Behind The Scene Cerpen

Dec 10, 2009

Bila Melz dah gila , Cerpen yang tak best tuh pun nak ada entry Behind the Scene ! wakaka ingat nie cerita Iron Men 2 ke ? atau Avatar atau Tron ? Semua cerita mat saleh kan ? haha lantak pi la ! Neway Entry ini adalah entry Behind the scene untuk Cerpen : Aku Dia dan Kamera . Korang dah baca ? kalau belum meh usha jab! Jika aku rasa nak sambung , akan aku sambung .

Cerpen dalam bahasa inggerisnya Short Story tapi kalau korang tengok cerpen aku tuh dah macam CerPAN! miahaha Actually aku mendapat idea cerita itu time aku makan , Orang kat kedai makan pelik tengok aku macam cakap sorang² dan pelik aku asyik lakarkan sesuatu di meja . Apa aku kesah ? Hidup aku memang selamber ! Miahaha Itu hak dorang nak cakap aku apa . Kat dunia ni mana kita boleh tutup mulut orang , kalau boleh tutup pun hati dorang masih berbunyi . Ah Lantak Pi La ! Miahahaha.

Balik dari Kedai makan tuh , terus aku bukak PAINT ! bukan Notepad okeh ! hahaha aku membuat 4 segi dan aku buat Draft disitu dan korang boleh usha di bawah . Ada dua dan aku rasa sangat panjang la plak uhuks . Layan


Kiri adalah Draft 1 dan Kanan adalah Draft 2

Ini pula pabila aku mencari Idea untuk meng'combinekan' semua cerita itu menjadi satu


Tidur dulu ye sambil dengar MockingBird-Eminem

34 Comments:

aLeen aVriL said...

salam melz...owh siap bsemangat gituw....siap wat draft....hoo leng wooo..sangat lajin lar kamoo...

huhuh...citer tuh best ler jugak....bole thn...huhuhu

||| PöJìé PööH ||| said...

Melz ni lawak la jugak!
Sengal lebih kurang cam aku rupanya..
Hahah!
Gegeh!!

Melz said...

aLeen aVriL : haha semangat itu penting ! menang kalah itu belakang citer tapi buat yang terbaik untuk kita baca dikemudian hari hahaha

Melz said...

Pojie : hahaha sengal ! Boleh geng kita nie oit !

~@k1 is @utuMn!~ said...

wahahahah!!
gle la ko.. kebel rosak sbb ap?

cik ian@aH Lian~ said...

perghhh suker
aku dengan Mocking Bird tuh.

eh2, kumen tak berkait.

++***hana zaty**++ said...

huyoooo..

mmmg smart cik mel kite ni..

ngeeee...

draft tu pon smart...heeee~~

Melz said...

~@k1 is @utuMn!~ : sebab aku gigit kabel tuh ! miahaha ntahlah aku sakit hati dah nie ngan kabel nie . miahaha

Melz said...

cik ian@aH Lian~ : eh ada kait ! miahaha sebab ada "mocking bird" kan! best kan ! :) lagu lama tapi layan je

Melz said...

++***hana zaty**++ : haha draft tuh takde keje..rugi 15 minit kat situ miahaha

yangyuyu said...

terharu melihatnya..membacanya..menatapnya..

big talent ni

Melz said...

yangyuyu : kah² boleh tacing kan kak ? haha

..::..ein..::.. said...

melz nye cerpen lg best..hehe

Melz said...

Ein: best ke? haha thnx. neway citer mel nie kalau layan betol2.mmg kelaut la ein oit :) miahahaha

imHepPie said...

haha siap ada draft lgi x tahan tuh...kalo cam aku men tulih je apa dlm kpala huu

YanTzYanTtiE said...

i suke lagu eminem tu
LOL
kabel rosak gi kedai komputer plis beli baru k =p

Melz said...

imHepPie : haha mel kena rujuk kalau nak buat citer panjang :D takut nanti nak edit tuh la tiba2 then idea hilang hahaha

Melz said...

YanTzYanTtiE : hahaha nak gi beli. tapi tak terbeli² ntah cam takde masa ( miahahahaha )

ieQa sWetLuv said...

peRgghh.. ni memang penulis yang berkobar2 ni.. siap ade draft tu bagus3..hoho

teddy_froggy said...

fuhh...caya la melt...
trlebeh bakat nie...
huhu

Melz said...

ieQa sWetLuv : thnx ieQa for ur compliment ! appreciate that :) hehe ieqa cuba la buat cerpen nie !

Melz said...

teddy_froggy : thnx teddy :) ku hargai bakat itu dan ku cuba menulis hehe :)

chokio_nia said...

hoho..1st tym bace cte poin2 cmne..smart2..=)

Eyriqazz said...

wah2,rajinnya Melz...Tak lama lagi blela jadi penulis..ble kalahkan Ahadiah Akasyah..tak nak berubah anginke?

GhOsToNe said...

wah2!!!

bercerpen2 laks!!!

baguih!!!

.:Fathiha Zainal:. said...

Melz.. Melz.. Kamu ni lucu la. But then, kamu ni sgt kreatif.. U know how to make fun in every single thing.
*Memasang angan2 tuk bertemu Melz di dunia nyata. Keh3!

YanTzYanTtiE said...

takde mase ek
kalau update blog ade mase ye Melz
hehhehe
(simpan balik choki2)
(^_~)

Melz said...

chokio_nia : thnx chokio :) hehe saje wat kelainan sket miahahaha lain la sangat kan ?

Melz said...

Eyriqazz : hahaha aku ingat nak buat part time je menulis ini..tapi angin dia boleh sampai haha

Melz said...

GhOsToNe : thnx bro :) hehe terminat plak haha

Melz said...

.:Fathiha Zainal:. : hope so tiha :) hihi pasal gathering tuh . nanti mel ngan ynaa bincang balik :) okeh ? kite ketemu di gath ;) hihi

Melz said...

YanTzYanTtiE : hahaha jangan simpan choki² ! hihi nak!

YanTzYanTtiE said...

hahhahah =p
(kunci choki2 dlm lemari dapur)

(^_~)

unwanted said...

mantap la ko bro..
aku tak sampai lagi tahap ko ni.
bila la aku boleh sampai tahap ko ni.:)

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo