Awek Malaysia Suka Mat Korea

Nov 18, 2009

Hahaha kau orang jangan cakap awek aja. Aku pun suka jgak.Opss bukankernakugay ! aku bukan suka dorang. aku suka lagu dorang , siap boleh hafal lagi na ! Actually aku bukan suka lagu aja , tapi Movie pun aku suka dan antara Movie yang telah aku layan , meh aku listkan


1. SaSSy Girl Chun Hyang
2. Great Teacher Onizuka
3. 200 Pound Beauty
4. Winter Sonata
5. Dan banyak lagi malas plak aku nak ingat balik :)

Best beb . cerita dia aku layan sampai aku meleleh jugak air mata nak nak time Sassy Girl tuh . pergh syahdu gila kena tinggal haha. ( aku bukan jambu ) aku ni jenis yang suka melayan suatu cerita dengan sedalam - dalamnya dan memahami prospect suatu cerita :D

Macam Lagu juga , memang lagu yang best aku akan cari makna tersirat dalam lagu tuh pastu aku try ada tak sama dengan kehidupan aku , kalau aku rasa ada dan on the spot aku akan touching dan dari lagu tuh aku olah lagi untuk menjadikan suatu cerita lain :) dan terjadilah suatu entry yang bernama Puisi seperti Pengalaman Itu Banyak Erti , Aku Masih perlu Belajar ,Dunia Kita Dah Berubah . Dan banyak lagi :) hek²

Ehhh macam kelaut plak Entry ini , neway apa yang aku nak bagi tau kat sini korang boleh usha cerita² korea ke jepun ke apa ka dekat sini . Download atau tengok (Buffering)

Update sket :
Heroin My Boss My Hero
awek nie plak buat aku tak tido malam kalau tertengok dia :P
muka pun macam amoi kat sekolah aku.. tu sebab aku tak suka ponteng sekolah wakakkakaka


Enjoy :)

Jangan segan nak join Quiz : Kutuk Dan Puji Bersama Melz asyik aku je kutuk korang bila lagi korang nak kutuk aku ? :P

123 Comments:

kenwooi said...

aiyo.. the guys they see in korean/japanese dramas are ACTORS!

kenwooi.com

minTanG_teLip2 said...

mekE cgt encEm .. .mEke goJEZ. . .mEke cUte . . . .wAwawa~ . .ite bEce dOnLot cite2 jePUn n kOrea kt http://www.mysoju.com/ . .

cryingangel said...

mel ni cam amat memahami betul..baru je tengah2x nak layan cerita jepun korea kembali...hehe

~@k1 is @utuMn!~ said...

weh melz..
ak br post komen kt fb psl minat korea n japan!
hahahah....
giv me 5 la!
sme kte!!

black_mel said...

bro..bkn diorg jer bole suka mat2 korea...aku pun suka minah2 korea nie..tp klau dpt jepun lg sempoi..leh karaoke lagu kiroro..hehe.

eiy_Da said...

metol cakap adek mintang-telip2
hero korea tersangat cute..sweet..gojes..walawess..xleh tahan kah3..;P
ske gak layan ct korean + jepun..

hBz said...

my girl jg terbaik. 5star beb.

Melz said...

Kenwooi : yeap actors not actress :) but me actress for sure :P

Melz said...

minTanG_teLip2 : hahaha wah cari yang gojes je meh :P ok thnx for sharing :) mel dah tgk jgak

Melz said...

cryingangel : hahaha memahami :P cettt .. neway nak layan citer apa tuh :P

Melz said...

~@k1 is @utuMn!~ : eh yeke aki ? mel dah schedule entry nie sejak 2 hari lepas :P muahahaha neway jom give me 5 juga

Melz said...

black_mel : aku lagi suka..naknak heroin citer my boss my hero ;P wahgh cute gilos

Melz said...

eiy_Da : eh husband u nie nak letak mana? cetttt i tak gojes meh ?

Melz said...

hBz : my girl aku tak tgk lagi..terbaik dari ladang ke?

Mr. Cuz said...

layan gk ko kan cter2 korea ni..haha
wlupun mke aku mcm mat korea tp aku xpenah tgok cter korea..wakaka puas awek sek aku dlu suh aku tgok..haha

black_mel said...

melz:xleh tahan...my boss my hero..cute2 ayu tu..dpt tu 1 bln x kluar umah...xpun extend sem..hehe..

Melz said...

mRcuz ; la kenapa xnak layan ? jom la layan dari tgk citer indon kat tv malaysia yang takda kualiti tuh wat apa ? :P muahahahaha

aLeen aVriL said...

aleen pon suker citew korea nih...mang layan abes...sassy girl chun yang tuh penah tgk mase prktical...beria balik uma sewa klu ujung minggu sbb nk pasang dvd tuh...mase prctical duk ostel mane ade dvd player kat stu..kene ler balik uma sewe..huhu..

pastuh mase mule2 keje thn 2005..gaji ke-3 beli citew stairway to heaven siri 1&2...layan gn mak aleen tgh2 mlm..huhuhuh...citew tuh masih tsimpan lagik dlm bilik kat kmpong dan masih dlm keadaan elok...huhuu..

best3..

Melz said...

black_mel : maunya nak tahan.. lawa gila..naknak dia cakap " eh , ih " <--terkejut . kau tgk la. sampai kadang2 aku pun terikot :P muahahaha

Melz said...

aLeen : hahaha betul dulu lain sekarang lain..sekarang dah maju na :P

neway cerita stairway to heaven siri 1&2 best meh ? tentang apa tuh aleen ?

Haneem said...

ctr my hero my bos tu best sgt.
lawak.

=)

Anonymous said...

lagu annbie - sassy girl ost .
perggh ! tangkap leleh .

-ain mls log in

Anonymous said...

lagu annbie - sassy girl ost .
perggh ! tangkap leleh .

-ain mls log in

Melz said...

Haneem : tau xpa :P mmg best gilew mel dah ulang baper kali..motif tgk watak selamba actor tuh + actess tuh CUTE! muahahaha

Lizz said...

aku tak terjebak wei. muahahaha

Melz said...

ain : eh annbie ? nie nak kene usha nie..mel lupa tajuk dorang hahahaha

Melz said...

Lizz : kau kene terjebak weh..sebab aku dah tejebak..bagi ia merebak

ween said...

wah. xsangka entry kau byk ter'inspired' drpd cerita kore rupanya. creative sungguh ;)

Jogger said...

uhuhuh jiwa lembut gak lu nihh

Melz said...

ween : eh tak juga ween . mostly aku banyak terinspired daripada lagu2 melayu dulu2 .. sebab lirik dorang banyak mengajar aku .. yela dulunyer lirik kan makan dalam . tak macam lirik sekarang yang ntah kelaut :P

Melz said...

Jogger : mau tak lembut.. haha hati biar lembut.. otak biar kental :P muahahaha

YobSumo said...

haha zaman korea zaman aku sekolah2 dulu. sekarang zaman series mat saleh pulak. Aku paling suka My Girl!

ashar88mad said...

indon lg la aku xlyan..aku layan citer lawak2 jer..muahaha
ketawa sampai pengsan melz..huhu
support la m'sia ckit..kih3..huhu

Melz said...

YobSumo : haha dah lama la tuh erk ? sekolah2 gitu .. neway My Girl mmg best meh ? aku tak usha lagi citer tuh

Melz said...

ashar88mad : ada ke citer indon yang lawak ? wakakaka... yeap aku selalu support msia.. tapi tgk pada kualiti .. aku layan Spontan :P

LuVidA^^ said...

korean? japan? yes they r all cute. tp kite x minat sgt. bese2 je :)

eiy_Da said...

erk..ahah..u gelojes a.k.a gelojoh..bkn gojes..keh3..giler kejam hahah :P

siggplus said...

gua yakin lu gay..heh

Melz said...

luvida : hahahaha mel suka amoi jer lalalala :P

Melz said...

eiy_Da : ala apa salahnya kan? u kan dah jadi bini i no 8 :P muahahah

Melz said...

siggplus : gua bukan gay.. bukan kerna kugay..hahahaha demko

eiy_Da said...

cisskek..bini no 8..tp u da lm xbalik umh i..hahah pe aku mepek ni hahah
papepon..Lee Dong Wook (hero lam Mygirl) is so so Sachok ok..kah3

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

melz
feveret ak tu
smpai xtdo mlm lyn cite korea...
ko tgk full house??
cite lame ..tp ak suke bttol ngn rain tu..
princess hour pn mnyengattt

ZihNuN FaTiN said...

aiyo Melz!kita pun manyak suka sama cerita korea dan jepun...

waa xsangka ye Melz,menetes jugek airmata die nengok scene2 sedey...

Good!Melz ade Emotional Contagion!(^_+)

:: Feez_Mior :: said...

Melz.. ade lg 1 ko x letak..3 daddys with 1 mummy..gler kiut baby die.. then tngok bapak2 die jage dak tuh..hehe..

Melz said...

eiy_Da : tgk u puji orang korea sana..mana i tak nak balik ! wakakakkakaa

Melz said...

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ : Full house ? best ke babe ? aku ramai jgak dengar orang cakap benda nie :P uhuks2 hahahaha

Melz said...

ZihNuN FaTiN : wakakakaka..kadang2 kita kena hayati suatu cerita baru ia bermakna wakakakka :P betul dak ?

Melz said...

:: Feez_Mior :: : jabjab feez .. mel gi tengok kat google.. hahahaha. mel suka tengok yang cute cute nie :P uhuks

@juera said...

mmg minat sgt kt aktor korea..smpai termimpi2 ko..ahahaha

y@n@ M!B said...

oh mmg cumel2 awek2 korea..sy bukan les, just suke tgk kulit dorg..licin mcm kulit baby..ngee~

ZihNuN FaTiN said...

Kalau Melz tak hayati pn, rasanya boleh menangis jugek..

sbb kita mmg dikurniakan sifat sensitif..

kalau dgr suara org kita syg sbg contoh mak..dgr suara dia hepi,kte pn akn rs hepi..kalau dia sedey,kita pn akn rs sedey..

itu la Emotional Contagion..

10 markah lg utk Melz!ngeh3..:p

Ejay said...

tak tau la nape aku kurang berminat...
maybe it just me.

eiy_Da said...

ahaha..padan ngan muke u sape suh bukk cawangan sampai 8..ahah..by de way..kalo i dpt pakwe ala2 korean kn best..walawess..ahahah

Melz said...

@juera : wah sampai termimpi ? hahaha nak jadi la actor korea ;P cetttt .. hahaha

Mohd Hazri said...

kenapa tajuk ngn entry anda berlainan sekali.. :)

alynn eyoe said...

bkn semua awek m'sia suke mamat korea..cm sy x...huhuhuhuh

Melz said...

y@n@ M!B : tula tatau camna dorang jage kan ?hahahaha

Melz said...

ZihNuN FaTiN : wah dapat 10 markah lagi ? i lioke.. bila nak cukup 100 nie :P hahahaha

Melz said...

Ejay : minat kita lain2 bro :) hahaha ada orang suka tengok citer indon .. aku x suka plak :P muahahaha

Melz said...

eiy_Da : tengok tuh ! u buat lagi ! hahaha tanak balik langsung muahahahaha

Melz said...

Mohd Hazri : Tajuk : memikat hati untuk membaca..kehkeh..kalau aku cakap Aku suka mat korea..apa itu ? bukankernakugay hahaha

Melz said...

alynn eyoe : yeap minat seseorang berlainan kan :) hehehe

chokio_nia said...

haha..nanges ke mel oi tgk cte korea??

cbe tgk seducing mr perfect..klaka cm haram..bg aku ah..haha

eiy_Da said...

kah3...xleh blah hokey...nk wat cam ner da taste i cam tu..pe kt u g mekap muke sampai jd mat korea..4 sure i jth ht kat u..hahaha

Noorlaila Mohamed Nor said...

aku tak minat langsung korea ke jepun ke
tatau pasaipa

Melz said...

chokio : aku usha kat youtube tadi..deng lawak ! berdekah aku ! wakakkakakakakak

Melz said...

eiy_Da : u kan dah jadi bini i no 8 ? napa nak jatuh hati kat orang lain ? hahahaha

Melz said...

Noorlaila Mohamed Nor : u minat apa babe ? share sket ;p

imHepPie said...

aku lyn gto ngan my girl je..suwettt

Melz said...

imHepPie : eh My girl mmg best ke babe ? aku tatau langsung pasal tuh :(

eiy_Da said...

suke hati i lah...u leh 8..i nk gak 10 hahha.
tgk arr mygirl..best sgt u..heheh..hero die encem bangat..keh3..

Melz said...

eiy_Da : wakakaka..nak lebih sampai 2 na ? uish.. dush² dia nie.. hero dia encem buat apa..heroin dia cun la baru mel tgk muahahaha

Cik aiNa said...

i pun suke...tapi sebab x dapat..ape leh buat. i sahut cabaran kerajaan..."carilah bf buatan Malaysia"..ahaks.. ops!! tersasul mak~

eiy_Da said...

oo die pon hati ek..dush3 jugak hahah..yg heroin pon cun..jgn ngorat..i jeles..kah3..

Melz said...

Cik Aina : eh buatan malaysia ? hahaha :P

Melz said...

eiy_Da : hahaha tau pun jeles..wakkakaka dush² eiy_Da ! weh twitter takde orang ke ? >.<

eiy_Da said...

mmg la i kn no 8..kah3..twitter ade jek dorang2 tu la..madu2 u..haha..si abby..skang da tuka ID br..i da DM u lom bc eyh?..bz ke?..

Melz said...

eiy_Da : laa abby tukar ID apa ? tak baca lagi :P

black_mel said...

melz:haha..mmg ko mnt btul dgn dia..hehe..laju komen tmpt ko nie..tggl tdo jap jer dh x jumpa komen aku balik..hehe..

eiy_Da said...

baca la kt DM u tu..da lm i bagi tau..aci ke chat kt box komen ni ha..hahah nnti i add ym u leh?..keh3

Melz said...

black_mel : hahaha tido kejab na :p minat sapa tuh ? :P

Melz said...

eiy_Da : hahaha tak aci! muhahaha jom ym..

black_mel said...

mnt dgn girl my boss my hero la..siap hafal skrip dia..dia pun amik masa hafal skrip sendiri..hehe..

IMCurtain.com said...

Well, lots of Malaysian guys love Korean girls as well!

Jom Promote Your Blog Here: IMCurtain.com [Blogger Community]

Melz said...

Black_Mel : hahahaha tau xpa bro..aku suka gila ngan dia :P uishhh hahahahaha

intan izani said...

aku pun layan gak citer korea,jepun sume ni
paling suke 200pounds beauty

10 kali aku tengok
cun sgt awek tu
hiks

Melz said...

ImCurtain : yeap u right hahaha..neway i joined already thnx coz inform

Melz said...

intan izani : hahaha 10x ? uish kalah mel ! :P tape nanti mel tengok lagi 2x :P

yoro okino said...

aku suke mamat2 korea nie
cute..
angin scndal aku biler aku duk tgk citer korea sbb lyan nak cuci mata
hahhaha

Melz said...

yoro okino : ur name pun nampak cam jepun hahaha..neway amboi² siap cuci mata na ! :P

anakcikmad said...

haha...jarang jupe 'bukan awek' yg minat crta korea~haha

Melz said...

anakcikmad : hahh sekarang dah jumpe! jom kita selalu jumpa..muahahaha

.:Fathiha Zainal:. said...

My Girl, Fullhouse, yg lama sket Autumn In My Heart.. Hehe.. Itu ms zaman gile cte korea la tu. Now dh slow dh..

hAnIsAh_aMmRaN said...

saye pun suke juge. suke tgk cite korea. masa nak final haritu saya bantai tgk cerita my gurl. sampai tak tidor malam, siang dan pagi. ahahaha..... abes final saya juge kelaut...

minat k-pop jugerrr..yep2

tapi kan, org kate, kalau laki minat korea ni, dia mcm jiweng2 sket. kire cm hati lembut gitu.... hehehehe....

bia hati lembut jgn lelakilembut..awwww~

;p

♥chentaMAYA™ said...

aq suke sassy gul~
sebab mamat dy tuh~
dlu ex aq muke ala2 cam dy la~
ahaha~
;P

seKut taWar said...

roomate aku suka sgt ngan awek2 jepun,korea..,

dok kumpul drama n muvie smpai penuh external 320G tu..huhu

last2 ngan aku skali lyn..haha

tp kamen rider ttp pojaan hati:)

SeE-DaH said...

best kot cter dri sana..
sgat suke cter korea..
n now.. da mula suke lagu2 dri sana..
da mula suke band dri sana..
lirik2 yg best..

smpai ku da jtuh ati sama sorg artis kat sna..
smpai termimpi2 kan dia.. waaaa..

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ said...

melz.
ko donload jek..
ak suke jek tgk..
hehe..
gurl tu pn leh thn comel.

Putra Al-Maliki said...

awek korea lawa2 ek.. nak gi sana la cam tu pas2 bawak balik mesia.. hehe.. =)

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

bibie_boodyn said...

jambu la lyn korea..gua x suke..hhuh...

|arieza| said...

wah! melz pun layan sassy girl :p

Arief Arf said...

cite sassy girl tu memang sumpah layan..
hahahaha

x-po said...

hoho awek korea cun bai..geram2, nk gentel2 je rasa..wakakka

YanTzYanTtiE said...

mereke GOJES kan..

cybernetic88 said...

wei awek tu aku! mmng gle r!. haha. ko jgn rampas. hahaha. first aku tngok cite tu aku feel gle r. mmng layan cite yakuza2 ni. time2 tu lak ade awek cun cmtu. comel sial. haha. germ aku. grr. xthn. hahaa.

Melz said...

.:Fathiha Zainal:. :camna boleh selo dah sekarang hahahaha dush²

Melz said...

hAnIsAh_aMmRaN : wakakaka..tergugat den! :P den jiwa lembut . takleh tgk darah , xleh xleh nanti pitam.. hahaha uish kelaut dah nie.. haha

Melz said...

♥chentaMAYA™ : pergh.. ala2 .. boleh jadi backup actor la yer ? ;P ntah2 mmg dia weh.. joke2

Melz said...

seKut taWar : wakkaka kamen rider kau pilih >.< awat x pilih citer anime ? bleach ke apa ke

Melz said...

SeE-DaH :sampai termimpi kan dia ? hahaha share sket sapa nama dia etc ? :P

Melz said...

~C.h.E.n.T.a..L.y.a.A~ : aku dolod ada cd pun ada..muahahaha punya la aku gian tengok citer camni..

Melz said...

Putra Al-Maliki : hahaha dorang x lawa bagi aku..tapi cute..hahahaha tu yang suka sangat tgk :P

Melz said...

bibie_boodyn : ala relax la..sekali sekala jadi jambu wakakaka..esok lusa dah xleh jadi dah.. nak jadi otomen lak muahahaha

Melz said...

|arieza| : mesti la layan..tuh ikut kakak melz ..layan sampai ke pagi bute..muahahaha

Melz said...

Arief Arf : haha kau pun layan? bagus kita boleh jadi geng..bak kata Bibie.. jambu ;) x sogan sangat aku muahahaha

Melz said...

x-po : gentel kat celah mana tuh xpo ? wakakka deNg.. pemikiran aku kelaut sat ahahaha

Melz said...

YanTzYanTtiE : gojes dan marveles ? :P hahaha

Melz said...

cybernetic88 : sabar2 tahan nafsu kau acapz oi..hahahaha ..neway bila masa lak kau declare ngan dia yang dia tuh awek kau ? ahh xleh jadinie..

kimirongge :P muahaha

Nazra~ said...

naz suka mamat jepun. melz brtukar cpt :P

Melz said...

nazra : tamo ! ingat apo ? hahah

Kaito said...

gile ar mel kaki jiwang weh..haha =P

Muzammil said...

Kaito : hahaha shhh jangan kasi kantoi deh

Copyright © 2011 !MelRomeo! Melz | Personal B.l.o.g

Design By Melz | MelRomeo