Nuffnang Clicked Calculation

Nov 20, 2009

Nuffnang Setiap Clicked akan dibayar sebanyak 0.25cent ! Itu kau harus tahu dan kau harus Fikir . Apa yang telah aku membuat pengiraan kerana aku sememangnya suka mengira dalam hal² begini dengan lebih mendalam :D muahaha So korang Usha hasil pengiraan aku.

Dalam Satu Blog mempunyai 3 Content adds yang berbeza sekiranya diClick . Kau harus tahu yang ini . kerana walaupun iklan yang dipaparkan adalah sama , tetapi ia masih boleh dikira sebagai 3 Iklan yang berbeza kerana ia mempunyai Code HTML yang berbeza iaitu

LEADERBOARD
SKYSCRAPER
LARGE RECTANGLE

Jangan membuat Andaian bahawa setiap Adds yang sama mempunyai 1 click yang sama . Itu salah kerana aku telah membuat 1 minggu tempoh untuk aku usha sendiri. So kat sini aku ingin memberi tahu yang Setiap Adds yang berbeza atau sama pada Setiap LB,SS,LR akan dikira sebagai harga click yang berbeza. Kerana aku telah membuat satu pengiraan dan satu survey terhadap Clicker semua :) sila rujuk gambar di bawah


dan pengiraan yang aku buat juga :

SS : 0.25 x 3click = 0.75Sen
LB : 0.25 x 3click = 0.75Sen
LR : 0.25 x 1click = 0.25Sen


So semuanya dikira hanyalah 7 click :) . Ops kepada Clicker , jangan fikir aku tak catat kat dalam Notepad okeh ! hahaha aku catat sekadar untuk mengetahui. Minggu ini jer next week tak dah hahaha

Sekiranya ada kesilapan , sila roger Melz . semua orang kat dunia nie tak perfect duhhh haha . Tunggu Tips Unique , Youtube , Yahoo dari melz :)

76 Comments:

ween said...

wah. something new!

ween said...

good info :)

ween said...

baru tau ni, hehe

Melz said...

ween : wah triple yer ween :P dush² hahaha yeap .. nanti ada lagi pasal Nuffnang nak publish :) tunggu

:: Feez_Mior :: said...

wahh..thks melz.. dlu feez ingtkn sehari sekali je leh klik.. pastu kalo klik bnda yg same x dpt ape2..
rupe2 nye tidak..

thanks again for da info..

Mr. Cuz said...

la melz..aku ingat dlu len..wakaka
skang baru ku tahu..huhu tp aku mmg men klik2 jer smue iklan yg klua..haha
xsbar nk tggu tips youtube, yahoo..haha

Cik aiNa said...

patut la earning aku sikittt..huahuaaa

Melz said...

:: Feez_Mior :: haha sama² :) selamat berblogging okeh

Melz said...

MR.Cuz : hahaha Youtube kompem meletup beb :) mesti bersepah orang nak buat nanti =))

Melz said...

Cik Aina : hahaha kan mel dah story benda nie ?

Encik Azizan said...

mekasih gtaw

black_mel said...

owh...kira mcm tu..

Melz said...

zizan : aik zan ? kata tamo bukak blog ? muahahaha..kan dah kene ngan aku..

Melz said...

black_mel : a-ah camtuh hehe ;P

Aus said...

owh..
baru taw..
tp rase2 ade org tipula..
ckp klik..
tp xnaek2 pun earnings aku..
haha..
xpe2..

aku xkesah...da mmg xdpt cntrl mende2 nih..
lyn jela..

Melz said...

Aus : orang tipu tuh takleh nak wat apa aus :D hahaha tapi mel anggap biarlah orang yang click tuh "dah" click so mel click la balik. kalau nuff dia mmg tada..mmg mel cakap "nuff tido" haha

Aus said...

haha..
2la..
aku pon aggp cm2 je..
klik je blik kalo ade..
yg pntg jujur..
adela blsn die 2..
tol x..
haha..

Melz said...

Aus : guna konsep Win-Win :)

Aus said...

win-win..
amede 2..
hahak..
nsb ko bek..
aku msok2..
kuar mister potato..
haha..

xlarat dgr lagu die da..
mister potato..mister potato..tnttnmtnmt..amende ntah..

hBz said...

Owh.cmtu ke.tipu la nak tipu.janji isnin ni aku dapat claim cek aku.yeay.

Thanks melz.ko mmg byk membantu.teruskan gay kta.yeah.

Melz.aku nak maen game lg.td aku menang ke?haha.ak nk buat game gk.tp versi pantun.ok?

ada_hairuni said...

cool.. thanks 4 da info :)

hBz said...

Owh.cmtu ke.tipu la nak tipu.janji isnin ni aku dapat claim cek aku.yeay.

Thanks melz.ko mmg byk membantu.teruskan gay kta.yeah.

Melz.aku nak maen game lg.td aku menang ke?haha.ak nk buat game gk.tp versi pantun.ok?

hBz said...

Owh.cmtu ke.tipu la nak tipu.janji isnin ni aku dapat claim cek aku.yeay.

Thanks melz.ko mmg byk membantu.teruskan gay kta.yeah.

Melz.aku nak maen game lg.td aku menang ke?haha.ak nk buat game gk.tp versi pantun.ok?

Encik Azizan said...

aku bkk blog ko..dan blog len yg aku syg..aku ckp x mo bkk blog sndri jek..

Melz said...

Aus : win win nie macam aku click , kau click . hah dua dua dapat kan ? hehehe so lantak la dia click ke tak janji kita click rite ?

Melz said...

hBz : wah Hbz dah kaya :P lalala jom pekena teh ais 1x :) hahaha

sama² Hbz :) semoga kau terus berjaya dalam dunia blogging okeh :)

owh pasal game uh ye ? Worait nanti aku join plak ;P

Melz said...

ada_hairuni :hehe ur most welcome babe :)

Melz said...

zizan : ahhhh tipu ! wakakaka kalau aku..first aku bukak blog aku.. 2nd blog kau.. sebab blog kau cute =)) yaks

i.z.m.a said...

ye ke?? sampai skang tak sure camne nuffnang tu dikira..

Melz said...

izma : hehehe tuh untuk CPC :)

sI tEDI said...

yuP! mula2 blogging aku x perasan juga berbeza amaun mengikut saiz add tu..

lama2 baru aku faham..

Alhamdulillah..

Encik Azizan said...

mmg cute time indah..tp 2 3 arni da x indah..nnti la aku dtg blik blog tu tulis pe yg ptot..ahaa..semasa blog tu berhibernasi..aku ngt nk creat blog teka tekut tu..

Encik Azizan said...

n klu aku bkk pon sbb terpksa..nk bls msg org tu..kn merajuk ssh..haha..arghhhh..jiwa kaco..jom layan bapok melz mlm ni....

Melz said...

SI Tedi : owh sekarang dah faham ? gewd² :) i lioke

Melz said...

Zizan : apsal ? ada anonymouse kacau ke ? meh aku basuh depa sket ;) tengok camne hahahaha

Melz said...

zizan : bapok ? tanak la..aku awek pun tarak..kang orang cop aku nyah..hahaha tamo aku :P

||| PöJìé PööH ||| said...

Hebat la Melz..
Leh buat thesis nih!
Thanks again for sharing :)
Tp kan utk yang LR, Pojie xletak buat kat bawah 1st entri la..
Xreti n xjadi..
Either on the top of the entry o bottom of the last entry..
so how?

imHepPie said...

ini btol2 rajin nih siap catat lgi

Kak Aidah said...

Wah particular sungguh Melz ni siap main catit2 lagi. Apa kata semua blogger pakat ramai2 kita buat pooling system i.e minggu ni kita gi lastik Nuff kat Blog si A, 2nd week blog si B dan seterusnya......hahahaha. So sama2 boleh jadi kaya hahahaha

Atiqah said...

saya dh baca dan dtg nk tinggalkan pesanan
pesanan ikhlas jauh dari sudut hati mengucapkan ribuan terima kasih di atas tips yg diberi
terima kasih juga kerana sudi singgah di teratak biru buruk saya
teruskan berblogging agar saya juga punya kawan ramai dalam alam maya ini..

muaahaaaa
x tahan wat essay SPM..

naz said...

erkk, nuffnang pay per click? lol.maybe kot, but still depend on your blog impression, kalau byk unique visitor, lg byk mel pnye income. =)

p/s : aku subscribe your blog mel, byk citer mnarik sini. =D

|arieza| said...

wah rajinnye dia bljr statistic! ehehe

Melz said...

||| PöJìé PööH ||| : owh senang je tuh .. jom ym mel ajar :) mel x reti nak ajar kat sini :S

fezaL Mohd said...

boleh kaya cepat . share ilmu

«♪Ruff♪» said...

wah best nyew...info neh
ngeeee

MsAnisSyahirah said...

wah, info baik nih...
trima kasih...
hihihi...


http://msanissyahirah.blogspot.com/

Cynthia Kim said...

Oh....yah. As what i assumed. Per click is only 25cent that is if you're lucky enough that the ad even appears!

Melz said...

imHepPie : untuk minggu tuh je :P hahahaa

Melz said...

Kak Aidah : hahaha mel lebih prefer click win win :D

Melz said...

Atiqah : sama2 atiqah :) hehehe yeap kita berkawan orait !

Melz said...

naz : mel cakap pasal CPC :) hehehe kalau unique banyak means Buffered :P hahaha

Melz said...

|arieza| : hahaha statistic ? :P

Melz said...

fezaL Mohd : harap apa yang kau cakap betullah ;P

Melz said...

«♪Ruff♪» : best :D thnx support

Melz said...

MsAnisSyahirah : sama-sama ;D

Melz said...

Cynthia Kim : yea u right babe ;)

Eyriqazz said...

Nice tips.Sumber inspirasi.Jgn lupa baca my last entry,Inspirasi Meltz pencetus entry ini :

http://eyriqazz.blogspot.com/2009/11/lain-padanglain-belalang.html

bolloqs said...

wah....nice sharing melz....ak ngtkn klu iklan same dye kire se je...tp ak mmg klik sume...taik lalat pn ak klik skali....mauahahaha.

p/s:ble plk nk kuor tutorial utube ngn yahoo ni???xsabau den...

Putra Al-Maliki said...

kesetiaan saya pada advertlets x berbelah bahagi.. =)

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

Melz said...

Eyriqazz : terima kasih kerana mengambil tips ini sebagai sumber inspirasi :) aku hargainya :)

telah ku baca dan telah ku komen . terima kasih :)

Melz said...

bolloqs : oh tidak :D hehe nanti aku explain lagi bab Unique :D

untuk youtube / yahoo SOon ~ aku dah siap entry pasal tuh .tapi masih sChedule :)

Melz said...

Putra Al-Maliki : hahaha adverlets bagi aku bagus sekiranya mempunyai Hits Unique yang tinggi :D

just my 2cent

Liyana said...

rajinnya buat macam tu..caya lah

FirdHaikaL CHinta ilLahi said...

erh ada namaku jua....

oh macamtu ke????
baru tahu macam tue perkiraan dia...sebab fird sgt tak faham....

Ariey said...

status glitterati aku hilangla lps main klik2 ni hampeh tul skrg dapat ordinary je xkn nuff tau kot

Melz said...

Liyana : hahaha mengisi masa lapang ;P

Melz said...

FirdHaikaL CHinta ilLahi : yeap :D hahaha nama ada kat notepad tuh :P hekhek

Melz said...

Ariey : eh ko ada taruk iklan catcheye ? adverlets ke ?

atiQah adNan said...

bile lah earning aku nak naik ni..
huuu~ sabar jelaa.. nanti singgah klikyee...

Melz said...

atiQah adNan : hahaha sabar na ;) okeh jab mel go :)

chokio_nia said...

aku tak pena klik nuff ko kot melz..sori ah..tak reti menda ne sume..huhu

fiD said...

tq bro.....

Melz said...

Chokio_nia : Sokey babe :) hahaha

Melz said...

fiD : ur most welcome ;)

Reflisia said...

hye melz,
salam kenal..

i need some tutorial from u, how to earn money from nuffnang? ramai sangat kecoh pasal ni. so i pun nak tau juga.=)Boleh?

Melz said...

reflisia : eh sure :) why not . hehe . neway u dah ada nuffnang ?

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo