Tips Blogging PostinG Reveal By MeLz 1

Nov 11, 2009

Okeh jom S2thePoint na..aku nak berbual bab tips POSTING

Kalau kau personal blog..aku suggest..kalau kau Public blog aku suggest juga...tapi kene tengok tempat na..xkan kau public blog kau nak sumbat Link Personal blog yang cerita ntah apa² pasal dia ..hahaha So Jom usha apa yang aku nak dok bebel nie.. layanzz

1st.. Kalau ko personal blog..nie cara kau berinteraksi dengan blogger baru..Psycho sket la kan...yela nak dapat traffic kene pandai bai :P kau kene pergi ke blog Orang yang dah follow kau..ambil masa sedikit dengan membaca entry terbaru dia..lepas baca..kau simpulkan ada x kene mengena dengan entry yang akan kau tulis ?

2nd.. Kau buat satu entry tentang apa².. tapi dalam entry tuh mesti ada kene mengena dengan entry orang yang follow kau..lepas tuh kau selitkan nama dia berserta Link ke blog dia dalam entry kau.. faham na ?

3rd.. Lepas setel semua dah siap publish..kau pergi ke blog dia nak kau tinggalkan jejak..bacalah New Entry saya :) Dan kalau boleh di situ kau tinggalkan juga Comment di Blog orang yang telah follow kau itu :)

Dari sini...orang yang follow kau berasa Sungguh dihargai dan jangan tanya kenapa..kau boleh berkawan dengan lebih rapat lagi antara blogger² itu..Dari situ plak orang yang follow kau tuh akan sering bertandang ke blog kau ..yela mana la tau kot² ada lagi nama dia dalam Entry kau yetak? hahaha.Tak susah kan? kita berkawan menggunakan Psycho..

Contoh aku.. Boleh Rujuk seperti ini CLICKSINI

28 Comments:

Ezzah said...

aisyy..bnyk nye tips2 melz niii...
nak lagi tipsssssssssssssssss....eheheheh....

Melz said...

ezzah : as long as korang boleh accept..mel akan bagi..but slowly ;P hahaha

Melz said...

Opss salah link untuk CLICKSINI...harap maaf..hahaha

ayinn said...

haha.. ini tips n trick utk tarik traffic,.. wa nak try la,.. lalala~~~
thx 4 da tips,..

||| PöJìé PööH ||| said...

Cool..
Tp gegeh la kan nk buat entri utk sumer follower..
Tp aku ada buat entri selitkan link ko ada perasan x??
Suker x??

Melz said...

ayinn : hahaha..tanpa traffic siapalah kita di dunia blogging rite :)

sakaKun™ 2009 © said...

haha

blog aku lau de bnda yg mnarik aku sumbattt jer

hahaha

blog aku nie ley jd 2 alam kot
tp spe tau ley jd 3 4 or 5 alam
hahhaha

thnx 4 vsit my page bro

Melz said...

pojie : for some ppl enough..tapi dalam satu entry boleh selitkan 2 link kan ? hahaha pandai berayat sket :P

neway of course mel hargainya .. mel harap pojie terus berusaha keh untuk mencapai RM50 ;p hahaha

Melz said...

Sakakun : hehe kalau kita catitkan pengalaman kita dalam blog..mesti lagi meriah kan? :P uhuks

neway bro ur most welcome! :)

{lumut} said...

setuju!!!
itu je nak ckp..
saiko beb.

aLeen aVriL said...

owh setujoo sgt melz...
aleen gn pape entri melz..seme setujoo jer.....
sbb ape melz ckp seme betoi...huhuhu

hBz said...

thanks mels..sini ade tips, kt page aku pun melz bg tips..bagusla melz ni.. bloger2, cube bayangkan melz dah xde nanti, macamane???

melz, buat la ebook.nnt boleh kitorang download..thanks sebab datang komen page aku..adehh

chokio_nia said...

haha..mksd nye, ko psyko ah ne??haha

men2 je ah..huarghh..lame tak jenguk cni..busy ah..penat2..

♥chentaMAYA™ said...

aq da try wat da~
hee~

PinQib said...

Thanks., sangat bernas ni..
very bernas.,

cybernetic88 said...

haha. mel bak lagi tips. ko ni wt aku syg lebih la kt ko. sumpah wei. ahha. bgus2. nice tips =)

Melz said...

Lumut : hahaha kadang2 kita perlu gunakan saiko ;P untuk sesuatu bende

Melz said...

aleen : nanti mel buat 1 entry yang buat aleen tak setuju na :P muahahaha

Melz said...

hBz : Ebook ? hahaha xperlu la hbz..aku pun baru lagi dalam dunia blogging ;)

ur most welcome hbz ;)

Melz said...

chokio_nia : hahaha tade kene mengena ngan diri penulis muahahaha...

just gunakan ayat as saiko :P

Melz said...

♥chentaMAYA™ : dah buat dah ? hehehe gewd2 :)

Melz said...

PinQib : thnx pinQib :) first anda komen disini..terima kasih :)

Melz said...

Acapz : okeh nanti ada no 2 plak..aku bagi satu2 na :P

Kujie said...

blogger skrg makin rumit, semua nk segera...nk cepat pemes, nk trafik ribu riban

:)

Melz said...

Kujie : haha tips nie aku guna dulu2.. so aku bagi la kat blogger2..

neway aku bukan la orang baru dalam dunia blogging :)

anys said...

bagus nyer tip awk ney....
lepas ble la try....
patut la ramai blogger suka wat entry mcm tu..
keke...
;)

Melz said...

anys : hehehe..at least kita menolong kawan untuk bangun juga kan ? :) sama2 kita naik tak salah :D

wniizzati said...

waa.. bagus punya tips.. x terfikir plak kan.. habis kalau yg ada 1000+ follower tu mcm mn? huhu

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo