SomBongonG

Nov 14, 2009

Sombong + Bongong = Jadilah SombonGong

Haha pagi-pagi dah belajar matematik . Haha ok la tu kan ? ok lah nak bercerita pula , aku pun dah lama tinggalkan Matematik yang aku respect cikgu sekolah aku dulu Norheza sampai la ni kita kamcing na :)

Neway entry ini sememangnya bukan kerana matematik tapi kerana aku ada seorang kawan yang namanya dia dirahsiakan . Aku tidak suka untuk membongkarkan keburukan kawan . Anggaplah entri kali ini untuk semua orang . Betul atau tidak ? kira general untuk semua orang . paham tak ni ? haha


ok Orang SombonGong ni ibarat bahasa jawanya Goblok . aku bahasa jawa tau perkataan nie dengan Waras ( sehat ) haha. Bapak aku jawa tapi aku tak leh nak ikut . Kiranya kalau ramai - ramai tu berbual , aku cuma senyum dan ikut ja kalau depa gelak , aku gelak . hahaha
( sat-sat entry kelaut dah ni )

berpatah balik kepada SombonGong , kau semua mesti tahu apa kena mengena dengan tajuk ini , mudah simple seperti memicit pimple ;) pertamanya aku ada kawan yang belagak bagus , dah la tak tau nak buat tapi cakap "Woh aku tau tuh , mudah jer 5 minit siap dah " iyolah ekau buat nak tengok camne . Hahaha senang kerja aku kalau kau cakap senang .

5 minit kepada 10 minit kepada 1 jam . Terkial mial aku tunggu sampai nak berbuih dah mulut aku ( tiduq ) hahaha . Kalau dia kejutkan aku dan bertanya , best juga kan ? haha tapi takpe dah dia kata 5 minit. hebat la kan ? dan Akhirnya 1 jam 15 minit macam tuh , akhirnya ia masih tidak berjaya dibuat !

Tuh aku respect kat dia , Cakap 5 minit tapi terlebih 1 jam 10 minit dah dan last -last dia kejutkan aku " sorry mel aku tak dapat buat " . Aku respect jugalah sebab akhirnya dia bertanya . wah best la kau . ini je aku puji na . Kalau kau terbaca ke terasa entri ini ada kena mengena dengan kau . Khas untuk kau ni

Tapi SombonGong ni juga boleh dikaitkan rapat dengan Bodoh Sombong , haha yeap sapa kat sini tak suka dengan orang yang bodoh sombong ? aku sememangnya akan angkat tangan dulu . Dah tahu yang diri tak tahu tuh , bertanya la . kan ?

Dah la aku malas mahu story .. idea takde tapi ini aja yang aku nak sampaikan tetiba teringat dengan orang-orang begini. haha

Aku masih belajar dan aku akan kerap bertanya , jika dimarah " ada aku kesah ?"

KFC jom :) lapo2

77 Comments:

Nazra~ said...

ingatkan td serombong ketapi :P

Melz said...

nazra : banyak la ang :P dush dush

weh twitter jom.. bosan2 nie.. gedik2

sket

..::..ein..::.. said...

wahaha...ayat baru la melz cipta...kih3

miss hirose said...

ooo sombongong tu sombong + bengong ek..
igtkan org tu jongang la td..huhu

aNiSa hANg tUaH said...

hhaha
memang goblok..
:)

Melz said...

ein : hahaha ayat jawa la tuh :D

Melz said...

sue : haha jongang kenapa sih ?

Melz said...

anisa : hahaha goblok itu buduh :P

eyena said...

hehe sombonGong eh.. menarik ni perkataan ni kena letak lam kamus bahasa ni..heheh

cik EPAL said...

aku dah lama tak makan kepsi..weee..

aku ada popularkan kau kat entri ni...sila teruja..

http://cikepal06.blogspot.com/2009/11/ini-entri-18sxbanyak-adegan-dan-aksi.html

Melz said...

eyena : kah kah :P kompem kene tendang laju2 ngan orang yang nak masukkan dalam kamus tuh :P

Melz said...

cik Epal : hahaha jom makan kepsi ngan aku..hahaha neway yela aku x hampakan .. tgh wat nie :P muahahaha

YobSumo said...

haha susahkan orang bodoh sombong.

ada aku kisah?!



click Storm Warriors!

lizz said...

hahaha. elok sungguh. aku wat entry baru yg ade tempias sket psl sombong :)

eiy_Da said...

i sombong?..xjd nk lanje mekdi..hehe

cybernetic88 said...

sombong + bngng + bodoh + bangsat + sekutu dengannya la. ahhaha. lntk pi la. bngng aku. haha. bnyk soal hati dan perasaan skng ni bro. ehe.

.:Fathiha Zainal:. said...

Adehh... Kalo tataw nk buat, kenapa nggak dibilang dari awal sih..
Haduii... Macam2 la perangai.. Huhu..

zaiMi said...

aku bodoh je tp aku xsmbong.. haha

chokio_nia said...

haha..org sombongong patot cmpak lam lombong je..tgk die mintak ajar berenang tak..huhu..

kat uma pon mkn kepsi ke melz weh??

SeE-DaH said...

haaa.. mmg rmai org2 mcm gini..
selalu jgak nmpak..
nmpak dri jauh..
nmpak dri dekat..
hukhuk

mindbreaking said...

ko x rasa ckgu ko kecewa ke dgn ko...wakakaka

ween said...

bongong tu apa? huu

Nazra~ said...

ceh ajak cek twitter konon, pdhal dia yg sgt bz.

-kedebabom utk jantan gedik-

:P

BuLaN iTu aKu said...

mcam tujukan kat seseorang je

Melz said...

YobSumo : haha betultuh susahkan ..biar depa raso..cakap sonang nak buat payoh.. neway congrats once again yob pasal Nuffnang adidas tuh :) respect lu

Melz said...

lizz : kita ada persamaan kah lizz ?kah kah kah.. neway i lioke ur entry babe

Melz said...

eiy_Da : eh stobery ! anda tidak sombong dan anda wajib belanja i kepci ! haha bini no 8 :) senyum sket

Melz said...

cybernetic88 : hahaha acapz..relax2 tenang na.. haha aku paham soal hati boleh dijawab muahahaha :P

Melz said...

.:Fathiha Zainal:. : manusia :) macam2 kita boleh jumpa ..ye tak ? hahaha

Melz said...

zaiMi : wow bro pengakuan yang ikhlas tuh. neway bagus la jangan sombong na kalau kita tak tahu .. then cakap tak tahu :)

Melz said...

chokio_nia : hahaha take away babe.. makan sampai terburai perut :P muahahaha neway ..uish jangan sampai campak lombong..agak kasar disitu :P hahaha

Melz said...

SeE-DaH : uhuks..Cdah ku kurang paham
disitu :)

kasi terang sket ;P

nmpak dri jauh..
nmpak dri dekat..

Melz said...

mindbreaking : cikgu aku best weh..hahaha harap2 dia baca la..entry ada promote dia tuh.. tapi taktau la samada dia kecewa ke aper..harap2 tak la hahaha

Melz said...

ween : Bengong agaknya..ntah nie agaknya bahasa jawa..yelakan mel kalau menulis ..main bedal ajer.. asal sedap mata memandang.. =))

Melz said...

Nazra~ : uish bini no 1 i nie..hahaha nanti kita declare harta na via twitter..hahaha u cakap je mau baper na :P

Melz said...

BuLaN iTu aKu : tujukan kepada seseorang..tapi kira aku tak bagi nama so dah jadi general la..hahaha harap2 dia baca la..bagi dia sedar..kan ? kan ? hahaha

wani said...

lalalala..ksian org tu..huhuh.. >.<
anyway,btol latu,klau xtahu kne lahbertanya..alamak..rajin lak nak cmment..ssh taw nak cmment entri org.. ^^

miNt said...

ak rasa kawan ko tu bukan bodoh sombong.

mybe dia tak mudah putus asa.
walaupun tak jadi tetap cuba.
bila dah penat br tanya.

ak kagum ngn dia.
hahaha..;DD


p/s: dia kata 5minit bleh siap tu mgkin dia nk bergurau ngn ko.
;DD

Melz said...

wani : hehe best la kalau rajin :P i lioke ;P yeap mmg kesian.. haha

Melz said...

miNt : yeap ... dia berusaha untuk buat :) tapi cara dia cakap :) dah menunjukkan dia hebat :) tu je..

HaSue said...

umur mel nih berapa eh? (tak tau kena laa tanya kan..) :P

atiQah adNan said...

tak best sombong-sombong.. hehe

Melz said...

HaSue : agak2 berapa eh :P hahaha mel tanya balik :P keh keh

Melz said...

atiQah adNan : tamo2 :P hehe namo2

Putra Al-Maliki said...

jike kite tak sesuatu perkara, kita boleh belajar dari orang laen.. tapi jangan la pulak kita sombong.. nanti dapat gelaran free jer "bodoh sombong".. sikap nie bahaya apatah lagi dalam menuntut ilmu especially ilmu gama.. jadi jangan biarkan diri kita terus dalam kejahilan..

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

Melz said...

Putra Al-Maliki : betul dan sangat setuju dengan apa yang kau comment :)

kejahilan dalam banyak aspek yang boleh dihuraikan lagi . sesungguhnya kita belajar dari bawah dan sekiranya kita diatas kita menolong orang yang dibawah :)

pfttt : orait

siggplus said...

macam mana dengan sombong + ponggong?

siggplus said...

macam mana dengan sombong + ponggong?

|arieza| said...

bodoh + sombong + bengong + sengal + ego = bosomonggalo..

mmg xsuka yg bodoh sombong tahap sangap.. konon nk jd bijak stp masa.. even org bijak pun ada masa akn bertanya..

manusia.. macam2 ragam..

--siLEnt_ 5iLh0ueEtte-- said...

eyes2eyes pgil org yg bodoh + bengong -->> songongggg.
-lebey kurang jee.. ehe

HaSue said...

Lorr..dia tanya kite balik..kite tak tau nie..nak agak pun kite tak pandai(terus terang nih tau...x sombongong kan??)ahak :P

tanya lagi skali..berapakah umur saudara?ngeee...ke nak masuk dalam kuiz melz gak?ahehe

hBz said...

melz, care beb. jitu dan tepat SombonGok neh..podaa..

weh melz, asal cik epal promote ko..adeh..ko kan dah glamour. bg la chance kt aku plak. pueh den takel, tak dapat2.

fatin sulaiman said...

say something new mel... org tak sedar diri, ramai...yg nk tolong sedarkan sikit... so, watever la as long as dia x kaco urlife, than dats b ok.. tp kalo kaco, ko hambat je bdak tu.. ahaks

fitriah said...

siggplus, sombong + ponggong = bonggong. haha


mel, kfc?? jom!!! heeee

fitriah said...

siggplus, sombong + ponggong = bonggong. haha


mel, kfc?? jom!!! heeee

[S]itie [B]Um [B]Um said...

sabo..sabo..

miss lolly a.k.a luvfareda said...

mel ade owang kata lolly sombong!


grrrrrrr.

Fatt Chin Choy said...

keyakinan diri menebal tu
keke

Melz said...

Siggplus : heh . sombong + ponggong ?

aku add math failed.. hahaha kau kira pakai calculus kau..boleh kot lalala

Melz said...

Arieza : hehe :P gilos panjang .. seb baik xda darab bahagi tolak :P semua campur hehe.. yeap .. kita sebagai manusia..walaupun di atas.. banyak benda yang kita still tak tau :)

Thumbs up !

Melz said...

eyes2eyes : haha semua dah main calculate2 nie..keke ..nanti mel bagi soklan kuiz matematik na ;P

haaha

Melz said...

HaSue : hahaha arround 2+ :P hahaha boleh ? nak buat kuiz pasal nie ke ? ala ada orang dah tau .. gi tanya si YnaaOhYnaa..hahaha dia tau ! :P

Melz said...

hBz : mmg cara bai :P haha..eh..aku mana popular lagi beb.. aku seorang penulis yang masih merangkak untuk naik ke atas .. belum boleh lagi aku jadi popular.. dan mungkin 2 tahun lagi kot . baru aku boleh capai yang kat atas tuh :) kau pun juga.. InsyaAllah . just kerap bertanya. dan kerap mencari ilmu..itu yang penting yang sememangnya boleh bawa kau ke atas .. biar orang nak cakap apa.. pekak kan telinga .. butakan mata.. ingat kita masih dibawah..dan sekiranya kita di atas..kita ingat orang dibawah..itu la cara aku :)

Melz said...

fatin sulaiman : hei fatin :) thnx yer mengomen :D . hehe yeap s long s dorang x kacau..but dorang act like gewd2 :P hahaha thats why i'll "sigh" ROFL

Melz said...

fitriah : haha.. fit kau ngan sigg je..jeles aku na :P muahaha..

neway KFC ? join la quiz tuh..mana tau menang..dapat makan free ngan melz ROFL

Melz said...

[S]itie [B]Um [B]Um : masih bersabo..hehehe

Melz said...

Lolly : mel kah itu ? kah kah.. takpe sombong..jangan sombongong :P muahaha..

Melz said...

Fatt Chin Choy : hehe..Keyakinan diri yang sangat menebal pun kadang2 boleh merosakkan diri rite ? ROFL

Ejay said...

biar bodoh jgn sombong...

Melz said...

Ejay : yeap u rite bro :) hehe

siggplus said...

mesti la fit ngn aku, dia kan dinda aku..haha

cik EPAL said...

weiii,.aku bodoh sombong tak?? hehe..
exabytes ditangkap ;)

Melz said...

siggplus : isu ini tidak boleh dibangkitkan lagi ( samy vellu ) muahaha demko..

Melz said...

cik EPAL : agak² ? muahahaha

sat gi aku tangkap ko nyer

@juera said...

biar bengong jgn sombong..x suke la..ngeeee..uweks..

Melz said...

@juera : haha mmg jangan sesekali . ataupun sesedua

F U N F A B U L O S I T Y said...

buat dunno je ngan org kat dunia dia sendiri ni-persetan lah org camtuh!hahaha ;D

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo