Thanks To Mr.Cuz

Nov 21, 2009

Terima Kasih .. Hehehe yang part " Ko rase diri ko best kan Melz " Semua orang kat dunia ini tak perfect dan sememangnya aku tak perfect :) Aku terima dan akan aku gunakan untuk masa Kelak !

Seriously aku tak pernah rasa diri aku bagus atau best . aku masih ingin mencari sesuatu yang belum aku temui . Aku sememangnya seorang blogger yang masih kerdil dibawah yang ingin terus maju :) Terima kasih atas Teguran kau Cuz :)

1. Corak Susunan Tulisan

Aku menulis menggunakan Notepad , setelah aku gunakan aku akan copy paste dan aku tekan preview , bagi lappy 15' sememangnya bagi aku cukup kemas . Namun begitu aku ada 22' dan terlihat sama :) Neway akan aku gunakan Justify :) terima kasih kerana menegur :D (pfttt aku tak pernah guna justify >.<)

2. Widget Sidebar

Sidebar ini aku dah fikir sejak dulu lagi , aku pun tak tau nak buat camna sebab kadang - kadang aku tengok pun nak muntah yela muka aku kat situ , dah la tak ensem tapi cute dan comel (Erkk). Antara kenapa aku rasa dilema disebabkan Sidebar ini ialah :


a) Sekiranya aku buang gambar yang tak ensem tapi cute dan comel itu , Ramai orang akan Roger aku perempuan sebab aku punya nama samaran Mel ? uhuks tuh antara satu sebab kenapa aku harus pacak gambar kat situ :D

b) Sekiranya aku buang gambar Malaysia Blogger tuh . ahhh taknak buang lagi :D haha aku suka cute jer dia bulat kat situ .

c) Talk to the Hand - Aku gunakan ini pun sebab nak tengok ada orang comment ke tak :D haha kira benda nie berguna la untuk aku

3. Theme

Hidup aku simple , aku rasa putih menyenangkan mata untuk membaca dan disebabkan itu aku gunakan warna putih . Tapi bagi aku nampak seperti kosong di bahagian bawah hahahahah maaf aku tengah blur tentang ini :D

4. Entry

Untuk Entry ini , aku buat mengikut kehendak hati dan aku kalau dapat "keyword" memang aku bahas habis dalam entry tuh . Walaupun aku banyak entry - entry lain tapi aku ntahlah aku pun tak tau kenapa lately banyak sangat tips aku bagi . Adusss nanti aku slowkan :D

5. Read More

Best ke widget ini ? aku tak pernah guna , wakakaka nanti kau ajar aku :)

Neway terima kasih kerana Mengutuk , aku gunakan ini sepenuhnya untuk improve ;) terima kasih terima kasih dan terima kasih :) Sesiapa lagi nak buat ? boleh roger melz :) Aku sangat menghargainya kerana bagi aku sangatlah sukar untuk mereviewkan sesuatu blog :)

Update : aku masih baru dalam dunia blogger personal :) Sekarang aku ingin berubah , mungkin berubah yang teramat ketara . Kerana dari dulu lagi aku ingin berubah tapi adusss kenapa xleh ? hahaha neway sekian.

Thanks Mr.Cuz :)

23 Comments:

kenwooi said...

good tips..
i think the sidebar shouldnt have unnecessary widgets.. =)

kenwooi.com

Mr. Cuz said...

sama² melz..itu yg ko harapkan..mmg aku kene bagi betul² la..haha anyway klu aku terkasar bahasa aku mintak maaf k..hehe
klu ko nak blaja xde hal melz..kiter kan sling memerlukan..haha (dh mcm gay aku rase)
aku pun tgh improve lg melz dr segi trafik blog dan sebagainya..
sme2 la kiter blaja dri kesilapan.. Practice make perfect..
ko xbce ke yg off topic tu?? aku pling ske yang tu..wakaka

Melz said...

Kenwooi : yeap i'll remove certain widget ;D hehe thnx yea

Melz said...

Mr.Cuz : yeap ini yang aku harapkan . takpa bahasa yang kasar memberi impak yang kuat untuk aku tukar apa yang patut :D hahaha nanti aku nak tukar nie .. hahaha tunggu aku coding balik

Melz said...

Sekian AKU RASA AKU PERLU BERUBAH.

hBz said...

aku xde power.kamoo raksasa yang kuat.uhh

|arieza| said...

bertukar! :) heheh

Mr. Cuz said...

lpe plak nk ckap melz..ni ayat untuk ko yang paling aku suke..huhu
"Tapi percaya la, nasib tak selalunya baik.. Hari ni aku sebagai kawan ko yang selama ni bergelak ketawa akan mengutuk ko.."
best gak ayat ni ble aku bce blik..wakaka..

Melz said...

MUKTAMAD AKU NAK BENTI BLOGspot
HAHA

chokio_nia said...

ko cool la melz..=)

Melz said...

tengah cool :D tak sabau nak tukar WP dah nie..

enuLwanie said...

akhirnya dapat gak singgah kat cni..
first time sy amik ms yg agak lama utk masuk blog org n follow dia.

slamat berkenalan encik mel...

anwaruddin said...

bagi aku ok je, yela, mungkin sidebar kau serabut sikit la, tapi tu bole susun, dgn justify setiap entry kau, tu je, theme theme bagi aku tak payah kot, biar simple tapi entry power,haha! haaa, lagi 1, kalau kau nak upgrade blog kau, pls jgn letak lagu autoplay, terima kasih, hehe!

Melz said...

thnx :) aku akan improve sket pada layout ini

FiFFyMaFiA (",) said...

banyak gak yg join kontest ko tu cakap x ske theme ko.. mmg pale, dull weh theme ko.. haha..

btw aku xde masalah bab2 entry.. haha

Sharinginfoz said...

thanks..... from time to time kita improvelah kan...

mello said...

haha..kita sama-sama berubah ntuk lebih maju!

melz, klau ko nk buat read more widget tu ko bleh usha2 tutorial yg aku prnah buat dlu..

http://mushmello.blogspot.com/2009/09/tutorial-read-more-for-blogger.html

ada masa tgk la.. berkongsi is seksi! wakakaka =)

MsAnisSyahirah said...

hihi..
less is better selalunya..
mel nak tukar WP ke?..
wah, selamat maju jaya la hendaknya..
hihi..


http://msanissyahirah.blogspot.com/

Nazra~ said...

jgn berubah jd bapuk ja udah la :P

fiD said...

bile nak aja wat template xtml? hee

sueanne said...

bagi kite kan melz..theme ni elok ikut kesukaan owner blogger tue sendiri..sbb owner tue juga yg akan menjadi penghuni setia blog die sndirikan.hari2x die akan lepak situ..so klu boleh, biarlah theme tue sesuai ngn diri die sendiri..hehehee

zaiMi said...

adeh la kna kutuk kaw2 punye.. hahah.. aku ttp rase blog personal adelah personal.. mgkn ade bnda yg kite rase annoying tp kalo trafik tinggi aku rase bnda lain tolak tepi.. hehe

wniizzati said...

oo.. btw siapa mr cuz tu? kat post mn la dia komen?

pendapat saya...

utk gambar, apa kata letak dibawah.. sbb readers pasti akn scroll dr atas ke bawah.

x pun letak gmbr di tajuk blog/dlm banner..

@kasi header 2 section, kanan dan kiri, satu banner, satu gambar.. so whitespace blh dikurangkan.

button yg kurang penting blh try buat dia lekat/ fixed position, so sentiasa nampakla.. (try tgk site sy, tapi website sy nmpak berserabut jgk sbenarnya)


2. gambar malaysia tu kasi kecik la sikit.. try buat position fixed jg. atas kanan ke

3. talk to the hand ni okla, senang nk berinteraksi.. cuma harap no spam dpd reader. huhu

skadar pendapat dr pengalaman lepas2..
apa yg baik blh diambil.. yg x elok, buang jauh2

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo