Kenapa Erk ?

Nov 8, 2009

Kenapa orang tak paham yang niat kita cuma menolong ?

Kenapa orang Suka buat kita sakit hati ?

Kenapa orang suka sangat cari keburukan dari kebaikan ?

Kenapa orang suka sangat bersangka buruk pada kita ?

Kenapa orang yang kita tolong pastu tak endahkan kita ?

Kenapa orang tak tau nak menghargai apa yang dah kita buat ?

Kenapa erk ?


Neway KFC or MCD ? Cepat !! nak Dinner nie

19 Comments:

«♪Ruff♪» said...

Bak kate pepatah...
Rambut same hitam..hati lain2....

p/s: MecDi lor...

aNiSa hANg tUaH said...

hmm.
manusie mmg macam tu..
macam2 perangai.
..kadang2 kite tak dpt nak puaskan hati semua org..

misz benida said...

ko ni..dok mkn kfc,mcD.
cer2 la mkn tomyam ke,paprik ke.
hehe.

NAJIAHTUL SYAFIQAH ISMAIL said...

yeza...itulah benda yg sy hdpi especially bila da smakin dewasa ni..masa skola dulu2...xder pon mcm ni..bla da msuk u..spatutnya fikiran kiter smua spatutnya smakin matang..tp sbaliknya yg jd....

Melz said...

«♪Ruff♪» : erm betul tuh...tapi sekarang rambut hitam jadi perang :P kah keh koh...

Melz said...

aNiSa hANg tUaH : betul tuh.. kita mmg xleh nak puaskan semua pihak.. tapi ku masih mencuba buat yang terbaik untuk memuaskan dorang ;)

Melz said...

misz benida : Tomyam ari Khamis Jumaat jer...kah kah kah ada plak jadual kan ? :P

Melz said...

NAJIAHTUL SYAFIQAH ISMAIL : semakin kita matang..semakin kita berfikiran jauh.. tapi lately macam sama je kan ? :) erm "ntahlah blog kita" :P kui kui

PutraNforce said...

Makan mCd sebab ada tv leh layan wifi n tv.. kalau mcD kat sana ada la.. hehehe

Melz said...

PutraNforce : betul tuh..hahaha aku dah buat entry pasal Mekdi :P

zan-xray said...

time macam ni la aku rasa tension..
mau juga jadi orang yg pentingkan diri sendiri..
Ada masa terpikir juga pernah ke kita buat macam tu juga..
1. mencari keburukan dan melupakan kebaikan bila tak lagi bersama atau persahabatan telah tiada
2.bersangka buruk demi keselamatan dan maruah.. perlu juga supaya tidak ditikam dari belakang
3. melupakan pertolongan orang apbl sudah pandai berdikari

agaknya demi survival kot.

adeQ faRra said...

lumrah alam.......
kalo semua mnde baik jer,xkn ade jahat dlm dunia ni.....
kalau semua baik,sape yg akan jd pemimbing n yg di bimbing....
am i true?
hihihi...(tringat kata ustaz mase sem lepas..)

meera^da cute..*_* said...

juz let it be..sabrlah pegangan hidup..

chokio_nia said...

sebab org tu hengat die bagus sgt..haaa

cybernetic88 said...

ptutnye ko ubah kenape tu ngn "why" ok. haha. bru nmpk feel tu lbh mendalam. hahaha.

btw be strong babe =)

yeah. hee

||| PöJìé PööH ||| said...

Alahai sedih jer bunyik!
Sbb tuh ada pepatah;
"Madu dibalas tuba"..
Biasa la manusia..
Sabar jela Mel!

|arieza| said...

sbb org tu x reti bahasa, melz.. mgkn jugak dia kurang akal.. kesian kan... not knowing how to appreciate is somehow a disability :p ape2pn, b strong dear!

Melz said...

zan :bagus zan...aku suka cara kau bercomment :) neway kat dunia ada macam jenis manusia yang xleh kita duga..muka baik pun kadang2 hati jahat nak mampuih.. muka jahat pun kadang2 hati baik nak mampuih.. so dari situ kita xleh nak bandingkan dari segi muka.. itu plak pendapat aku.haha

Melz said...

adeq : wah kim salam kat ustaz tuh naa :) harap2 dia pun terbaca blog nie..keh² boleh dia join kuiz nie sekali :P neway semua yang ustaz tuh cakap betul! ;) kalau xda jahat...maka xda la syurga..kalau semua baik xda la neraka :)

meera : yeap hati manusia nie kalau ditahan marahnyer..itulah kesabaran yang teramat baik...memaafkan insan juga adalah baik seperti membasuh pakaian yang hitam kepada putih..

Chokio : yeap mostly orang akan berfikiran macam tuh...dorang nak tonjol diri dorang dengan megahnyer dihadapan..but the truth thing.. bukan dia yang buat dan bukan dia yang fikirkan untuk mencipta sesuatu benda..malah menggunakan hak idea orang lain dan gunakannyer macam dia punya :) aku dah kene..hahaha

Acapz : hahahaha speaking aku dah macam Sepaking.. muahahaha...kalau aku pacak Why..better i put whole thing in english :P ... neway aku masih bersabar..as long as i can :) but if i can't.. i don't know what gonna happen next.. <-- english ku muahahaha

arieza : yea thnx arieza for ur support :) ...neway kadang2 mel pun tak paham..kenapa erk? kita tolong dia tapi dia boleh anggap macam kita x tolong dia? adeh....yang peliknyer..siap bagi duit tanda kita "bekerja" bukan menolong...come on..aku ikhlas..dan aku dah cakap awal² .. apalah makna duit tuh kalau aku dah cakap awal² aku ikhlas menolong? rite?

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo