...

huhu

@juera said...

bgs nye entry ni..tepat pd wktunye..sy pnh jmpe berlambak org mcm ni..bila ssh cr kita..dh sng main campak jer..nk ajak bincang jnis keras kpale bt ape..buang air liuq ja..haha..sukati diorg la erh..aslkn x kaco aku daa..klu kaco aku siap aku sumpit org tu..hahaha..

Sharinginfoz said...

memang best dpt kawan susah senang kan...

Melz said...

sue : perisa ? ajinomoto nak ?haaha

Melz said...

BabyMocha : hei thnx babe :)

y@n@ M!B said...

erm..kwn sendiri wat perangai cemni..mmg hangin satu bdn..skrg ni, cuma contact org cemni utk kepentingan je..since dorg pn x appreciate dgn apa yg kite wat, so bila xde kepentingan, abaikn mereka..huhuhu~ ;p

Melz said...

atiQah adNan : tak dikira :D hehe nanti mel tolong sket ahaks

aemyLina™ said...

x terasa sebab xde perasaan... hehe..,

biasa la manusia ni byak ragamnya.asal kita sedar sape diri kita cukup la.

Melz said...

imHepPie : hahaha macam2 sampai kita pun tatau macam mana lagi lol

black_mel said...

hurm..btul tu.nak sombong ke mana sgt...bukan bole bwk mati pun..kalau mati pun org lain tanam.klau boleh tanam sendiri xpa la nak sombong2 dgn orang lain.

xpe melz,ko biar jer la org tu ...nanti dia sedar jugak..

Melz said...

Mr. Cuz : diam la kau. aku benci kau miahaha . ntahlah aku tak point pun pada2 mereka hahaha aku budak baik aip² miahahaha

Melz said...

aLeen aVriL : bagus jangan terasa aleen! :)

Melz said...

@juera : ganasnya juera sampai sumpit² ! sakit tuh hahaha

Melz said...

Sharinginfoz : yeap² payah sangat

Melz said...

y@n@ M!B : sedang mengambaikan :) hehe lantak la apa nak jadi tak rugi pun huhu

Melz said...

aemyLina™ : wah takde perasaan ya :) bahaya nie hihi

Melz said...

black_mel : aku sengaja buat entry nie . sapa yang terasa bagus la :) hehe

Nur Khairunnass Binti Saleh said...

melz,mmg wujud manusia rope itu bro! eeee...aku mmg geram!tp takpe. bersangka baik aje dgn ALLAH. what goes around definitely will come around lol.

0wh nath said...

sape makam cili terase pedasnye. yea tk? haha.

Nur Khairunnass Binti Saleh said...

ini Lady Nass tau. terkej0t tgk profile nama aku yang skematik. woot!

Melz said...

Nur Khairunnass Binti Saleh : huhu nak bersangka baik tuh mmg boleh . tapi kadang2 makan dalam bila dah terkena :( uwaaa

Melz said...

0wh nath : tambah dengan sos cili bumiputera sket. miahaha lagi pedas. nak lagi kau Sambal belacan . miahaha

eh budu , tempoyak pedas tak ?

Melz said...

Nur Khairunnass Binti Saleh : tula pasal ! tekejut mak! miahaha

cybernetic88 said...

haha. bg aku just let by gone be by gone. btul ke?. haha. lntk pi la. nk kwn xnk sudah. haha. btw aku xtrasa =P. hee. ouh ya i love u my friend!. muahaha =P

~@k1 is @utuMn!~ said...

like always...
ak ttp x popular...
hummmm

Melz said...

acapz : i hate u . jangan love2 sini . orang sekarang pikiaq lain miahahaha bahaya2

let begone be bygone ntah english aku failed lantak pi la

Melz said...

~@k1 is @utuMn!~ : nie bukan citer popular ke tak . nie citer orang tak reti nak hargai :D

Aidi-Safuan said...

beserla..dah kat atas,sape nak pandang kat bawah lagi???
biler da tergolek kat bawah.baru nyesal

acap2405(1169) said...

err..
saye tak terase..
tapi klau saye..
mintak maaf ye..

QieFLy si Dolce said...

hurm....terasa tu takde la sngt eheheh
kan saya budak baru belajar....tapi seelok2nyer Qief takmo la ader sifat mcm tue...betul kata kamo melz tanpa kawan2 sapa la kita...

farenova said...

Tak terasa sbb masih di bawah..ape2 pun..mmg adat dunia kadang2 mcm tu..mudah lupe jasa..huhuhu..

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

ades melz
ko suke bg ak pk dlm2 pe yg ko taip ni
jenuh ak dok mendalami..
mksud tersirat yek

Dak Wan said...

Hahaha... orang dah kat ataskan dah tak bleh turun bawah lagik. Sebab per? Sebab naik esclator bangsa one-way erk? Sedangkan Mawi lg kecundang..... Hehehe.

cikTi said...

btolla,.
kunci die,.ko tw tak,.
kne sntiase muhasabah diri.
dan paling pnting,,sedar diri,.,
jgn dok ingt diri tuh lbeh dpd org,.,
jgn rase dri tuh hebat sgt,.

++***hana zaty**++ said...

aisshhh..nk tngu sape bangkang ni???ngeee....~~~~nk taw!nk taw!hehe..

hana setuju!!~~~xterase!!~~

ngeeee~~

Melz said...

Aidi-Safuan : hehe tula dunia kan? uhuks

Melz said...

acap2405(1169): tak terasa bagus! haha teruskan acap jangan jadi sombong bila kat atas na

Melz said...

QieFLy si Dolce : mmg betol .just kena cari kawan yang betol2 kawan . tapi susah uhuks

||| PöJìé PööH ||| said...

Pojie xterasa cuma POjie selalu risau apa yg Pojie buat kelak mbuatkan org bbulu tanpa sedar..
Kalau Pojie macam tuh sila tegur yer..
Tp Melz gak bgus, xpenah sombong, xlokek..
**standing ovation for Melz!!

Melz said...

farenova : yeap point disitu , mudah lupa jasa hehe

Putra Al-Maliki said...

bila kita berkawan, jangan la asyik nak berkawan dengan kawan siber jer.. terperap kat depan komputer 24 jam sampai x berhubung dengan kawan realiti.. =)

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

Melz said...

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ : fikir2 dalam2 ada maksud tersirat nie :) hehehe

Melz said...

Dak Wan : Mawi Kecundang ? uhuks buta hiburan tol mel nie :(

Melz said...

cikTi : good point cik ti :) hehe

Melz said...

++***hana zaty**++ : ish jangan bangkang ! hehe takut mel ngan hana hihi

Melz said...

||| PöJìé PööH ||| : Sokey pojie . mel jenis direct tegur .

Melz said...

Putra Al-Maliki : hehe this entry for both situation :D to be exact

taip,cakap sampai berbuih² mulut

unwanted said...

cepat, siapa yang terasa pedas sila munculkan diri dan komen...ha3..

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo