Game Kaum Adam & Hawa

Dec 23, 2009

lawa plak aku tengok gambar nie haha

Salam Sobat kepada semua warga Emas. eh silap warga Malaysia ( malas nak backspace).Baiklah tujuan utama aku menulis entry ini adalah untuk mengeratkan lagi silaturahim antara Kaum Adam dan Kaum Hawa . Game sebelumnya si Propito telah buat iaitu kutuk mengutuk antara blogger untuk mengimprovekan lagi blog beliau , ahaks . Tapi untuk kali ini aku ciptakan game untuk para blogger bermain pikat memikat game!

Game ini berkisarkan tentang kau suka terhadap blog itu dan kau harus point ke blog dorang dan tidak boleh lebih kepada 2 point . Point maksud aku ialah menunjuk ke blog lain dengan erti kata lain Blog Kaum Adam cuba untuk memikat Blog Kaum Hawa tapi Kaum Hawa ni suka kepada Kaum Adam yang lain , dan Kaum Adam yang lain akan suka kepada Kaum Hawa yang lain dan seterusnya .

Sebagai Contoh

Melz - buat entry pasal coklat kegemaran Epal dan Lolly
Melz Linkkan blog Epal dan Lolly
Epal/Lolly - Baca dan Epal/Lolly buat tak suka dengan Coklat itu dan cakap coklat lain untuk menolak statement Melz pasal coklat itu dengan memberi nama Coklat lain dengan erti kata lain ( jual mahal ) dan tidak menerima Melz kerana salah kegemaran Coklat mereka!
Epal- Buat entry pasal Hobby kegemaran Eyriqazz dan FattChinChoy
Lolly - Buat Entry pasal Makanan Seafood kegemaran Acapz dan Aus
Eyriqazz , FattChinChoy , Acapz , Aus jual mahal dan buat sama seperti di atas dan
Eyriqazz , FattChinChoy , Acapz , Aus akan membuat entry seterusnya ke orang lain atau korang nak patah balik kepada blog yang korang suka!

No gay No Les thats all!
Antara contoh Entry yang bakal memikat kaum² itu ialah : Wayang ,Makanan ,Hobby ,dll
Kepada kaum Adam! gunakan ayat yang romantis! kah² Tunjukkan kerealanmu.

Aku menulis Entry tentang coklat dan aku rasa nak bagi coklat itu kepada 2 orang dan aku akan linkkan ke dua orang tuh dan selepas dorang dapat tau yang blog dorang di linkkan dua orang tuh akan create entry dan akan linkkan kepada blog kaum Adam yang lain pulak , kiranya lamaran aku kepada 2 blog hawa itu tak diterima , malah 2 kaum hawa tuh ingin ke blog kaum adam yang lain . Cintaku terkadas di blog kah² .

Adakah korang faham ? Aku perlukan Feedback dulu haha , aku nak korang enjoy okeh.

Update :
( kenyataan semua adalah palsu )
wakaka ramai yang tak paham . takpe camni game nie berjalan .

Aku suka ngan dua orang budak hawa . aku buat entry dan linkkan kepada 2 budak hawa itu. last² cinta aku terkandas di blog coz 2 budak hawa itu jual mahal ngan aku dengan berkata

: Coklat yang Melz cakap tuh salah betul coz aku suka coklat ada inti karipap , tapikan aku rasa aku syok kat budak ( 2x kaum adam ) nie la dan aku tau yang dorang mesti suka pergi berkelah : ini kenyataan CikEpal :

: Coklat yang Melz cakap tuh mmg salah dan aku tak suka langsung sebab aku tak suka makan coklat , yang aku suka Donut ! tapikan aku rasa aku syok kat budak nie (2x kaum adam ) sebab aku tau yang dorang suka makan coki² sambil berenang dan aku suka sangat ngan dorang nie la : ini kenyataan Lolly dalam entry beliau

Pastu kaum² adam tuh akan Jual mahal . haha ada paham na?

28 Comments:

sue said...

melz, macam menarik jek.haha org len aku xtau la.


p/s: dah tenung lom muke bapak aku dekat2? hehe

Melz said...

@sue

haha yeap aku pun tatau lagi dorang sukew ke tak . tunggu feedback :P

Erm belum takut la . miahaha

Mr ProPiTo said...

macam pening aku baca..huhuhu...fening2,,,

tapi macam best je,,huhu..
leh cari jodoh ni..hehe

Eyriqazz said...

Menarik2,tapi kalau lamaran diterima camne pula?

Eryati said...

wah melz...pelik game ko ni tp lain dr yg lain ok la tu....tp sy bingung la plak

Liyanaa. said...

sapa nak main dgn aku? aku pemaluuu T___T

BULLET said...

aku agak2 je paham padehal aku kurang arif ni...grrrrrrrr

miss lolly said...

aku nak joinnnnnnnnnnnnnnnn.


pandai kau. cam tahu je aku gian cokelat skng ni. KHAKHAKHA.

y@n@ M!B said...

huish berpusing2 ayt..tp interesting..huhu~

aLeen aVriL said...

xbraper nk pham sgt...

Noorlaila Mohamed Nor said...

klu aku terima dan memang suka blog yg link kan aku tu?

nyna said...

mcm menarik.
kene bace lagi sekali,ketidakpahaman sikit.
huhu.

Sharinginfoz said...

macam2 tapi good observation..... ni citer pasal kes cerai kerana facebook.......

Cerai Kerana Facebook???

Wanita Itu said...

macammana nih eh??
ihiks ihiks..
nak tumpang lalu je la hee..

cybernetic88 said...

erm kurng phm pulk. camne bnda ni. haha. susah beb. adih. tp sure dpt awek?. hahaha. mrh awek aku kng. adih

cikTi said...

mcm paham,.
tp last2,,konpius la plak

Aus said...

melz..
dengar cam best..
ala-ala mentarik tali..
hahak..

tp aku kurang paham sket la..
xpe2..
da rmai nnt ko detail kan la sket..
keke..
orait !!
aku sokong !

cik EPAL said...

aku tak faham la..apa yang tersirat dekat sini??? yang pasti nama aku ada...terima kasihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh :D

DaHLia said...

fahammmm..... kire mcm game berantai lah erk...good!! creative!!

DaHLia said...

oh yer, one more thing, mcm mn nk bg supaya rantaian tu xberpusing2 pada adam dan hawa yang sama??

supaya game ni lebih besarlah kan... :)

teddy_froggy said...

haks3...really2 pusing la ayt dyer...
cm mnarik jew..huhu

Farhana said...

Wahhh.. Buleh trcapai hajat cari jodoh.. Ahaks.. Not bad juge gamnye ni melz.. Tapi ku pening sket nak paham.. Heehee..

Dak Wan said...

Menarik gak ni Melz :)

cik eykameow :) said...

haha, bnde ni lucu lah..motif nyer nak erat kn silaturrahim..urm urm bgus tuu. tp utk yg bercouple tu...msty yg single xnk kacau dye. betol x??so how wau?

Fatt Chin Choy said...

aku paham
tp malu plak nak buat entri ditujukan pada seseorang
auwww

mel said...

@Fatt Chin Choy

jangan malu bro :P miahahaha sampai bila nak malu kah²

|arieza| said...

serious mmg x fhm. haha adakah otak i still lagging lg coz snow sgt tebal skrg & menyebabkan otak i mls nk memahamai ayat2 ttg cara game tu :P hehhee

Shannon said...

Wahhh.. Buleh trcapai hajat cari jodoh.. Ahaks.. Not bad juge gamnye ni melz.. Tapi ku pening sket nak paham.. Heehee..

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo