Tips : Boleh Berjimat di McDonald

Nov 10, 2009

Memang la suka...Semua free muahahaha :P

Aku akan bagi tahu sedikit tips yang agak chambest dan akan menjimatkan duit korang dari berlakunyer pembaziran terhadap barang-barang tertentu..yakni sekarang dah makin berleluasa sejak-sejak ini..Kes sorok Gula , Kes BerukBand yang taleh blah , kes tarif elektrik dah bertambah.. dan macam-macam lagi..

Firstly kalau korang stay 24 jam kat Kedai McD . Ada x dorang nak maki korang? pftt kalau dorang maki kau.. lai roger Manager dorang..kah² ada brand? Kalau nak tau Tips Memerli pun boleh Usha Kat SINI so aku rasa kat situ pun boleh jadi rumah korang dah.. sebab aku dah tgk apa yang aku tgk :P korang nak tgk x apa yang aku dah tgk? jom layan

Pertamanyer :
McDonald boleh dijadikan tempat untuk korang Beronline 24jam dan boleh dianggap CC..Selain itu juga McD memberi korang tempat untuk mengecas laptop serta tempat yang berAirkon..So kat sini korang dah save duit nak bayar letrik + Duit BerukBand + Sejuk ( ada airkon )..sapa Setuju ?

Keduanyer :
McDonald juga menyediakan perkhidmatan ReFill yang korang boleh Refill sampai perut korang kembung atau muntah darah ditempat kejadian..Kalau korang jenis SlamberGadak..Korang beli bekas Air McD dan Simpan untuk di ReFill pada keesokan hari..Kira kalau korang nak air jer..korang buat muka x bersalah pastu mintak Refill.. Kat sini korang dah save duit nak beli air..Sapa setuju?

Ketiganyer :
McDonald juga menyediakan tempat untuk korang amek ( Free 24 hours ) . Tips kali ini mmg korang kene buat muka takleh blah..Siyes Shit aku cakap..sebab Korang kene bawak bag untuk menyumbat segala mala bala yang mempunyai Tag SUGAR SALT CREAMER dan kalau nak lagi selamba aku suggest korang bawak tupperware untuk menyumbat SOS TOMATO dan SOS CILI..kat sini korang dah save duit untuk beli barang dapur... sapa setuju ?

Keempatnyer :
McDonald juga menyediakan tempat untuk perkakasan dapur . Contohnyer sudu ( kacau kopi ) Straw dan plate² kecil untuk santapan SoS..kat situ korang boleh amek sebanyak mana yang korang nak asalkan korang bahagia.. Kat sini korang dah save duit untuk beli perkakasan dapur..sapa setuju ?

MEKDI SEKARANG X MACAM MEKDI DULU ,
NAK BUAT KENE BUAT MUKA TAK MALU ,
PERGI MCD KOMPEM AMEK SET SATU ,
SO SEKARANG SAPA SETUJU ?

29 Comments:

aLeen aVriL said...

aku setuju kot dgn seme hujah c melz nih.....

Melz said...

aleen : kah kah .. aleen nanti 22/11 time wedding kak ynaa tuh.. kite go mekdi mau ? muahaha

wazy said...

aku setuju sangat² pasal hujah ko tu melz hehehe kalau ade peluang nak gak wat cmtu

touyakaruma said...

setuju due ... aku minum air sampai kembung perut .

Melz said...

wazy : hahaha aku dapat idea bab macam CC tuh sebab time aku balik ke JB..tgk awek² on9 sampai ke pagi.. 3pg muahahaha

untuk tag sugar , salt , creamer tuh aku nampak apek sorang nie selamber amek segengam...tatau nak wat apa :P muahahahaha

miss lolly said...

lolly lagik suka kfc dari mcD ntah nape...



tp emmm mcflurry !

Melz said...

touya : wakakaka...kembung lepas tuh angin gas keluar..adeh...rugi kalau angin tuh keluar muahahahaha :P

Melz said...

loly : ala..mel lagi suka Mcd! xleh geng la camnie..muahahaha

yea mcflurry OREO FTW :P

sangkapuri said...

haha..setuju saje..

~@k1 is @utuMn!~ said...

ak stuju!
ahak!~
beb.. bab curik gula, garam n sgala jadah kt tmpt 2 ak mmg pro da.. xpyh mcD, sume tmpt ak sauk.. big apple pon jd mgsa...

eit.. mcD bley refill ke?? xpnh pn dpt! damn mereka... x nk tmbh kt ak... stau ak burger king je ad...
pe pndpt ko melz?

Melz said...

sangkapuri : thnx kerana bersetuju...

masih belum ada yang x bersetuju..huahua :P

Melz said...

aki : yea mcd mmg leh refill "air" muahahaha kalau mintak refill berger..mau kene dush²! muahahaha...

neway berger king ada yer refill ? mel pun tatau..jarang makan..pernah makan sekali je kot

s h a r v i na said...

ahahaha...
klaka btl entry nih!
tp segan la kalo wt mcm nih..
if lelaki dia xheran sgt kot..
tp kalo pmpuan?

i pena refil air 4x..tu la pling maximum..tu pun sbb lepk almost 5jam..ahaha..
borak borak borak nyer psl!

cybernetic88 said...

hahaha. aku stju benar ngn kata2 ko bro. adih la. skng mcd kte bermlm situ pon bleh. ahhaa

-N e Y r A- said...

agree! psttt..i selalu amek black pepper, salt banyak2. oh yer, jem juga. hahahaha

Melz said...

sharvina :mostly orang sekarang dah x pikir nak malu²..siyes mel cakap.. just cakap kat diri sendiri..aku peduli hapa orang nak cakap apa..hahahahaha :P am i rite ?

Melz said...

acapz : muahahaha tau xpa :P aku x beran lagi nak tido bermalam kat mcd tuh :P muahahaha

Melz said...

Neyra : wah ada jem yer ? mel x perasan plak... huahuahau tape nanti nak tambah stock jem plak untuk makan dengan Roti Gardenia

s h a r v i na said...

hurm..
btl la tuh..
i pun kekdng da x duli org..
sometimes bro i tnye x malu ke? i ckp peduli pe i!
ahaha..
nak idup kn?so xpelu la malu2..
eh, nnt i nk publish dis entry kt my blog yea!?? ;)

Melz said...

sharvina : okeh xdahal :) hehehe betul sekarang dunia dah berubah...perangai manusia pun dah berubah ..manusia pun dah bertambah

aLeen aVriL said...

melz bole jer nk lepak mekdi lps wedd tuh....jom kiter p jom..aleen xde hal nyer..huhuu..balik uma xde wat aper gak...

Melz said...

aleen : hahaha..okeh..insyaAllah keh..sebab mel pergi ngan kawan..hek hek

akulah aku said...

melz memang pandai lorh..! tip top wa cakap lu.. haha..

Melz said...

akulah aku : haha aku biasa ajer :) sekadar melihat sekeliling dan membuat satu andaian sahaja hehe

s h a r v i na said...

hurm..
btl tuh!
dunia da brubah..
manusia da mcm2 perangai..pelik2 je kn?
eh, mesti perkeje2 mc'd nyamah kn muke2 yg suke ambk lebey2 nih?ahaha..
ala, dorg lg teruk kot..nta pe2 nta dorg angkut bwk blik! aha..
i de kwn, yg straw, tisu , plastic sume dia angkut bwk blik! salt, black paper sume tuh xyah ckp la!ahaha..

Melz said...

sharvina : kahkahkah mmg dah berubah..muahahaha..ok la tuh ada kawan camtuh..relax jer.. hidup steady..best weh hahahaha

aLeen aVriL said...

aleen pon pegi gn kawan....

Melz said...

aleen : ok la tuh..sama2 kawan..muahahaha

Stinky Pillow said...

kah2! lwk gyle.. pdhl bru je blog walking jap ;) . stuju btul idea tu.. trutma ke3 n ke4.. siap copy kt ym gelak sme2 dgn kwn! besla blog ni

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo