Nama Samaran Dan Gelaran

Nov 26, 2009



Kau orang semua dah tau ke nama sebenar aku siapa ? Aku dulu dilabel sebagai M adakah Macho ? hahaha budus gilos kalau camtuh . aku pun tak nak ngaku . Neway Nama sebenar aku ialah Muzammil Bin Mudzakir dan aku akan story Pasal nama yang aku kerap dipanggil . M&M haha

Okeh start dengan dalam family aku . Kakak sulong aku A.k.a Apapaje.blogspot.com dan rangkaiannya memanggil aku dengan nama Baby sebab aku adalah anak paling Bongsu dan mungkin muka aku cute kot*. hehe

Mak aku pulak selalunya panggil aku Mel atau lebih manjer aku akan dipanggil Adik ! dan kalau mak aku marah kompem mak aku panggil nama penuh " MuzammiL tidurlah adik, mata dah naik kuyau dah , tau tak kuyau tuh apa ? " Pfttt sampai sekarang aku tatau apa itu Kuyau ( Sila Google )

Okeh nie pulak member² seangkatan dengan aku , kiranya geng kamcing yang selalu kencing tepi jalan . Wakaka dorang akan panggil aku dengan nama Panjang dan mungkin kerana sifat fizikal aku yang kurang normal iaitu ketinggian aku yang sangat menyerlah . Last kiraan 192cm ntah naik lagi kot hahaha lantaklah labu.

Kalau dorang nak panggil lagi sedap dorang akan panggil aku Panjang LoLo dan lagi aku ada dengar Panjang Lolo Penarik beca ? Sejak bila aku ada mengusahakan Beca nie ? haha lantak kau la labu , janji kau happy aku pun happy hahaha. Ex² aku pulak akan roger nama pendek aku iaitu Amir haha yeap . pun lantak kau lah janji kau senang dengan panggilan tuh.

Tapi dalam dunia maya aku labelkan diri aku MelRomeo start 2003 dan sekarang aku tengok macam dah beralih arah ke nama baru 2009 Melz kerana mood blogging yang telah bertukar muahahaha. Neway aku sekarang macam biasa dipanggil Melz dan sewaktu dengannya .

Apa² pun kau panggil aku . Janji kau jangan nak panggil aku benda² yang boleh buat aku tacing sudah ~ Cheer ur life calo betey
So apa orang panggil kau ?

35 Comments:

Mr. J @ pengerindu.com said...

Nama samaran i , "J" je sebab ada 3 J. hehueuue.

www.pengeRindu.com

Flo Alfera said...

Wah banyaknya nama samaran..but i still prefer to call u MEL..senang nak ingat coz sama ngan nama kucing aku dulu muahahahahha..jan mara Mel just joking only.

.idahassan. said...

haha :)
melekat la baby smpai skg..
best oh entri ni..nk bt gk
tggu ak blk dr kmpg
mahu kirim slm atuk nenek?
muahaha >.<"

Ries Lee said...

sedap name betul kau kan...

pggl aku abg is jer..
hahaha...

aLeen aVriL said...

seme org yg kenal alin akan pggl alin as 'alin'..hehehe...atau pon 'aleen' smae jer munyik nyer eja jer lain...sjak kenal mamat yg jdik tunang aleen tuh diew suker bg card yg tulis name alin gn ejaan 'aleen'....

pastuh alin pon tuka ler ejaan diew smpai skg...
'aleenavril' munyik die 'aleen+avril' okei..nih adalah name d alam cyber sajork...dr mane dpt name tuh...??sajer amik name Avril Lavinge tuh sbb mase sek dolu minat gilew2 kat diew...last2 diew kawen gn org lain..ehhhhhh..lesB ker aku..oh tidak2...huhuhu..sbb minat die so amik name depan die jdik ler 'aLeenaVriL'..gituw ler citew nyer.

Gadis n Frank said...

baby? so cute...samalah ngan adik lelaki bongsu ahkak...panggil dia Baby @ Adik...tapi bila dah besar kitorang panggil dia baby dia marah, dia ckp malu la dah besar panggil baby lagi..huhu...

Hisham said...

sedap n cantik name lu...ape mkne nyer ek????
bro,slmt ari ry qurban...tk cre

Aidi-Safuan said...

wah...romeo...lari~

«♪Ruff♪» said...

ngeee sedap lor nama ko melz

teringat mase kecik org paggil MOHD...hahahahaha

salam aidiladha....

cikTi said...

haha.,.
ko ank bongsu??
patot rr,.
keh2,.

ko m.m
ak pon m.m jgk,.,

mier@merr said...

adik mel..ahakz

Mr. Cuz said...

dah keluar dh nama manjer die..wakaka..
nama aku no meaning melz..hehehe
nama sebenar aku pun ko dh tau kan..xyah bgtau la..wakaka

||| PöJìé PööH ||| said...

Okla sedap nama tuh Mel..
Btw nama Panjang Lolo Penarik Beca tuh funny la..
mana la depa dapat..
Pojie??
Klo malas nak sebut Jie tuh pggl Pooh pun boleh..
Itu timbulnya PojiePooh!

jijie said...

hehe..
nama samaran yek..
ok la tu daripada kena pggil nama ayah jek...*dah rasa mcm mat salleh lak pggil nama family jek*

+akufobia+ said...

oo.tinggi gak 192.

cybernetic88 said...

haha. aku pnggl name ko syg slalu. ok aku ske nama begitu. hahaha. name aku?. ouh erm. haha. dunia maya beb. xbleh reveal =). hrp mklm. hee

chokio_nia said...

erk..org umah panggil aku memey..alamak..kantoi..haha

Melz said...

Mr. J @ pengerindu.com : apa 3 J tuh bro J ? hehe

Melz said...

Flo Alfera : uit cutenya kucing tuh nama Mel miahahaha

Melz said...

.idahassan. : best ke ? hehe aku pakai taram je ayat tuh

Melz said...

Ries Lee : cettt abang is :P miahahaha

Melz said...

aLeen aVriL : wohooo panjangnya aleen .. miahahah.. mel suka jgak avril tuh . mel prefer panggil alin k ?

Melz said...

Gadis n Frank : miahahaha tau tape :P segan megan semua kuar . tapi i cool miahaha

Melz said...

Hisham : hahaha melromeo tuh takde makna .. sajer je pacak romeo.. romeo hanya pada nama ahaks .. yang lain tuh aku tatau apa makna jgak :P miahaha

Melz said...

Aidi-Safuan : eh relax la.. aku tak gigit orang miahaha

Melz said...

«♪Ruff♪» : nama kau MOHD je ke ?

salam aidil adha jgak

Melz said...

cikTi : a-ah anak bongsu.. miahaha anak bongsu kan selalunya cute

Melz said...

mier@merr : akak mier . miahaha

Melz said...

Mr. Cuz : ada la.. jangan mara

cuz boleh jadi jgak "sebab"

BeCuz miahahaha

Melz said...

||| PöJìé PööH ||| : tula mel pun tatau mana dorang dapat. miahahaha sejak bila mel tarik beca ntah haha

Melz said...

jijie : tak paham disitu . ayah ? kenapa

Baby said...

i dh buat speacial post berkaitan dengan ur post..

feel free to read it ok?

http://eyesofbaby.blogspot.com/2009/11/name-nickname-jwb-melz-post.html

fiD said...

mel romeo jewla, lg sedap!

-sha- said...

192??
kau mmg tinggi.
aku 156 je.
eh, ke aku yg pendek?
ohh apekah aku melalak kt sini? ish.

Make Dreams said...

hello there my name is Will. nice to know your blog :D

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo