Tinggal Kenangan Terindah

Nov 25, 2009

Semalam macam-macam jadi . tapi ada juga benda aku taknak publish , tapi aku sedih coz kasut aku hilang semalam . Mood aku terus rasa nak pergi laut pastu pancing ikan mana la tau kot-kot dapat kasut baru kan ? uhuks

Gila babas weh aku sayang gilos kat kasut tuh sebab kat mana - mana aku mesti bawak dia . Aku rasa nak demam sebab kasut tuh ilang sebab semalam aku pakai pergi banting relax je dia kat kaki aku pastu petangnya takda dah kat kaki aku , yela takkan aku nak pakai dalam rumah , apa kau ingat rumah aku macam mat saleh ke ? uhuks

Macam nie ceritanya ...

Hari isnin dia megah kat kaki aku bersama stokin yang 8 bulan tak basuh boleh ? tak boleh lantak la kaki aku . Aku pergi configure switch dan pasang switch kat Kolej Matrikulasi Selangor Banting haha sajer je nie nak main SEO sebab tengah hot . Korang nak main apa salahnya :P
Dia sanggup redah rumput dan tanah yang belum sehat . Relax jer dia redah demi aku nak menapak dan tup tup terkena lak paku . adus kesian seb baik tak luka kasut tuh . Petang aku balik relax je aku campak kat luar . pastu masuk terus off .

Hari Selasa aku relax kat office yeala mesti la relax takkan aku nak buat-buat busy pegang kertas ke hulu kehilir ? nie nak cerita lak ni kepada sapa yang kerja gomen ( abang aku story ) .
Aku pergi kerja pakai Selipar pastu aku lupa nak campak kasut tuh masuk dalam rumah , adus aku silap!! . Pastu petang tuh relax abang aku roger aku .

Jack : Mel kau tak pakai kasut ke ?
Melz : eh, tak kenapa ?
Jack : Hah hilang lah tuh .
Melz : owh yeke . aa tape-tape . ( cettt bajek cool padahal hati rasa pilu gila viva bukan Alza )

Balik-balik aku tenung je kaki aku . Gila Sedih weh , korang tak sedih ke ? Tsk tsk korang nak tengok kasut tuh korang scroll tengok kat gambar "aku kahwin" hahaha lantak kau la labu . Last-last aku roger mak aku hari rabu pagi . Aku rasa tenang sket :) thnx mom ;|

58 Comments:

rathiqah azmira rosli said...

pes time komen belog ini.saye suke part last.comel ah gtw mama kasut ilang.ehehe

Melz said...

rathiqah azmira rosli : apa2 problem mel mesti share ngan mom :) hehe baru rasa tenang sikit . hehe

chokio_nia said...

haha..melz2...tape2..nati leh merase kasot br..pastu leh syg kasot lagi..ok??

chil2..

Melz said...

Chokio_nia : takda paten macam tuh ;( tuh wat aku sayang gilos kat kasut tuh ahhahaha

cikTi said...

beli kasut baru j la melz.,.

ween said...

ala. sian Melz. kenapa kasut yg hilang. kenapa bukan stokin yg 8bln xbasuh tu yg hilang. huu.

eh. stokin tu kalau bg free pun org xnak kut ;p

Melz said...

cikTi : haha balik jb nie kena nekad beli baru la jawabnya :(

teddy_froggy said...

kasot oh kasot..
kecian melz..
huhuh...

Melz said...

Ween : haha . tula kalau mel sumbat stokin tuh dalam kasut tuh mesti dia fikir 10x nak amek ke tak wakakkaka

Melz said...

teddy_froggy : huhu :( mood sedih balik haha

Mr. Cuz said...

aku ingat kasut ko majuk la melz sebab :
1. ko pkai stokin yg dh lame tak basuh..die xthan..wakaka
2. sebab ko campak die macam tu jer..walhal die jage kaki ko dgn baik..huhu

kasut pn de perasaan per..huhu sedey kasut tu..wakaka

Melz said...

Mr.Cuz : waaaaaaaaa :'( nie makin sedih aku teringat zaman silam dia ngan aku time aku jalan2 ngan dia bersama aweks2 :( wakakkaka

kenwooi said...

kasut hilang.. go steal another one.. =P

kenwooi.com

Melz said...

Kenwooi : hahaha no i wont ;(

F I T said...

patah tumbuh, hilang beli baru...hehehe sabo je la melz..

Melz said...

F I T: tengah sabo nie . wakakak . kang aku pacak CCTV kat depan rumah. muahaha

Hisham said...

bro...aku dh link ko...tq..
best la blog kop nie btk info...

jijie said...

alala..ksiannye kasut die hilang...
huhu~

Mr.Clive said...

paham maksud ko dude...paham sangat... :(

Melz said...

Hisham : woraite thnx bro :) hehe akan aku sumbat info lagi nanti.. dalam MelRomeo.com wakaka

Melz said...

jijie : ala kesian je ? belikan la hahaha

Melz said...

Mr.Clive : wah kau mmg seorang yang memahami aku :) kawen jom hahaha

eLLa said...

ciannyer...
kst daa hlng..
tpi kasut tue pown cian gak..
asyik dilpakn..
kast tue daa mrajuk kot..

Melz said...

eLLa : hahaha betol tuh . mungkin sebab ku dia merajuk ! dem tapi kadang2 puji dia okeh hahaha

.idahassan. said...

weh, kasut kt dpn rmh pn bole kne rembat eh..
alert btol de dpt aim kasut ksygn ko tu..
ish3

ape bole bt, kire sedekah je
pasni dpt kasut baru :)

cik EPAL said...

kenapa asyik hilang????

Eyriqazz said...

Huhu..nice one Melz..As usual..Anyway,thanks for great comment,.Camne nak main2 ngan SEO ya?

siggplus said...

sabaq na...
aku pkai kasut dr mula diploma dulu..kalau hilang ni aku rasa nak join kau mancing tepi laut gak la..hehe

Ries Lee said...

mangga kasut tu lain kali...

Melz said...

.idahassan. : aku suka kasut lama :( hehe

Melz said...

cik EPAL : kasut - First time ilang ;P

Melz said...

Eyriqazz : ur welcome hehe banyak caranya . cuma kena pandai bermain ayat :D

sebagai contoh : cuba google Kolej Matrikulasi Selangor Banting

Jatuh no 7 :) dia akan naik slowly :)

Melz said...

siggplus : bagus jgak. ada jgak geng boleh mancing . mana tau pancing2 dapat awek kan ? uhuks ..hahaha

cepat la ilang kasut kau :P

Melz said...

Ries Lee : kunci aku takut ilang . deNg kau ries haha

farenova said...

sian melz kasut ilang..huhuhuu tapi bab tepon mak tu mmg setujuj bangat, memang tenang je kan lepas tu

YobSumo said...

Alza tak smart kan.

Tabah kan hati kau Melz, aku rasa idea memancing kau tu yg terbaik, mana tau tersangkut mutiara, boleh kau beli kasut baru.

Afzainizam said...

Salam Dari kami Warga Kerja http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

kepada semua
Keluarga, saudara mara, sahabat handai, rakan niaga,
pelanggan dan pengunjung blog ini.
Selamat Menyambut Hari Raya Haji Aidil Adha
Selamat Menunaikan Ibadah Korban….

Salam Aidil Adha Dari Mereka Yang Menjadi Tetamu Allah..
"Aku telah menyahut seruanMu untuk menunaikan Haji, wahai Tuhanku! Sesungguhnya aku ingin mengerjakan Haji, maka permudahkanlah bagiku, maka terimalah ibadat Haji daripadaku, sahaja aku menunaikan ibadat Haji dan berihram dengannya kerana Allah Taala. Telah aku penuhi seruanMu wahai Tuhanku, telah aku penuhi seruanMu, telah aku penuhi seruanMu wahai Tuhanku, tidak ada sekutu bagiMu. Telah aku penuhi seruanMu, sesungguhnya segala puji, segala nikmat dan segala pemerintahan adalah kepunyaanMu, tidak ada sekutu bagiMu. Wahai Tuhanku! Diharamkan bagiMu rambutku dan diriku, jasadku dan semua anggotaku, daripada wangi-wangian dan perempuan serta dari semua perkara yang Engkau haramkan terhadap orang yang berihram, aku mengharapkan pertolonganMu, wahai Tuhan sekelian alam."

Jangan lupa ambil kad ucapan Salam lebaran aidil adha… pilih lah nak mana satu

Sorry lama sangat tak ziarah blog kamu ni… dah banyak yang entry yang tertinggal nak baca… ape pun kami tetap masih menziarahi blog kamu sebagaai tanda nilai satu persahabatan yang telah lama … sambung kembali persahabatan kembali… dengan respond anda….

adoi sape plak yang rembat kasut ko tu ye..... tak guna punya orang... eeeemmm lain kali biar berkaki ayam tak ade orang pun yang boleh curi kasut ko tu....

aLeen aVriL said...

alar melz kasut ilang beli jer bawu....motif kasik tahu kat mama mintak mama sponsor beli bawu ler tuh...huhuhu...untung jdik ank bongsu nih.huhuhu..

neway takziah sbb kasut tuh ilang...huhuh

.millalara. said...

haiyok3.. sgt kasihan sama tuan kasut.. kepada kasut, silalah kembali ke pangkal jalan.. pulanglahhhh~ huuu~

fiD said...

sedih betol tue, sentimental value tue bro..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ala kesiannyer..xpa2...kasut baru dok seru suruh rembat la tue..sebab tue yang lama membawa diri..huhuhuhu

♥Hernee Nazir♥ said...

lor siannye..xpe la bukn rzki lg tu..tnggu ksut bru..ptut la cam pelik nape blog melz snyap je..hehehe

hBz said...

Uh.
Kte laki mmg sgt setia pd kasut.ak paham kesedihan itu.xmcm perempuan.ada 80pasang kasut

:: Feez_Mior :: said...

sian melz..
tabahkn hati yer..
xpe, yg patah tumbuh.. yg ilang berganti..

mane taw nnt ade peminat bg kasut plak kt ko kn..haha

jgn mare..

Mr. J @ pengerindu.com said...

Mesti mahal kasut tu bro.

www.pengeRindu.com

Melz said...

Farenova : hehe tau takpe :P lega dah sikit sekarang nie :)

Melz said...

YobSumo : alza tak smart meh ? nanti aku try google .hahaha tak pernah tengok pun lagi :P cettt

Melz said...

Afzainizam : uish kaki ayam.. abes la kaki aku luka kena paku + kena lumpur wakakka

Melz said...

aLeen aVriL : cettt kantoi la nanti.. jangan cakap muahaha

Melz said...

.millalara : pulangkan lah
( pontianak harum sundal siang ) hahaha

Melz said...

fiD : haha dah boleh buat lagu tuh :P muahaha

Melz said...

PuRpLeLiCiOUs LoVe : hahaha balik jb nie nak kena sambar 1x balik lew jawabnyer :(

Melz said...

♥Hernee Nazir♥ : hahaha senyap sebab asyik termenung kat kasut . miahahaha

Melz said...

hBz : tau tape bai . aku gilos setia ngan kasut tuh . Agak2 sapa yang terambik yang sedang baca blog aku nie . mesti dia tau sayu gila ;P miahahaha sok dia pulang la kot miahaha

Melz said...

:: Feez_Mior :: hoho mana la den ada peminat aih..haha tak do sapo nak bagi aih haha

Melz said...

Mr. J @ pengerindu.com : xdala mahal mana :P cettt tapi dia limitednyer so mmg dah xda paten tuh kat kedai miahaha

+akufobia+ said...

time sedih,mak tempat mengadu,time happy?

Melz said...

akufobia : hehe time happy pun aku ingat mak aku apa ? :)

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo